Slovenija
Oglas

Sladka Istra bo pod streho, a zato nič manj sladka

Koper, 14. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sladka Istra se bo s koprske promenade preselila v Areno Bonifika. Kljub temu bosta obiskovalce pričakala bogata ponudba in pester program.

Najslajša prireditev v državi – Sladka Istra vas bo s sladkimi izdelki razvajala to soboto, 17., in nedeljo, 18. septembra, med 9. in 19. uro v koprski Areni Bonifika. Na stojnicah se bodo predstavljali različni ponudniki sladkih izdelkov tako iz slovenske Istre kot tudi z drugih koncev Slovenije, pa tudi nekateri iz tujine. Sladke dobrote bo mogoče okušati v zameno za degustacijske kupone, ki jih bo možno kupiti na info točkah neposredno na prireditvi, cena paketa 4 degustacijskih kuponov pa tudi letos znaša 2 evra. Sicer pa bo izdelke, ki vam bodo resnično všeč, v večjih količinah možno nakupiti neposredno pri ponudnikih na stojnicah. Med več kot tristo različnimi sladkimi pregrehami bo mogoče premierno okusiti tudi posebno slaščico Carpaccio500, ki so jo pripravili ob Carpacciovem letu, ki ga letos obeležujejo v Kopru, pa tudi torto Fetiche patisserie z imenom Fujiyama, ki je zmagala na natečaju Sladke Istre in tako prejela naziv Naj torta Sladke Istre 2016 in Najizvirnejšo sladico Istre, za katero so letos razglasili pralino s paradižnikom, rožmarinom in solnim cvetom, ki so jo pripravili v Čokoladnici Tramontana. Prav tako boste lahko okusili sladko vino Likor, 2011 Kmetije Mahnič, ki je letos prejelo naziv Muškat Sladke Istre 2016. Posebnost Sladke Istre bo tudi stojnica, na kateri bodo nekateri prepoznavni obrazi pekli palačinke, sredstva od njihove prodaje pa bodo namenili v dobrodelne namene, in sicer Centru Sonček Koper. Kuharski predpasnik na dobrodelni Palačinkariji bodo v soboto, ob 11. in 16. uri, oblekli Marko Jovanović in Mirela Lapanović, sicer poznana obraza iz resničnostnega šova Big Brother Slovenija, olimpijec Vasilij Žbogar in priljubljen lik Avguština iz serije Ena žlahtna štorija Primož Forte. V nedeljo pa se bodo v dobrodelni peki palačink, prav tako ob 11. in 16. uri, preizkusili slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić, glasbenik in radijski voditelj Žiga Rustja ter šefinja državnega protokola Ksenija Benedetti s soprogom, priznanim igralcem Borisom Cavazzo.

V soboto, 17., in nedeljo, 18. septembra, vabljeni v koprsko Areno Bonifika na najslajšo prireditev v državi. Sladka Istra vas pričakuje.
V soboto, 17., in nedeljo, 18. septembra, vabljeni v koprsko Areno Bonifika na najslajšo prireditev v državi. Sladka Istra vas pričakuje. FOTO: Sladka Istra

Sladka Istra bo letos zanimiva še zlasti za tiste, ki ste rojeni v letu 1966 in tako torej v letošnjem letu praznujete Abrahama. V sklopu prireditve namreč pripravljajo prav posebno srečanje za vse, ki ste oziroma boste v letošnjem letu dopolnili 50 let. Tako vas bo na Sladki Istri, v nedeljo, ob 10. uri, pričakalo sladko presenečenje Radia Capris in Slaščičarne Renata ter penina iz kleti Vinakoper. Zato ste vse Abrahamovke in Abrahamovci na Sladki Istri še posebej dobrodošli.

Tudi sicer bo letošnja Sladka Istra postregla z bogatim spremljevalnim programom, kuharskimi delavnicami in vodenimi degustacijami, ki se bodo odvijale pod taktirko priznanih kuharskih in slaščičarskih mojstrov, medtem ko vas bodo priznani vinarji popeljali v sladki svet vin in penin. Manjkala ne bodo niti sladka piva.

Bogata ponudba sladkih izdelkov na stojnicah v kombinaciji s pestrim spremljevalnim programom bo tudi letos zaznamovala Sladko Istro.
Bogata ponudba sladkih izdelkov na stojnicah v kombinaciji s pestrim spremljevalnim programom bo tudi letos zaznamovala Sladko Istro. FOTO: Sladka Istra

Prav gotovo si bo na letošnji Sladki Istri zanimivo ogledati mojstra Tomaža Kavčiča, ki bo v soboto, med 10. in 13. uro, kar na avtomobilu pripravil ekskluzivno sladico Mercedes Benz, medtem ko bo v nedeljo popoldne ekskluzivno Mercedesovo sladico pripravljal večkratni nagrajenec natečajev Sladke Istre Tomaž Bevčič.

Na Sladki Istri vas čakajo istrske sladice, tradicionalne slovenske sladke dobrote, tuje pregrehe, sladka vina in piva, priboljški za male štirinožce, sladice brez alergenov in še in še.
Na Sladki Istri vas čakajo istrske sladice, tradicionalne slovenske sladke dobrote, tuje pregrehe, sladka vina in piva, priboljški za male štirinožce, sladice brez alergenov in še in še. FOTO: Sladka Istra

Seveda bo na prireditvi poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce, ki se bodo med drugim lahko priključili organiziranemu varstvu priznane šole angleškega jezika Helen Doron in tako poleg sladkanja s prireditve odnesli tudi nekaj novega znanja.

Tudi letošnja Sladka Istra bo torej za marsikoga nepozabna izkušnja. Pridite v Koper in jo pobliže spoznajte ter se seveda posladkajte!

Na Sladki Istri se vsakič znova na enem mestu srečajo vse sladke dobrote.
Na Sladki Istri se vsakič znova na enem mestu srečajo vse sladke dobrote. FOTO: Sladka Istra

Naročnik oglasa je Mestna občina Koper.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1