Slovenija

Bodo uradni zaznamki usodni za Brezigarjevo?

Ljubljana, 22. 03. 2010 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ključno vlogo v poskusu razrešitve Brezigarjeve bodo igrali uradni zaznamki policista z informacijami o telefonskih klicih Brezigarjeve. Zalar za zdaj predloga za razrešitev Brezigarjeve vladi ni posredoval.

Zalar in Brezigarjeva na nasprotnih bregovih.
Zalar in Brezigarjeva na nasprotnih bregovih. FOTO: POP TV
Zalar pravi, da je Brezigarjeva nezakonito posegla v zadevo Baričevič. Tožilka pa: nisem kršila zakona in ne bom dovolila političnih pritiskov.

Minister za pravosodje Aleš Zalar in predsednik vlade Borut Pahor sta se pozno popoldne vendarle sestala na pogovoru, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Vsebina pogovora ni znana, Zalar pa za zdaj predloga za razrešitev Brezigarjeve vladi ni posredoval. O tem vprašanju vlada ta teden tudi sicer ne bo razpravljala, ker se predsednik vlade udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju, so še sporočili iz Pahorjevega kabineta.

V petek sta se namreč Pahor in Zalar sestala z generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, na sestanku pa so se pogovarjali o neposrednem komuniciranju Brezigarjeve s policistom specializiranega oddelka tožilstva, zaradi česar je odstopila vodja omenjenega oddelka Branka Zobec Hrastar.

Po sestanku je Zalar pogovore označil kot koristne, ob tem pa napovedal, da bosta končno odločitev o tem, ali bo Brezigarjeva ostala generalna državna tožilka, v prihodnjih dneh sprejela skupaj s premierjem Pahorjem.

Jutri soočenje Zalarja in Brezigarjeve

Ključno vlogo v poskusu razrešitve Brezigarjeve bodo igrali uradni zaznamki policista z informacijami o telefonskih klicih Brezigarjeve. Tožilka Zobec Hrastar je namreč na petkov sestanek prinesla vse uradne zaznamke policista, ki je beležil klice Barbare Brezigar. Zapisnik pogovora je premier Pahor označil kot zaupnega.

"To je nekaj, kar vzbuja dvome, da je bilo ravnanje korektno in zakonito,“ pravi Cveta Zalokar iz Zaresa.

Zaupno gradivo bo v središču razprave tudi jutri v parlamentu, ko se bo pravosodni minister prvič javno soočil s prvo tožilko.

Del koalicije pa opozarja, da SDS neizmerno pritiska v zaščito Brezigarjeve. "Je to tako pomebno, da je bila prisotna grožnja z ulico in ustrahovanje predsednika vlade,“ pravi Zalokarjeva.

Kako se bo odločil premier Pahor?
Kako se bo odločil premier Pahor? FOTO: Jani Dolinšek

 

KOMENTARJI (313)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bnam 2707
02. 04. 2010 07.26
Normalno bi bilo,da odide vsak,ki je kršil zakon,brez izjeme. Lahko bi se elegantno znebili viška državnih uslužbencev,ki ne delajo drugega,kot praskajo jajca in izčrpavajo proračun. Slovenija tako velike državne administracije ne potrebuje!
Milan Koleznik
02. 04. 2010 07.08
gospa Cveta Zalokar,predlagam da z samo nosi stopničko,čok,da bo lahko zraven Golobiča postavila,ker je manjša od njega,ali pa ga povsod naj drži za roko,tako prisiljeno se obnaša ,a res ne ve kaj je storil ,morala bi se skriti ne zagovarjati njega,druge pa kritizirati,obrnemo gumb na tv,ko začne ona govoriti,zaradi nje in njej podobnih je toliko korupcije,
mamica55***
24. 03. 2010 10.46
caro11 zgleda,da si "izbrisanec", ki po 18 letih bivanja v Sloveniji, še vedno ne znaš SLOVENSKO ! ! !
Horst
24. 03. 2010 08.46
Usodni za Brezigarjevo ne bodo uradni zaznamki,temveč strah Lds-ovske mafije,da ne bi državljani izvedeli še kaj več o njihovih svinjarijah.
Pia Mutti
24. 03. 2010 03.58
DOST VAS MAM!!! Levi,desni vsi so isti!!!
larifari1
23. 03. 2010 13.09
Nemški časopis FAZ o aferi bulmastifi: Maščevanje zlorabljenih psov Da so poleg trupla našli plastični penis, je bilo za policiste na kraju dogodka bodisi normalno bodisi le golo naključje, piše časnik. Šele veterinarski urad je namreč sprožil vprašanje spolne zlorabe psov. Živinozdravniki domnevajo, da so pse zlorabljali dlje časa, verjetno je bilo pri tem vpletenih več oseb. Raziskava kriminalistične policije sicer suma zlorabe psov ni mogla ne potrditi ne ovreči. Škandal bi lahko po pisanju časnika stal stolčka generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, če bo premier Borut Pahor popustil pritiskom notranje ministrice Katarine Kresal in ministra za pravosodje Aleša Zalarja. Njuna stranka LDS namreč Brezigarjevi očita, da se je protipravno vpletla v preiskavo primera. Generalna državna tožilka je v primeru, v katerem je veliko naključij, po navedbah časnika upravičeno zaskrbljena glede profesionalnosti in nepristranskosti preiskave.
ralu
23. 03. 2010 10.12
V zadnjem času so policisti opravili nekaj dobrih akcij. Pokazalo se je, da obstaja interes in da ni važno kako "velika riba" je in čigava, poglejte samo primer s Pogačarjem. Potrebujemo samo še tožilstvo, ki bo nepristansko in brez velikeka pompa spravljalo kriminalce za zapahe.
Pošten Zvezdaš
23. 03. 2010 10.10
24,UR, Resnični izbrisanih komentaeji i namestitev z obratno oceno vam dosti nemore pomagat.Samo ,da si poslabšate vaš ugled.Lahko vas je sram,za tako enostransko ravnanje.
Pošten Zvezdaš
23. 03. 2010 10.00
Tudi 24,ur, treba poslat inšpekcijo,da se najdejo enostranski oseb ,ki službeno niso dozvoljenein ,da so proti zakonu.
Goky
23. 03. 2010 09.56
larifari1 23.03.2010, 09:01 1 goky Pa vi ste takoimenovani "levičarji" oz. tako imenovani "komunisti", levice v slovenskem političnem prostoru ni. Od kdaj naj bi levica podpirala npr. odvetniški lobi, v katerem so najbogatejši ljudje v Sloveniji, pa ga podpira tako imenovana "levica". Pa saj ste jih vi naredili. Kaj vam sedaj ni jasno. Mi jim nismo pustili delat tega kar sedaj delajo. Mi smo jih lepo na goli otok poslali na dopust pa smo imeli mir. Kdo je kriv?
mamica55***
23. 03. 2010 09.37
Odide naj tisti, ki krtši zakon !
nefretete
23. 03. 2010 09.05
larifari Tako ste nas določili desničarji, pa še vedno nadaljujete v včerajšnjem stilu - brez žaljivk pač ne gre a ne? Revčki? Zakaj pa tako ropotate in žalite, če smo take reve. Samo to še počaki, da pride Pajtlica, tako bo zakričala vse vaške zgode in nezgode pozna, da vsi bežimo! he, he, nekomu resnično teče voda v grlo.
larifari1
23. 03. 2010 09.01
goky Pa vi ste takoimenovani "levičarji" oz. tako imenovani "komunisti", levice v slovenskem političnem prostoru ni. Od kdaj naj bi levica podpirala npr. odvetniški lobi, v katerem so najbogatejši ljudje v Sloveniji, pa ga podpira tako imenovana "levica".
nefretete
23. 03. 2010 08.58
Dobro jutro! uh, se že prepiramo? Pa tako lušno je bilo ob "tabornem ognju".
Goky
23. 03. 2010 08.35
larifari1 23.03.2010, 08:09 -3 nefretete, mikewest, Goky, saintjozef, Revčki , takoimenovani "levičarji", podporniki tajkunov, kapitalistov. odvetnikov, razno- razne elite in pokvarjene bande zbirajo minuse. So ubopali. Da mi podpiramo kapitaliste? pa ti si padel na kamen. Kdaj si videl komunista, da podpira kapitalista. Tu ti nekaj ne štima. ha ha ha
Goky
23. 03. 2010 08.32
orimf Imaš svoje kar dobro si jih oglej Rode je za na lepotno tekmovanje naspram njim.
MiroF
23. 03. 2010 08.18
Dajte že dol to Oražmovo je tak ko bi Rodeta gledu.
larifari1
23. 03. 2010 08.09
nefretete, mikewest, Goky, saintjozef, Revčki , takoimenovani "levičarji", podporniki tajkunov, kapitalistov. odvetnikov, razno- razne elite in pokvarjene bande zbirajo minuse. So ubopali.
Janez Usenik
23. 03. 2010 08.06
(Disclaimer: Naslednji tekst je cinično satiričen in ne odraža resničnega stanja, niti iskrenega mnenja avtorja) Konec vseh afer bo v Sloveniji takrat, ko bo J.J. prevzel oblast in uvedel absolutno diktaturo. Po ulicah bodo s transparentni vsak dan hodili njegovi privrženci in takoj nevtralizirali vsakogar, ki bi si drznil kaj reči proti ljubljenemu vodiji. SDS bo zaradi večje prepopoznavnosti iz imena črtala tisti D na sredini, članstvo v njej bo obvezno, prav tako vsakotedenski mitingi podpore pred parlamentom. Posebno mesto v družbi bodo dobili nosilci teritorialne spomenice 91. Vsi, ki so krivi hudih zločinov kot so tajkunstvo, bullmastifizem ali to, da mislijo s svojo glavo, bodo pravično kaznovani, saj bodo sodišča delala brez zaostankov in najpogosteje storilce obsodila še preden bodo sploh storili kaznivo dejanje. Mesta se bodo preimenovala. Glavno mesto Slovenije bo Ljubljanša, imeli bomo še Janšibor, Celjanše, Mursko Janšoboto in tako naprej. Obvezni predmet v šoli bodo temelji Janšizma, diploma iz Janšelogije, ki jo bosta predavala prof. dr. Grims in Dimitrij Rupel, pa bo pogoj za opravljanje kakršne koli službe. In Slovenci bomo končno spet srečni, saj se samo tako ne bodo nikoli ponovili časi svinčenega komunizma.
rafael.m
23. 03. 2010 08.04
Zakaj kar naprej mešate Kresalovo?Ker izstopa?Je slovenski fenomen.Oh, ko bi bila moja žlahtnica ali celo moja hči. Če bi bili vsi taki, bi bila Slovenija paradiž. Tako pa sama faušija in zavist. Zato nas vsi veliki okoli prinesejo. Znana jim je slovenska mentaliteta.