Slovenija

Septembra več kot 43 tisoč klicev na 112

Ljubljana, 15. 02. 2011 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi poplav, ki so septembra lani zajele Slovenijo, je več kot 43 tisoč ljudi poklicalo reševalce na številko 112. Največ klicev je bilo na območju Ljubljane, kjer so 18. septembra v eni uri prejeli 252 klicev.

Po podatkih urada je 90 odstotkov vseh klicev trajalo največ 117 sekund. Najdlje je pogovor trajal v Postojni, in sicer 528 sekund.
Po podatkih urada je 90 odstotkov vseh klicev trajalo največ 117 sekund. Najdlje je pogovor trajal v Postojni, in sicer 528 sekund. FOTO: Dare Čekeliš

Minulo leto je bilo hidrološko zelo vodnato, poroča Agencija RS za okolje. Vodnatost rek je bila namreč največja v zadnjih 30 letih, saj so bili pretoki v povprečju 30 odstotkov višji kot sicer. Podpovprečen je bil le pretok rek v severozahodnem delu države. Največ vode so imele reke na zahodu Slovenije, najbolj vodnati pa so bili februar, november in december. Rekord je podrl september, ko je bila vodnatost več kot dvakrat in celo trikrat večja kot navadno.

Prav med 17. in 27. septembrom je uprava za zaščito in reševanje zabeležila dobrih 43 tisoč klicev na številko 112 na območju vse Slovenije. Največ klicev so prejeli 18. septembra, ko je pomoč potrebovalo več kot 10 tisoč oseb. Podatki urada kažejo tudi, da je bilo število klicev z mobilnih telefonov približno dva in polkrat večje kot število klicev iz fiksnih telefonov.

Največja gostota klicev je bila zabeležena v Ljubljani. Regijski center za obveščanje v Ljubljani je 18. septembra med 9. in 10. uro prejel 252 klicev v sili. To je bilo absolutno največje število klicev v eni uri v omenjenem obdobju. Na uradu ocenjujejo, da je bilo zavrnjenih največ deset oseb, ki so v tej uri poklicale 112, in kljub zavrnitvi klica niso ponovile.

Pri odzivnih časih – časih, ki potečejo od prvega zvonjenja do dviga slušalke – je zanimivo, da posamezni operativci v centrali ne dvignejo slušalke takoj, temveč čakajo na drugo zvonjenje.
Pri odzivnih časih – časih, ki potečejo od prvega zvonjenja do dviga slušalke – je zanimivo, da posamezni operativci v centrali ne dvignejo slušalke takoj, temveč čakajo na drugo zvonjenje. FOTO: Miro Majcen

V septembrskih primerih je bilo 90 odstotkov vseh klicev prevzetih najpozneje v devetih sekundah. Odzivni časi so sicer neposredno odvisni tudi od števila operativcev, ki sprejemajo klice. Najkrajši povprečni odzivni čas so imeli v Celju, najdaljšega pa v Trbovljah. Absolutno najdaljši odzivni čas s 59 sekundami so imeli v Brežicah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.