Slovenija

Erjavec: Nimate niti argumentov niti dokazov

Ljubljana, 01. 03. 2012 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
B.G./V.L./S.P.
Komentarji
852

Poslanec Simčič še vedno ni pokazal originalnega srednješolskega spričevala. Kot pravi, naj bi ga še vedno hranili na Morsu. V bran Simčiču je stopil tudi predsednik stranke Erjavec. Oglasil pa se je sin ravnatelja sarajevske šole in potrdil, da ne gre za osamljen primer.

Erjavec in Simčič sta sklicala novinarsko konferenco.
Erjavec in Simčič sta sklicala novinarsko konferenco. FOTO: Kanal A

Desusov poslanec Ivan Simčič in predsednik stranke ter minister za zunanje zadeve Karl Erjavec sta danes sklicala tiskovno konferenco. Pritisk javnosti glede domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala poslanca Simčiča je bil očitno premočan.

A Simčič originalnega srednješolskega spričevala tudi tokrat ni pokazal, saj pravi, da ga hrani obrambno ministrstvo oziroma tožilstvo. Poudaril je, da gre za gonjo proti njemu in stranki. Na vprašanje, ali lahko kdo od sošolcev potrdi, katero šolo je obiskoval, Simčič odgovarja, da sošolcev nima, ker je študiral ob delu.

Neomajen je tudi Erjavec, saj se na pozive strokovne javnosti in drugih poslancev ne ozira. "Problem je, da nimate argumentov, ne dokazov, ne ničesar," je dejal Erjavec. "Pogovarjamo se o 20 let stari zadevi," je še dodal. Predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu, ki od Simčiča zahteva, da pokaže spričevalo, pa sporoča: najprej pometite pred svojim pragom.

"Ko bo pridobil originalno spričevalo, bomo vsi videli resnico. Mi verjamemo, da je vse v redu,“ pa je za 24ur.com dejal vodja poslanske skupine Ivan Hršak in dodal, da je sam videl oba primopredajna zapisnika, a da na zapisniku ob vračilu dokumentov s strani obrambnega ministrstva, kjer je bil Simčič nekdaj zaposlen, ni bilo ne delovne knjižice ne originalnega spričevala. "Ne vem, zakaj mu tega niso vrnili,“ še pravi.

Takole je Simčič danes pokazal dokazilo o končani 4. stopnji izobrazbe. O srednješolskem spričevalu pa še vedno nič.
Takole je Simčič danes pokazal dokazilo o končani 4. stopnji izobrazbe. O srednješolskem spričevalu pa še vedno nič. FOTO: Kanal A

Virant: Ustvarja se vtis, da tu sedijo le goljufi

Živci so včeraj rahlo popustili tudi predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu, ki je dejal, da od Simčiča pričakuje, da bo kmalu pojasnil vse nejasnosti okoli domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala, saj to meče slabo luč na celoten državni zbor. Ustvarja se vtis, da v njem sedijo le goljufi in ponarejevalci, meni in dodaja, da kateri koli človek, ki delodajalcu laže o svoji izobrazbi, ni primeren za poslanca. Simič naj bi mu nato obljubil, da se bo v kratkem na javnost obrnil s pojasnilom.

Oglasil se je tudi predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič in dejal, da so Simčiču že 22. februarja poslali zahtevo za pojasnilo, a Simčič pošiljke do včeraj še ni prevzel. Poudaril je še, da je čas za uvedbo etičnega kodeksa poslancev in da ga skrbi tudi dejstvo, da smo po Evrobarometru Slovenci na samem repu po stopnji zaupanja ljudi v pravno državo in politični sistem. Ljubljanska univerza medtem po navedbah rektorja Stanislava Pejovnika pripravlja spremembe statuta, po katerih bi lahko odvzeli nezakonito pridobljene nazive.

Erjavec ob pogledu na Simčičev indeks: Osamke, devetke ... To pomeni, da gre za pridnega študenta.
Erjavec ob pogledu na Simčičev indeks: Osamke, devetke ... To pomeni, da gre za pridnega študenta. FOTO: Kanal A

Oglasil se je ravnateljev sin: Ne gre za osamljen primer

Pred dnevi se je na afero odzval tudi ravnatelj srednje gostinske šole v Sarajevu Milan Šakota, ki naj bi Simčiču izdala spričevalo 17. decembra 1991. Bil je začuden nad datumom izdaje spričevala, saj po njegovih besedah dijakom nikdar ne izdajajo spričeval sredi decembra, ker takrat ne zaključujejo šolskega leta. Da Ivan Simčič ni bil nikoli njihov dijak in da z opatijsko šolo nima nič, je potrdila pomočnica ravnatelja srednje gostinske šole v Sarajevu.

Sin nekdanjega ravnatelja srednje gostinske šole v Sarajevu je v pogovoru za 24UR dejal, da sta z očetom seznanjena, da je pred letu v Mostarju delovala oseba, ki se je predstavljala kot Milan Šakota, torej z istim imenom, kot je ime nekdanjemu ravnatelju. Ta naj bi proti plačilu ponujal ponarejanje izobraževalnih listin, spodaj pa naj bi se kot Milan Šakota celo podpisal.

Ravnateljev sin pravi, da so nekaj teh ponarejenih listin celo videli in da so bili sporni že na prvi pogled, zlasti pa v datumu izdaje in podpisu v cirilici. Pravi Milan Šakota se namreč nikoli ni podpisal v cirilici, je zatrdil njegov sin. Še en dokaz, ki postavlja Simčičevo spričevalo pod vpraša,j pa je, da je na kopiji Simčičevega spričevala ravnatelj Šakota podpisan v cirilici.

Spomnimo ...

Kot smo že poročali, se je Simčič leta 1994 z domnevno ponarejenim spričevalom Gostinsko-turistične šole v Sarajevu najprej vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, kjer v treh šolskih letih ni opravil niti enega izpita. Leta 1997 je sledil prepis na Filozofsko fakulteto in tam je poslanec Erjavčevih upokojencev leta 2006 tudi diplomiral. Nato naj bi vojaški obveščevalci ugotovili, da je srednješolsko spričevalo Ivana Simčiča ponaredek, zato je leta 2007 izgubil službo častnika Slovenske vojske. Ko so Simčiča zaradi afere spričevalo vrgli iz vojske, je bil obrambni minister prav Karl Erjavec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (852)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
06. 03. 2012 01.12
A LAHKO GOSPOD RJAVI POVEŠ KDO VAM NAGAJA
Jože Zaplati?
05. 03. 2012 17.54
RJAVEC NE LAŽI VEČ O TEJ DIPLOMI V KRATKEM SE BODO POJAVILI LJUDJE KATERI BOSDO POVEDALI ČISTO RESNICO IN ŠE ZRAVEN FOTOGRAFIJO, NE VEM ZAKAJ OMENJATE MOSTAR SARAJEVO, PRAVA RESNICA JE PRI NAS DOMA NA FOTOGRAFIJI SLIKANEGA V OPATIJI Z MOJIMA 4 LETNIMA SINOVOMA PAČ RAVNO V TISTEM ČASU JE VBILA V ŠOLUI MOJA BIVŠA ŽENA TAKO, DA BOSTE VSI VEDELI ŠOLO JE OPRAVLJAL V OPATIJI V HOTELU AMBASADOR, TUDI SPRIČEVALA ALI DIPLOME SO DELILI KAKOR JE KATERI PRIŠEL IZKAT KDOR JE SAM PRIŠEL PONJ GA JE PREJEL V OKVIRJU PO POŠTI SO PA DOBILI PAPIR DOMOV, DA BI SE DALO PODKUPIT DIREKTORJA TE KAKO BI REKEL ŠOLE NEBI MOGEL NOBEN PODKUPIT NITI SAM PREDSEDNIK HRVAŠKE, KER NIMATE PRACVIH DOKAZOV SI TI RJAVEC NAREDIL VELEK CIRKUS FOTOGRAFIJO KATERO SEM PREJ OMENIL JO LAHKO DAM NA SPLET, SE LEPO VIDI NI SE PREVEČ SPREMENIL V 21 LETIH
TITO_lives
03. 03. 2012 02.24
+3
Ejga Arjavc, a zej boš pa spričevala iskou, goljufom, kva bo pa mama rekla, ejga. Simčiču prodam mojega od ekonomske šole, ker ga ne rabim. Pa nehejte nas zaje...., pa vlečt za A taki peki in limelni vodijo MOJO DOMOVINO. Preljubi moji SLOVENCI, pa dejte že oči odpret, pa ne se bat, vzet bo treba stvari v naše roke. Poglejte si risanko na youtube o FIŽOLČKIH, pa se tam najdite. HLAPCI (PROLETARCI ) ZDRUŽIMO SE
komercialistka
02. 03. 2012 19.38
+3
Skrajni čas je, da se pomete vsa nesnaga, ki sedi na prijetnih stolčkih in jih davkoplačevalci plačujemo!!!! Čas je, da zasedejo takšna mesta ljudje, ki so s pridom in trudom dosegli svoje akademske nazive in so sposobni le, da pravih vez nimajo, z razliko od teh, ki jih imajo....po vseh pravilih ima naš gospod v Desusu potem takem končano osnovno šolo in lahko bi zamenjal stolček z nekom, ki je s trudom dosegel univerzo, magisterij, doktorat,,, a morajo nekateri za preživetje pometati...Sploh ne vem kako dopuščajo, da sploh še sedi tam....če bi se to dokazalo kakšnemu "navadnemu človek", bi že na Povšetovi kulije zlagal!!!! Groza!
dodd
02. 03. 2012 18.28
+5
Ubogi častni člani stranke, verjetno razmišljjo o izstopu....vsaj jaz bi!! Gospod Karel jih bo spravil na slab glas ker ne spregleda goljufa in lažnivca (morda ga pa noče spregledati). Častni člani stranke DeSUS so: BRGLEZ Stanislav GORJANC Ludvik LAH Milan NEKREP Jože SAGADIN Anton VRABEC Marjan BEVC Jože ČEVNIK Franjo PREBIL Janko KUŠAR Janko MAZEJ Gorazd
MindyMouse
02. 03. 2012 17.44
-3
Pustite že človeka na miru.. diplomiral je, drugo zdaj ni več pomembno. Saj je velika večina poslancev lopovov in prevarantov. Vse skupaj je samo odvračanje pozornosti od drugih nepravilnosti v političnem svetu.
dodd
02. 03. 2012 18.18
+8
Mindy ne ga lomit, brcniti ga je treba v rit, ven iz parlamenta....to je PATOLOŠKI GOLJUF IN LAŽNIVEC ki se ne bo ustavil nikoli. BOGNEDAJ DA OSTANE V PARLAMENTU
saintjozef
02. 03. 2012 16.10
+3
Erjavec ob pogledu na Simčičev indeks: Osamke, devetke ... --Osamke. A je tud v cirilici podpisan?
prašek
02. 03. 2012 17.57
+1
Kolikor sem na hitro "ujel" je res podpisan v cirilici !!!
Milan Koleznik
02. 03. 2012 15.15
+4
najbol je kriv Karel Erjavec in on bi moral odstopiti takoj,tako kot takrat Paahor,je že prepozen pri narodu nima več kaj iskati.
drahnreb
03. 03. 2012 00.11
+1
saintjozef
02. 03. 2012 15.03
+4
Najprej pometite pred svojim pragom. To je rekel ZUNANJI MINISTER.
HooplaToopla
02. 03. 2012 14.56
+4
Poglejte. Tip je javno in popolnoma nedvoumno dokazal, da ima kožo tršo od nosorogovega podplata. To je POVSEM ZADOSTNA kvalifikacija za slovenskega parlamentarca. Ne vem zakaj nekateri še kar zapenjate z nekakšnimi spričevali in ostalimi nerelevantnimi malenkostmi.
HooplaToopla
02. 03. 2012 15.08
+4
Prepričan sem, da gre sposobnega za človeka, o katerem bomo še slišali. Če mu bomo le dali možnost in priložnost.
dodd
02. 03. 2012 18.23
mužik
02. 03. 2012 14.49
-1
ja , KAJ NIMARE KAJ DELATI DA STE NON STOP NA FORUMU IN PIŠETE KOMENTARJE !!??? STE NA SOCIALNEM PRIJAVLJENI PA ČAKATE PERJE ????!!! KUPITE SI DIPLOMO PA DELAT !!!!
prašek
02. 03. 2012 16.15
+1
Meni se ne ljubi delat !!! Raje čakam na zadnjega v mesecu !!!
mikson1402
02. 03. 2012 14.41
+6
poslušajte dobro kako se g. Karel norčuje iz upokojencev in Slovenije....in to vse mi plačujemo !!!
mikson1402
02. 03. 2012 14.34
+4
in tako se g. Karl bori za naše starše...upokojence.....za to porablja čas...ubogi upokojenci...oni ne rabijo sovražnika...imajo ga kar v svojih vrstah...
Varstvo Medo Pu
02. 03. 2012 13.56
+5
koliko imajo dela z enim p-zdetom. trba ga je umaknit in mirna Bosna. kaj se sploh ukvarjajo z njim? A nimajo boljšega dela? Slovenija ima na tak način veliko € izgub vsak neproduktiven dan. Rdeče cifre pa segajo v nebo. Reši nas, o, Gospod!
mikson1402
02. 03. 2012 14.31
+3
gospod nam naj pošlje bolj poštene vladajoče, pa bo vse ok... se pa strinjam da je preveč časa posvečeno nekemu malemu goljufu...kaznovat in ga nagnat...dovolj našega je že šlo v nič.....
mikson1402
02. 03. 2012 14.32
+2
dule100
02. 03. 2012 13.32
+5
Jast sem tudi končal Harward ! Doktoriral sem pa na Oxfordu ! Sam dokazila sem nekam založil !
prašek
02. 03. 2012 13.51
+6
Pokliči na MORS !!! Verjetno so tam založeni
saintjozef
02. 03. 2012 14.19
+4
Pa sošolcev tud nimaš kot Simčič? Šola za ENEGA!
kiss-my-ass.
02. 03. 2012 14.33
+1
dule100, ti si končal tečaj klečeplazenja. Če si bil pri tem deležen še kake poslastice pa ne vem.
sanya10
02. 03. 2012 13.31
+4
Ne vem kaj je toliko za razmišljat. Možno je samo dvoje, pokaži spričevalo ali odstopi. Če nimaš originala, lahko dobiš prepis. Problem je v tem, da ga nima, ker sploh ni končal srednje šole. Ostane mu samo eno - naj odstopi!
Brabus
02. 03. 2012 12.57
+6
Karli, zdej si me pa do konca razočaral.Še bolj je kriv tisti, ki žakelj drži.
mfjeep
02. 03. 2012 12.46
+3
Koliko se jaz spomnim se temu "neljubemu dogodku" reče PONAREJANJE IN UPORABA javnih listin, zakar bi se naj šlo na sodišče in tako naprej... « 255. člen | 257. člen » (1) Kdor napravi krivo listino ali predrugači pravo listino z namenom, da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor krivo ali predrugačeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let. (2) Poskus je kazniv. (3) Kdor napravi krivo javno listino, oporoko, javno ali uradno knjigo ali kakšno drugo knjigo, ki se mora voditi na podlagi zakona, predrugači tako pravo listino ali kdor tako krivo ali predrugačeno listino spravi v obtok ali hrani z namenom uporabe ali jo uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do treh let.
Tjaša Jereb 1
02. 03. 2012 12.57
+1
haha, kaj ta tip laže, super, na koncu bo opran vsake krivde, mogoče se bo še pritožil, kjer mu bo sodišče izdalo sklep, da zaradi hujših psihičnih prtiskov priada gospodu še dodatnih 5000 eur iz davkoplačevalskega denarja, haha
Lado Fortuna
02. 03. 2012 12.43
+7
V tej ubogo Sloveniji, izgleda, da ni močnika da bi pometel v temi lopovi: PRAV NAM JE , KAR SMO VOLILI, TO SMO DOBILI: Tovariš JOSIP BROZ TITO se pa še naprej obrača v grobu.
json
02. 03. 2012 12.01
+7
Če ne bi pokazal spričevala poklicne šole, bi človek še verjel, da ima srednjo šolo. Ni verjetno, da bi imel poklicno in srednjo šolo. Ampak zdaj je vse jasno, imel je poklicno šolo in bi se rad vpisal na fakulteto...
osamosvojitelj
02. 03. 2012 14.27
ne bi se rad vpisal; on se je vpisal na fakulteto in jo tudi uspešno zaključil!!!!!!!