Slovenija
Oglas

Sezona kolesarjenja je tu – ne pozabite na svojo varnost

Ljubljana, 14. 05. 2014 06.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pomlad je tu in z njo lepše in toplejše vreme ter suhe ceste. Prišel je čas za kolesarjenje. Za prijetno, brezskrbno, predvsem pa varno kolesarjenje je treba imeti dobro in redno vzdrževano kolo ter nekaj dodatne varnostne opreme.

Hervis
Hervis FOTO:

Pomlad je tu in z njo lepše in toplejše vreme ter suhe ceste. Prišel je čas za kolesarjenje. Kolesarjenje ni le dobra rekreacija – odlična kardio vadba, vadba za moč, ki aktivira skoraj vse mišične skupine, vadba za povečanje ravnotežja in vzdržljivosti –, temveč je odlično tudi za premagovanje stresa, je okoljsko zavedno, saj ne onesnažuje okolja z izpušnimi plini, poleg tega pa je zabavno in priročno. Kadar se na pot odpravite s kolesom, so skrbi o iskanju praznega parkirnega prostora odveč. Preprosto se zavihtite na kolo in se odpeljete proti cilju.

Poskrbite za svojo varnost na kolesu

Za prijetno, brezskrbno, predvsem pa varno kolesarjenje je treba imeti dobro in redno vzdrževano kolo ter nekaj dodatne varnostne opreme. Posebej pomembna je kolesarska čelada, pa tudi vzvratno ogledalo, sprednje in zadnje luči ter odsevniki na kolesu pridejo še kako prav. Vse to vam je na voljo v bogato založenih Hervisovih trgovinah. Z dobro pripravo kolesa in s primerno opremo je namreč mogoče tveganje za morebitne nesreče in nastanek poškodb znatno zmanjšati. Če kolesarite z otroki, ne pozabite, da je uporaba kolesarske čelade obvezna za otroke do 14. leta starosti. Za vse ostale pa izjemno priporočljiva.

Hervis
Hervis FOTO:

Uporaba čelade je ključna, saj je glava pri kolesarjih v morebitnih prometnih nesrečah najbolj izpostavljena, poškodbe glave pa lahko imajo trajne posledice. »Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev – tako za otroke kot odrasle. Vendar pa moramo pri kolesarjenju dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena skupina prometnih udeležencev. V Hervisu že kar nekaj let opažamo, da se ljudje zavedajo pomena kolesarske čelade ter da morajo sami poskrbeti za svojo varnost in varnost svojih otrok na kolesu,« je povedal Aleš Černe, direktor podjetja Hervis, kjer vam nudijo izjemno pestro in cenovno ugodno ponudbo koles blagovnih znamk KTM, Fuji, X-fact Kilimanjaro in drugih, kolesarskih čelad Alpina, Uvex in Bell Giro ter druge kolesarske opreme na enem mestu.

Prepustite se prijaznim Hervisovim prodajalcem, ki vam bodo z veseljem pomagali izbrati najprimernejšo kolesarsko opremo za vaš stil vožnje, za vaše želje in potrebe. Potem pa se prepustite poživljajočemu gibanju na svežem zraku in spoznajte blagodejne učinke ukvarjanja s tem atraktivnim športom!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni