Slovenija
Oglas

Sladka Istra vas vabi v osrčje Kopra

Koper, 11. 09. 2017 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Kopru, ki je pred kratkim postal Evropska destinacija odličnosti, bo 23. in 24. septembra tradicionalni mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra.

V soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, bo Koper znova prizorišče najslajše prireditve v državi – 9. mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra.

Sladka Istra bo tudi letos ponudila domače in tuje sladke dobrote na več kot 150 stojnicah, ki jih bodo razporedili po starem mestnem jedru Kopra.
Sladka Istra bo tudi letos ponudila domače in tuje sladke dobrote na več kot 150 stojnicah, ki jih bodo razporedili po starem mestnem jedru Kopra. FOTO: Sladka Istra

Obiskovalci prireditve boste lahko med 9. in 19. uro v slikovitem mestnem jedru največjega obmorskega mesta v zameno za degustacijske kupone na več kot 150 stojnicah, ki jih bodo razporedili po osrednjih mestnih trgih in ulicah, okušali tradicionalne istrske sladice, se razvajali z raznovrstnimi čokoladnimi pregrehami, tipičnimi slovenskimi sladkimi dobrotami in številnimi drugimi sladkimi izdelki, manjkala pa ne bodo niti sladka vina, penine, piva in koktejli. Prav tako boste sladice in sladke izdelke lahko neposredno pri ponudnikih na stojnicah nakupili v večjih količinah in jih odnesli domov.

 Sladka Istra je odlična priložnost ne samo za okušanje in nakup tradicionalnih istrskih sladic, ampak tudi za učenje njihove priprave.
 Sladka Istra je odlična priložnost ne samo za okušanje in nakup tradicionalnih istrskih sladic, ampak tudi za učenje njihove priprave. FOTO: Sladka Istra

Tudi letošnjo Sladko Istro bo skozi oba dneva zaokrožil bogat spremljevalni program, ki ga bodo zaznamovale vodene degustacije, delavnice, kuharski šovi ter razgiban program za otroke. Prireditvi bodo prilagodili urnik in ponudbo tudi številni lokali in trgovine v mestnem jedru, tako se bo s Sladko Istro Koper znova spremenil v slovensko prestolnico sladkega. Več o prireditvi na www.sladka-istra.si in na Facebook strani Sladka Istra.

Citat: Sladka Istra je odlična priložnost za okušanje in nakup tradicionalnih istrskih sladic, tipičnih slovenskih sladkih izdelkov, čokoladnih dobrot in drugih sladkih izdelkov, pa tudi sladkih vin ter ostalih sladkih pijač in to v slikovitem ambientu starega mestnega jedra našega največjega obmorskega mesta.

Sladka Istra velja za osrednji festival sladic in sladkih izdelkov, na katerem sladke dobrote nudijo tako domači kot tudi tuji ponudniki. 
Sladka Istra velja za osrednji festival sladic in sladkih izdelkov, na katerem sladke dobrote nudijo tako domači kot tudi tuji ponudniki.  FOTO: Sladka Istra

Naročnik oglasa je Mestna občina Koper.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni