Slovenija

Sanacijo stanovanja morajo plačati kar vsi stanovalci bloka

Moravče, 16. 01. 2019 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmen Lugarič
Komentarji
12

Kaj narediti, če sosed na lastno pest v bloku spelje svoje odtočne cevi v skupno kanalizacijsko cev bloka. To naredi slabo, stanovanje proda, sanacijo pa morajo plačati vsi stanovalci? Poklicala nas je stanovalka bloka v Moravčah, ki jo čaka položnica za priklop vode iz preurejenega stanovanja na kanalizacijsko cev. Ob tem pa so ji naložili še kazen za preprečitev del.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

+5
kot vedno ščitijo lopove...mafija
flatearth
17. 01. 2019 07.40
+3
Še si kupujte stanovanja v blokih, sploh ne veš kaj kupiš,
TitCankar
16. 01. 2019 22.43
-14
Kje je tukaj arhitekt in kaj je z intelektualno lastnino da lahko balkon posameznik kar pregradi z plastičnimi okni in tako iznakazi arhitektonsko podobo bloka to je balkanizem. Arhitekt bi moral preprečiti samovoljo posameznikov ki mislijo da lahko videz bloka spreminjajo po mili volji kar se dnevno dogaja že po celi Sloveniji! Arhitektura bloka oz. izgled ni v lasti posameznikov zato je brez soglasja arhitekta ne morejo spreminjati po svojih zamislih velja namreč zakon o intelektualni lastnini!
deltex
16. 01. 2019 21.26
+13
OK, ampak čisto vsake stvari pa vam res ni potrebno objaviti, tole ni ravno neka huda novica...
Simoni?
16. 01. 2019 20.38
+69
Tako je gospa Vera Zevnik - direktorica kranjskega Domplana in predsednica združenja upravnikov nepremičnin pri GZS, ob nesposobnosti nekdanje ministrice Majcnove, pač spisala novelo slovenske stanovanjske zakonodaje. Upravniki zaračunavajo stanovalcem stroške upravljanja in nadzora, nadzirajo pa nič. V Kranju si lastniki atrijskih stanovanj kopljejo "katakombe" pod navideznimi atriji in si tako kar konkretno povečujejo stanovanjsko površino. Ko se bo kakšna stolpnica zrušila, bodo stroške obnove plačali vsi stanovalci. V našem primeru smo obvestili gradbeno in stanovanjsko inšpekcijo. Veste kaj so nam rekli? AH, Domplan, nič jim ne moremo! Morate jih kazensko ovaditi! Tudi v vašem primeru bi se v normalni državi dalo vse rešiti. Ve se kateri lastnik je "preurejal odtoke". Ko se je stanovanje prodajalo, so potrebovali še primopredajni zapisnik, ki ga je izdal upravnik. Ve se kdo je novi lastnik, pa naj se oni in upravnik lepo zmenijo na sodišču, če so že stanovanjska in gradbena inšpekcija v Sloveniji, le za okras! Naj bosta stavka ki sledita v tolažbo gospe iz Moravč. V primerjavi z upravniki nepremičnin Kranjskega Domplana so vaši upravniki - navadni Dunajski dečki!
elrocco77
17. 01. 2019 07.04
-29
Ti nisi noben preiskovalec, ampak patološki nakladač. Prvo kot prvo niti policija, kaj šele upravnik nima pooblastil da vstopa v privatna stanovanja in na take stvari upravnik niti slučajno nima vpliva. Kadar smo obveščeni, pa zadeve vsekakor pregledamo in tudi BREZPLAČNO svetujemo, da ti bo jasno lažov !!!!!!!! Drugo kot drugo ! Drugo kot drugo, je v praksi ravno obratno kot trdiš, saj niti upravnik niti inšpekcija nimata vzvoda disciplinirati malopridne lastnike. Tip si vgradi klimo sredi fasade in razen 40 eur kazni, če ga prijavi kdo od stanovalcev ali upravnik ne more dobit !! In tle lahko upravnik dela salte pa ne more narest popolnoma nič. Taki mongoli kot si ti pa potem po svoje zaradi kompleksa imenovanega upravnik zadeve po svoji razlagi komentirajo naprej, čeprav brez pojma o pojmu. In za zaključek bom rekel še tole - Če je sosed naredil štalo bojo normalno plačal vsi stanovalci, ker je posegel v skupne dele oz. skupno lastnino vseh stanovalcev. PRavilno bi pa bilo, da bi kazen plačal povzročitelj škode, tukaj se pa strinjam.
Lev07
17. 01. 2019 08.02
+57
Iz tega sledi, da upravnikov sploh ne potrebujemo! Naj se dela po sistemu izpred 50-ih let. Ajaaaa, potem pa ohoho priseskov izgubi dobro plačano "delo"!
elrocco77
17. 01. 2019 08.04
-30
Seveda ga rabiš, saj še tega ne veš kje imaš ventil za vodo.
Simoni?
17. 01. 2019 15.42
+30
To je to, eljoko. Kaj drugega kot to, kje je ventil za vodo, pa ne veste! Pa še tisto "znanje s področja jedrske fizike", kar konkretno zaračunavate.
Simoni?
17. 01. 2019 18.11
+33
@eljoko. To da si zaposlen kot upravnik nepremičnin, ti ne daje nobenih pravic da stranke ki plačujejo prispevke od katerih lagodno živiš tudi ti, obmetavaš z izrazi ki jih uporabljaš v domačem okolju in seveda, v radovljiški pisarni Domplana. Lahko označiš za mongola kar svojega očeta, ali tvojega šefa, ki je zaposlil takšnega pokvarjenega naduteža! Kot prvo: Domplan nikoli ni naredil ničesar zastonj. Vsem zaračunavate stroške upravljanja z nepremičninami in še marsikaj, pa sam praviš da ne morete "naresti popolnoma nič", ker....? Kot drugo: Sem jaz kriv, ker je direktorica tvojega Domplana spisala tako neuporabne člene in paragrafe stanovanjske zakonodaje?
and1302
16. 01. 2019 19.47
+26
a je to posneto v sloveniji
Žac
16. 01. 2019 20.03
+11