Slovenija

'Slovenija potrebuje stranko, kot je NSi'

Ljubljana, 04. 08. 2009 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

NSi je v devetih letih doživela vzpone in padce, zdaj pa je zopet na poti vzpona, je ob devetletnici NSi dejala njena predsednica Ljudmila Novak.

Ljudmila Novak
Ljudmila Novak FOTO: 24ur.com

Predsednica NSi Ljudmila Novak je ob devetletnici stranke dejala, da Slovenija potrebuje stranko, kot je NSi, torej "stranko, ki deluje v interesu tistih Slovencev, ki želijo živeti in delati v duhu trajnih in tradicionalnih slovenskih in krščanskih vrednot". To je tudi tisto, za kar je bila stranka po njenih besedah ustanovljena in zaradi česar tudi deluje.

Predsednica strankinega sveta NSi in nekdanja ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar pa je ob tem spomnila, da bo imela stranka jeseni kongres, na katerem nameravajo preveriti strankin program in ga prilagoditi "aktualnosti časa". Če se bodo v stranki pogovarjali in še naprej delali dobro, "potem tudi uspeh ne bo izostal".

Za zdaj še ni znano, ali bo kongres volilni, saj se po besedah predsednice Novakove o tem v stranki še odločajo. Je pa Kucler Dolinarjeva povedala, da se na kongresu, če bo ta volilni, ne bo potegovala za predsednico.

Brezposelna Novakova razočarana nad državo

Se pa namerava v tekmo za ponovno vodenje stranke podati Novakova. Pri tem si želi, da bi imela več protikandidatov, da bi lahko tisti, ki bo dobil največ glasov, "lažje in boljše vodil NSi". Prepričana je, da bi bilo prav, da kandidira tudi evropski poslanec Lojze Peterle.

Novakova, ki od zadnjih evropskih volitev ni več evropska poslanka, si sicer trenutno še vedno išče službo. Država je bila namreč do evropskih poslancev mačehovska, "saj nam ni uredila niti osnovnega statusa", je dejala in dodala, da med drugim obstaja možnost, da se vrne v nekdanjo službo učiteljice.

Povedala je še, da nekdanji predsednik NSi Andrej Bajuk v stranki ni več aktiven, čeprav imajo občasno z njim še kontakte.

'Kaznujemo kurje tatove'

Novakova je ob tej priložnosti ocenila tudi aktualno politično dogajanje. Kot je dejala, Slovenija trenutno ni samo v gospodarsko-finančni krizi, pač pa tudi moralni, socialni in politični, saj je slovenska politična elita izgubila kompas. "Že nekaj časa so glavne novice slovenske politike afere in obtožbe, v katere so vpleteni tako gospodarstveniki kot politiki. Glavne novice so napovedi tožb proti nekdanjim ministrom, tajkunom, nadzornikom in direktorjem, vendar se na koncu ne zgodi nič. Tisti, ki so dejansko manipulirali, jim ne moremo ničesar dokazati, kar pomeni, da kaznujemo kurje tatove. Kdor je dejansko naredil škodo, pa ostaja nekaznovan," meni Novakova.

Kritična je tudi do menedžerjev. Ti se namreč po njenem ukvarjajo predvsem s "svojimi lastniškimi deleži in poštnimi nabiralniki v tujini, namesto da bi se ukvarjali z racionalizacijo in konkurenčno sposobnostjo svojih podjetij. Zato se tudi ruši slovensko gospodarstvo," je poudarila.

V NSi menijo, da je treba v slovenski družbi razviti takšna pravila igre, "da bomo imeli vsi državljani možnosti za razvoj lastne ustvarjalnosti in da bo vsakdo, ne glede na politično pripadnost, neovirano razvil svoje intelektualne, kulturne in podjetniške potenciale".

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (144)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cau-curaku
02. 01. 2010 08.46
L. Novak in Blanka Pajtler so bile videne na partizanski proslavi v Marezigah in po novem tudi prepevajo v njihovem partizanskem pevskem zboru, lepa gesta in zares pohvalno !
kubo
29. 11. 2009 03.22
Nobena stranka nebo izboljsala Slovenije ,spremenit se mora ..,skoraj celotna zakonodaja
cau-curaku
31. 08. 2009 20.42
iogr bravo, dobiš za rundo !!!
iogr
28. 08. 2009 17.03
..PREKLETA IZDAJALKA SLOVENSKEGA NARODA!!!!!!.. ...si šla pobrat kosti svojih pristašev tam v jamo?si?ki se je tako zelo mudilo, da je zmotilo praznovanje dneva žena?! da si zato obtožila Turka, da daje prednost živim ženam???!!! pa bolnica Franja te je tudi zmotila, kaj???? te ni sram, smet smrdljiva, da ne spoštuješ tistih, ki so se borili zate in za nas vse in si zaslužili obnovitev svojega spomenika in naše zgodovine???!!!! gnoj smrdljivi cerkven!!!! pa svojga moža raje kotroliraj kje se ti goni, ko si toliko proti vsem oblikam seksa hahaahahahaaaaa....
cau-curaku
15. 08. 2009 20.51
Evo pa si je zopet bivši 'leader' nagrebel, beri kradel državneka denarja in pobegnil, kakor v starih časih, to je Nsi in nič drugega !!!
cau-curaku
08. 08. 2009 09.40
pajtlerblanka tvoj avatar pove vse !!! Sedaj pa hitro v cerkev in ne pozabi na obvezem prisevek, tudi če ti zmanjka za tvoja osnovna sredstva, namreč božji gospodje so popolnoma brez dinarčkov in poleg najnovejših vozil, bi nujno potrebovali še več !!!
Buena Vita
05. 08. 2009 19.16
KAJ JE KOMUNJARE,ZA VAS JE VSAK GNOJ KI SE VAM UPA KONTRIRAT,IN POVEDAT RESNICI IN ,,,DEJTE SE OPRIJET RESNICE,LAŽI IMAMO DOVOLJ
cau-curaku
05. 08. 2009 18.05
Ljudomila išče službo, v Kumrovcu pa iščejo vodiča in poznavalca zgodovine za kar se mi zdi Ljudomila nadvse primerna ker je tako človeška in razgledana !!!
IbrMudel
05. 08. 2009 12.55
IbrMudel
05. 08. 2009 12.54
'Slovenija potrebuje stranko, kot je NSi' Ma ne me bastat, staaaaaaaari.
Leandra
05. 08. 2009 09.52
To je tako kot bi napisali greznica potrebuje drek.. Post povojne Domobrance in cerkvene zdraharje..lahko zbereš ali se zberejo tudi na drugačen ..za ljudi bolj prijazen nemoteč način..
izbruh@gmail.com
05. 08. 2009 09.27
Ko je treba druge sodit, uporabljajo staro zavezo, ko gre za njihove koristi, pa novo zavezo...
pkorosec
05. 08. 2009 09.10
A uboga brezposelna Novakova se pritožuje nad državo, da ji ni zagotovila dobro plačane službe po tem, ko so jo volilci vrgli ven iz parlamenta. Hja, velecenjena gospa, a niste ravno vam podobni zahtevali tržnega sistema? Niste ravno vam podobni rušili in demonizirali socializma? Zdaj pa se znajdi kak veš in znaš, saj si ekstra pametna, kot tako rada pametuješ kaj je potrebno za večji razvoj. Podobno kot stranka mladih, kjer obljubljajo da bodo za vsakega našli zaposlitev, tako vodja stranke kot mnogi ostali člani, pa nimajo niti leto delovne dobe, čeravno so krepko čez 30 in imajo že svoje hiše.
izbruh@gmail.com
05. 08. 2009 09.07
Meni je hecno, da več kot 2/3 folka hodi v cerkev, krščanska stranka pa niti 2% ne dobi...
comment123
05. 08. 2009 08.59
NE, NAJSLABŠE KAR SE LAHKO ZGODI JE, DA PRIDE TA STRANKA V PARLAMENT.
igor.zemljic1@telemach.net
05. 08. 2009 08.31
NSi si je priigrala v politiki tisto, kar si zasluži s svojo poliizano držo v prejšnji vladi - pa tudi sedanja predsednica ne kaže nič boljše slike,saj v svojih javnih nastopih samo joka,kako je kot europoslanka obubožala in sedaj nima sirota niti za preživetje ! Ja to pa je popolnoma v nasprotju z tisto krščansko vrednoto,ki jo ves čas povdarjajo v stranki NSi,češ - skromnost je lepa čednost. To velja samo takrat, ko delijo nasvete drugim,ko pagre za njihove glavce pa očitno pozabljajo na svoja načela,- hja kaj češ politiki so pač politiki in živijo od metanja polen pod noge. Očitno je Gospa pedsednica že začela kampanjo za prihajajoče perdsedniške volitve v stranki,kar je malo podlo in je spet podobno metanju polen svojemu protikandidatu pod noge.
jani666
05. 08. 2009 08.22
NSI so res gnoj od stranke, izdajalci slovenskega naroda, ki se ne morejo sprijazniti, da so bili na napačni strani med drugo svetovno vojno in so šenkali večino nepremičnin rimokatoliški cerkvi, ki ne plačuje davkov, navadna g_olazen, ne podpira jih niti 3%ljudi
demidov6
05. 08. 2009 08.20
Prvo Borec 05.08.2009, 08:13 0 demidov6 Ti si ku.... zašteku, ampak misliš, da je res, ampak res je, da je NSi gnoj od stranke !! In ko nimas kej povedat pol pocnes to kr znas ane ? ej grem jest zej da naus prevec na bed, pa ne se spet jokat pred titovo slikco no. Sej on tud misl nate pa ceprov je ze crviv :D
manco-capac
05. 08. 2009 08.17
Re Tonček Balonček: vseeno mislim, da je bila gospa Cotmanova dobra ministrica, samo v takšni vladi ni bilo moč kaj več postoriti. Namesto, da bi pristojna ministrstva pripravila reforme na svojem področju, si je g. premier omislil ministrstvo za razvoj, ki je bilo že spočetka mrtvorojeno dete. Ministrica Cotmanova je bila, če drugega ne, pripravljena na iskren socialni dialog, kar pogrešam celo pri ministrih sedanje vlade.
Prvo Borec
05. 08. 2009 08.13
demidov6 Ti si ku.... zašteku, ampak misliš, da je res, ampak res je, da je NSi gnoj od stranke !!