Tujina
Oglas

Samozavest ne pozna kompromisov. Novi Ford Mondeo.

Ljubljana, 16. 03. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ford Mondeo
Komentarji
0

Mondeo vas bo razvajal z dolgim seznamom inovativnih varnostnih sistemov. Vse z namenom varnega, udobnega vsakdanjega potovanja.

Popolnoma novi Ford Mondeo vas prevzame z drzno obliko in brezkompromisno eleganco, ki pooseblja njegovo učinkovito moč in užitek. Izberete ga lahko v treh karoserijskih različicah, ki bodo izrazile vaš osebni slog. Elegantna limuzina, prostorna 5 vratna različica ali dinamičen karavan prinašajo v dovršeni in osupljivi notranjosti novo raven razvajanja v vožnji. Izbira vrhunskih materialov z bogatim naborom dodatkov še dodatno personalizira vašo izbiro.

MONDEO - 2
MONDEO - 2 FOTO: MONDEO
Pred vami je tehnološko najnaprednejši Mondeo doslej. Fordova tehnologija z dinamično osvetlitvijo LED predstavlja inteligentne žaromete, ki sledijo obračanju volana in zagotavljajo odlično vidnost tudi v zavojih. LED učinkovita svetila delujejo s kar osmimi načini osvetlitve, zato bo vožnja ponoči še bolj varna in sproščujoča. Sistem ureja in prilagaja svetilnost samodejno in vas prepušča brezskrbnim užitkom vožnje.

 

Prvič v Evropi Ford uvaja inovacijo napihljivih varnostnih pasov na zadnjih sedežih. Mondeo je prvi avto v segmentu opremljen z varnostnimi pasovi, ki se v primeru nezgode v 40 milisekundah razprejo in silo trčenja porazdelijo na petkrat večje območje telesa kot pri običajnem varnostnem pasu.

MONDEO - 1
MONDEO - 1 FOTO: MONDEO
Funkcije, kot je preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev, zagotavljajo dodatno varnost za voznike in pešce, še posebej v mestnem vrvežu. Sistem je del 'paketa' za pomoč pri preprečevanju trčenja, ki uvaja tudi aktivno zaviranje: neodvisno samodejno zaviranje pomaga preprečiti nalet v drugo vozilo, deluje pa vse do najvišje hitrosti vozila.

 

Napredna različica samodejnega parkiranja zazna primerno parkirno mesto in vozilo bočno ali pravokotno prostoročno vzvratno usmeri vanj. Funkcijo za napredno parkiranje podpirata pomočnik za zapuščanje parkirnega mesta, ki vozniku pomaga pri vključevanju v promet po bočnem parkiranju, in bočni parkirni pomočnik, ki predvaja zvočna opozorila in na zaslonu prikazuje razdaljo do ovir ob straneh vozila, ne le pred in za vozilom.

MONDEO - 3
MONDEO - 3 FOTO: MONDEO
Fordov sistem SYNC 2 z naprednim glasovnim upravljanjem in 8-palčnim zaslonom na dotik vozniku omogoča, da s preprostimi, naravnimi glasovnimi ukazi upravlja telefon, sistem za razvedrilo, klimatsko napravo in navigacijski sistem.

Izboljšana tehnologija MyKey, lastnikom Mondea omogoča, da programirajo ključ – najpogosteje za mlade voznike. S funkcijo MyKey je možno onemogočiti sprejem telefonskih klicev in omejiti največjo hitrost, lastnik pa lahko prepreči izklop tehnologij za pomoč vozniku in varnostnih funkcij ter zmanjša največjo glasnost zvočnega sistema ali ga povsem onemogoči, če voznik in sovoznik nista pripeta z varnostnim pasom.

Vstopna cena novega Ford Mondea je 21.170 € za opremo Trend. Za osebno izkušnjo se dogovorite za testno vožnjo pri najbližjem trgovcu z vozili Ford.

Več o novem Ford Mondeu na www.novi-mondeo.si

MONDEO - 4
MONDEO - 4 FOTO: MONDEO

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni