Slovenija

Šeficu prinesli 4000 podpisov proti nastanitvenemu centru za begunce

Ljubljana, 03. 02. 2016 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Krajani občin Kidričevo in Hajdina so zbrali 4000 podpisov, s katerimi izražajo nasprotovanje vzpostavitvi nastanitvenega centra za migrante na območju Kidričevega. Podpise so prinesli na MNZ, kjer jih je sprejel državni sekretar Boštjan Šefic.

Nedavno so v Kidričevem pripravili tudi protest proti beguncem centru.
Nedavno so v Kidričevem pripravili tudi protest proti beguncem centru. FOTO: Anže Božič

Krajani občin Kidričevo in Hajdina so na Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) prinesli okoli 4000 podpisov, s katerimi izražajo nasprotovanje vzpostavitvi nastanitvenega centra za migrante na območju Kidričevega. Sprejel jih je državni sekretar Boštjan Šefic in jim zagotovil, da ne bodo sprejeli nobene aktivnosti ali odločitve brez njihove vednosti, so sporočili z MNZ.

Šefic je predstavnikom prebivalcev omenjenih občin pojasnil, da preučujejo več možnosti za vzpostavitev nastanitvenih centrov za migrante, so pojasnili na MNZ.

Po njihovih navedbah gre za iskanje nadomestnih namestitvenih kapacitet, saj so za nekatere potekle pogodbe ali pa je bilo skupaj s sosednjimi državami dogovorjeno, da prehajanja migrantov na določenih območjih ne bo več. Poleg tega iščejo tudi lokacije, ki bi bile čim bolj primerne z vidika optimiziranja logistike.

Tako so objavili že drugi javni poziv za morebitne ponudbe tovrstnih lokacij ali nastanitvenih kapacitet. V navedenem kontekstu preučujejo tudi možnost prilagoditve državnega objekta, ki ga uporablja Slovenska vojska v bližini Kidričevega, vendar nobena odločitev še ni bila sprejeta, so navedli na ministrstvu.

S tem sicer po njihovih pojasnilih sledijo usmeritvi, da se za obvladovanje večjega prihoda migrantov izkoristijo vse kapacitete, ki so v lasti države.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3