Drugi športi

Slovenija znova pričakuje kolajne

Ljubljana, 26. 08. 2008 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Premier Janša je slovenskim paraolimpijcem zaželel srečno pot v Peking. Nosilci medalj bodo nagrajeni enako kot najuspešnejši olimpijci.

Paraolimpijci so se pred poletom na Kitajsko zbrali v Vili Podrožnik.
Paraolimpijci so se pred poletom na Kitajsko zbrali v Vili Podrožnik. FOTO: Tomaž Ungar

V Peking se odpravlja nova odprava slovenskih športnikov, tokrat paraolimpijci. Pred odhodom jih je v Vili Podrožnik sprejel premier Janez Janša. Trideseterici, ki bo zastopala slovenske barve, je zaželel veliko uspehov v kitajski prestolnici.

"Prepričan sem, da so dosežki naših olimpijcev dodatna spodbuda za vas. Vsak šport je povezan s številnimi ovirami, ki jih je potrebno preseči. Za paraolimpijske športnike pa to velja še posebej, saj je teh preprek in odrekanj še več kot pri ostalih in zaradi tega ste lahko zgled vsem drugim," je športnike, ki bodo čez tri dni odpotovali na Kitajsko, nagovoril Janša. "Zaradi vaše nepopustljive zavzetosti in trdega dela se Slovenija uvršča v krog držav na samem olimpijskem vrhu. Vesel sem, da ste med potniki v Peking tudi takšni, ki ste že izkusili, kako je, ko zaigra državna himna. Srečno in uspešno v Pekingu vsem športnikom, trenerjem in spremljevalcem." S temi besedami je sklenil popotnico paraolimpijski reprezentanci.

Janša je pohvalil trdo delo paraolimpijcev in jim zaželel srečo.
Janša je pohvalil trdo delo paraolimpijcev in jim zaželel srečo. FOTO: Tomaž Ungar
Naši športniki so se še z vsakih iger doslej vrnili z medaljami in upam, da tokrat ne bo nič drugače. Emil Muri, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije - paraolimpijskega komiteja

Slovenija bo imela na bližnjih paraolimpijskih igrah v Pekingu, ki se bodo na istih prizoriščih kot nedavno končane olimpijske odvijale od 6. do 17. septembra, doslej najštevilčnejšo zasedbo. Na Kitajsko bo odpotovalo 30 športnic in športnikov v sedmih panogah: namiznem tenisu, kjer bodo nastopali Mateja Pintar, Jolanda Belavič, Andreja Dolinar, Ivan Lisac in Bojan Lukežič, atletiki s Tatjano Majcen Ljubič, Tanjo Cerkvenik, Henrikom Plankom in Jožetom Fleretom, strelstvu, predstavnika bosta Franc Pinter in Damjan Pavlin, plavanju in kolesarstvu, v prvem bo nastopil Dejan Fabčič, v drugem pa David Kuster, ter dveh ekipnih športih, sedeči odbojki in golbalu. Slovenske odbojkarice so Marinka Cencelj, Anita Goltnik Urnaut, Danica Gošnak, Emilie Gradišek, Bogomira Jakin, Ana Justin, Saša Kotnik, Boža Kovačič, Suzana Ocepek, Alenka Šart in Štefka Tomič, golbalisti pa Gorazd Dolanc, Matej Ledinek, Dejan Pirc, Simon Podobnikar, Ivan Vinkler in Boštjan Vogrinčič.

Najboljša slovenska udeleženka zadnjih iger v Atenah je bila zlata namiznoteniška igralka Mateja Pintar.
Najboljša slovenska udeleženka zadnjih iger v Atenah je bila zlata namiznoteniška igralka Mateja Pintar. FOTO: Tomaž Ungar

Paraolimpijci so se razveselili predvsem zagotovila Janše o izenačenosti nagrad za najbolj uspešne športnike, nosilce medalj, na olimpijskih in paraolimpijskih igrah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jakob.zelinka@siol.net
26. 08. 2008 14.29
Navijam za odbojkarice, ker eno tudi osebno poznam in ji želim, da osvoji OI medaljo
ninakom
26. 08. 2008 13.01
čestitke in mnogo uspeha vsem,tud moj prjatl gre tja,gorazd,držim pesti
vodja
26. 08. 2008 12.31
Se vidi, da se volitve bližajo,, JJ je vsepovsod, pred tem pa ga ni bilo nikjer videt, še pres relise je ponavadi z enodnevnim zamikom objavljal.
drekcpekc
26. 08. 2008 12.07
kot ponavadi veliko medalj