Slovenija

Se gradbinci norčujejo iz kupcev stanovanj?

Ljubljana/Cerklje, 04. 11. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V naš elektronski poštni nabiralnik je priromalo pismo razočarane lastnice stanovanja v vili bloku Cerklje. Še bolj kot napake, ki so nastale pri gradnji, jo moti odnos izvajalca del, skupine Gradis G.

Naša bralka je zapisala takole:

Gradbinci prodajajo sanje ...
Gradbinci prodajajo sanje ... FOTO:

"Spoštovani,

pišem vam v svojem imenu in v imenu sostanovalcev v novem vila blok Cerklje, ker imamo resen problem z izvajalci. Po nakupu stanovanja smo imeli dve leti rok za odpravo skritih napak. Nekaj so jih sicer odpravili, vendar so se zopet ponovile. V stanovanjih je neverjetna vlaga, vsepovsod plesen, piha skozi okna ... Ko smo stanovalci imeli sestanek, je gospod iz Gradisa prijavil: "Ja kaj pa mislite, da boste dobili za to ceno???"
Nam, mladim družinam ta denar ni bil iz zraka prinešen in smo ga težko zaslužili, nekateri pa bomo še nekaj let plačevali kredit. Če kupiš novo stanovanje, pričakuješ, da boš nekaj let v miru živel, ne pa stalno popravljal. Prav tako se ne strinjam z razmišljanjem: če kupiš mercedesa, bo delal, če fiata, pa ne bo.
Tako nekako so si oni zamislili. Če sama kupim neko stvar, mislim, da bi morala delati tako, kot je treba, ne glede na znamko. Prav tako so bile tudi ostale stvari dobljene kar tako, na primer požarna varnost, odtokov v garaži ni, meteorna voda zaliva garažo ... V glavnem, ogromno napak
."

... in kaj dobijo kupci ...
... in kaj dobijo kupci ... FOTO:

Izvajalec del v omenjenem bloku je bila skupina Gradis G, ki je v zadnjih letih poleg omenjenega vila bloka za Stanovanjski sklad RS zgradila tudi stanovanja na Mesarski ulici v Ljubljani, kjer je odbor stanovalcev grozil celo s tožbo s katero je želel doseči odpravo napak. Med zadnje večje posle skupine Gradis G pa se uvršča tudi izgradnja stadiona v Stožicah. Objekt v Cerkljah je bil stanovanjskemu skladu predan poleti leta 2007, kar pomeni, da je rok za odpravo napak že potekel. Izvedeli smo, da se je nekaj stanovalcev bloka že obrnilo tudi po pravno pomoč.

Na cekin.si si poglejte slike stanovanja naše bralke in odgovor skupine Gradis G.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (170)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vn900
07. 11. 2009 22.54
kaj pa če je vse res
leah08
06. 11. 2009 20.39
Upam, da se cimprej najdejo pravi, ki bodo posredovali. Naslednja faza je, ko se bo kaksna zgradba zrusila. Zanimivo od kje folku taksen interes za skropucala od stanovanj. Ko pa hoces na lastni zemlji gradit, se pa posteno nacakas na dovoljenja!!!
tron3
06. 11. 2009 19.02
Jasno da se če SCT zgradi m2 za 500 € ostalo so pa razni posredniki itd, pa špara se na veliko, potem se pa to dogaja, čas je da jih kdo dobi dobro po gobcu, ko lepe obleke in kravate ter dobri avtomobili ne bodo več pomagali ker se ne bo dalo pobegnit, pa policaji ne bodo moral pomagat ker bo preveč dela se je že nabralo do roba
York
06. 11. 2009 17.29
Se gradbinci norčujejo iz kupcev stanovanj?........Ne, samo ob našem Sodstvu si lahko privoščijo skoraj vse. Čakam, da bo prvi opeharjeni kupec stanovanja vzel v roko primeren kol in primazal eno okoli ušest kateremu od gradbenih tajkunov. Fotografija buškaste glave, bi jih hitro streznila.
gorencc
06. 11. 2009 15.17
Glede na to da em gradbinec vem,da se delajo norca!
leskoles
06. 11. 2009 15.03
+0
Se gradbinci norčujejo iz kupcev stanovanj? Ne narocniki se norcujejo iz njih. Če narocnik hoce met novogradnjo v pol leta pa naj ma tak zmazek ce ga hoce. Taka bajta bi se morala graditi 3-4 leta da bi bila brez napak.
cupofmarja@email.si
06. 11. 2009 13.27
dokler ne bo pravih kazni za vse goljufe take in onake....bo tega čedalje več........ tako se pač pri nas dela.....več nakradeš, več veljaš, večjo imuniteto imaš.....
Simon Vukovi?
06. 11. 2009 12.01
gogagoga pametnije ti je da čutiš ;))
Brabus
06. 11. 2009 12.01
Ja, zakaj pa ne kupujejo 20 min. iz prestolnice? Je sigurno dvakrat ceneje. Ampak, ne. Vsi bi bili radi v centru,potem pa kupujte trikrat preplačano.
gogagoga
06. 11. 2009 11.50
aloo24 06.11.2009, 11:39 Cene v Ljubljani so KRIMINALNE ! ! ! ! ! ! ! ! ! Za ta denar raje kupim stanovanje v Barceloni ! ! ! ! ! ! ! ! noben ti tega ne brani...
Simon Vukovi?
06. 11. 2009 11.39
-1
Cene v Ljubljani so KRIMINALNE ! ! ! ! ! ! ! ! ! Za ta denar raje kupim stanovanje v Barceloni ! ! ! ! ! ! ! ! !
Aaron-Heydar
06. 11. 2009 11.22
Tudi jaz sem se pred mesecem dni preselil v novogradno in razmišljam, da bi poslal slike, ki bi osramotile izvajalca del.
ansev88
06. 11. 2009 10.42
Edini ki se lahko tu zamisli je nadzornik, ki je bil verjetno dobro podmazan s strani izvajalca. Res žalostno da se take stvari dogajajo pri takih cenah kvadratnih metrov stanovanj. In dokler bodo investitorji dobivali 150% zaslužek po kvadratnem metru stanovanja ne bo nič drugače. Pirkrajšani pa so seveda kupci. Zapslen sem v upravniškem podjetju in se dnevno srečujem z pomanjklivosti v stanovanjih ampak take malomarnosti kot so razvidne iz slik in videa na cekin.si pa še ne. V garažo z raftom:)
gremonamorje
06. 11. 2009 09.51
dejstvo je takšno: Dokler pri nas v ljubljeni Sloveniji ne bodo kakšnega "PIHNILI" oz. "POSPRAVILI" se bodo takšne reči dogajale! Razne barabe kot so tajkuni, neplačniki, velike gradbene firme imajo pri nas preveliko zaščito in možnost izmikanja. 3,4 takšne živine je potrebno "POSPRAVITI" in stvari bi se počasi začele odvijati v korist poštenih... Nažalost, tako pač je Pa lep pozdrav
janžo
06. 11. 2009 01.42
Ko ta Gradis skupina G propade in bo priponka osnovnemu imenu Z, še vedno in že spet nihče ne bo za nič odgovarjal. Stečaj, nato pa se bo Gradis preimenoval v GRADIZ in nato v Gradiz skupina A,... Ni problema, pri nas se da!!!
bobo89
05. 11. 2009 20.44
Jinks, take komenterje zadžiš lahko zate;) poglejte...Gradis skupina G je bla učais ogromna ferma, mela je dobr glas in delal so kokr tok uredu. trenutno pa gradis nima ne deloucou, ne strojou...nima nč. je ferma k oddaja ponudbe na razpisih z najmanšo ceno, potem pa nategujejo podizvajalce oz jim ne plačujejo (primer Stožice, primer Merkur v Guncljah,...) podizvajalci pri tem niso NIČ krivi, samo folk se tega ne zaveda...zamislte se...a bi vi nardil tko kot se mora in istočasno delal seb zgubo?? realno povedano...gradis oddaja ponudbe, ki imajo vrednosti nerealne in zato ne plačujejo podizvajalcev oz zahtevajo od njih da ugrajujejo ''kitajsko'' robo. kar se pa tiče tega, da oddaš projekt gradisu...oz da od njega kupš stanovanje...pa bolš da žviš v brunarci al pa kakšni stari bajti ker bo velik mn stroškou za uzdrževanje in popravila. zlo velko vlogo igra izvajalčevo ime! gradis je že zdaunej propadu, ostau mu je samo še inženiring...ki pa je, kot vidmo, v zlo dobrm stanju, kar se tiče nategvanja! barabe!
karla-karla
05. 11. 2009 20.04
Priporočam vsem kupcem novih stanovanj, da na prevzem stanovanja povabijo izvedenca gradbene stroke, ki jim bo ob primopredaji v strokovno pomoč in jih bo ob prevzemu opozoril na vidne napake. Predvsem pa priporočilo, da že ob sklepanju pogodbe napišete, da se del kupnine plača po odpravi pomanjkljivosti. Glede na to, da sem videla ogromno plesnivih in vlažnih novih stanovanj pa odgovarjam direktorju Gradisa G in ostalim izvajalcem, naj se vselijo v predmetna stanovanja in jih uporabljajo skladno z navodili, ki jih oni sami dajejo kupcem stanovanj glede pravilne uporabe.
Heinke
05. 11. 2009 19.38
gemini62 TI SI CAR, TAKIH MANJKA.
janžo
05. 11. 2009 19.01
Glavno da imajo tako KVALITETNE SOSESKE lepo zveneča imena. Vse je nadstandardno , VILABLOK, gaji, dvori.... v resnici pa je vse skupaj zanikrno zgrajeno in po liniji najmanjšega odpora. IN ŠE VEDNO SE POVSOD UPORABLJA TE ZANIKRNE PARKETE. FUJ. SRAMOTA. lahko se pretrgaš pa iz takega stanovanja ne moreš lepega interjerja oblikovat.
Fupi Ugi
05. 11. 2009 18.59
Glede na to kako slabo je plačana gradbena delovna sila... sploh ni čudno da se to dogaja..