Slovenija
Oglas

Sijajna priložnost za zaslužek na ceni zlata z brezplačnimi začetnimi 50 evri

Ljubljana, 07. 09. 2015 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

FXLider, posebno obiskovalcem portala 24ur, ponuja 50 EVROV namenjenih za trgovanje s ceno zlata na svetovni borzi, edini borzi na kateri lahko zaslužite tako takrat ko cene zlata rastejo, kot tudi takrat ko cene padajo.

FXLider zlato
FXLider zlato FOTO: FXLider zlato

Prevzemite 50 EVROV za trgovanje tukaj.

Zlato ima dve osnovni vlogi, po eni strani je surovina (ki se uporablja v elektroniki, izdelovanju nakita….), hkrati pa je tudi hranitelj vrednosti, posebno v obdobjih velikih nesigurnosti in političnih sporov. Prav iz tega razloga je cena zlata dosegla rekordno visoko ceno v letu 2011, tekom finančne krize, ko je večina velikih svetovnih bank devalvirala nacionalne valute, da bi pospešila okrevanje svojih ekonomij. Po letu 2011 do danes, je cena zlata padla za 41.5%.

Najbolj neposreden vpliv na padec cene zlata ima krepitev dolarja, saj je cena zlata izražena v ameriški valuti. V kolikor dolar raste, cena zlata pada in obratno. Glavni razlog za rast vrednosti dolarja je okrevanje ekonomije ZDA, ki je s seboj prineslo tudi vse pogostejše špekulacije o povečanju obrestnih mer. V kolikor bo FED odločil, da bo odložil povečanje obrestnih mer in s tem, vsaj za sedaj, pustil dovolj prostora za nadaljne okrevanje ekonomije, bi se cena zlata lahko ponovno okrepila.

Na padec cene zlata je vplival tudi niz dobrih političnih vesti v bližnji preteklosti. Dosežen je bil dogovor med Grčijo in njenimi kreditorji in s tem preprečen izhod te države iz monetarne unije, kot tudi zgodovinski dogovor med Iranom in zahodnimi silami o nuklearnem programu. Situacija z begunci iz Sirije, Iraka, Libije se vse bolj zaostruje, tako da so poleg jasnega padajočega trenda, ko je govora o ceni zlata mogoči tudi občasni skoki cene.  

Zadnjih nekaj tednov poizkuša cena zlata ustvariti rast in izkoristiti veliko nestabilnost v cenah na globalnem trgu delnic. Vendar pa je krepitev dolarja, do katere je prišlo po devalvaciji kitajskega juana, v veliki meri preprečila okrevanje cene te plemenite kovine.

Za investitorje v zlato ima Kitajska poseben pomen, saj je poleg Indije največji kupec zlata na svetu. Plan Kitajske je, da iz juana naredi rezervno valuto, da pa bi to dosegla, bi morala povečati svoje rezerve zlata na ravni podobne ravnem zahodnih centralnih bank in na ta način dobiti kredibilnost v očeh mednarodne skupnost. Odstotek zlata v deviznih rezervah ZDA je 74%, Nemčije 68%, medtem ko kitajske rezerve predstavljajo vsega 2%.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3