Slovenija

Slovenska kmečka zveza pri SLS ima novega predsednika

Stahovica, 03. 03. 2012 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska kmečka zveza pri SLS je za novega predsednika izvolila Stanislava Klemenčiča. Na zboru je bil tudi minister za kmetijstvo Franc Bogovič, ki je predstavil svoje usmeritve glede kmetijstva v tem mandatu.

Bogovič je predstavil svoje usmeritve glede kmetijstva.
Bogovič je predstavil svoje usmeritve glede kmetijstva. FOTO: Miro Majcen

Na izrednem volilnem občnem zboru Slovenske kmečke zveze pri SLS so za novega predsednika izvolili Stanislava Klemenčiča, ki sicer deluje na izpostavi kmetijsko-gozdarske zbornice v Mariboru. Poleg predsednika zveze Klemenčiča so izvolili tudi podpredsednico, in sicer Špelo Sedmak.

Zbora se je udeležil tudi minister za kmetijstvo Franc Bogovič, ki je ob tej priložnosti članstvu predstavil svoje usmeritve glede kmetijstva v tem mandatu.

Bogovič je pojasnil, da je Slovenska kmečka zveza predhodnica SLS, katere ustanovni član je tudi sam. Danes deluje kot tista zveza znotraj SLS, ki se v največji meri opredeljuje do problematike kmetijstva.

Kot je povedal Bogovič, je tudi kot minister "z veseljem prisluhnil razpravam in usmeritvam znotraj kmečke zveze". Pojasnil je, so v veliki meri razpravljali o visokih pričakovanjih kmetstva, zlasti v kontekstu delovanja nove vlade.

Sogovorniki so tako izrazili potrebo po debirokratizaciji postopkov oz. po pripravi čim manj zapletenih razpisov za pridobivanje sredstev. Poleg tega so po besedah ministra izpostavili tudi problem organiziranja kmetijske proizvodnje oz. zadružništva.

Bogovič je pojasnil, da je prepotrebno aktiviranje na področju izrabe gozda.
Bogovič je pojasnil, da je prepotrebno aktiviranje na področju izrabe gozda. FOTO: Thinkstock

Ob tem jim je minister predstavil osnovne usmeritve na področju kmetijstva. Pozval jih je k sodelovanju na področju zemljiških operacij. Tako so spregovorili o odpravljanju zaraščanja, izvedbi komasacij in o sodobnih tehnologijah, povezanih z namakanjem. "Prepotrebno pa je tudi aktiviranje na področju izrabe gozda in v tem delu tudi lesne biomase z energetskim izkoristkom," je še pojasnil Bogovič.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaž Škof
04. 03. 2012 06.34
+2
prej so bili ljudje bolj pametni!
Tomaž Škof
04. 03. 2012 06.33
+3
samo šola pa ne delo nas je uničlo!
Tomaž Škof
04. 03. 2012 06.32
+1
pred stotimi leti so naši predniki bolše kmetovali!
Tomaž Škof
04. 03. 2012 06.31
+2
saj vlada ste pravi keti!20 let pa ste nas zapufali do groba ! zdaj pa naj dela vlada!jaz pa bom doma ležo!
godhead
05. 03. 2012 11.38
daj ne fopaj, ti še polnoleten nisi, kaj se usajaš