Slovenija

'SDS vrača udarec'

Ljubljana, 22. 01. 2012 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stranka DeSUS in Lista Virant Milana Zvera kot kandidata za predsednika republike ne bosta podprli. V Pozitivni Sloveniji pa bi raje podprli ponovno kandidaturo Danila Türka. V NSi menijo, da bi bil Zver dober kandidat.

Milan Zver je dejal, da odločitev ni bila lahka.
Milan Zver je dejal, da odločitev ni bila lahka. FOTO: J.R.

November, ko bomo volili novega predsednika države, je še daleč, pri nas o tem še nismo govorili, niti Borut Pahor sam še ne ve, ali bi bil kandidat za to funkcijo, pravi Dušan Kumer (SD). A gotovo ni naključje, meni, da SDS s svojim kandidatom Milanom Zverom prihaja tako zgodaj in v času, ko sestavlja desnosredinsko koalicijo.

"Gre za jasno sporočilo desnici, kdo bo glavni pri najpomembnejših kadrovskih zadevah v zvezi s pozicijami v državi. Spomnimo se, kako je nekaj let nazaj NSi s Peterletom presenetila SDS brez najave in zdaj SDS vrača udarec," je dejal Kumer.

V NSi tokrat svojega kandidata tako zgodaj še nimajo. "Gospod Zver je ugledna oseba in bil je zelo uspešen minister, vsekakor je dober kandidat. Nismo pa še odločali, ali bomo imeli svojega kandidata ali ne," je o predlogu SDS povedala predsednica stranke NSi Ljudmila Novak.

Je pa glede Zvera že vse jasno dvema. Kot je dejal predsednik DeSUS Karl Erjavec, ga gotovo ne bodo podprli. Predsednik Liste Virant Gregor Virant pa je dejal, da bodo najverjetneje imeli svojega kandidata.

Pozitivna Slovenija bi raje kot predlagala svojega kandidata podprla ponovno kandidaturo Danila Türka. Ta javnosti še ni sporočil, ali se bo potegoval za še en predsedniški mandat.

Zver, trenutno evropski poslanec, vseh teh odzivov ni želel komentirati, je pa popoldne v SMS-sporočilu za 24UR dejal: "Moja kandidatura je dolgo visela v zraku, zato ne bi smela biti presenečenje, sicer pa jo mora potrditi še svet SDS. Ampak ali je kdo pričakoval, da bo SDS brez svojega kandidata?!"

 

Pridružite se uradni strani oddaje 24URna Facebooku s klikom na

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (260)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekdo17
24. 01. 2012 11.05
+0
Slovenska politika se vse bolj deli na "leve" in "desne". Ta delitev naj bi med drugim opredeljevala tudi to, za katere vrednote se zavzemajo. Ali je nek politik "levičar", če je "čez noč" postal lastnik velikega števila delnic velikega trgovskega podjetja, ima cel kup firm, katere so registrirane na Cipru, svoj denar ima naložen v davčnih oazah, ko pa je proslava v Dražgošah, se tam postavi v prvo vrsto in razlaga novinarjem, da spoštuje in se zavzema za negovanje vrednot NOB? Takšen človek NI levičar. Ali je nek politik "desničar" in se zavzema za npr. krščanske vrednote, v življenju pa hlasta in grabi za bogastvom in se trudi uničiti drugače mislečega, ko pa je v Stolnici maša za domovino, se pa usede v prvo klop (seveda mora biti prenos maše po TV, sicer ga tam sploh ni). Takšen človek NI desničar. Torej ne vidim bistvene razlike med "levimi" in "desnimi" politiki. Morda se ločijo po tem, da si eni bašejo v žepe z levico, drugi pa z desnico.
matko70
24. 01. 2012 22.37
muhabc
25. 01. 2012 08.01
-1
Ko pravite, da ni razlike. Velika razlika je levi Dražgoše pravokatorji proti vsemdesničarjem, hočejo levico obdržat zato, da prikrivajo resnico povojnih pobojev na Slovenskem. V tem je problem levice in ne desnice ki na teh shodih . Kar pa se tiče maš, ki jih obiskujejo levičarji, pa oni najbolj vedo zakaj? Mogoče zaradi vesti ali pa hinavščine. To bi bilo dobro vprašati g.Turka .
muhabc
25. 01. 2012 08.12
-1
Kumarju pa naj bo jasno že enkrat, da SDS ni maščevalna ker oni so v glavnem drugače politično vzgojeni in v njihovem slovarju ni maščevalnst , temveč odpuščanje, kar nas uči tudi naša verska vrednota "Odpusti, saj ne ve kaj dela"
ralu
24. 01. 2012 09.37
+0
Türk bo predlagal samega sebe
muhabc
25. 01. 2012 08.05
Jankovič in Kučan pa ga bosta soglasno potprla pa še kak Kumer se bo najdu.
andisej
24. 01. 2012 08.32
+4
Ma kje so dobili Zvera . Kaj gospoda SDS nima boljšega kandidata . Porivajo ga v kandidaturo za predsednika , ko pa vejo , da nima šans . Najbolje bi bilo da bi predlagali JJ bi imel kar dve funkciji saj je željen častihlepja .
muhabc
25. 01. 2012 08.07
-1
Zanimivo, zanima te kje jemljejo sposobne ane? tam kjer jih vi levica ne premorete in jih še dolgo ne boste.
nosko1234
23. 01. 2012 21.02
+4
Pahor je najbolj idealen za to funkcijo. Zverin itak imamo preveč.
muhabc
25. 01. 2012 08.04
-1
Nosko pozab na take fikserje s tabo vred delate neumnosti: Zamenjajte že ploščo in nehajte ocenjevati desnico, če nimate kvalifikacij, da ocenite pravilno svoje levičarske kolege.
pkorosec
23. 01. 2012 20.48
+4
po kakšnem merilu je on bil uspešen minister??? Po kaksni lestvici? Slovenska izobrazba je nekoč nekaj veljala, tudi po meritvah, ki so jih opravljali v celotni Evropi. Takrat so celo nemski osnovnosolci zaostajali za slovenskimi vrstniki v osvojenem znanju. Ko je nastopo svojo funkcijo pedagog analfabet Zver, se je situacija obrnila na glavo.
pkorosec
23. 01. 2012 20.43
+3
"Moja kandidatura je dolgo visela v zraku, zato ne bi smela biti presenečenje, sicer pa jo mora potrditi še svet SDS. Ampak ali je kdo pričakoval, da bo SDS brez svojega kandidata?!" Motiš se Milanček! Sploh ni bilo nobeno presenečnje. Kot tudi ni nobeno presenečenje to, da ko boš popušil na predsedniških, da se bo v zraku malo bližje k tlom spustila tudi tvoja kandidatura na volitvah za evroposlanca. No, če pa boš slučajno tudi te popušo, pa boš kandidiral za župana. Pa koga še sploh farbate? Ne si domišljat, da še lahko farbate kaj več kot pa samo 10% narodnega telesa - torej svojih ovc.
pkorosec
23. 01. 2012 20.40
+7
Zver me spominja na one politike, ki vedno kandidirajo kot najustreznejši kandidat za tisto mesto, in ko ni izvoljen, kandidira za naslednjo mesto. Še dobro da so volitve za politične stolčke periodično, ene za drugimi in ne hkrati. Pri njemu se spomnim edino eksperimentiranja s šolstvom, ki je namesto cveka uvedel NMS, ki pomeni "nedosežen minimalni standard" in zato porabil en mandat. Pa je človek pedagog po izobrazbi. ADIJO KOMPETENCA. In kot predsednik komisije za romska vprašanja, ki je za to mesto sprejemal posebej plačilo, vsak mesec, ko pa so na plano udarli Strojani, pa je odstopo, ker je seveda bil in je nesposoben. No prisle so volitve in Milanček je popušo. Eno leto je vlekel nadomestilo za poslanca in kandidiral za evroposlanca, kar je seveda postal, saj ima SDS 20% zagotovljenih. No počasi bo teh počitnic v Bruslju konec, in potrebno se je ozirati za novih stolčkom. In prisle so spet parlamentarne predcasne volitve leta 2011 in je pubec spet popušil. Kaj pa zdaj? Kam z njim? Milana bomo predlagali za predsednika države. in kaj je milanček delal zdaj od leta 2009 v Bruslju kot evroposlanec? Nič! Nada! Zero! Niente! Nichts! Le po njegovem mnenju izredno pomembna predavanja je imel o tem, da imamo v Sloveniji spet komunizem in stalinizem. Da da, ta človek pa bi res bil predsednik vseh slovencev. Turk mi sicer ni kaj prida všeč, mi je na pogled kar antipatičen, se mi pa vseeno zdi da svoje delo dobro opravlja. Pa saj ni važna simpatičnost, saj ne nastopa za miss. Ampak vseeno Turk ni taksna zahrbtna in mascevalna oseba, kot je Janez. PS: sploh pa Janez Jansa je bil porocna prica Milanu Zveru. Ko je gazda neke stranke celo poročna priča strankarskemu podložniku, takrat imamo priložnost videti zametke totalitarne organizacije.
kim llsung
23. 01. 2012 20.31
+2
temu Nsi-ju gre kar dobro to hlapcevstvo
DESNI-LEVI, KRADEJO VSI
24. 01. 2012 10.24
-3
kolaborantski podmladek, če ne nemški, pa vatikanski - hlapci, hlapci!!!
matej42
23. 01. 2012 18.24
+5
že zdej je začel jokat ker ni zmagu bu bu pa še janša z njim luzerja
Maancy
23. 01. 2012 18.04
+3
Samo, da ne bo Kučan privlekel kakšnega Alžirca ali Portoričana pri njemu je vse možno .. Turk pa kakšnega kriminalca iz Venezuele..
DESNI-LEVI, KRADEJO VSI
24. 01. 2012 10.27
+2
kolikor vem, Janša vlači sem Argentince slovenskega porekla
tekavcminka56
23. 01. 2012 16.48
+1
ck-jevec, zadnic si se hvalil, da si član foruma21, torej se te moramo bati kajne? Nekako na tak način, da če bom še pisal resnico o kučanu, me res zna obiskati kakšen odvetnik, nemara celo kaj več, pa vendar živimo v demokraciji, naj bo vsaj pravica govora dovoljena, če je že vse drugo povsem diktatorsko nastrojeno in s tem spet mislim vašega vodjo, skratka ljudje, ki kaj preberemo, ki ne verjamemo zgolj medijem, ki konec koncev veš da so orodje propagande, si slišal v zda kak mainstream medij govoriti o družini rockefeller, resnico o vatikanu ipd? NE! torej tu pri nas je isto, ti se kar trudi, z nekimi analizami, važno je da bo kmalu čimveč ljudi spoznalo resnico, tako da veliko sreče ti želim na naslednjih volitvah, če do njih pride. Delitev na leve in desne je povsem zgrešena, vem na desni vatikan, sovražim ga, ampak nevem kakšen vpliv sploh ima na janševo politiko, priznam, ne vem, vem pa marsikaj o vašem vodju, poštenjaku gospodu Kučanu, če vtipkaš v google pišem zato da bo ckjevec videl post, ne vidim razloga zakaj ga je potrebno izbrisat?
cupofmarja@email.si
23. 01. 2012 15.00
+1
komaj čakam te volitve, pa da vidim kako bo "popušio"
sanya10
23. 01. 2012 14.42
+4
Izgleda, da je Pahor Janezova nočna mora.
cupofmarja@email.si
23. 01. 2012 15.01
+6
mogoče je to Janezovo darilo Zverini, ker mu je bil poročna priča....:-)
botjabotja
23. 01. 2012 17.41
-2
Tonček Balonček
23. 01. 2012 14.13
+17
Takoj ko bi bil Pahor predsednik, bi JAnša angažiral honorarce in apratčike! Kje je bil Pahor med osamosvojitvijo, kaj je s sosedi, sošolci, varhivih bi poiskal njegovo korespondeco Malo zlimal ter dodal, Phor bi postal solni obsedenec, terorist, pedofil in še kaj! Če bi bil Pahor priča, bi postal neuravnovešen, izdajalec (morje je prodal!) Ta Janša je res bolan! Le tako je namreč lahko vodja, saj so tudi Slovenci očitno bolni!
Kunar
23. 01. 2012 16.01
+2
Koliko vem bi bil Pahor odličen za predsednika, saj je njegova diploma, ki govori o mednarodnih odnosih celo dobila Prešernovo nagrado oz. se opravičujem on jo je dobil =) In je bil prav užitek brati
mamica55***
23. 01. 2012 16.28
+0
dej,dej tonček, pahorja najbolj je..jo njegovi in starci pa starke iz ozadja, kar poglej kako so ga pospravl decembra!
Tonček Balonček
23. 01. 2012 14.08
+20
Zver je karikatura šalabajzerja, sramota za SDS, kaj je ta stranka dejansko odpad ljudi, ki se želijo ukvarjati s politiko?
rally29
23. 01. 2012 14.01
+6
HOČEMO PREDČASNE VOLITVE NEBOJO KR ENGA GOR PUSTAV NAROD JE GLASOVAU IN TKO BO BLO DRUGAČE PA NAJ SE PRIPRAVIJO NA DRŽAVLJANSKO VOJNO
Kunar
23. 01. 2012 16.01
+1
Ujej te bodo mene doma na štajerskem obesli ker nisem za SDS volil :D
nikita64
23. 01. 2012 13.39
+11
Borut je pravi kandidat.
Gosposvetski
23. 01. 2012 13.59
-2
Vso katastrofo nesposobnega vodenja pozabimo in seveda, volil ga bomo ! To nam je v naravi !
fjozef
23. 01. 2012 13.26
+2
Kaj se ima tu novačka za vtikat...
22345
23. 01. 2012 13.38
+3
Ma kaj ne veš da mora cerkev vse potrditi, saj je zato v parlamentu pedofilka pokvarjena. Ona naredi tisto, kar ji Vatikan naročil, krščanske vrline ona zagovarja. Kakšne pa so te krščanske vrline se ve : to so : kradi kar upaš , GOLJUFAJ IN UBIJAJ, TO JE KRŠČANSKA VRLINA. Saj se ve , da je največ vojn zakuhala RKC
cirenij
23. 01. 2012 14.00
+12
Krščanske vrednote so že v redu, če bi jih upoštevali in po njih živeli. Ampak cerkev kot institucija je pa čisto drugo poglavje. Največja skorumpirana politična organizacija.
Danger_Mouse
23. 01. 2012 13.23
-6
Zver, Pahor, Potočnik, Klemen Slakonja... Sploh ni važno. Važno, da se Drugorazredni umakne s prizorišča.
liskub
23. 01. 2012 18.03
-4
miki70
23. 01. 2012 12.57
+5
Že samo posebej pove ime ZVER ,da ne spada med poštenimi ljudmi razen v SDS,K janši.
22345
23. 01. 2012 13.39
+4
ja pa še res je, kako bo sploh govoril, ker niti ust ne odpira dovolj, samo nekaj momlja, je pa za Janšo, to pa je res
MrBolfenk
23. 01. 2012 14.10
+0
mamica55***
23. 01. 2012 16.39
+2
miki70 nauči se SLOVENŠČINE če že siliš s svojimi komentarji !
kim llsung
23. 01. 2012 20.33
-2
in kaj ima veze slovenscina pac je hud komentar hahahahahahaha