Slovenija

Se vam zdi, da vas serviserji vozil pretirano obirajo? Z malo pazljivosti lahko veliko privarčujete

Ljubljana, 08. 01. 2015 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Gotovo se strinjate, da jekleni konjiček predstavlja velik strošek, še posebno, če ga vedno servisiramo na pooblaščenih servisih. Popravila delov, za katere garancija ne velja, lahko popravljamo tudi pri cenejšem nepooblaščenem serviserju, ki ima potrebne certifikate, a biti moramo previdni.

Mislite, da v času garancije avtomobila ne smete voziti na popravilo ali redni servis k nepooblaščenemu serviserju? V nekaterih primerih to ni čisto res. 

V Zvezi potrošnikov Slovenije so proučili možnosti za cenejše alternative pri servisiranju avtomobila, ki je v garancijski dobi. Kot so sporočili, je njihova raziskava pokazala, da so prihranki pri rednih servisih lahko tudi več kot 50-odstotni, pri čemer pa niso upoštevali morebitnih akcijskih ponudb uradnih serviserjev.

Avtomehanik
Avtomehanik FOTO: Thinkstock

Kako lahko privarčujemo?

Podaljševanje garancije in dodatna jamstva seveda niso slovenska posebnost, pač pa želijo avtomobilske tovarne na ta način dodatno zapolnjevati svoje servisne zmogljivosti tudi drugje po Evropi. Ker bi to lahko pomenilo zaprtje samostojnih servisnih delavnic, kar bi povzročilo zmanjšanje konkurence, je Evropska komisija sprejela tako imenovano uredbo o skupinskih izjemah.

Kot so ugotovili pri ZPS, je servisiranje avtomobila v garancijski dobi pri nepooblaščenem serviserju skladno z evropsko uredbo o skupinskih izjemah v določenih primerih možno, ne da bi pri tem garancija prenehala veljati. Pogoj je, da morajo to biti popravila in servisni posegi, za katere ne velja garancija. Če ste tudi sami lastnik vozila, boste vedeli, da med ta popravila spadajo tudi redni intervalni servisni pregledi ali morebitna manjša popravila avtomobila po nesreči.

A vseeno morate ostati pazljivi. Opozarjajo, da je treba izbrati delavnico, ki ima ustrezna dokazila o usposobljenosti in certifikat, da vgrajuje dele, ki so enakovredni originalnim. "Torej ne vsaka garažna delavnica, prava izbira je omejena na tiste ponudnike, ki imajo ustrezno potrdilo, da se na posel spoznajo. Pred izbiro alternative je zato nujno preveriti, ali takšen certifikat vaš serviser dejansko ima," pravi Boštjan Okorn z ZPS.

Obisk avtomehanika - 1
Obisk avtomehanika - 1 FOTO: Thinkstock

V vozilo ali nanj prav tako ni mogoče nameščati katerekoli opreme in rezervnih delov. Med slednje sodijo tudi tekočine, ki jih je treba zamenjati ob rednih servisih, zato morajo biti potrošniki pozorni na certifikate, ki zagotavljajo, da je posamezen rezervni del enakovreden originalnemu. "Takšen certifikat vam bo z veseljem pokazal vsak odgovorni serviser, dokazuje pa, da je bil del izdelan tako, kot bi nosil oznako avtomobilske tovarne, a ga prodajajo pod drugo blagovno znamko zunaj uradne servisne mreže. Seveda po nižji ceni," opozarja Okorn.

Račun mora biti razčlenjen

Pomembno je tudi, da servisna delavnica izda področno razčlenjen račun, na katerem so poleg cene natančno navedeni material in normativi, saj je le tako mogoče dokazovati, da je bil avtomobil servisiran v skladu z navodili in standardi avtomobilske tovarne.

Ob vsem tem nam mora ostati jasno, da se mora lastnik avtomobila glede servisnih intervalov ravnati skladno z navodilom prodajalca, saj se garancija le tako ne prekine. Pri ZPS opozarjajo, da so nekatere avtomobilske tovarne zelo občutljive in lahko se zgodi, da garancija ne bo več veljala že, ko boste servisni interval zamudili zgolj za nekaj kilometrov ali dni.

Skrbno preberite drobni tisk

Ob hitrem pregledu slovenskega avtomobilskega trga so na ZPS še ugotovili, da le redki zastopniki ponujajo zgolj osnovno garancijo, ki je v večini primerov 2-letna.  Pri nekaterih znamkah ponujajo celo 7-letno garancijo, a v teh primerih je trajanje pogosto vezano na število prevoženih kilometrov. Veliko drobnega tiska in zvezdic so na ZPS našli tudi med pogoji za tako imenovano podaljšano jamstvo, ki ga trgovci radi ponujajo. Ker ne sodi v obvezno ponudbo trgovcev, posameznih jamstev ni mogoče uvrstiti pod skupni imenovalec, saj se razlikujejo že po tem, ali je treba zanje doplačati ali ne. "Če je treba jamstvo doplačati, potrošnikom polagamo na srce, da dobro preberejo pogoje, saj zelo verjetno takšno jamstvo ne velja za vse sklope, ki so sicer del splošne garancije. Prav tako se lahko zgodi, da je v pogojih zapisana kakšna dodatna zahteva – recimo, da morajo avtomobil servisirati na povsem določenem servisu," opozarja in dodaja, da so razlike pri trajanju jamstva velike.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (213)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tdjm
16. 01. 2015 10.47
Če si slab lažnivec, si tudi slab avtomehanik.
Wurz
15. 01. 2015 15.41
+1
Najprej je narobe to, da ima doktor znanosti urno postavko 6 eur, mehanik s triletno šolo pa 60... o tem, kako te oberejo s ceno avtodelov in koliko ur ti zaračunajo namesto realnih pa sploh ne bi izgubljal besed!
borisl1
09. 01. 2015 18.20
+3
kjer delam(pooblaščen servis) je liter olja skoraj 30€-v trgovini dobiš za to 4litre-, delovna ura za Audi, pa okrog 60€(pri bolj preprostih mehanikih od 15-30€). Tako da avto ki ni več v garanciji se ne splača vozit na pooblaščen servis, razen za kodiranje kakšnih varnostnih elementov(blokada motorja, blokada komponente po vgradnji,...), za katere dosti ostalih mehanikov nima prave opreme, pa še to se hitro spreminja.
adapter
15. 01. 2015 09.58
-1
Predlagam, ti, da si raje potem kupis kaj drugega kot Audi. To, da ne vozit avtomobil na redni servis, je cisto izkrivljeno. Ravno sem imel primer, ko mi je crknil komplet menjalnik na Audiju, Avtombil je imel 130 000km. Ce avtomobil ne bi bil servisiran na pooblascenem servisu, bi izgubil kulanco (nov menjlnik je namrec namesto 8000€ stal na koncu skupaj z delom samo 700€ in na njemu je sadaj spet 2l tovarniske garancije!!) in audi asistenco (pomeni, da bi moral placati prevoz avtomobila iz AC do prvega garazarja in nato 1 teden biti brez avtomobila. Ker imam potrjeno audi asistenco, sem seveda dobil nadomestni avtomobil in pa placano vleko vozila). Torej, ce si ne mores vsake pol leta privosciti 500€ za servis, potem raje kupi avtomobil, katerega bos lahko servisiral! Drugace bo jok, ko bo prislo do okvare in pri novih vozilih, ki so postali zelo zapleteni mehatronski sistemi, bo prislo do okvare 100%!
zgubaslovenska
09. 01. 2015 10.21
+12
Vsi pooblaščeni servisi lupijo za svoje storitve. Urna postavka avtomehanika je višja od urne postavke vrhunskega kirurga.
pe?navodo
10. 01. 2015 00.18
-1
Res je da so dragi, ni pa res da kar prodajajo o kirurgu. Treba vedet da plačujemo še bolnice in celo storitev preko zavarovanja in proračuna. Tako cena ni nekaj € ampak nekaj 100 €. Če bi iz proračuna plačevali mehanične delavnice , njihove čistilke in računovodske servise, potem bi tud ura mehanika bila poceni. Tu se mal zavaja.
primc81
09. 01. 2015 06.33
+13
@TOMO3456 'JEEEBITE' se vi na uradnih servisih, kjer zaračunate lite olja po 25€! Prva beseda, ki mi pade na pamet: LOPOVI!
PIPI3456
09. 01. 2015 01.05
-23
VECINA KI VAS TUKAJ KOMENTIRA NIMATE NITI ZA SPRICAR ZATO SO ZA VAS PRIMERNI YUGOTI CE NISO PREDRAGI.ZA TAKE PAMETJAKOVICE BI UKINIL GARANCIJE DA JIH AVTI SPLOH NE BI IMELI POL SE PA JAEEBIITE.
Tomozuki
09. 01. 2015 02.10
+13
pe?navodo
09. 01. 2015 02.16
+12
več al manj maš prav. praviloma delamo za arogantne id.io.te kot si ti, tako da si res težko privoščiš že špricar vsak dan. Kolko ne vzamejo taki id.io.ti in dajejo minimalca, vzame pa še država . Mi je se pa jeb.eeem.o kokr vemo in znamo hehehe. kaj pa če nam je še lepše kot tebi hahaha
pe?navodo
09. 01. 2015 02.17
+12
Poanta njegovega posta je da je dokazal da je primitiven in arogantnež KI KMALU NE BO IMEL NITI ZA ŠPRICAR hahaha
Besna glista
09. 01. 2015 05.45
+11
Tisti,ki nekaj imamo šparamo tud pri takih stvareh.Zato nekaj imamo
Shark51
08. 01. 2015 23.51
+13
a kdo ve za kakšnega dobrega serviserja ki rihta Mitsubishi, sam ne sme bit autocommerce ker je zanič pa drago
biggbrader
09. 01. 2015 06.49
+1
Okoli Domžal jih je kar nekaj. Vprašaj malo pri strugarjih in orodjarjih v okolici, ker jim stružijo diske in ravnajo glave.
pe?navodo
08. 01. 2015 23.50
+13
Ni majster tista ker drago zaračuna pa da nove dele. Mojster je tista kateri iz starega naredi novo praktično zastonj !!
Chrome
08. 01. 2015 23.27
+20
Skoraj za vsako napako se najde video ali navodila na spletu. Material danes ni težko dobiti, orodje pa lahko posodi kakšen znanec ali pa v trgovino po kitajsko ali malo boljše francosko orodje, ki bo zdržalo tisto "šraufanje" 1x na leto. Redne servise delam 2x letno in skupni strošek je cca 60€. Pa sem 100% da naredim boljše kot pooblaščeni servis.
ekokolesar
08. 01. 2015 23.04
+11
Pri Fordu še v garanciji ne uspejo popraviti avta ,pri prejšnem pa v treh poskusih niso ugotovili koliko je olja v motorju
Nataya
08. 01. 2015 23.04
+15
Avtomobili izjemoma ( TOYOTA ) nImajo garancije, nobeden po 15 000 prevoženih kilometrih stroški servis zakaj pa če je v garanciji, si predstavljate kupite računalnik in vas ASUS zadolži da po treh mesecih prinesete računalnik na servis da bodo pregledali dali pečat za pol leta če ne garancija ne velja več in vas obrali za 100 evrov, ali Hladilnik kjer bi vam Bosch povedal, da po pol leta pripeljite hladilnik na servis da dobite pečat če ne garancija ne velja morate k pooblaščenemu da vas olupijo za 30 evrov in baje potem garancija bo..Vse pri Avtomobilih je ena velika natega, kjer avtomobil brez garancije vozite Šušmarjem ( pooblaščenim roparjem ) kjer za slabo narejen avto brez garancije od prvega dne nimate drugega kot stroške in seveda GARANCIJO..ki si jo lohka v rit zataknete..
Nataya
08. 01. 2015 23.10
+10
Za nekatere spodaj pa tole olje ki vam ga nalivajo v motor nikakor ne sme biti v sodu, v sodih nima zadostne čistosti in je sebveda cena pol cenej pa nekvalitetno je.Če že hičete kvaliteto naj vam vas " strokovnjak " olje prinese v plastični embalaži, ga odpre pred vami in nalije v motor, da boste saj dobili tisto kar vam računajo in plačate..Nekdo me je vprašal kateri avto je najbolj zanič pa sem povedala Mercedes ker po mesecu dni je počila Xsi Xseonka in glejga zlomka brez garancje so za to malo reč zahtevali kar 260 evrov ja, je zanič in toliko o Odličnosti..Dober je tisti avto z katerim je v ( GARANCIJSKEM ) roku malo ali nič stroškov..poleg bencina seveda.
mccm
09. 01. 2015 05.38
+3
trenutno ima najboljše rezultate verjeli ali ne dacia
biggbrader
09. 01. 2015 06.51
+1
osnovna šola
08. 01. 2015 22.32
+16
Večina zaposlenih na uradnih servisih ima doma "fuš" in veliko rezervnih delov je "ukradenih". Vsak "fušar" ti zagotovi servis za tretjino cene, v "službi" pa krade material, ki ga nato proda "pod roko".
pe?navodo
08. 01. 2015 22.37
+0
Nobeden ne krade. To so neumnosti. Poleg tega si vsak sam kupi dele če zapeljemo takšnim lokalnim mehanikom in se dobro spoznamo- jo dokaj na dele in avte. poleg tega pa tudi če ti kaj sam kupi kar še potrebuje pokaže račun iz trgoavta in to je to.
Postene
08. 01. 2015 22.46
+5
Zelo dobro poznam stvari ! Mehaniki ki delajo na pooblascenih servisih kradejo tam dele in jih doma pod kozolcem vgradijo strankam . Pa se stranke speljejo pooblascenemu servisu . Zato je pod kozolcem za stranko ceneje , mehanik pa mastno zasluzi saj delov ne kupi. Zato so tudi pooblasceni drazji ker morajo nekako to pokriti .
pe?navodo
08. 01. 2015 22.55
+0
Nič ne poznaš. Če bi imeli skladišče delov bi to inšpektorji videli . Nobeden nima skladišča rezervnih delov. In tistih 10 €klikor jim damo za hvala lepa , ker so nam poceni porihtali avto SI VSEKAKOR ZASLUŽIJO. Pa upam da jih bomo še naprej imeli.
osnovna šola
08. 01. 2015 22.56
+11
Tudi jaz sem se spoznal na jermen, ki si ga lahko zamenjal z najlonko, ko pa se ti po servisu pri poooblaščencu zgodi, da "crkne" čip za cca. 300 € in taisti čip ti lokalni serviser ponudi za100 €, dobiš oslovska ušesa.
McClain
08. 01. 2015 23.07
+0
bo kar drzalo da je lopovscina vmes. Slovencu pac ne prides na konec. Se Nemec mu marsikdaj ne... Da ne govorim kako Mercedese popravljajo... Ce bi to Nemec vedel...
pe?navodo
08. 01. 2015 23.14
-7
moje pravilo. Izogibam se čepiranih in računalniško vodenih avtih. Problem renojev , BMW itd. je enkrat bivemu šefu crknil akumulator. Je bil brez avta + dekodirat mu je moral prit iz Ljubljane pa člez 2 dni, plačal ne vem , ampak recimo da ga je vse stalo okrog 350 €. Pol je mel Marcedesa kao super klasa, tip ma pač dnar miljone, se vozi po cesti mu prileti majčken kamenček od tovrnjaka mu na marcedesovih jajcih šipa pokne. Vedno je rekel pol da je Marcedes JAJC je mel tud NOVEGA PORŠEJA 20 LET NAZAJ. To je zgodba da umreš. najdražjega itak. Ga je samo nekajkrat vozil. Je šel po avtocesti , maximalno ne vem recimo 280 ali 300. Prehitevalni pas prazen. Vidi pred sabo kamion in en avto ( katrca ) za kamionom. On pa recimo prileti maximalno 300 / h . Tistega momenta ko je bit zelo blizu tovornjaka katrca skoči na prehitevalni pas hehehe. Je bremzal NA SMRT. Je reku iz 300 na 100 Km v trenutku. So bremze VZDRŽALE, ZGORELE . NOV PORŠE eno bremzanje Praktično ampak to UBIJALSKO iz 300 na 100 . Bremze so vzdržale test, avto se je praktično v nekaj metrih dobesedno vstavil , ni se zaletel, ampak bremze so ble pa uničene do konca. Zamenjal bremze IN TAKOJ PRODAL NOVEGA PORŠEJA.
Phoe Nix
08. 01. 2015 22.30
+24
Osebno me noben ne obira ker delam vse sam, je tudi naj cenej in VEM da sem to naredil kar sem mislil.
Lope
08. 01. 2015 22.39
+13
artus
08. 01. 2015 22.21
+17
Ni se mi hudo peljat 50 km dalec k mojemu vaskemu mehaniku. Ura vedno stima, nic cakanja, udoben fotej, kavica, muzika, mojster vse organizira, stirje fantje sraufajo, vsak ima svoje stranke. Prilaufa v pisarno, pridi pogledat, to smo se nasli, del je ze na poti..Ce se pa slucajno kaj skomplicira, evo ti nadomestni avto, tvoj bo gotov jutri okoli poldneva, te poklicem. Pa se nekaj: ce servis kupi cisterno motornega olja, ga lahko od veletrgovca dobi tudi s 70% rabta.
vzdev
08. 01. 2015 22.21
+7
Ne vem kako si eni mislite, da boste imeli garancijo na avtu, čeprav ne vozite avto na pooblaščenega serviserja. Ali ni to čisto logično, da bo garancija ponehala. Saj vsaka stvar se mora popravljati na pooblaščencu (TV, radio, pralni stroj, pomivalec...). Kaj mislite, da vam bo kdo uveljavil garancijo, če pa prej po tej stvari šraufa nek "strokovnjak".
pe?navodo
08. 01. 2015 22.10
+18
Hišni mehanik, daleč najcenejši in najbolši. Pa sam kupujem olje in dele in je vse relativno poceni. Nimam denarja za pooblaščene servise.
Draža
08. 01. 2015 22.04
+19
Na pooblaščenih servisih jih osem sedi v pisarni,štirje so pa mehaniki in ta zaslužek enega servisa je treba razdeliti na te osebe,zato je tako svinjsko drago,pri kakšnemu normalnemu s.p.-ju pa eden služi,pa itak brez računa,čisti denar pa petkrat ceneje in bolj kvalitetno,vsaj veš kaj ti je delal.
Tomozuki
08. 01. 2015 21.59
+13
Zadnjič sem bil na Mazdi in mi niso želeli popraviti prerjavene karoserije, na katero je garancija 12 let, ker motorja in podvozja ne servisiram na pooblaščenem servisu. Ja valjda, da ne, če pa so 2x dražji, avto je pa po 11-ih letih komaj kaj vreden. Skratka, pazite na take finte. Meni se to zdi totalna bedarija, ker zamenjane zavorne ploščice in jermen nimata ničesar skupnega s karoserijo. Istega mnenja je bil tudi pooblaščeni serviser, vendar je politika firme drugačna.
Lope
08. 01. 2015 22.08
+17
Ja seveda, ker ti na vsakem servisu od prvega naprej naredijo tudi antikorozivni pregled (kako, sam bog ve). In če ne greš več k njim na servis, ni protirjastega pregleda in se lahko potem pod nosom obrišeš za 12 let garancije na rjo. Najbolj sladki pa so takrat, ko ti avto prodajajo, potem pa si pečen pri njih.
vzdev
08. 01. 2015 22.24
+11
Tomozuki, če bi vozil avto na pooblaščen servis, bi videl na računu in servisni knjigi, da preverijo tudi karoserijo. To pa pomeni, da bi lahko oni to napako opazili že npr. pred petimi leti in to popravili za malo denarja, zdaj pa popravilo stane že več.
Tomozuki
09. 01. 2015 02.04
+1
Ne, ne, na tem protikorozivnem pregledu sem bil vsako leto, čeprav nisem več delal servisev pri pooblaščencu. Še 2 leti nazaj sem se prišel pokazat in so mi sanirali zadnji blatnik brez problemov, letos pa so se naenkrat začeli sprenevedat, da to ni mogoče, ker pri njih ne opravljam rednih servisov. Ko se vprašaš, kdo je tu nor?
hcaine8
08. 01. 2015 21.54
+29
Servisu, ki mi ne dovoli vpogleda v njihovo delo, ne zaupam in se mu izogibam.
Lope
08. 01. 2015 22.04
+11
Kot sem že spodaj napisal, takoj drugam, če mi ne dovolijo prisotnosti, da vidm, kaj mi drkajo po mojem vozilu in da ne bom plačal potrošnega materiala, ki je ostal lepo zapakiran v njihovem skladišču, barabe pokvarjene servisne.
Driskaprtiska
08. 01. 2015 21.49
+9
meni ni jasno peljem avto k pooblaščenemu serviserju ker je avto še v garanciji in nikoli ne dobim nobenega računa ali dokazila da so kaj zamenjali čeprav naj bi zamenjali delov že za pol avta
Sre?ko Bratož
08. 01. 2015 21.52
+8
Nalog ti morajo odpret in ti ga moraš podpisat in dobit izvod ko odideš. Računa pa ne dobiš ker račun izstavijo generalnemu uvozniku kot plačniku delov v garanciji.
Driskaprtiska
08. 01. 2015 21.55
+1
na nalogu samo pišejo moje pripombe ne pa kaj je v resnici blo zamenjano
Driskaprtiska
08. 01. 2015 21.58
+6
ta teden ga peljem k vaškemu mehaniku da pregleda če so res sploh kaj zamenjali, ker je mutil na polno kao oslugo smo ti naredili da smo to zamenajli to je potrošni materjal sam ne nobenu nič govort da smo to menjali