Slovenija

Siročič zaradi kršitev na sodišče

Ljubljana, 26. 11. 2007 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Donedavni predsednik Darsa je sprožil spor pred pristojnim upravnim sodiščem zaradi domnevnih postopkovnih kršitev.

Siročič bo pravico iskal na sodišču
Siročič bo pravico iskal na sodišču FOTO: POP TV

Donedavni predsednik uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Rajko Siročič je sprožil spor pred pristojnim upravnim sodiščem zaradi domnevnih kršitev v postopku. Predlog za imenovanje in razrešitev članov uprave Darsa je namreč po statutu družbe v pristojnosti njenega nadzornega sveta, potem pa vlada kot skupščina podjetja upravo imenuje oziroma razreši. V njegovem primeru pa je vlada razrešitvi in imenovanji opravila brez predloga Darsovega nadzornega sveta, je poročal Radio Slovenija.

Rajko Siročič je za 24ur.com povedal, da izjav, dokler postopek ne bo končan, ne bo dajal.

Vlada je zdaj že nekdanja predsednika in člana uprave Darsa Rajka Siročiča in Abdona Peklaja, kot je znano, na predlog prometnega ministra Radovana Žerjava razrešila 25. oktobra.

Razlog za razrešitvi naj bi bile nenehne podražitve gradnje šentviškega predora, ki ga na avtocestnem odseku Šentvid - Koseze gradi največje slovensko gradbeno podjetje SCT, je še poročal nacionalni radio.

Za novega predsednika uprave Darsa je vlada imenovala Tomislava Nemca, namesto Peklaja pa za člana uprave Boštjana Riglerja. Poleg tega je na dotlej prazno mesto namestnika predsednika uprave imenovala Žana Jana Oplotnika. V upravi Darsa je ostal Aleš Hojs, kot delavski direktor pa je v njej tudi Alojz Ratajc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
26. 11. 2007 19.35
Kako so vsi užaljeni, ko jig "skinejo", spomnim se samo Jankovića, pa Drobniča in še koga! Ko jih pa nastavijo po političnih kriterijih, je pa vse v redu in nič ne protestirajo. Edino Jančič iz Dela ni kaj dosti težil, ker je vedel, da kakor je prišel je tudi odšel! Kako bo javkal in cvilil šele Janša drugo leto, dan po volitvah. Ali pa rabil cel teden, tokrat je rabil dva dni za nek komentar iz Ormoža, pa sploh ni šlo za njega!!
odkimasin
26. 11. 2007 17.40
Še eden, ki bo za nič dela potegnil visoko odškodnino.