Slovenija

Virant: Naj se krešejo mnenja, a na kulturen in dostojen način

Črna na Koroškem, 30. 06. 2012 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srečanje pod Najevsko lipo je lahko priložnost, da bi se politiki različnih političnih provenienc družili med sabo in pokazali neko enotnost, složnost, je okoli 400 udeležencem srečanja dejal Virant. Občina pa je razočarana nad slabim odzivom državnega in političnega vrha.

Srečanje z državniki pod Najevsko lipo na Koroškem je danes kljub lepemu vremenu potekalo ob le peščici politikov.

Srečanje ima za slavnostnega govornika, predsednika DZ Gregorja Viranta simbolni pomen v smislu, da se politiki družijo z ljudmi in da se spomnijo na to, da oblast izvira iz ljudstva in da mora biti oblast v službi ljudstva. Hkrati je lahko srečanje pod lipo priložnost, da bi se politiki različnih političnih provenienc družili med sabo in pokazali neko enotnost, složnost, je dejal.

Gregor Virant pod Najevsko lipo
Gregor Virant pod Najevsko lipo FOTO: POP TV

V slavnostnem nagovoru skupno okoli 400 udeležencem srečanja pod lipo, ki raste na Ludranskem vrhu nad Črno na Koroškem, se je ozrl na 21-letni razvoj samostojne države in slovenskega gospodarstva, ki ga zaznamujejo tako vzponi kot padci. Glede aktualnega dogajanja pa je med drugim spomnil na ideološke delitve, ki v zadnjem času po njegovih besedah po nepotrebnem spet prihajajo na površje.

"Normalno je, da ljudje različno razmišljamo, da imamo različne politične poglede. Navsezadnje si ne želimo enoumja. Prav je, da je politična podoba dežele pestra, saj to daje družbi pestrost, bogastvo in dinamiko. Toda ne smemo se izključevati, ne smemo se zaničevati zaradi različnih političnih stališč," je dejal Virant in dodal, da naj se krešejo mnenja, ampak kresati se morajo na kulturen in dostojen način.

Tudi poslanec SD in kandidat na prihodnjih predsedniških volitvah Borut Pahor je dejal, da je srečanje lahko priložnost za sodelovanje in utrjevanje tistega, kar je skupno, za lažje premagovanje izzivov države. Takšna "simbolna srečanja" je po njegovih besedah treba negovati.

srečanje pod Najevsko lipo
srečanje pod Najevsko lipo FOTO: POP TV

Razočarana nad odzivom političnega in državnega vrha je bila tudi županja Črne Romana Lesjak, saj je občina poslala okoli 500 vabil. Meni, da je odziv "odraz politične klime", kjer je tudi veliko preigravanja in "medsebojnega žongliranja", kar po njenem ni prav. Tudi Lesjakova je pozvala k sodelovanju in napovedala, da se bodo Črnjani, ki so srečanje vzeli za svojega, v prihodnje potrudili še z dodatnim programom, da bi tako pritegnili še več obiskovalcev.

Tudi marsikdo med slednjimi je dejal, da se srečanja udeležujejo bolj zaradi druženja s prijatelji in znanci ter tudi zaradi lepega okolja, manj pa zaradi politikov. Organizatorji so za vse pripravili kulturno-zabavni program, ki ga je v luči leta kralja Matjaža, ki ga obeležujejo letos v Črni, obiskal tudi kralj Matjaž.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (288)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

godhead
02. 07. 2012 08.11
+3
tale virant je pa res pravi politik, pokvarjen do amena in hinavski, kot se za njegovo profesijo spodobi. najprej se je šel trojanskega konja, kar se je videlo še iz vesolja, zdaj pa se trudi igrat enkega spravitelja, čeprav ga noben ni za to poklical. pa s tem svojim homo umirjenim tonom, lepo vas bo nahranil in hitro boste pozabili na njegove prevare in zavajanje volilcev.
YONSON
01. 07. 2012 19.09
+2
91- leta smo še nasedli drugi švici , danes pa so Slovenci zmeraj bol izobraženi, se bolj pritožujeno in mislijo z svojo pametjo in število na takih "pogrebih za jugoslavijo " se več ne zmenijo . Razen tistih ki jim je mus in pohlep!
Dzugasvili
01. 07. 2012 18.04
+0
DPK (drckanje praznega quurtza...)
JanezNovakJohn
01. 07. 2012 17.58
+7
Virant je šlapa. Prodal je tisto kar je sam zahteval da se vnese v koalicijsko pogodbo.
godhead
02. 07. 2012 08.11
+2
est
01. 07. 2012 17.45
+7
Pod lipo so se vsedli vaški možje in se pogovorili, kar je bilo dobro za celo vas.Sprejeli sklep in se ga tudi držali. Nihče ni pod njo sedel s figo v žepu in ko so si segli v roke je to veljalo kot pribito. Dragi poslanci, ko dosežete to stopnjo pa lahko sedite pod njo, prej pa te pravice nimate.
JanezNovakJohn
01. 07. 2012 18.25
+3
SAJ SO SE V VELIKI MERI TEMU SREČANJU IZOGNILI. dA BI PA SPREMENILI MANIRE VAŠKE LIPE, SO POSLALI VIRANTA, SVOJEGA ŠEFA.
JanezNovakJohn
01. 07. 2012 18.25
+2
SAJ SO SE V VELIKI MERI TEMU SREČANJU IZOGNILI. dA BI PA SPREMENILI MANIRE VAŠKE LIPE, SO POSLALI VIRANTA, SVOJEGA ŠEFA.
Manu Cocker
01. 07. 2012 16.40
+1
kaj imate proti zasluznemu kosovcu jebenemu jobarju - oz. ivanu joibarju ?`Srtam vasd bopdi - on bo naslednji svetnik slovenski..
MERDE-AVE-MERDE
01. 07. 2012 14.20
+16
Po tem ko so ga zaprli je postal "heroj". Danes o njem pišejo knjige, kako je preprodajal orožje. Samooklical za najbolj zaslužnega za osamosvojitev Slovenije. Bil obrambni minister, sedel v vladi ki je zakuhala izbris, in za več kot dvajset let uničil življenja tisočim, denacionalizacijo zaradi česar je cerkev dobila nazaj vse in še več. Leta 2004 je prvič postal predsednik vlade in se SPET zapletel v sumljive posle z orožjem...zaradi prevelikih apetitov po medijih je "zjebal" Mercator, ustvaril tajkune....leta 2008 so mu ljudje rekli NE... pa ni razumel te preproste besede.... 3 leta je sesuval vlado, reforme, kuhal medijske afere. sesuval sodstvo, posamezne tožilce, zakuhal je celo ustavno obtožbo predsednika republike.... pa kljub vsemu na predčasnih volitvah dobil ponovni NE... spet ga ni razumel, zato je s političnim kupčkanjem ponovno sedel na premierski tron. Prvi intervju na gradu Brdo, je razgalil še eno od njegovih furstracij... nenormalno in patološko željo po denarju in oblasti. In Danes? Nič.... ponižuje Slovence, pol zneska odškodnine za enega izbrisanega to je 10.000 € gladko požene v luft za en sam let, sramoti državo v tujini, norčuje se iz državnih simbolov, ne hodi na sodišče, kjer proti njemu tečejo kazenski postopki, jemlje penzije tistim, ki so držali puške ko so nas osamosvajali. medtem ko se je sam s cifro ena na rokavu sprehajal po varnih katakombah CD....In poleg človeka, ki je zj.. al najbolj prepoznavne slovenske blagovne znamke, in cel Istrabenz sedi na državni proslavi poleg predsednika ustavnega sodišča.... P. U.
Tonček Balonček
01. 07. 2012 15.26
+0
Ti žališ našega šefa poštenjakov, spreobrnjenca (zdaj je katolik), gotovo si bil tudi ti komunist, vendar nisi sprevidel resnice! Ne boš zveličan! Verjetno imaš še krvave roke od povojnih pobojev!
Majda Božnar
01. 07. 2012 12.59
+3
Meni je všeč, da jih ni bilo - so dokazali, zakaj zasedajo svoja politična mesta - z vso pravico lahko pljuvamo po njih!!!! Verjetno se pa tudi zavedajo, da se njihov čas izteka - prišli so tisti, ki nekako verjamejo, da za njih še obstaja mesto v vladi.
Jožajoža
01. 07. 2012 12.29
+5
kjer so desni zraven , ljudi ne bo.
unja1.m
01. 07. 2012 12.31
-1
godhead
02. 07. 2012 08.14
+2
bodo pa vojski zaukazali, da pridejo na veselico po službeni dolžnosti, da bo nekaj ljudi
boncl007
01. 07. 2012 10.56
+8
Najbolje za slovenski narod bi bilo, da vsa ta banda stori skupinski samomor!
Maxster
01. 07. 2012 10.46
+10
Virantu se bo na naslednjih volitvah zgodilo popolnoma enako kot Zahecu in LDS-u na zadnjih... Igre na kratki rok se pač ne izidejo.
ni_mi_vse_eno
01. 07. 2012 08.17
+4
Razmišljanje Pahorja in Viranta mi je zelo všeč. Pustimo preteklost zgodovinarjem in se posvetimo prihodnosti.
Stefg
01. 07. 2012 08.51
+6
Daj no mir,njihova razmišljanja,pozabljaš kaj se je dogajalo po volitvah,vse kaj se danes dogaja potrdijo in pokimajo,so in so bili Janševi ritolizniki,.,.
WikiX
01. 07. 2012 12.16
+4
Preteklost jim ni najbolj všeč, ker so krivi za usode milijonov ljudi, povrh tega so ogromno vlagali v masovno pranje možganov in stari triki še primejo, zakaj bi si izmišljevali nove laži? Pustimo preteklost, ker so tam same barabe, zlata ribica ima za pet sekund spomina, pa ji nič ne manjka!
Buena Vita
01. 07. 2012 14.54
-2
NE,,,,DOKLER ZLOČINCE NE SPOKAMO V ZAPORE,,,,,ZLOČINI PROTI ČLOVEŠTVU NE ZASTARAJO NAJ POKAŽEJO IN PRIČAJO ,NAJ POMETEJO S SVOJIMI,DOKLER TEGA NI,NI OPROŠČANJA,ŽAL,PREVELIKO SOLZ JE BILO PRETOČENIH,PREVEČ STRAHU,PREVELIKE ŽRTVE
ni_mi_vse_eno
02. 07. 2012 03.11
Raja ima rada prepire, ker jih tako narekuje propaganda, pa naj bo to šport ali kakšna druga nepomembnost. Pametni ljudje vedo, da je v določenih točkah treba držati skupaj kljub razlikam (Pahor levica, Virant desnica) zaradi večjega interesa. Za rajo pa velja, deli in vladaj, tako lahko malo posameznikov obvladuje veliko množico ljudi.
irhaela
01. 07. 2012 07.50
+5
Tukaj bi rada komentirala o Virantovem govoru in verjemite mi, da ko ga zagledam, ali Pahorja, se tudi jaz ne počutim prav vzhičeno ampak prav jezno, kot so jezni vaši komentarji. Pa vendarle bi omenila tudi nekaj njegovih dobrih lastnosti, pa čeprav je nas izdal. "Normalno je, da ljudje različno razmišljamo, da imamo različne politične poglede. Navsezadnje si ne želimo enoumja. Prav je, da je politična podoba dežele pestra, saj to daje družbi pestrost, bogastvo in dinamiko. Toda ne smemo se izključevati, ne smemo se zaničevati zaradi različnih političnih stališč," je dejal Virant in dodal, da naj se krešejo mnenja, ampak kresati se morajo na kulturen in dostojen način. Tale njegova izjava me je prav razveselila in je tudi najbolj aktualna za naš trenutni čas. Virant ni tako slab in je veliko negativnih Janševih potez blokiral, ker če ne bi to storil, bi bilo sedaj še slabše. Res je, da Virant Janšo zelo dobro pozna in upam, da mu bo sedaj končno rekel " stop in marš" iz državne piste, ko se nam je Janša v teh mesecih izkazal, da je še slabši in še bolj pokvarjeni predsednik vlade. No, Janši je dal možnost, da popravi napake in sedaj dela še večje in hujše napake Pa vzemimo, če bi bil Virant z Jankovićem, koliko prahu in nesramnosti bi si ju privoščil Janša, kakor češ, da tako slabega predsednika kot je Jankovć, ga ni bilo še nikdar. Janša bi užival in oblatil Jankovića do onemoglosti in pa seveda bi moral redno hoditi na sodišče. Janša je imel možnost, da dokaže, da je mož beseda..... Vseeno čestitam Virantu za te zgoraj izrečene besede, kot predsedniku DZ pa še ne morem reči. Bomo videli...
Stefg
01. 07. 2012 09.02
+0
Pahor -Virant želita zamaskirat vse kar ste naredila po volitvah, za vse kar se danes dogaja sta v prvi vrsti krivi ona dva in Korlek..-.kar govorita naj spravita vparlament in se upreta takšni vladi, pazi da nebi , ritoliznika.,.
irhaela
01. 07. 2012 09.08
+1
Štefan Glavica, Sem med izdanimi v ljudstvu! V kakšnem smislu ste me označili za izdajalko? Vljudno vas prosim, da mi obrazložite!
peglezn
01. 07. 2012 09.43
+3
Lej, nekaj je kar to kar ta Prevarant govori, drugo pa kaj v zvezi s tem naredi. In tisti, ki mislijo še enkrat pasti na tako leporečje, so najmanj naivni, da ne rečem še kaj več. Ivan in njegovi pajdaši imajo vso pravico razmišljati po svoje, za to kar se pa grejo... pa ne.
Alojz Železnik 1
01. 07. 2012 13.03
+1
@ IRHAELA Poskusi jin ocenjevati po njihih dejanji in ne besedah.
Buena Vita
01. 07. 2012 14.56
Alojz Železnik 1
01. 07. 2012 06.56
+13
Naj bomo mirni ... DA BODO LAHKO METALI MILIJONE € V NLB! Jaz ne bom več! Vzeli so meni in dali plenilskim kapitalistom - tajkunom! Janša, pridobil si novega nasprotnika!
tedo974P8medo
01. 07. 2012 06.51
+11
Virant, ne delaj se frajerja, saj tudi ti nisi prav nič miren in kulturen, se še spomnimo, kake neumnosti si počel, ko nisi bil predsednik DZ.
ljx
01. 07. 2012 02.19
+16
Janša,Virant in Pahor,majo vsi iste Strice pa Tete v Ozadju,zato ni potrebno da JJ pride pod Lipo,če ima tam že dva predstavnika.
Tomislava Ule
01. 07. 2012 00.49
+15
Virant je podaljšana roka Janše, ar vidimo sedaj, pod to lipo je prišel, ker misli, da bomo ljudje videli, da ni pod Janšem, a njega ni bilo, torej........, naj vrag vzame te politike in to čimprej. Mišlenja so različna, to je normalno, a Virant ne razume, da smo mi vsi z JJ na čelu živeli v državi, katero pa danes pljuvate s socialnimi rezi. Nihče ni kriv, da je delal v firmi, ki je bila iz juge, danes pa nima več penzije. Kaj ima politika v glavi ne vem, mislim pa, da samo slamo.
WikiX
01. 07. 2012 12.22
-1
Boljše vprašanje se mi zdi, kaj bi sploh delali na balkanu, če ne bi bilo fabrik iz juge, prodajali špecerijo v megamarketih in gorivo na novih bencinskih črpalkah?
peglezn
30. 06. 2012 23.58
+26
Naj gre lepo v kot in naj bo tiho. On in Korl sta sploh omogočila vse to in ne mi govorit, da prej nista vedela kakšen je Janez. Janez se ni prav nič spremenil, ne dela nič takega, kar zdrav človek od njega ne bi že prej pričakoval. Da pa to dejansko res lahko počne, pa sta kriva prav onadva.
peglezn
01. 07. 2012 00.01
+21
Še to: Mene bi bilo sram, če bi nateg.nil enega samega človeka... Kako zaboga se človek, ki jih je nateg.nil nekaj 10.000 sploh še upa pogledat v ogledalo?
Jure Kacicnik
30. 06. 2012 23.38
+18
tale mali ritoliznik spet gasi požar za velikim vodjo, ki ne dojema svoje funkcije v prostoru in času, beda
24 kur3
30. 06. 2012 23.36
-15
Gregor Virant Zmaga !!
prognostik
01. 07. 2012 07.30
+6