Slovenija

Slovenci prvi izvedli raziskavo vpliva uporabe telefona med vožnjo v realnem prometu na cesti

Ljubljana, 02. 06. 2017 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Tina Švajger
Komentarji
100

Skupina znanstvenikov je skupaj z Agencijo za varnost v prometu in Avtošolo Ježica kot prva izvedla raziskavo o vplivu uporabe telefona med vožnjo v realnih pogojih na cesti, in ne v simulatorju ali na poligonu varne vožnje. Kljub nenehnim opozorilom o nevarnosti, pa se uporaba telefonov in drugih naprav med vožnjo, še povečuje.

Čeprav je splošno znano, da je telefoniranje med vožnjo nevarno, pa podatkov o tem, v koliko primerih je vzrok za nesrečo telefon, ni. Prav tako doslej še ni bilo narejene raziskave, ki bi neposredno pokazala aktivnost možganov, kadar med vožnjo pozornost usmerjamo k mobilniku.

Agencija za varnost prometa (AVP) se je skupaj s slovenskim podjetjem za aplikativno nevroznanost Blckb in Avtošolo Ježica kot prva v širši regiji lotila raziskovalnega projekta, ki bo skušal podrobneje razložiti zmanjšanje osredotočenosti na vožnjo ob uporabi telefona.

Cilj tudi hitrejša sprememba zakonodaje

"S pomočjo izsledkov raziskave bomo lahko bolj verodostojno nagovarjali splošno javnost glede nevarnosti uporabe telefona med vožnjo," je ob predstavitvi projekta dejal Igor Velov, direktor AVP. Po njegovem prepričanju se bo s tem lahko hitreje spremenila zakonodaja in poostril nadzor nad tovrstnim početjem.

Policija svetuje, da med vožnjo ne telefonirate, tudi če imate napravo za prostoročno telefoniranje, saj je vožnja aktivnost, ki ji mora voznik posvetiti vso pozornost.

V dvodnevnem projektu so tako z uporabo sodobne EEG tehnologije spremljali dogajanje v možganih voznikov, ki se med vožnjo odzovejo na telefonski klic, SMS ali sporočilo na družbenih omrežjih. "Testirali smo pozornost 18-ih kandidatov, ki so med 20-minutno vožnjo na telefon v obliki klicev, SMS-ov in sporočil preko družbenih omrežij prejeli skupno devet motilnih dejavnikov," je ob današnji predstavitvi raziskave pojasnil dr. Luka Zevnik iz podjetja Blckb, ter dodal, da so morali udeleženci na vse motilce nemudoma odgovoriti.

Pred vožnjo so prostovoljce opremili s posebno 64-kanalno EEG kapo, povezano z ojačevalcem, kar je omogočilo snemanje možganske aktivnosti v realnem času je razložil Jurij Dreo, EEG analitik pri Blckb in raziskovalni sodelavec Katedre za nevrologijo MF UNI-LJ. V avtomobilu so bili poleg voznika še inštruktor varne vožnje, EEG analitik in član ekipe Blckb, ki je vozniku pošiljal motilce; s kamero, ki je bila nameščena v avtomobilu, pa so ves čas snemali reakcije voznika, so še ponazorili znanstveniki.

Trasa, po kateri so vozili, je bila za vse udeležence enaka in je sploh prvič potekala v realnem prometu. Eksperiment je potekal v avtomobilu avtošole in ob strogem nadzoru inštruktorja vožnje. "Naša naloga je bila predvsem skrb, da ne bi prišlo do dejanske nereče," pa je dejal Goran Lapič iz Avtošole Ježica.

Rezultati raziskave bodo predvidoma znani v drugi polovici junija.

Vedenje voznika podobno kot pri opitosti

Kako zelo nevarna je lahko uporaba telefona med vožnjo, pa po navedbah AVP kažejo tudi številne tuje študije, ki so med drugim pokazale, da se reakcijski čas voznika med telefoniranjem podaljša kar za dvakrat, zaznavanje in reagiranje na prometno signalizacijo je počasnejše, podaljša se zavorni čas, povečano pa je tveganje pri odločitvah. Možnosti, da bo prišlo do nesreče so kar štirikrat večje, vedenje voznika pa je podobno, kot da bi imel v krvi (po starem) 0,8 promila alkohola.

Med 16. in 29. januarjem letos je po vsej Sloveniji potekala preventivna akcija, v kateri so policisti ugotovili 4.304 kršitve uporabe mobitela med vožnjo. V 3.997 primerih so izdali plačilni nalog, 327 voznikov pa so zgolj opozorili.

"Leta 2013 so bili objavljeni izsledki ameriške raziskave, kjer je bilo ugotovljeno, da uporaba mobilnega telefona bistveno vpliva na voznikovo vidno zaznavanje sprednjega dela vozišča. Najbolj je kritično pisanje SMS sporočil, saj voznik v povprečju ne gleda na vozišče kar 23,2 sekunde," so pred časom navedli na AVP.

Vse navedene okoliščine pa lahko povzročijo hudo prometno nesrečo, opozarjajo policisti in dodajajo, da vozniki s takšnim ravnanjem pogosto povzročajo tudi zastoje v prometu.

Ne le telefoniranje, celo uporaba tablic in prenosnih računalnikov

Uporaba telefona in drugih naprav, ki zmanjšujejo zaznavanje med vožnjo, pa se, kljub nenehnim opozorilom policistov in drugih strokovnjakov za prometno varnost, še povečuje.

Anketa AVP-ja v kateri je sodelovalo 1.000 voznikov, je pokazala, da med vožnjo tretjina voznikov pregleduje družbena omrežja, sedem odstotkov si zapisuje beležke, pet odstotkov jih brska po spletu, trije uporabljajo mobilne aplikacije, skoraj desetina pa telefon uporablja za poslušanje glasbe ali navigacijo.

Telefon po podatkih AVP med vožnjo uporablja kar 75 odstotkov voznikov. Tovrstno vedenje so januarja med preventivno akcijo Vozimo pametno! poostreno nadzirali tudi slovenski policisti. V dveh tednih, kolikor je trajala akcija, so ugotovili 4.304 kršitve uporabe telefona med vožnjo, v 3.997 primerih so izdali plačilni nalog, 327 voznikov pa so zgolj opozorili. Pri voznikih pa so poleg uporabe telefona, naleteli tudi na pošiljanje kratkih sporočil, brskanje po spletu, uporabo tablic ter prenosnih računalnikov. Nekateri vozniki objavljajo celo selfije, se snemajo in podobno.

Pobude za strožjo zakonodajo

Globa za telefoniranje med vožnjo je pri nas 120 evrov, za kolesarja ki telefonira pa 40 evrov. Slovenski policisti so lani zabeležili skupno 14.288 kršitev zaradi uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšuje voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila.

AVP je že pred časom na pristojne institucije podal predlog, da se omogoči dostop do podatkov mobilnih operaterjev, kar bi omogočalo preverjanje, ali je voznik v času prometne nesreče uporabljal telefon. Na ta način bi zagotovili podatke, v kolikšni meri je telefon dejanski dejavnik nastanka prometnih nesreče. Poleg tega je agencija podala tudi pobudo za strožjo zakonodajo pri sankcioniranju kršiteljev, in sicer bi po predlogu veljala uporaba mobilnega telefona za vožnjo kot hujši prekršek, za katero bi kršitelj poleg denarne kazni dobil tudi tri kazenske točke.

Najpogostejša izgovora kršiteljev sta pogosto nujen službeni klic ali pa, da so se samo na hitro oglasili.
Najpogostejša izgovora kršiteljev sta pogosto nujen službeni klic ali pa, da so se samo na hitro oglasili. FOTO: Aljoša Kravanja

Strožje kazni že v Italiji in Veliki Britaniji

Strožje ukrepe pa so z letošnjim letom uvedli v Italiji, kjer voznik po novem, če ga zalotijo s telefonom v roki, ostane brez vozniškega dovoljenja do dveh mesecev, prav tako mu za en mesec zaplenijo telefon. V Italiji se namreč tretjina prometnih nesreč zgodi zaradi uporabe telefona.
Strožje kazni za nevestne voznike, ki telefonirajo med vožnjo, je uvedla tudi britanska vlada. Zagrožena globa je po novem 200 funtov (238 evrov), voznikom začetnikom lahko policija tudi zaseže izpit. Vozniku, ki med telefoniranjem povzroči smrtno prometno nesrečo, pa grozi celo dosmrtna ječa.

Dovoljeno prostoročno telefoniranje, a ga policisti odsvetujejo

Čeprav je pri nas telefoniranje med vožnjo prepovedano, pa slovenska zakonodaja med vožnjo dovoljuje uporabo naprav za prostoročno telefoniranje. Kljub temu tako policisti, kot AVP slednje odsvetujejo. "Vožnja je namreč aktivnost, ki ji mora voznik posvetiti vso pozornost," pravijo.

"V primeru nujne uporabe mobilnega telefona je zato najbolje, da se ustavite na primernem mestu zunaj vozišča in v miru opravite pogovor," je še nasvet policistov. Ti hkrati apelirajo tudi na kolesarje in pešce, naj bodo tudi oni pozorni na različne prometne situacije.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
04. 06. 2017 19.17
-1
.ravno včeraj se mi je uspelo dostavit od nekje do doma. viden mi je bil telefon v roki, na volanu en prstek, kdajpakdaj še ta ne...2x smo šli mal čez polno črto na levo; ampak na srečo ni bilo v bližini nikogar nasproti. ampak zadaj pa dva mala otročka. / ker imam za sabo hud trk (vame) zaradi ene podobne malenkosti" , in vem da je ena sama sekunda s hitrostjo lahko hudo Velika stvar... , me je groza.
ginem
04. 06. 2017 23.59
+1
batman1972
04. 06. 2017 11.12
+3
Tisti ki se izgovarjajo na nujne klice med vožnjo. Takega ni!! Če je nujno se pač ustaviš nekje na varnem in pokličeš nazaj. Najbolj zanimivo je da nekateri telefonirajo ali pišejo smsje zraven pa še blendajo naj se jim umaknejo da lahko prehitevajo. Takim samo vzeti telefon pa kazen 500€ pa da jih pol vidimo heroje. Načeloma ti že zdrava pamet , če jo seveda imaš ne da da bi pisal sms . omg pa to si lahko samo omejen v glavi. klic pač sprejmeš z enim klikom ali podrsaš po zaslonu če je prostoročno, sms pisati je pa zame čisto samomorilsko
Apostol1
05. 06. 2017 10.05
Apostol1
03. 06. 2017 20.07
+1
Vsak nov avto ima prostoročno telefoniranje že vgrajeno tudi moj VW up za 10 000€ ki je star 5 let , da o novejših ne govorim če pa se dotaknemo še starejših avtomobilov pa tudi to ni noben posebno velik strošek to vgraditi In takole bom rekel ,če te policaj ustavi pogleda avto in če je telefon na vidnem mestu in naj bo to v avtu ali pa recimo v žepu od srajce in v avtu ni prostoročnega telefoniranja avtomatska kazen ,še bolje pa avto naj ne dobi tehničnega potrdila če tega ni v avto ,to naj bo del obvezne opreme tako kot varnostni pas in če bi se še potem našel kdo s telefonom na ušesih pa takoj kazen da se bo kar bliskalo ,dokler pa tega ne bo bo pa več možnosti za nesreče ,žal tudi lahko s smrtnim izidom.
Eitipatapa
03. 06. 2017 13.42
+9
Jaz imam v avtu inštaliran sistem za prostoročno telefoniranje ampak se med vožnjo načrtno odpovem kakršnemu koli klicanju in sploh prejemanju klicev. Med vožnjo ni večjega užitka kot si zavrteti kakšen dober komad ali kar celoten album ter pač spremljati promet in okolico. Zato pa mnogi ljudje, ki previsijo ves čas na telefonih, sploh ne opazujejo okolice kod se vozijo, kakšne so bile posebnosti ob cesti itd. Tudi se opaža vse več po tem, da ljudje v križiščih in krožiščih ne uporabljajo smerokazov. Ker so verjetno obremenjeni s tem kaj bodo povedali in slišali prek telefona.
Ramzess
03. 06. 2017 14.33
-8
Ko bi le bilo vse tako enostavno, a žal obstajajo situacije, ko ljudje morajo sprejeti klic, saj je morda življenjskega pomena ... zakon je že vredu, ni pa svet, vseeno mora upoštevati druge in posebne okoliščine, izvajalec zakona pa tudi, ne da se zgolj zgovarja na sodišče, češ bo že rešilo zadevo, morda bo, morda ne bo, oseba bo vseeno zaznamovana.
Ramzess
03. 06. 2017 12.08
-5
Kako to da nikoli ne slišimo ali beremo o kršitvah uporabe telefona ipd. med vožnjo pri gluhih osebah in osebah z slušnimi aparati, slednji sicer to lažje prikrijejo, ker le samo ti slišijo klic. Pa vendar, nikoli kakšnih takšnih in podobnih podrobnosti v okviru kakšne nesreče. Kot tudi ne, da je, denimo nek udeležen voznik, povzročitelj ali ne, tudi paraplegik. Človek resnično dobi vtis kot da nesreče ali kršitve povzročajo oz. povzročajo le normalno zdravi ljudje, pa praktično vsak pozna take osebe, ki so aktivne tudi v vožnji avtomobila, prilagojenem zanje ali ne.
Ramzess
03. 06. 2017 12.10
-3
Ali pa nevpletenost v nesreče ali kršitve takih oseb potrjuje njihovo višjo zavest glede posledic. Morda pa res.
Ramzess
03. 06. 2017 12.03
-2
Vprašanje je kakšna je bila njihova definicija realnega prometa med izvajanjem testa. In samo en test na eni relaciji. Res verodostojno.
Ramzess
03. 06. 2017 12.00
Vso znano tehniko je mogoče uporabljati tudi verbalno, brez stika, le da folk tega še ni osvojil, ... po drugi strani pa so tudi definicije, tudi zakonov, ne dovolj dobre. Termin 'prostoročno telefoniranje' je nezadostno opisen, zavajujoč, skratka neustrezen, čas bi bil da govorimo o verbalnem nadzoru in uporabi tehnike, razen izjem. Zakon pa enako, piše da je uporaba telefona med vožnjo avta nezakonita, in da lahko preverijo telefon, že že, vendar pa kakšna uporaba, način uporabe telefona se smatra kot nezakonit, in če tudi preverijo telefon in se ugotovi, da je v tistem času res izveden ali sprejet klic, še vedno ni zadosten dokaz, kaj če je bil sprejet, obdelan in zaključen z verbalnimi ukazi. Treba je pač biti dosleden, ne pa posploševat, vsaj vi, ker od policajev in drugih predstavnikov oblasti tega pač ne gre pričakovati. Tehnika in zmožnosti ter načini uporabe le te se spreminjajo, zakoni in dojemanje predstavnikov oblasti žal ne.
santamaura
03. 06. 2017 10.49
+5
Problem je v pametnih telefonih - saj veste: Nižja inteligenca vedno sledi višji. Predlagam, da zopet postavimo nazaj govorilnice z navadnimi butastimi telefoni na pumpah in počivališčih
nikhrast
03. 06. 2017 10.44
-1
Ta novi avtomobili imajo tako že vgrajen program, kot Apple..., namesto da brskaš po iPhonu pritisneš samo ekran, pa odgovoriš klic; če pa kličeš, pa tudi nekajkrat pritisneš ekran, samo problem je isti, zamotiš se.
Apostol1
03. 06. 2017 11.00
+2
Nima tega samo najdražji in pravzapra še najslabši apple z iphonom ampak ima to že zdavnaj tudi mnogi boljši in še vedno precej cenejši in bolj razširjeni android telefon , v bistvu je to bluetooth povezava .ki je bila odkrita leta 1999 vsaj mislim da takrat
nikhrast
03. 06. 2017 12.52
Vem da Ford ima vse to inštaliran, Ford Escape...
mr.wu
03. 06. 2017 08.27
-1
slo znanost in eksperimentiranje z polnim zamahom drvi v prihodnost, še malo pa bomo prehiteli NASA v raziskovanju vesolja in zgubljanju časa..
oježeš
02. 06. 2017 22.31
+6
Kar malo srhljivo je videti voznike avtobusov. V avtobusu otroci, katere prevaža iz šole ali potniki voznik pa čeblja po telefonu, kot bi sedel pri kavici v bifeju.
Fifi 24
02. 06. 2017 21.16
+5
PRVI ? KJE? Spet rumeni naslovi.....v Slo so mogoče prvi ja ker smo tako 100 let za leseno žlico drugače so bilitakšnii testi pred 10 (desetini) leti na TV narejeni v angliji, nemčiji... in US v različnih variantah in načinih BTW
vicente
02. 06. 2017 20.59
+7
ne vem zakaj je potrebno bit pameten pri nečem kar je prepovedano,avti brez prostoročnega telefona naj si vgradijo prostoročno napravo tako kot na začetku varnostne pasove.prostoročna naprava naj postane obvezna oprema
gutej
03. 06. 2017 10.28
-4
Ptostoročna naprava ničesar ne spremeni.
Ate_ist
02. 06. 2017 20.51
+10
zakaj prepovedovati? bodimo prvi v svetu in dovolimo vožnjo s telefonom v roki, tudi neomejeno opitost. vendar naj bodo kazni za povzročene nesreče astronomske. prisilno težko fizično delo in zaplemba premoženja. potem se pa naj vsak odloči do kod bo koristil svoje svoboščine
followme
02. 06. 2017 23.33
+9
ko ti bo nekdo povozil otroka ali ubil bliznjega.....te nebo zadostila nobena kazen
slovenc59
02. 06. 2017 20.45
+1
Zelo se strinjam s komentarjem pod waco, odgovoril bi pa enostavno, zato ker luknjaste ceste in ostalo kar je naštel, ne prinaša denarja v blagajno !! Pa naj gospodje odgovorijo še , zakaj je že skoraj vsak avto opremljen s povezavo na internet ?? Kaj za božjo voljo pa ima internet za delat v avtu ?? Sem pa sicer tudi sam za to, da se ne telefonira v avtu, ker opažam pri sebi, da tudi če se pogovarjaš "brezžično", prav tako nisi zbran na promet. In če bi hoteli tu narediti red, ne bi smeli groziti s kaznimi(saj za denar se jim gre), ampak zahtevati izdelavo vozil, v katera signal ne bi mogel priti !!!!
MihaK77
04. 06. 2017 11.32
Avtomobile z internetno povezavo izdelujejo zato, da te vlada lažje nadzoruje v realnem času.
luzarf@arcor.de
02. 06. 2017 19.58
-4
policija lahko prekontrolira vsak klic ! torej ce nima naprave za prosto govorjenje lahko ugotovijo ali je ali ni govoril med voznjo.
svizecincokolada
02. 06. 2017 20.03
+4
no ja to je mal za lase privlečeno,... ker lahko sem prevzel klic in ga imel na zvočniku, kar je prav tako prostoročno,... pa za tak pregled telefona definitivno potrebujejo sodni nalog,...
Ramzess
03. 06. 2017 12.20
+1
Res je, pa tudi samosvoje razlage in definicije s strani policajev tudi nimajo vedno teže, vsak lahko reče kar hoče.
luzarf@arcor.de
02. 06. 2017 19.57
-2
ce mene vprasate bi moral vsak voznik imeti napravo za prosto govorjenje vgrajeno v Avtu! gdor tega nima pa naj izgubi voznisko za najmanj 3 mesece in vsaj 300 € kazni
Ramzess
03. 06. 2017 12.21
Kar je samoumevno, bi moralo biti že serijsko vgrajeno, ne pa da se vgrajuje naknadno.
tali?ni tom
02. 06. 2017 19.48
+5
ne da zagovarjam telefoniranje pa take fore,celo odločno sem za to da se mobiteli poslovijo iz uporabe razen za klic v sili ampak,madoina,zakaj je vse prepopvedano! kaj pa svoboda? če imamo vsem,pa je vse pšrepovedano v čem je potem smisel "civilizacije" kot take? enostavno smo v arestu vse življenje,eni bolj,eni manj! hecno! kar se pa kvazi slovenskih strokovnjakov tiče na področju prometa,prepovedano je tudi da so ceste luknjaste,narobe narjene,spolzek in zanič asfalt,brez bankin,ograj,tistih varnostnih ne pleh ki je sedaj za okras,da niso urejeni železniški prehodi,varni ptrehodi za pešce in še in še,tole pa ne zanima nikogar!
luzarf@arcor.de
02. 06. 2017 19.54
-2
User974866
02. 06. 2017 20.46
+3
tisti, ki je v sili bi moral biti toliko samostojen, da se iz sile spravi sam, razen, če je ta prevelika...v vsakem primeru se na koncu srečata oba...za vsakega pride sila ob drugem času in ne vidim potrebe, da bi to sporočal preko pametnega telefona drugim-o-
oježeš
02. 06. 2017 22.29
+4
Če je kdo v sili se ve, pokliče na 112, ne prijatelja in potem razpravlja z njim pol ure.
MihaK77
04. 06. 2017 11.36
Značilnost vseh fašistično socialistično komunističnih sistemov je, da država nadzoruje vse podrobnosti življenja svojih državljanov in da je vse prepovedano.
Diškor
02. 06. 2017 19.40
+7
Obvezen odvzem vozniške, bodo imeli pol dost cajta za klepetanje, ne pa da vse ogrožajo
sinhron
02. 06. 2017 19.39
+8
Ne alkohol , ne mamila , ne cigareta , ne telefon ne sodijo v varno vožnjo , kot tudi ne prevelika hitrost in nepremišljeno in neprevidno prehitevanje !
luzarf@arcor.de
02. 06. 2017 20.03
+0
do nekje se strinjam s tabo! ampak kaj je za tebe prehitra voznja? po avto cesti 100 ali 120km za mene ni prehitro ampak prepocasi! dokler v Mestu je pa 50 km prehitro! veliko premalo kamer in radarjev je nastimanih! sploh pa na prehodih za pesce ce tudi je semafor neustavi 40% voznikov in tu bi morala biti vecja kontrola in veliko vecja kazen.