Slovenija

Simič ostaja na čelu Dursa

Ljubljana, 28. 09. 2007 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Generalni direktor davčne uprave Ivan Simič, ki je poleti razmišljal o odstopu, zaenkrat ostaja na položaju.

Na takšno odločitev so najbolj vplivali projekti, ki jih je skupaj s sodelavci postavil za prioriteto delovanja davčne uprave. "Prav nedokončanost projektov je bil ključen argument, da tudi v prihodnje nadaljujem, z vso zavzetostjo in odgovornostjo," je Simič zapisal v današnjem sporočilu za javnost.

Simič je sredi poletja sporočil, da zaradi očitkov o korumpiranosti in medijskih pritiskov razmišlja o odstopu. Kot kaže, se je odločil, da ne bo klonil pod pritiski.
Simič je sredi poletja sporočil, da zaradi očitkov o korumpiranosti in medijskih pritiskov razmišlja o odstopu. Kot kaže, se je odločil, da ne bo klonil pod pritiski. FOTO: POP TV

Simič je, kot je znano, sredi julija napovedal, da bo do konca septembra razmislil o morebitnem odstopu. Razmeroma dolg rok za odločitev je bil namenjen predvsem temu, da podrobno analizira svoje delo, potek najpomembnejših projektov znotraj Dursa, vsekakor pa je želel odločitev pretehtati tudi s svojimi najbližjimi, pojasnjuje. "Dejstvo vsekakor je, da sem prepričan, da sem v opravljanje svojih dolžnosti vedno vlagal vse svoje znanje in izkušnje in da sem svoje delo vedno opravljal tudi ne glede na formalen delovni čas," je zapisal v sporočilu za javnost.

Direktor Dursa bo še naprej Ivan Simič
Direktor Dursa bo še naprej Ivan Simič FOTO: POP TV

Osnovni razlog za njegov premislek je bil predvsem osebna in javna zaveza, ki jo je ob sprejemu funkcije postavil v ospredje ciljev mandata - "osnovni razlog za sprejem funkcije je bilo moje prepričanje, da moram storiti vse, kar je v moji moči, da se zadovoljstvo davčnih zavezancev z delom davčne uprave bistveno poviša," zatrjuje Simič. In tako je dobil priložnost, da eden najbolj ostrih kritikov delovanja davčne uprave postane prvi odgovoren za drugačno, boljšo davčno upravo. To pa predpostavlja tudi večjo učinkovitost davčne uprave, prijaznost, dostopnost, javnost delovanja in gospodarno rabo sredstev.

Simič še piše, da je v preteklih nekaj mesecih doživel veliko neargumentiranih pritiskov in podtikanj. "Ne morem se sprijazniti z dejanji nekaterih posameznikov," piše ter dodaja, da njihove poteze in napadi niso imeli pomembnega vpliva pri sprejemanju odločitve. Je pa sprejel odločitev, da bo neargumentiranost pritiskov dokazal na oseben način, ki ni in ne bo vplival na delovanje davčne uprave.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hinko.murovec@siol.net
29. 09. 2007 09.55
Možakar ve kaj je komu obljubil in je mož beseda.
asparagus@mail386.com
28. 09. 2007 20.36
Kaj serje? Iz zanesljivih virov vem, da on še vedno PROJ-u vodi knige.
lucasa
28. 09. 2007 20.04
.... zaradi konflikta interesov sploh ne bi smel biti na čelu DURSa..... ampak pri nas je vse mogoče....
Tap Ata
28. 09. 2007 20.02
mora rešiti še veliko janševoh kriminalcev
Jožajoža
28. 09. 2007 19.40
ostal je, ker še mora rešit nekaj največjih davčnih utajevalcev, ki so blizu te vlade.ta vlada s svojimi lakaji je že opustošila to ubogo vas, ki se ji je nekoč reklo DEŽELICA NA SONČNI STRANI ALP
surfordie
28. 09. 2007 18.11
Pussy... samo gobezdanje... predobra plača.
Prvo Bore
28. 09. 2007 17.53
Ima pogled : Vrnil sem se , sedaj ste ga šele naj*** !!