Slovenija

Slovenka postala evropska zdravnica leta

Ljubljana, 07. 05. 2014 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropsko združenje zdravnikov družinske medicine je naziv evropskega zdravnika leta podelilo slovenski družinski zdravnici, strokovni direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Tonki Poplas Susič, ki se je s tem prestižnim naslovom uvrstila tudi v izbor za svetovnega zdravnika leta.

Evropsko združenje zdravnikov družinske medicine Wonca je nagrado podelilo četrtič. Prejšnja leta so jo prejeli zdravniki iz Velike Britanije, Španije in Grčije.

Nagrado za najboljšo evropsko zdravnico je dobila ljubljanska zdravnica Tonka Poplas Susič.
Nagrado za najboljšo evropsko zdravnico je dobila ljubljanska zdravnica Tonka Poplas Susič. FOTO: POP TV

Evropsko Združenje zdravnikov družinske medicine vsako leto podeli nagrado za evropskega zdravnika leta, imenovano 5-star doctor award, pojasnjujejo v združenju. Z imenovanjem za evropsko zdravnico leta se je Tonka Poplas Susič uvrstila tudi v izbor svetovnega zdravnika leta, ki bo razglašen leta 2016 na konferenci svetovnega združenja zdravnikov družinske medicine v Riu de Janeiru.

Nagrada je namenjena promociji globalnega razvoja družinske medicine, povezovanja in partnerstva, pojasnjujejo v združenju. Kandidate predlagajo nacionalna združenja. Wonca kandidate oceni po številnih merilih združenja ter se odloči, kateri je najboljši.

Poplas Susičeva je družinska zdravnica v Zdravstvenem domu Ljubljana. Že 15 let tudi poučuje študente medicine. Sodelovala je pri več mednarodnih raziskovalnih projektih s področja tveganega pitja alkohola in je uveljavljena raziskovalka na mednarodnem področju družinske medicine.
V preteklosti je bila svetovalka ministra za zdravje, leta 2011 je uvedla pilotni projekt referenčnih ambulant družinske medicine, ki je v zadnjih letih zaživel v mnogih ambulantah družinske medicine po Sloveniji.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scipio
07. 05. 2014 17.01
+19
končno mora tem družinskim zdravnicam in garačkam, ki delajo po 60 pacientov na dan, priti takšno priznanje iz cele Evrope, če jih že pri nas doma v Sloveniji zadnjih 30 let ne znamo postaviti tja, kjer jim je mesto: v središče zdravstva s tem, da bi jih razbremenili in s tem zaščitili. in to ne le njih, temveč vse nas same, ker se prej ali slej vsi znajdemo (zdaj le) za 6 minut v njihovih rokah, da nam potem v tej naglici in trajnem stresu rešujejo probleme, lahko tudi naša življenje. bravo dohtarca!
Regica51
07. 05. 2014 16.57
+12
vsaj nekaj lepega za SLO -čestitke
krtaksn
07. 05. 2014 16.50
+11
Nasi al njihovi? Vseeno, cestitke.
vicvic
07. 05. 2014 16.42
+20
Zakaj pa ne. Tudi naši zdravniki in zdravnice sodijo in si zaslužijo sam vrh. Srečno!
Bover
10. 05. 2014 04.37
+1
Mislim da bi se lahko negdo spomnil in dal priznanje zdravnici in kirurginji Leni Perger si bi res zasluzila.