Domača scena
Oglas

Sladka Istra – najslajša prireditev v Sloveniji

Ljubljana, 04. 09. 2013 06.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sladka Istra, najslajši mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, bo tudi letos, natančneje 21. in 22. septembra, med 9. in 19. uro, že petič zapored, popestril mestno dogajanje v Kopru.

Sladka Istra
Sladka Istra FOTO:

Sprehod mimo bogato založenih stojnic v Kopru, na katerih se bodo predstavili tako domači kot tudi tuji ponudniki s svojimi mojstrovinami, zagotovo ne bo razočaral. Na več kot sto stojnicah boste lahko izbirali med več kot tristo različnimi sladkimi izdelki. Jih zmorete okusiti vse?

Sladka Istra
Sladka Istra FOTO:

Na "sladkih poteh" se bodo v petih tematskih sklopih predstavili in prodajali sladki izdelki slovenske Istre, Slovenije in tujine.

Sladka Istra
Sladka Istra FOTO:

V okviru vsebinskega sklopa SLADKA ISTRA bodo ponudniki predstavili in prodajali sladice in druge sladke izdelke značilne za Istro, v okviru vsebinskega sklopa SLADKA SLOVENIJA pa bodo sodelovali ponudniki iz Slovenije, ki ponujajo tipične sladke izdelke svojega kraja in Slovenije. Prodajna mesta bodo postavljena po gastronomskih regijah. Tematska pot SLADKI SVET bo ponudila sladice in sladke izdelke značilni za druge države Evrope in Sveta, v DEŽELI ČOKOLADE bodo na voljo izključno čokoladni izdelki, v LEDENI DEŽELI pa bodo sodelovali ponudniki z ledenimi sladicami (sladoled, granita, ledene torte in preostale ledene sladice).

Sladka Istra
Sladka Istra FOTO:

Vsak ponudnik bo razstavil več vrst sladkih izdelkov, ki jih bodo obiskovalci lahko okušali v zameno za kupljen degustacijski kupon, ali pa se odločili tudi za nakupe večjih količin sladkih izdelkov.

Sladka Istra je tudi odlična priložnost za druženje in učenje. Bogat spremljevalni program bo postregel z vrsto slaščičarskih, kuharskih in vinskih delavnic, aktivnosti za otroke in drugim kulturnim programom. Letos bo celotno dogajanje potekalo v znamenju EuroBasketa 2013, saj bo v tem času potekal tudi zaključni del evropskega prvenstva v košarki. Finalno tekmo si bomo na velikem zaslonu skupaj ogledali v nedeljo zvečer, 22. septembra, ko bomo razrezali tudi torto velikanko, ki jo bodo tudi letos pripravili v LifeClass Hotels & Spa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3