Slovenija

Notranja ministrica: Slovenija bo sledila avstrijskim kvotam, ne bo postala žep za migrante

Ljubljana/Dunaj, 17. 02. 2016 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min

Avstrija bo od petka naprej na svoji južni meji s Slovenijo sprejemala le še do 80 prošenj za azil dnevno. Preko meje bo dnevno spuščala do 3200 oseb, ki bi rade za azil zaprosile v kateri od sosednjih držav. Slovenija bo sledila njenim kvotam, pravi slovenska notranja ministrica. Ukinja se organizirane prevoze migrantov, zaradi česar je pričakovati več poskusov prehajanja zelene meje.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Vojski nova pooblastila
    03:38
    Iz SVETA: Vojski nova pooblastila
  • Iz SVETA: Kam bodo nameščali migrante?
    01:11
    Iz SVETA: Kam bodo nameščali migrante?
  • Iz SVETA: Šenčurjani na sobotni shod proti migrantom
    02:54
    Iz SVETA: Šenčurjani na sobotni shod proti migrantom
  • Iz SVETA: Zgodovinske svetovne spremembe
    04:20
    Iz SVETA: Zgodovinske svetovne spremembe
  • Iz 24UR: V Dobovi za zdaj ne občutijo sprememb
    02:27
    Iz 24UR: V Dobovi za zdaj ne občutijo sprememb
  • Iz 24UR: Vojska odhaja na mejo
    01:45
    Iz 24UR: Vojska odhaja na mejo
  • Iz 24UR: Vojaki na mejo že konec tedna
    01:12
    Iz 24UR: Vojaki na mejo že konec tedna
  • Iz 24UR: Namestitveni centri
    01:56
    Iz 24UR: Namestitveni centri
  • Iz 24UR: Nacionalna garda ne bo pomagala pri obvladovanju begunske krize
    02:42
    Iz 24UR: Nacionalna garda ne bo pomagala pri obvladovanju begunske krize
Špilje
Špilje FOTO: AP

Po včerajšnji napovedi Avstrije o zaostritvi nadzora na mejnih prehodih in omejitvi sprejemanja prošenj za azil, je danes notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner postregla tudi s konkretnimi podatki. Kot je dejala, bo Avstrija že od tega petka dalje na svoji južni meji s Slovenijo sprejemala le še do 80 prošenj za azil dnevno. Obenem bo preko meje dnevno spuščala do 3200 oseb, ki bodo izrazile namero, da za azil zaprosijo v kateri od sosednjih držav.

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar
Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar FOTO: POP TV

Slovenija bo sledila avstrijskim kvotam

Na novinarski konferenci po današnji redni seji Vlade RS je ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar povedala, da je Slovenija vedela za avstrijske namere. "Mi smo bili pravočasno obveščeni. Ta napoved ukrepšov je plod dnevnega usklajevanja in dobrega sodelovanja na operativenm nivoju obeh policij."

Györkös Žnidarjeva je pojasnila, da gredo ukrepi vlade v smer zajezitve migrantskega toka in preprečevanja, da bi Slovenija postala t. i. žep. Po drugi strani pa še vedno želijo omogočiti, da tisti, ki potrebujejo zaščito, to tudi dobijo.

Naši varnostni organi so tako po njenih besedah že čez vikend začeli še bolj intenzivno preverjati ljudi, podatke o njih, preverjati namere glede potovanja in tako dalje. Slovenija bo kriterije v prihodnjih dneh še poglobila."Zasledovali bomo te kvote, ki jih je naznanila Avstrija. Na podlagi šengenskih kriterijev bomo sledili tem kvotam, ki jih je napovedala Avstrija," je pojasnila. 

Ukrepi, ki jih bomo v okviru teh odločitev začeli izvajati, je med drugim tudi omejitev organiziranega prevoza migrantov. "Pričakuje se, da bodo tako na zeleno mejo prihajali posamično. Takšne policija obravnava po predvidenem postopku," pravi. Policija bo zavračala migrante, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop in niso zaprosili za azil. Dodala je, da je za uspešno obvladovanje migracijskega toka sicer potrebno sodelovanje vseh držav. "Svoje bo morala narediti tudi Hrvaška," poudarja.

Državljanov katerih držav ne bomo sprejemali?

Med tistimi, ki jim vstop nikakor ne bo dovoljen, so tudi tisti, ki prihajajo iz tako imenovanih "varnih držav" in tako nimajo pravice do zaščite. Namen sprejema seznama je v tem, da se bo v Sloveniji omogočilo hitrejše odločanje v postopkih mednarodne zaščite, je pojasnila ministrica. Pri tem je poudarila, da samo dejstvo, da je država na seznamu, ne pomeni, da organi ne bodo odločali o prošnji za mednarodno zaščito, saj lahko država za posameznika ni varna zaradi njegovih osebnih okoliščin.

Vlada je odločila, da so varne države naslednje: Albanija, Alžirija, Bangladeš, BiH, Črna gora, Egipt, Kosovo, Maroko, Srbija, Turčija in Tunizija. 

Migranti v Makedoniji
Migranti v Makedoniji FOTO: AP

Zelena luč za aktivacijo člena o obrambi, ki omogoča izjemna pooblastila vojski

Ministrica je dejala, da bo po njihovem predlogu za začetek izvajanja 37.a člena zakona o obrambi od 22. februarja dalje vojska lahko pomagala policiji pri širšem varovanju meje.

Vlada je namreč danes v DZ poslala predlog za začetek izvajanja tega člena, ki omogoča dodelitev izjemnih pooblastil vojski. Ministrica za obrambo Andreja Katič, je dejala, da gre za stopnjevalnih ukrepov vlade za obvladovanje migrantskega toka.

S tem je pred današnjo sejo vlade, ki je omenjeni sklep sprejela, soglašal tudi Svet za nacionalno varnost, DZ pa naj bi po neuradnih informacijah o tem odločal v začetku prihodnjega tedna. Za potrditev predloga je potrebna najmanj dvotretjinska večina prisotnih poslancev.

UNHCR opozarja na situacijo, v kateri so se znašli otroci beguncev in migrantov. Kot poročajo, je Avstrija Slovenijo obvestila tudi o tem, da bodo vračali tudi otroke, ki so na poti brez staršev.

Kot je pojasnila Katičeva, bodo delovanje Slovenske vojske in policije stopnjevali glede na aktualne razmere v zvezi z migrantskim tokom. Po njenih besedah je trenutno položaj obvladljiv, a ne vedo, kaj vse še sledi. Predlog za podelitev posebnih pooblastil vojski je tako eden od stopnjevalnih ukrepov vlade, glede na to pa bo v sodelovanju s policijo povečana tudi prisotnost vojske na meji, je še povedala Katičeva.

Maksimalno število vojske v dnevni izmeni je po njenih besedah podobno kot takrat, ko je v Slovenijo prihajalo bistveno več migrantov kot zdaj. A če bi bilo potrebno, bi te številke še povečali, je dodala.

O kvotah za migrante za zdaj ni govora

Poslanec SDS Branko Grims je po seji Sveta za nacionalno varnost napovedal, da bo SDS storila vse, kar je v njeni moči, da zagotovi varnost in spoštovanje integritete žensk in otrok v Sloveniji ter dosledno spoštovanje zakonov na meji kot znotraj meja, in sicer enako za vse. Katerikoli ukrep bo šel v tej smeri, ga bodo v SDS zagotovo podprli. Opozarjajo pa, da je časa "strahovito malo", ker so se zaradi avstrijskih ukrepov migranti pri nas začeli kopičiti, je povedal Grims in ocenil, da se bodo zelo hitro soočili s položajem, ko bomo imeli velik varnostni problem, opremo pa se lahko le sami nase.

Kot je pojasnil, saj so zdaj na vladni mizi predlogi ukrepov, ki so nam dobro znani. Predvsem je vitalni interes Slovenije, da bi vzpostavili čim močnejšo in uspešen nadzor na makedonsko-grški meji in s tem začeli zaustavljati migrantski tok, kar je v interesu EU kot celote. Potrdil je, da o kvotah migrantov danes niso govorili, tudi ne o lokacijah za centre, kjer bi nastanili migrante.

Avstrijska policija na meji - 2
Avstrijska policija na meji - 2 FOTO: AP

Slovenija Hrvaški vrnila 217 beguncev in migrantov

"Rad bi videl, da se glede situacije z begunci in migranti preneha uporabljati termin kriza, saj so države, ki sodelujejo pri tem, iz dneva v dan bolj uigrane," je danes svoj optimističen pogled na vso zadevo podal notranji minister Vlaho Orepić. Meni, da je ključen nadzor na meji Makedonije in Grčije. "Tam sodelujejo Slovenci, Srbi, Makedonci in mi, a pogrešamo Avstrijo in Nemčijo," pravi.

Hrvaška je ponoči v Srbijo vrnila 217 migrantov, ki jih je pred tem Hrvaški vrnila Slovenija. Na vprašanje o vračanju migrantov iz Slovenije je minister odgovoril, da gre za standardne postopke pri preverjanju. Če prečka mejo oseba, pri kateri je kakšna stvar sporna, se jo vrne v državo, od koder je prišla, in znova preveri. 

Po navedbah Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) je šlo v danem primeru večinoma za družine z otroki iz Afganistana in Iraka, nekaj pa je tudi Sircev.

Zakaj so migrante vrnili v Srbijo, ni znano. UNHCR si, kot je za srbske medije povedala tiskovna predstavnica Mirjana Milenkovski, prizadeva pridobiti podatke o razlogih za vrnitev migrantov.

Kot je poročala beograjska televizija N1 je vrnitev beguncev v Srbijo potekala ob glasnem protestu migrantov, a brez izgredov.

Tiskovna predstavnica srbskega notranjega ministrstva Biljana Popović Ivković je napovedala, da bo Srbija v skladu z veljavnimi sporazumi in postopki migrante vrnila v države, od koder so prišli. Kot je pojasnila, gre za ekonomske migrante in ne begunce z območij, kjer divja vojna.

Uničili naj bi jim dokumente

Po poročanju N1 so migranti povedali, da so jim uničili osebne dokumente, a ni točno jasno, ali v Sloveniji ali na Hrvaškem.

Zavrnjeni migranti so zaenkrat nastanjeni v Šidu, kjer jim pojasnjujejo postopek pridobivanja mednarodne zaščite v Srbiji.

Begunci v Makedoniji
Begunci v Makedoniji FOTO: AP

Srbija glasno sporoča, da ne bo več dovolila vračanja migrantov iz Hrvaške

Srbski minister za delo, zaposlovanje, borčevska in socialna vprašanja Aleksandar Vulin je danes izjavil, da Srbija ne bo dovolila vračanja novih migrantov iz Hrvaške, ker je ta država prevzela odgovornost za vsakogar, ki je vstopil na njeno ozemlje. Hrvaška je ponoči Srbiji vrnila 217 migrantov.

Kot je dejal Vulin, Hrvaška že nadzira vse migrante, ki vstopajo na njeno ozemlje, in če jih Slovenija ali katerakoli druga država ne bo spustila čez mejo, se bodo morali s tem ukvarjati sami.
"Prevzeli so odgovornost za vsakega človeka, ki je vstopil na njihovo ozemlje, tako kot smo prevzeli odgovornost za vsakogar, ki je vstopil na naše ozemlje," je dejal Vulin.

Kot je pojasnil, lahko migranti, ki jih je Hrvaška vrnila Srbiji, zaprosijo za azil ali pa bodo vrnjeni v državo, iz katere so vstopili na srbsko ozemlje, če pa na to ne bodo pristali, jih bodo obravnavali kot nezakonite migrante.

Vulin je pozval vse države na balkanski migracijski poti, naj ne sprejemajo enostranskih ukrepov, ker ti prinašajo samo probleme in ne rešitev.

Povedal je še, da je bila sprejeta odločitev o poostritvi nadzora na srbsko-makedonski meji in da Srbija ne bo dovolila vstopa v državo ljudem, ki ne bodo mogli nadaljevati poti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Hrvaški notranji minister Vlaho Orepić pa je danes izrazil željo, da bi se profiliranju migrantov, ki ga na grško-makedonski meji opravljajo hrvaški, slovenski, srbski in makedonski policisti, pridružili tudi policisti iz Avstrije in Nemčije kot ciljnih držav. S tem bi se po njegovih besedah izognili nesporazumom, do katerih prihaja ob vstopu migrantov v ciljne države.

Napovedal je, da se bo prihodnji ponedeljek sestal s slovensko kolegico Vesno Györkös Žnidar, v sredo gre na Dunaj, dan kasneje pa še v Bruselj. Na teh sestankih naj bi se dogovorili o podrobnostih, ki se kažejo kot problem, Orepićeve izjave povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

Vojska pomaga pri obvladovanju množice beguncev - 1
Vojska pomaga pri obvladovanju množice beguncev - 1 FOTO: POP TV
MNZ: Lastniki zemljišč morajo omogočiti postavitev ograje, če ne jih čaka globa 600 evrov

Ministrstvo za notranje zadeve pa je v medresorsko usklajevanje poslalo predlog dopolnitev zakona o nadzoru državne meje, ki določa, da morajo lastniki zemljišč omogočiti namestitev tehničnih sredstev. Če postavitve ne dovolijo, jih čaka globa v višini 600 evrov.

Premierja Slovenije in Hrvaške ter predsednika Srbije in Makedonije se bodo drevi v Bruslju sestali s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom ter šefom Evropske komisije Jean-Claude Junckerjem. Pogovarjali se bodo o usklajenem ukrepanju za zajezitev migracijskega toka vzdolž balkanske poti brez zapiranja mej.

Če je zaradi nadzora državne meje potrebna trajnejša in nepretrgana uporaba zemljišč, ki traja več kot dve leti, se lahko po predlogu dopolnitev zakona lastninska pravica na zemljiščih omeji s služnostjo v javno korist. V tem primeru lastniku pripada odškodnina, ki mu jo izplača ministrstvo, pristojno za javno upravo.

Predlagane dopolnitve pa predvidevajo tudi nadomestilo, ki bi se lastniku izplačalo, če mu ograja (oziroma tehnična ovira) onemogoča redno rabo zemljišča ali pa če preprečuje redni dostop do zemljišča z javne ceste. Višina nadomestila se določi na podlagi meril, ki jih sprejme vlada.

Predlagane dopolnitve zakona so objavljene na portalu e-demokracija.

Mikl-Leitnerjeva in obrambni minister Hans Peter Doskozil sta včeraj dejala, da je čas množičnih prehodov minil, zato bo Avstrija uvedla strogo mejno kontrolo na skupno 13 mejnih prehodih, ne le na meji s Slovenijo, pač pa tudi na meji z Italijo in Madžarsko.

 

V Bruslju svarijo pred zapiranjem mej, saj da bi zaprtje ene meje povzročilo učinek domin, ki bi lahko vnetljiv Balkan spremenil v parkirišče za prebežnike ter povzročil fragmentacijo migracijske poti, na primer v Albanijo in Italijo.

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes, dan pred začetkom vrha EU, poudarila, da bo zasedanje voditeljev v Bruslju prineslo odločitev, ali se bo migrantska kriza reševala z dogovarjanjem s Turčijo, za kar si prizadeva sama, ali z zaprtjem meje Makedonije in Bolgarije z Grčijo. Zavzela se je tudi za obstanek Velike Britanije v EU.

Merklova stavi na dogovor med Turčijo in EU za obvladovanje migracijskih tokov. Ta predvideva, da bo Ankara zajezila nezakonite migracije, članice EU pa bi si pravično razdelile begunce, ki bi jih prevzeli direktno od Turčije.

A vse več je pozivov, predvsem iz vrst članic Višegrajske skupine, da se zaostri nadzor na mejah Makedonije in Bolgarije z Grčijo, da bi zaustavili prihode migrantov.

V Bruslju "krizni" sestanki držav

Premierja Slovenije in Hrvaške ter predsednika Srbije in Makedonije se bodo drevi v Bruslju sestali s predsednikoma osrednjih institucij EU. Tema delovne večerje bo zagotavljanje usklajenega ukrepanja za zajezitev migracijskega toka vzdolž balkanske poti in humanitarna pomoč državam pri obravnavi prebežnikov.

Sestanek s Turčijo splaval po vodi

Turški premier Ahmet Davutoglu naj bi se v četrtek pred začetkom dvodnevnega vrha EU sestal z voditelji enajstih članic unije - Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Luksemburga, Švedske, Finske, Portugalske, Grčije, Francije, Belgije in Slovenije. Skupina držav, ki se je poimenovala koalicija voljnih za sprejem beguncev neposredno iz Turčije, naj bi na mini vrhu razpravljala zlasti o uresničevanju načrta EU in Turčije, ki v zameno za zajezitev migracijskega toka v Evropo predvideva preselitev beguncev neposredno iz Turčije v članice. A premier je po današnjem bombnem napadu v Ankari odpovedal pot v Bruselj. Mini vrh so nato odpovedali. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1604)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macro
18. 02. 2016 14.33
-1
Slovenija ne bo žep za migrante. To bo šele čez dva meseca. Čez 6 mesecov bo ekonom lonec.
Slava_Rusiji
18. 02. 2016 13.53
-1
Upor. Z eno besedo.
prašek
18. 02. 2016 14.18
+1
In proti čemu se boš upiral ???? Proti omejevanju vstopa/izstopa migrantov ??? Proti notranji ministrici ? proti vladi ki obvladuje čisto vse situacije ???? Proti čemu se boš pravzaprav upiral ?
Slava_Rusiji
18. 02. 2016 16.10
-1
santamaura
18. 02. 2016 11.49
-1
Evo - Slovenija ne bo žep za migrante, saj niso nič vredni. Slovenija je raje žep za tajkune, ki so veliko vredni, saj se na njihovih propadih napaja cel državni aparat
korintos23
18. 02. 2016 09.38
+2
Sedaj pa gremo, južina je tu, stanje na južni meji pa oblačno, migrantov na vidiku ni, tako da desnjaki malo se umirite! Hahah
PS2Xministri
18. 02. 2016 11.31
-2
TEBI DAM KAR MINUS PA NIČ NE BEREM TVOJIH OSLARIJ.
korintos23
18. 02. 2016 09.25
+2
Naša desnica je proti migrantom nemška in avstrijska jih pa še vedno sprejema, eni so tu sedaj nori, mogoče naši?
korintos23
18. 02. 2016 09.22
+1
Še pred par tedni desnjaki hvalili Avstrijce kak je tam vse pošlihtano, visoke plače, sedaj pa naenkrat mlatijo po njih! In da jih strašno moti da Avstrijci spet na meji zahtevajo od balkancev dokumente! hahaha
pravica3
18. 02. 2016 09.15
-4
Počas našim levakom že prihaja da bo treba razmišlati o nacionarni gardi ali pa vsaj o rekonstrukciji vojske, pa da bo treba ograjo pojačat .... pač vse tisto kar je bilo predlagano že par mescev nazaj:))).
korintos23
18. 02. 2016 09.18
+3
Vi že dolgo o nacionalni gardi razmišljate samo narod vas ne podpira!
pravica3
18. 02. 2016 09.12
+1
Če ne bo ratal žep, zakaj pa potem iščejo tako mrzlično nastanitvene centre, pa koga imate vi za norca. Res da imate 25 let izkušen na 50 let podlage, ampak enkrat se bo nehalo.
korintos23
18. 02. 2016 09.17
-1
Kaj pa če Angel Merk Mustafa reče dovolj, pri njem nikoli ne veš! Nekam jih pa potem moramo dati pod streho da si on premisli!
korintos23
18. 02. 2016 09.10
-1
Zakaj pa eni več ne hvalite kako je v Avstriji in Nemčiji fajn?
pravica3
18. 02. 2016 09.13
-2
Kakašna neumna vprašanja??? A RES NE VEŠ?
korintos23
18. 02. 2016 09.16
-1
Ne! A se lahko v mesecu ali dveh kaj spremeni na slabše?
pravica5
18. 02. 2016 09.17
-2
v časi AB se je še prej spremenilo na slabše:))
pravica5
18. 02. 2016 09.19
-1
kori a ti napišeš komentar pa še plus zdraven stisneš:))))
korintos23
18. 02. 2016 09.20
+2
Za časa AB ni bilo migrantov, samo SDS je šel v senco!
Kapitol
18. 02. 2016 08.33
+9
Hvala za izbris in s tem pohvalo, da sem v nulo zadel stanje v SLO...Žalil nisem nikogar, z razbijanjem ogledal pa ne boste rešili nič......
korintos23
18. 02. 2016 08.44
-1
Kapitol
18. 02. 2016 08.45
+3
Bil je samo opis intervjuja na tvs, ob njegovem novem uspehu, kjer se sedaj zanj poteguje celo Hollywood, ter pogled na SLO s te perspektive, kaj se da, in kako uspeti v bivši komunistični državi, ter primerjava kako nedoumljivo globoko se je pogreznila SLO in njena družba , v vseh pogledih, pod vodstvom teh, ki imajo državo že ves čas v rokah...........
Kapitol
18. 02. 2016 08.46
+2
kori, škoda besed, za tvoje javkanje iz globin močvirja...lep dan naprej...
Kapitol
18. 02. 2016 08.57
+0
korintos23
18. 02. 2016 09.09
+2
Real, če hočeš v bivši komunistični državi uspeti kot bivši komunist, ustanoviš drugo stranko, najboljše SDS, potem se pa nimaš česa bati! Moraš pa po komunistih mlatiti vsaki dan, to pa ja!
Kapitol
18. 02. 2016 09.19
+0
Kori žal sploh ne razumeš, kaj pišem, sicer sem ti pa zgoraj odgovoril.....zdaj pa nimam več časa, lep dan......
korintos23
18. 02. 2016 09.23
+1
Real, še nisi pogrunto da ti vsi pravijo da tvojih popov ne berejo? Ti moraš ker pač moraš, take imamo radi!
Kapitol
18. 02. 2016 09.32
+0
Ne, ne berejo samo pluse lepijo....hehe, ....kori.....močvirje.....
korintos23
18. 02. 2016 09.36
+1
Za pluse si pa mojster, vsaka ti čast! Samo senca je pa senca a ne?
srebrnibreg
18. 02. 2016 14.44
-2
Pluse si sam lepiš ne drugi i n to s ponarejanjem.
askralj
18. 02. 2016 08.13
+2
Nismo poslušali da smo mi zadnje varovalo Evrope. No sedaj so se meje premaknile ali kak? Zakaj mi ne določimo kvot in zadelamo mej. Vedno nam drugi morejo ukazovat in nam kazat na našo nesposobnost. Večja sramota pa je kako se Cerarja lepo hvali vsepovsod samo da se v miru pokrade premoženje ki se je trdo prigaralo.
korintos23
18. 02. 2016 08.29
-2
Tako bo kot naroči Angel Merk Mustafa in nič drugače! EU se bo uničilo, Šengena že dolgo ni tebi pa še vedno ni jasno?
askralj
18. 02. 2016 14.01
+1
Kdaj smo pa mi Nemce poslušali, prosim lepo koliko firm smo pa Nemcem prodali še zavrnili smo 2 tir v zameno za pripadajočo Luko oni bi vse porihtali delovna mesta infrastrukturo sedaj bo pa vse propadlo železnica iz časov Marije Terezije se ne da obnovit kaka sramota
CyChick8
17. 02. 2016 21.51
+39
Me zanima kako bi to zgledalo danes, če bi še zmerom bili v Jugoslaviji pod Titom. Hm...
Bagat
18. 02. 2016 08.48
+2
piu
17. 02. 2016 21.45
+39
Zakaj se moramo prilagajat Avstrijcem? Migranti naj preletijo Slovenijo ali pa nič....... Tako bi obdržali Šengen in nebi imeli nobenih stroškov.....
piu
17. 02. 2016 21.46
+38
Pa nebi poslušali butastih predlogov ZL-ja....
AlternativeFacts
17. 02. 2016 21.55
+22
Saj se ne prilagajamo, zgleda je EU pripravljena žrtvovati jug Evrope, torej poleg balkanskih držav, še Italijo....pač so videli v primeru finančne krize, da jug ni enoten.Menda se še spomniš, kako smo hiteli pomagat severu Evrope v udrihanju po Grčiji?....Danes pa Angelca noče zapreti belkanske trase, istočasno pa omejuje pogoje, enako velja za Avstrijo....
Mese?nikPajac
17. 02. 2016 21.27
+50
"Notranja ministrica: Slovenija bo sledila avstrijskim kvotam, ne bo postala žep za migrante" Ampak zakaj ne bo postala žep, nekateri liberalci (Hanžek, Mesec - ZL) pa bodo prav žalostni. Vsaj 200 000 jih je treba sprejeti odprtih rok, so rekli v ZL. Nismo humanitarni baje :(
Brakedirt
17. 02. 2016 21.31
-2
a niso teli liberalci levaki? al si se samo malo zmotil?
Mese?nikPajac
17. 02. 2016 21.34
+10
a zdej bi se jim pa rad odrekel ..ja sje tako je..kakor veter potegne...
AlternativeFacts
17. 02. 2016 21.35
-3
Težko, da bi bili ZL liberalci..kdo so potem levi, če so socialisti SD-jevci?
Brakedirt
17. 02. 2016 21.36
-9
no saj sem vedel, vi itak kdor je proti vam zmecete na levo
Brakedirt
17. 02. 2016 21.37
-12
dokaz vec da slepo sledite navodilom in ne razmisljate pri lepljenju.
AlternativeFacts
17. 02. 2016 21.43
+2
V čem je sedaj problem? ZL je evropska levica, SD so evropski socialisti, liberalci so SMC in ljudski so pri SDS. In kaj sedaj, je to kaj pomembno? Če je, kaj je pri tem tako pomembnega, da bi morali slepo se držati teh oznak?
Brakedirt
17. 02. 2016 21.46
-12
to so vsi levaki zato ker jim je sef tako rekel
pravica3
18. 02. 2016 09.05
+0
Mater eni pa dobivate minuse , vrjeten zato ker imate prav:)))
žlikrofi
17. 02. 2016 21.24
-2
KDOR JE ZA TO POSTAVLJEN BO UREDIL OSTALI NE AFNE GUNCAT ČE BI DESETAR TO REŠEVAL BI BLI TIHO
CyberWorm90
17. 02. 2016 21.24
+6
ni panike : )) sam butalci bi kle pr nam ostali pa delali za 600 eu na mesec: ))
CyberWorm90
17. 02. 2016 21.25
+0
slej k prej bojo hotli tut iz zlowenije pobegnt pa magar nazaj w sirijo : ))
Netajkun
17. 02. 2016 21.26
+36
Brakedirt
17. 02. 2016 21.27
-7
CyberWorm90
17. 02. 2016 21.30
+7
ja sej cmero jim bo dau še kawiar pa šampanjc sam zato da nebojo goworili naokol da smo klošarska držawa : )))
Netajkun
17. 02. 2016 21.32
+2
Kolikor sem zasledil . . . se ravno v tem času formira STRARA GARDA
Netajkun
17. 02. 2016 21.32
+5
Voluhar7
17. 02. 2016 21.17
+31
Premierja Slovenije in Hrvaške ter predsednika Srbije in Makedonije se bodo drevi v Bruslju sestali s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom ter šefom Evropske komisije Jean-Claude Junckerjem. Pogovarjali se bodo o usklajenem ukrepanju za zajezitev migracijskega toka vzdolž balkanske poti brez zapiranja mej. Kakšne pravljice
ONniON
17. 02. 2016 21.13
+40
pod pragom revščine je danes 290.000 državljanov ali 14,5 % delež slovencev kje je tukaj pravica in interes ? ne delajo v narodov interes
Brakedirt
17. 02. 2016 21.19
+2
v letu 2014 je bilo v sloveniji registriranih 1.412.315 cestnih vozil, rezultat tega pa je da narod nima vec za hrano,glavno da je avto pri bajt.
srebrnibreg
17. 02. 2016 21.19
+8
Dobro, da si povedal, ker nismo vedeli. Imaš pa priložnost zgraditi veliko tovarno in zaposliti toliko delavcev kot jih je v času Juge recimo TAM, Litostroj, Mura, SCT, Primorje.....Ne samo jamrati in čakati, da ti bo vlada socialca dala.
Netajkun
17. 02. 2016 21.31
+5
Jaz bi do firme . . z avtobusom . . . potreboval vsaj 1,15 h . . . v eno smer . Z avtomobilom pa 17 do 18 minut . Računica se več kot pokrije . . . seveda ne s kakšnim dragim avtom , ampak s " kripo " pod 20.000 € .
Brakedirt
17. 02. 2016 21.33
+0
Mese?nikPajac
17. 02. 2016 21.35
+4
srebrnibreg: ja, včasih smo vse delali in vsi smo bili primorani tisto kupovati ker drugega NI BILO. Pol pa si se vozil v jugecih in fičkih, sicer ne recem da ni bilo lustno, ampak ko si sel pa na morje je blo pa smesno, ker nemci so bili pa v Mercedesih... Sej ne recem da so vcasih delali sam klump, ampak nekega razvoja pa ni bilo (ni bilo potrebe, ker NI BILO KONKURENCE - KONKURENCA NI BILA DOVOLJENA). Evo, ZATO je potem vse po spisku PROPADLO. Pa propadlo je tudi zato ker NI BILO LUSTRACIJE in se vse kar je bilo vrednega POKRADLO. Ni bila juga oh in sploh, juga je samo sebe uničila. Zapitek je treba enkrat plačat !
Brakedirt
17. 02. 2016 21.38
+1
za zacetek bi ti priporocil da zacnete z lustracijo pri sebi ker boste potem bolj verodostojni.
Netajkun
17. 02. 2016 21.39
+5
Glih da ne . . . ker sem med bolj lenimi , delam ravno toliko , da je za malo nadpovprečno plačo . . . drži pa , da sem vsaj 1/2 leta frej kot ptiček na veji . Zakaj bi se gnali bolj , kot je potrebno , naj še za druge kaj ostane . Edino gobam ne dam miru . . . ko rastejo , tam pa nimam mere !
korintos23
17. 02. 2016 21.06
+1
To pomeni da garde ne bo! Đeneral je pa že bi na meri as uniformo! hahaah
AlternativeFacts
17. 02. 2016 21.05
+4
hvala za brisanje, samo nevem kje je bil problem. Spodaj so posti z veliko bolj sočno vsebino, mogoče narobe pišem in bi se moral izražati skozi sovražno retoriko? A je samo problem, ker se navezujem na besedilo članka in s tem kršim pravila igre?
Voluhar7
17. 02. 2016 21.32
+4
Tako je to preberi ustavo proti svoji državi ne smeš nič pisat čeprav je res.
AlternativeFacts
17. 02. 2016 21.33
+2
Kdo pa je pisal proti državi? So politiki in njihovi kompanjoni država?