Slovenija

Silvestrovo: Številni na prostem, še več jih bo ostalo doma

Ljubljana/Maribor/Celje/Slovenj Gradec, 31. 12. 2010 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Večina Slovencev bo novo leto pričakala v toplem objemu svojega doma v krogu družine ali prijateljev. Za tiste, ki se bodo odpravili na prosto, pa kraji po Sloveniji ponujajo raznoliko zabavo do jutranjih ur.

Številni Slovenci bodo najdaljšo noč v letu preživeli v družinskem ali prijateljskem krogu, kar dokazujejo tudi rezultati ankete na naši spletni strani. Tisti, ki se niso odločili za silvestrovanje doma ali v tujini, pa se bodo lahko podali na ulice slovenskih krajev, kjer pripravljajo silvestrovanja na prostem z glasbo, nebo pa bodo ob polnoči razsvetlili tudi ognjemeti.

V Ljubljani so pripravili pet prizorišč – za vsak okus nekaj.
V Ljubljani so pripravili pet prizorišč – za vsak okus nekaj. FOTO: M.K.

V Ljubljani bodo obiskovalci lahko silvestrovali na petih prizoriščih, ob polnoči pa bo meščane nagovoril župan Zoran Janković. Sledil bo petminutni računalniško voden ognjemet, ki je občino stal 4500 evrov. Silvestrovanje z nastopi domačih in tujih glasbenikov bo tokrat na petih prizoriščih, in sicer na Prešernovem, Novem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter na Trgu francoske revolucije, med drugim pa bodo nastopili Mambo Kings, Big Foot Mama, Alenka Godec, Oto Pestner, Brigita Šuler in Melodrom.

V štajerski prestolnici se bo tradicionalno silvestrovanje na Trgu svobode začelo ob 21. uri in zaključilo z velikim ognjemetom. Silvestrski večer bosta začela Boštjan Bračič in Domen Kumer s svojim ansamblom, po županovem voščilu, odštevanju do novega leta in nekajminutnem ognjemetu bodo mariborsko množico do jutranjih ur zabavali Kingston, Maria Masle & Los de Balkan ter Show band Klobuk.

Maribor bo tudi letos ob polnoči razsvetlil nekajminutni ognjemet.
Maribor bo tudi letos ob polnoči razsvetlil nekajminutni ognjemet. FOTO: Simon K.

V Celju bo vrhunec decembrskih prireditev silvestrovanje na Trgu celjskih knezov, ko bo nebo opolnoči razsvetlil tudi ognjemet. Tradicionalno 21. velenjsko silvestrovanje bo na Titovem trgu.

V Slovenj Gradcu pa bo ob prehodu iz starega v novo leto dogajanje na prostem popestrila ognjena predstava in neonski šov v izvedbi skupine Čupakabra.

Ptujčani bodo denar za ognjemet raje podarili v dobrodelne namene

Če imate fotografije ali videoposnetke silvestrovanj na prostem po Sloveniji, jih lahko pošljete na 24ur.com@pop-tv.si. Pripišite, da dovolite brezplačno objavo. Navedli vas bomo kot avtorja.

Tudi v Murski Soboti bodo praznični december sklenili s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem in ognjemetom v središču mesta. Na Ptuju silvestrovanje letos znova pripravljajo na Mestnem trgu, kjer bo zbrane ob pestri kulinarični in gostinski ponudbi zabaval ansambel Petovia kvintet. Mestna občina Ptuj se je letos odločila, da bo sredstva namenjena ognjemetu raje podarila v dobrodelne namene. Tako bo po 2000 evrov poklonila Karitasu in Rdečemu križu Slovenije, trikrat po 500 evrov pa bodo podelili trem izžrebancem, ki bodo izpolnili Kupon sreče.

Tudi na Gorenjskem bodo zadnji dan v letu številna silvestrovanja na prostem. V Kranju na Slovenskem trgu, kjer bodo Kranjčani v novo leto tradicionalno vstopili z dunajskim valčkom in ognjemetom. V Tržiču bo organizirano silvestrovanje od 21. ure dalje potekalo v pokritem šotoru v atriju občine. Blejčani pa bodo tradicionalno silvestrovali na promenadi. Kamničani bodo novo leto na prostem dočakali poleg drsališča v mestnem jedru. Silvestrovanje pa organizirajo tudi v Športnem parku Domžale.

Tudi Novomeščani brez ognjemeta

Predpraznične prireditve na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju potekajo skozi ves adventni čas, svoj vrh pa bodo dosegle s silvestrovanji na prostem. Osrednjo prednovoletno prireditev v novomeški občini – tokrat brez ognjemeta – s silvestrovanjem na novomeškem Glavnem trgu prireja občinski Zavod za turizem.

Tudi v Portorožu bo živahno.
Tudi v Portorožu bo živahno. FOTO: Dare Čekeliš

Silvestrovanje bo tudi v Novi Gorici pod ogrevanim šotorom na Kidričevi ulici in na prostem na Bevkovem trgu, po polnoči pa bo nebo razsvetlil ognjemet. Prav tako silvestrovanja na prostem pripravljajo tudi v Ajdovščini, Idriji, Tolminu in Bovcu ter na Obali. V Kopru bo od 20. ure vzdušje predvsem glasbeno obarvano, na odru v Taverni se bodo namreč predstavili Big Foot Mama, za njimi pa bodo oder zasedli člani glasbene zasedbe Ikebana. Nežni glasbeni ritmi bodo napolnili tudi Gledališče Koper, kjer bodo nastopili vrhunski glasbeniki tria Eroika. Nekaj minut čez polnoč bo prihod novega leta zaznamoval veliki ognjemet. Vrhunec prednovoletnega dogajanja bosta koncert Dunajskih dečkov v portoroškem Avditoriju in slavnostni novoletni koncert orkestra Slovenske filharmonije. Pirančani bodo že tradicionalno silvestrovali na Tartinijevem trgu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

k3x
02. 01. 2011 20.50
Neumesno vendar vseeno, mogoče kdo ve kje bi se dalo dobiti slike iz koncerta v križankah 31.12.2010?
Tonček Balonček
01. 01. 2011 14.55
Tu še evdno živijo v iluziji, da pri nas obstajajo levi in desni, vse ostalo je pa brez zveze! Tu pač ni levice, vsi so desni, kdaj vambo to jasno? Kre za razkol na desnici, kje naj bi pa bil? Mnda nas ne delijo grobišča in domobranci, ampak delitev denarja! Tega "baza" ne dojame! Njim pomemben konlikt v zvezi z nekim Alojzijem Grozdetom ali kakšnim drugim marginalcem! Ampak na volitvah glasujejo pa za komunajzarje! Zakaj?
bukefal
01. 01. 2011 00.15
SREČNO V LETU 2011, TAKO LEVIM KOT DESNIM TER TUDI VSEM ADMINOM!!!
Tonček Balonček
31. 12. 2010 20.37
Zdaj mi je postalo jasno, zakaj je bilo tako malo ljudi pri polnočnici! Niso imeli za avtobus!
Patrik Sarac
31. 12. 2010 19.49
Ja... bom kar doma ostal, tako kot večina ljudi. Vsem skupaj zdravo, nasmejano ter veselja polno novo leto 2011 vam želim. To so edine stvari, katere so zastonj in za katere nemore država pobrat davka...
Cris17
31. 12. 2010 19.28
srecno novo leto vsem!!!
buderus
31. 12. 2010 19.00
Bog ne daj, da mi crkne centralna, vse ostalo je brez pomena.
korintos1
31. 12. 2010 18.30
dule100 Zakaj pa ne živijo v centru.
Tonček Balonček
31. 12. 2010 17.41
dule, a nimaš urbane? Povprečna mesečna neto plača na zaposleno osebo v Sloveniji julij 2008 (ko smo bili totalno sproščeni) je znašala 890,24 EUR, julija 2010 pa 960,14 EUR. Pa kaj ti ni jasno. Če imaš urbano, je zdaj prevoz v mesto cenejši.
Tilen Drek
31. 12. 2010 17.26
pr tojk dnara k ga mamo jest neupam pomislt da nebi biv saj u portorožu..............................
hrcekmuri
31. 12. 2010 17.25
BOJKOTIRAJTE BEDASTE PRIREDITVE
hrcekmuri
31. 12. 2010 17.02
LAPATE K DRŽAVLJANOM STE Z S VOJO NESPOSOBNOSTJO POKVARILI N OVO LETO ZA NEKOLIKO LET V NAPRE
Bluzer Bluzoviti
31. 12. 2010 15.53
jaz bom pa malo doma, pol pa malo naokrog, pa bo hitro jutro v novem letu.
guna
31. 12. 2010 15.40
Tonček Balonček 31.12.2010, 14:22 Vem kaj sporočate v svojih komentarjih, razumem, Veste dajete pa vtis, kot, da ste zamorjeni in nesrečni 365 dni v letu.
Erin Straus
31. 12. 2010 15.04
zakaj pa te ni jankovič naredil big fešto na novem štadijonu??? bi ga ceneje prišlo, kot ureditev petih prizorišč, plus vsi bi lepo praznovali skupaj v elitnem objektu!?
dule100
31. 12. 2010 14.53
Drugo leto Boratove vlade. Ljudje nimajo niti za prevoz, da bi prišli v center mesta !
Tonček Balonček
31. 12. 2010 14.22
Ta narod je res bolan. V Afriki imajo vojne, Aids, lakoto, hepatitise A,B, C, D, E.....morda še F, tajkune, oligarhe itd.,ampak praznujejo in se veselijo po 365 dni na leto, brez vode, nafrte in vsega, vprašajte Križnarja, zakaj tako rad hodi tja, ali ap Pedrota Opeko in druge dušebrižnike. Pri nas je pa ena sama žalost, ker vlada namesto Janše Borut Pahor. Pa nehajte že enkrat s temi otročarijami, končno imamo upanje, Jewsusa, Gospoda! Kako naj bomo zveličani brez odpovedovanja in trpljenja, to bi izgubilo ves smisel!! Menda cerkve niso le prostor za veseljačenje, ampak za to, da se zavedamo tukajzemeljskega bivanja z vsemi težavami, krizami itd. in najdemo moč do novih volitev, pa če so predčasne ali en. En mandat gor ali dol je v primerjavi z večnim življenjem popolna malenkost, pa če se Janković razpoči!
lepotica19
31. 12. 2010 13.58
malodane Lepo doma. Mogoče sem res čudak, ampak danes je zame čisto običajen dan in preživel ga bom ob televiziji in računalniku, sam. Mi nič ne manjka. se strinjam s tabo, sma že dva:))
faconi
31. 12. 2010 13.06
ni denarja da bi šel peš v ljubljano v center !!
Eva Lipovšek
31. 12. 2010 12.33
Mi u Zagorju mamo kr ene pevce, ku š slišu ni nubedn za njih!!!!