Slovenija

SDS ne pozna zastave?

Ljubljana, 11. 08. 2008 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
313

Na plakatih vladajoče SDS se kiti ''nikogaršnja zastava''. Veksikolog je povedal, da gre za veliko površnost. Meni, da bi morali plakate umakniti.

Slovenska zastava je na letalu pripeta narobe.
Slovenska zastava je na letalu pripeta narobe. FOTO: Tomaž Ungar

Bralec je opozoril, da se je vladajoči stranki SDS, ki jo vodi premier Janez Janša, ''spet zalomilo''. ''Tokrat na jumbo plakatu. Letalo leti v desno, kar je problem strankarske politike, ampak slovenska zastava je pripeta narobe,'' je zapisal v spletnem sporočilu.

Takoj smo šli v akcijo in poiskali plakat. Ugotovili smo, da ima bralec prav, saj je grb zadaj, moral pa bi biti spredaj.

Veksikolog in heraldik Valt Jurečič meni, da gre za veliko površnost. "To ni slovenska zastava. To ni nikogaršnja zastava,'' je dejal. Prepričan je, da bi morali plakate umakniti.

Na odziv SDS še čakamo, dobili pa smo ga iz LDS. ''V nekaterih državah je narobe obrnjena zastava znak za stisko ali veliko nevarnost za ljudi. Vse kaže, da je SDS v hudi stiski, zato verjamemo, da za ljudi ne bi bilo dobro, da dobi še en mandat na volitvah,'' meni prvakinja Katarina Kresal. V SLS so poudarili, da je treba ''tudi znotraj oblikovalske ustvarjalnosti pravilno uporabiti državne simbole Slovenije''. ''Z napačno uporabo slovenskih državnih simbolov se oskruni simboliko slovenske države," so prepričani.

"Oblikovalec plakata je zagotovo naredil napako, ko je prikazoval slovensko državno zastavo, vendar ne le pri postavitvi tako imenovanega grba na zastavi, napačna so tudi razmerja, saj mora imeti državna zastava razmerje 1:2, česar prikazana na plakatu nima in torej niti ni državna zastava. Povedati pa je potrebno, da uporabo državnih simbolov določa zgolj zakon in njihova uporaba izven njega ni dovoljena. Sicer pa gre tako ali tako za rusko zastavo in pa za znak kolesarskega društva, ki zagotovo ni in ne more biti grb," pa je zadevo komentiral prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (313)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaklepo
07. 09. 2008 14.04
+1
ah...zastava je popolnoma ok, gre se le za vizualni ucinek, ki poudari hitrost letala....in ne, letalo ne vlece zastave, le po slovenski poti leti...malce domisljije no ;)
tagomago
17. 08. 2008 20.58
MOGOČE PA ŽELIJO S TEM POVEDAT,DA VLEČEJO SLOVENIJO NAZAJ?? sicer pa nakladanje o rdečkarjih in ne vem kaj še-poglejte si kaj počnejo danes tisti,ki se imajo za demokrate( tudi vrli JJ) in pljuvajo po sistemu,ki jim je omogočil da počnejo vse to!
brankasrbijanka
15. 08. 2008 12.25
Polepšajo mi dan posti, v katerih mi solijo pamet o neodvisnosti gospodarstva od politike, o prostem trgu... Bla bla bla....
mans
15. 08. 2008 12.14
"škoda ker je umrla pepca kardelj,imela je zastonj nosilca-lupilca krompirja-in sobarco bi imal službo,levega lump- proletarnega sužnja,božal bi se po ritki,ker si uslužnostno vzgojeno bitlce,ki dela v dobro blaginje nedotakljivih" Prav imaš! Pa ne samo to. Vsakemu, ki se ima za levaka priporočam da si prebere tisto poročilo o privilegijih funkcionarjev! Rdečkarji so razsipno živeli na račun pridnih in delavnih ljudi. V LJ so imeli zastonjsko uporabo ogromnih stanovanj, na morju vile, doma služkinje,..... da ne naštevam dalje. Tisti ki podpirate njihove naslednike, rajše ne bom reku kaj ste. Ostalim pa razmislite koga boste volili jeseni.
Buena Vita
15. 08. 2008 08.50
KILLI-123 škoda ker je umrla pepca kardelj,imela je zastonj nosilca-lupilca krompirja-in sobarco bi imal službo,levega lump- proletarnega sužnja,božal bi se po ritki,ker si uslužnostno vzgojeno bitlce,ki dela v dobro blaginje nedotakljivih
killi-123@hotmail.com
13. 08. 2008 08.12
Berem in opažam zopet dvojna merila. Slo. levičarji ne težimo k ideologiji. Želimo samo ,da vsi nosimo breme inflacije in prehoda v kapitalizem. Prvo kar je vladajoča struktura naredila, ob vstopu v EU,so bile plače poslancev in predstavnikov v Bruslju. Hoteli in dosegli so to. Kljub zavedanju,da evropskih plač ne bomo dosegli,naj se tudi politika in vsi sateliti okoli nje,tega zavedo,ter si temu primerno določajo dohodek. Dandanes pa breme vsega nosi samo čedalje bolj obubožano ljudstvo.
hinko.murovec@siol.net
13. 08. 2008 07.53
MANJA, a si gledala v ogledalo, ko si pisala zadnjo ekspertizo o psihološkem profilu Slovencev? Me nič ne moti če ljubiš " Ivana groznega " le malo manj zagretosti bi ti priporoči, je soparno in kaj lahko ti nepredvideno neurje pokvari idilo. LP
malasutra@gmail.com
13. 08. 2008 01.07
aaah, MK, ma ne... ne že spet ti.
manjakranjc@hotmail.com
13. 08. 2008 00.43
Čer, Slovenski levičarji dostikrat tvorijo ideološke stavke, ko pa jim postrežemo s podatki iz statistik, ki govorijo popolnoma nasprotno od njihovih ideoloških trditev pa rečejo da je “to stvar različnih subjektivnih mnenj”. Zgolj eno od mnenj torej, pa čeprav je objektivno merjeno. Ljudje se pač bojijo kapitalizma. Bojijo se svobode in osebne odgovornosti. Gre za osebnostno nezrele, otročje in prezaščitene državljane. Želijo imeti večjo zaščito države, kar pa je patetično, saj jim te levičarji lažejo in obljubljajo EU plače, ki pa niso vezane na politiko, ampak na razmere v gospodarstvu; v sektorju, kjer se ne igra politike, ampak resnično življenje; torej trg! Rešitev je zgolj v produktivnosti in prosim, da to končno dojamete! M.K
malasutra@gmail.com
13. 08. 2008 00.11
punca08, vse lepo in prav. ampak tvoj janša je zastavo obesil tako, kot jo obesijo države, ki kapitulirajo v vojni. v glavnem, nakladači ste neverjetni, polna usta so vas domovinske zavesti, potem pa popušite na čistih osnovah. ko ostanete brez argumentov, pa nas zmerjate z iztrebki. lepo.
metronom
12. 08. 2008 22.39
jansa bo zmagu na volitvah je krepko v prednosti tlele na popu kr neki pisejo je pa prva vlada ki je nekaj naredila za slovenijo ne pa kucan k se trese ko je biv proti samostojni sloveniji
punca08
12. 08. 2008 21.28
brankasrbijanka-tudi politiki promovirajo državo, veš. Ali so nas športniki pripeljali do osamosvojitve, do vstopa v EU. Prosim, če razmišljaš tudi med tem, ko pišeš.
brankasrbijanka
12. 08. 2008 21.21
PUNCA08@ Ni razloga, da bi se je sramovali, to drži. Športniki in športna dogajanja so najboljša promocija države, nikoli politiki, ker slednji skrbijo za samopromocijo.
pacifist
12. 08. 2008 19.53
Tle gor je kar precej iztrebkov a la malasutra. Kaj češ tud taki morjo bit a ne ?
punca08
12. 08. 2008 19.49
MALASUTRA- promocija Slovenije je tudi slovenska zastava. Zakaj bi se jo sramovali? Še premalokrat jo uporabljamo in izobešamo. Dobro da je g. Zver uvedel zastave na šolskih stavbah. Naši sosedje jo uporabljajo na porokah, nogometnih tekmah,... pri nas pa naj ne bi bila na plakatu. Mislim, da gre tudi na tak plakat, samo negativci pa v vsaki malenkosti drekec iščejo.
malasutra@gmail.com
12. 08. 2008 19.24
punca08, bi pač morali imeti plakat brez zastave, ne? če ne gre, ne gre. ampak naš gams janša pa rine in rine, tudi če je vse obratno.
malasutra@gmail.com
12. 08. 2008 19.16
hehehehehe, ta je pa dobra. oooo, janez janša, kako si leeep. taaakooo raaadi teee imamoooo!!!!!!!! beeeeeeeeee
brankasrbijanka
12. 08. 2008 19.06
MALASUTRA@18:36 Ravno to sem danes kolega vprašala. "a nič ne kolesari?" Posluš odgovor: "Oh kje pa. Oooo jo je Janez tako razvadil. Ne trpi čisto nič trdega med nogami...."
punca08
12. 08. 2008 18.58
Ali si predstavljate narobe obrnjeno zastavo - po Veksilogovem mišljenju pravilno. To bi bilo šele komenatarjev!!
punca08
12. 08. 2008 18.57
Pa to ne moreš verjet v kakšne neumnosti se folk spušča.sama zamisel plakata je več kot odlična - slovenijo ponesti v svet -logična in pa barvno prepoznavna in vidna. da vidimo, kaj so si zmislile ostale stranke. prosim 24 ur da objavijo vse plakate.