Slovenija

Slovenci, ki jim je uspelo čez mejo

Ljubljana, 14. 10. 2013 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
12

Oblikovalka Nataša Čagalj, režiser Mitja Okorn ter animatorja Rok Predin in Jure Prek so uspešni zunaj naših meja. Zaupali so nam recepte za uspeh, ob tem pa razkrili še marsikaj o sebi.

Oblikovalka Nataša Čagalj, režiser Mitja Okorn ter animatorja Rok Predin in Jure Prek so uspešni zunaj naših meja. Zaupali so nam recepte za uspeh, ob tem pa razkrili še marsikaj o sebi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
15. 10. 2013 22.29
najbogatejši kmet na svetu je slovenec v braziliji,ima dvakrat večjo kmetijo kot je naša slovenija,najbogatejši kartonažni,oziroma tovarnar z kartonskimi produkti je slovenec,v braziliji,največji vinar na ameriških tleh je slovenec,v čilu,,,,najbolša političarka je klobučarjeva,amerikanci imajo za bodočo predsednico amerike guvernerko ki je slovenskega rodu,v vesolje so odletele rakete slovenskega konstruktorja,tu so še slovenci v novi zelandiji,tovarnarji,lesni bogatuni ,vinarji,,da ne govorim o avstralskih slovencih,'????
Klemen Smukavec
16. 10. 2013 02.03
-2
"buena vita", zeleli bi stopiti v stik z vami, prosim, kontaktirajte nas na klemen.smukavec@gmail.com, lp
Transformerji
15. 10. 2013 11.52
+1
Ja, mladi in sposobni odhajajo v tujino, pri nas pa bo očitno vedno ostalo isto, saj se za položaje pretepajo že študentje!
santamaura
15. 10. 2013 11.17
+1
Kje je pa Walter Wolf? Kje je pa žena od Donanlda Trumpa? Kje je pa kranjska klobasa od Sunite Williams? Kje so pa tujci, ki jim je uspelo pri nas?
puspan
15. 10. 2013 18.28
+2
Frater
15. 10. 2013 10.56
+5
V socializmu se je talent potlačilo za skupno dobro, ideje in izume so kolektivizirali, zasluge pa pripisali modremu vodji, ta je svoji skromnosti trdil, da so to dosežki KPJ ter skupnega truda. S tem so uspeli "hendikepirati" cele generacije ljudi, jih duhovno uničiti. Resnica je ta, da sta napredek in blaginja človeštva, izključno posledica njegovega pohlepa in želje po akumulaciji kapitala. Največje mojstrovine tako niso bile stvarjene po naročilu politbiroja, ampak po nakazilih, transakcijah in čekih. Tudi mati Tereza niso bili izjema, ko so sprejeli ček za 1.000.000$. Levičarji pa v svoji ideološki zaslepljenosti še vedno pričajo evangelij E.Kardelja, kljub temu, da je bil ta že davno spoznan kot zabloda (celo s strani marxistov).
KML
15. 10. 2013 08.45
+12
Kaj je uspeh? Zakaj se je nujno gnati za uspehom? In zakaj kar naprej prodajanje tujine kot neke Indije Koromandije, medtem ko v drugi rog tulimo o begu možganov? Življenje je eno samo in, četudi za nami nekaj časa morda lahko ostane celo neka sled, je pomembno, kaj iz tega življenja naredimo sami zase, koliko smo zvesti sebi, svojim resničnim potrebam, svojim resničnim ciljem. Živela sem tudi v tujini in sem po večini družbenih meril uspešna. Zadovoljna sem pa le, odkar slišim sebe. Zame je to, da sem srečna v svoji zasebnosti, da sem resnično prisotna v najpomembnejših odnosih, ki sem jih vzpostavila, da počnem, kar me veseli. Pomembneje mi je, ali se me bo otrok spomnil z radostjo, dragi z ljubeznijo, prijatelji s srčno naklonjenostjo, kot to, da me bo neki portal označil za uspešno, ker se je o meni slišalo tudi onkraj domačih plank.
gregordobrun
15. 10. 2013 02.05
+0
Tina Maze in Umek! Edina v tej generaciji , after juga!
totinori
15. 10. 2013 00.06
+8
Čedalje več jih bo, ker pri pri nas dobesedno ubijajo inovativne in napredno misleče. Namesto da bi podpirali uspešne in nadpovprečno nadarjene, se jih tlači dol v gnilo povprečje. Poznam nešteto nadarjenih ljudi, ki ne da jim niso hoteli omogočiti normalnega razvoja njihovega izrazitega talenta, ampak so jih pri tem načrtno ovirali in zatirali. V veliko primerih so bili to kar njihovi starši (ponavadi posesivna mama) ali pa okolica oz. sodelavci. Žal je to eden od obrazov pregovorne slovenske fovšije. Če bi bili vsi nesposobni fovšljivci v stanju vsaj malo v stanju uporabiti tisto malo razuma, ki ga premorejo, bi jim bilo hitro jasno, da bi s podporo nadarjenih naredili največ za skupno dobro. Seveda bi bili potem oropani za neizmeren užitek ob situaciji, če nekomu zarineš nož v hrbet. Če slovenčki ne bi bili takšni zapečkarji in tako strahovito vezani na dom, bi bilo uspešnežev v tujini še mnogo več. Tako pa se doma držijo mamine kikle in so zadovoljni s tistim minimalnim, kar jim z veliko truda uspe napraskati. Dejstvo je, da takšne sorte ljudje po pravilu niso cepljeni na denar in da jim je veliko pomembneje to da lahko delajo, kakor pa kdaj bo in koliko bo plačila.
gnu
15. 10. 2013 00.58
+11
Nekoliko se strinjam. Vendar imajo talentirani ljudje dostikrat precej drugačen koncept uspešnosti kot množice, ki gledajo X-factor in se navdušujejo nad luksuznimi avtomobili. Jaz v Sloveniji in okrog sebe vidim precej uspešnih ljudi, ki pa jim tule ne bi pripisali njihovega uspeha. Pa ne govorim o meditaciji, spiritualnosti ali buhu-bavbav sceni. Niti ne o managerjih, pop-spinerjih in wannabejih. Govorim o ljudeh, ki s svojim intelektom prispevajo. Veliko več, kot si morda kdo misli. In k temu prispeva tudi internet. Van Gogh po nobenem kriteriju za svojega časa ni bil uspešen človek. Pravzaprav pravo nasprotje tega, pojem propadlega norca. A kdo si upa trditi, da so imeli prav?