Slovenija

Simčič tik pred odločitvijo

Ljubljana, 16. 04. 2012 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ali naj se odpove funkciji poslanca stranke DeSUS ali naj postane samostojni poslanec? Ivan Simčič bo nekaj moral storiti, saj bodo v primeru, da ne stori nič, o njegovi usodi odločali v stranki DeSUS.

Poslanec DeSUS Ivan Simčič ima čas še do jutri, da se odloči o svoji poslanski funkciji. Danes se je sestal tudi s predsednikom stranke Karlom Erjavcem, s katerim sta imela "temeljit pogovor", jutri pa bo Erjavec o dogovorih poročal izvršnemu odboru stranke. Ta bo nato sprejel odločitev o Simčičevi usodi. Najbolj korektno od Simčiča bi bilo, da junija odstopi s funkcije, je po pogovoru s poslancem, na katerega letijo očitki o ponarejenem spričevalu, v izjavi novinarjem ocenil predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Dejstvo pa je, da je v omenjeni zadevi težko dokazati, kaj je s spričevalom, saj gre za zelo staro zadevo, ki se je dogajala pred 20 leti. Tudi poslanec sam težko dokaže status spričevala. Karl Erjavec

Dodal je še, da je pričakoval, da se bo Simčič bolj "temeljito ubranil pred očitki" in v doglednem času primerno argumentiral, da je spričevalo verodostojno. "Glede na to, da se to ni zgodilo, mu jaz ne morem verjeti le na besedo," je še jasen predsednik DeSUS. Simčič je bil po pogovoru s predsednikom stranke redkobeseden. Dejal je le, da sta se pogovorila, svojo odločitev pa da bo verjetno sporočil v sredo.

Simčič ima sicer na voljo dve opciji, ki jih je že omenil tudi vodja poslancev stranke DeSUS Franc Jurša: ali zapusti poslansko skupino in ostane samostojni poslanec ali pa odstopi s funkcije. Slednje bi storil šele junija, da ne bi bile potrebne nadomestne volitve. V primeru, da Simčič ne stori nič, bo to storila stranka.

Simčiča bremenijo obtožbe glede domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala, a sam zatrjuje, da se mu godi krivica in da bo dokazal svojo nedolžnost.

Simčič in Erjavec
Simčič in Erjavec FOTO: Kanal A
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

batom@pinkponk.com
17. 04. 2012 09.51
+1
A ni že kr dolgo tik pred odločitvijo? Pa do junija bo še tako?
SimonaHamer
16. 04. 2012 22.00
+2
Tujec Koga najbolj ljubiš, skrivnostni mož, povej? Očeta, mater, sestro, brata? Nimam ne očeta, ne matere, ne sestre, ne brata. Svoje prijatelje? Izrekel si besedo, ki mi njen pomen ostal do danes je neznan. Svojo domovino? Ne vem, na kateri strani leži. Lepoto? Rad bi jo ljubil, če bi bila božanska in nesmrtna. Zlato? Sovražim ga, kakor ti boga sovražiš. Ej, kaj pa vendar ljubiš, čudni tujec? Ljubim oblake … oblake, ki romajo … tam doli … tiste čudovite oblake! Charles Baudelaire (Prevod: Pavel Karlin)
ZalkaGrabnarK
16. 04. 2012 21.47
+4
ZAMENLJIVOST Vse je zamenljivo! Kakšno stvar je celo nujno zamenjati. Na primer: Spodnje gate je nujno zamenjati vsak dan. (Temu se reče higiena.) Če imaš randi, celo dvakrat. (Temu se reče higiena v posebnih razmerah.) Pa pojdimo od začetka (Kaj bo tudi izpuščeno.): Najprej ti menjajo plenice. (Temu rečejo nega.) Menjajo te z leve na desno dojko (in obratno). Potem si malo večji in ti menjajo oblačila. (Ker nisi pazil in se zamazal.) Potem ti menjajo vedenje. (Temu rečejo vzgoja.) Pa menjajo ti vrtec za šolo. (Temu rečejo izobraževanje.) Potem menjaš igrače. (Temu rečejo socializacija.) Menjajo se časi (Temu rečejo nostalgija.) in ti začneš menjati partnerje ali partnerke, (Temu rečejo kurbarija. Sem spada tudi higiena v posebnih razmerah.) in ti si menjan. (Temu rečeš krivica.) Pa menjaš službe in družbe. (Temu rečeš osebna rast.) Pa sam menjaš razpoloženje (Temu rečeš, da si tudi ti pod kožo samo krvav.) in menjaš tudi mnenje. (Temu rečemo, da ga je srečala pamet – lahko je tudi obratno.) Menjajo uro z zimskega na poletni čas (Temu rečemo, zakaj že?) in obratno. (Temu rečeš, malo dlje bom spal.) Vse se menja! Vse je zamenljivo! Le čokolade, ki si mi jo zadnjič prinesel, (Temu rečem ljubezen.) ne moreš zamenjati. (Sem jo že pojedla.) Imam pa novo pripravljeno zate.
KlubPravilnoPretepenihŽena
16. 04. 2012 21.13
+0
vsekakor se mi simčič zdi bolj kompatenten od karla erjavca
HooplaToopla
16. 04. 2012 20.55
+5
Ne štekam upokojencev. Med njimi je brez dvoma ogromno izkušenih, modrih, še zelo agilnih ljudi. Zakaj dovolijo, da z njimi že deset let manipulira Karel, ki mu do penzije še kar precej manjka? Kako so dovolili, da na vrh njihove volilne liste pride 'mulc', ki mu še brki ne rasejo, kot je Simčič? Na kaki podlagi? S čim sta upokojence tako navdušila in se jim prikupila, da so jima zaupali svojo usodo? Je sistem pri Desus res tak, da Karel vleče vse niti, ne da bi kdo drug sploh prav vedel kaj se dogaja. Ali pa je v Sloveniji res dovolj, da kar nekdo po TV tisočkrat zapored reče "naši upokojenci" in ga vsi brez rezerve vidijo kot odrešenika, ki bo zastopal njihove interese? Ne da bi se vprašali, kdo sploh je ta človek? Kaj počne v stranki upokojencev? Po čem je sklepati, da se bo raztrgal, ob zavzemanju za njihove pravice? Je morda celo možno, da bi imel kakšne druge motive in da mu je za upokojence pravzaprav vseeno? ...............
resslovenka
17. 04. 2012 08.07
Je nastopil čas, ko bomo morali upokojenci strniti vrste. Brez Karlov in že znanih imen. Se sprašujem za čigav interes obstajajo. Sicer pa, če že imamo stranko jo je potrebno ali temeljito prevetriti, ali pa poiskat kakšno drugo obliko zastopnja.
el-komandante
16. 04. 2012 20.12
+5
na največji svinjski farmi v SLO se svinje nikakor ne morejo odločiti kam naj posadijo 15 prase ki je kar naenkrat ostalo brez seska pogruntat je treba način kako mlado prase preživi do časa ko se bo lahko začelo hraniti iz korita
BMWmunja
16. 04. 2012 19.20
+13
Meni pa se zdi , da bi vrli Karlek s svojim odvetniškim odnosom do Simčiča moral prepustiti svoj poslanski stolček še pred Simčičem nekomu, ki se je sposoben vsaj 10X manj sprenevedati od njega. A Karlek stavi na politični spomin povprečnega slovenjcelna, ki komaj dosega dolžino spomina zlate ribice. Mene ne bo nikoli pretental. Zame je postal gnoj, ki tam, kjer se spreneveda nemoteno dalje, ne bi smel smetiti duha slovenske domovine.
przelmuding
16. 04. 2012 18.44
+11
Trije prevaranti bodo zdaj nagrajeni, ker se bodo lepo združili v nepovezane poslance. treba bo revolucijo, kot prvo zažgat parlament, ko bo zasedanje.
Balki30
16. 04. 2012 18.13
+6
Na naslednih parlamentarnih volitvah v parlament spustit samo take ki zmorejo spričevalo ponaredit s fotošopom, take ki bi pa samo spenjal pa kr zun pustit.Rabmo inteligenco pa to.
istra1
16. 04. 2012 17.59
+10
Toti naši politiki tudi ne skrivajo več, da nas imajo za butle. Simčič naj odstopi junija? Toti Karl je res pregnan boji se, da bi izgubil en glas oz. skrbi ga za svojo ritko, ker če bi slučajno prišlo do ponovnih volitev kdo bi še glasoval za stranko DESUS. Ta butel Erjavec je uničil dobro stranko.
Majda Božnar
16. 04. 2012 17.56
+11
Vogrinu je bilo dokazano, da je doolžnik, pa je postal samostojni poslanec, Simičiču je dokazano, da je spričelavo kupljeno in razmišlja o tem, da bi tudi on postal samostojni poslanec. Zakaj ste torej brisali moj komentar, da je Simčič tam, kamor spada - v parlamentu moralne vrednote očitno nič ne veljajo.
JanezNovakJohn
16. 04. 2012 15.27
+18
Kaj naj damo svojim otrokom za vzgled. Naše politike in poslance. Bog nam pomagaj. Notranja gospodarska kriza zaradi lopovov, ki jih vlada ne želi ustaviti ja mačji kašelj napram moralno etični krizi ,ki so jo storili dosedanji politiki. Dolgo, zelo dolgo se nam zelo slabo piše. kOREL NAJ NEMUDOMA ODSTOPI.
JanezNovakJohn
16. 04. 2012 15.24
+19
BLEFER KOHRL NAJ ODSTOPI. sIMČIČ PA V ZAPOR. rOK 1. TEDEN.
jnsfsf
16. 04. 2012 15.21
+25
nehajmo se slepit ! brani ga zelo zelo tudi janša in SDS, ker ga potrebujejo, sicer bi imeli enga koalicijskega pajdaša manj! če bi ga ne bi potrebovali, bi na vsak način začeli medijsko vojno proti simčiču, kot je to v naravi SDS-a. šikaniranja, blatenje.... v tem primeru pa ga podpirajo. še en dokaz več o "moralnosti" SDS-a !
ksenak2
16. 04. 2012 15.19
+19
Karel Erjavec se javno dela norca iz nas vseh, pri tem pa špila še zunanjega ministra Slovenije! V tej državi ni niti ostanka demokracije več.
Coco100
16. 04. 2012 23.31
+1
In če k temu dodamo, da je povrh vsega še podredsednik Vlade RS, vidimo, kam smo padli, kakšne vrednote so pomembne ....
ksenak2
16. 04. 2012 15.18
+17
Nevejetno, da lahko ta goljuf še izbira, kako se bo odločil ! ? in ali bo ostal poslanec ! ? ! Brcp v rit (nič čudnega, saj mu še Janez Janša štango drži, prav tako tudi Mariniču) Mafijaška, koruptivna in primitivna država Slovenija, ki ji vlada predsednik vlade, vpleten v dokazano koruptivne državne posle na najvišji državni ravni!!
mangan
16. 04. 2012 15.03
+7
Vztrajaj Simčič - ne pusti se odgnati. Ne priznaj. Vztrajaj. Kje boš pa službo dobil, če odstopiš? " Ne daj se Floki - ostani.......
przelmuding
16. 04. 2012 14.55
+18
Pa kaj res mislite da bo odstopil, ne odstopil ne danes ne junija. Ko je spričevalo kupoval je bil pokvarjen, zdaj pa je še bolj. tako da tu ni kaj za čakati.
mojcd
16. 04. 2012 14.47
+14
se bo takoj pogovoril, je tik pred odločitvijo....za kake butalce nas imajo... Vse da pride do junija.
resslovenka
16. 04. 2012 14.36
+15
Postal bo samostojni poslanec. Denar je denar, koža pa trda kot podplat. G. Erjavca upokojenski blagor trenutno niti najmanj ne zanima. Ima več dela z g. Simčičem in svojim ministrovanjem. Človek se ne zaveda, da v naslednjem mandatu ne bo samo sebe spravil iz parlamenta, ampak stranko DeSUS v celoti. Odpustka ne bo!