Slovenija

S tujimi strokovnjaki do zmage?

Ljubljana, 12. 03. 2008 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š.K./Maja Roš
Komentarji
55

Volilno kampanjo Pahorja bo vodil strateg volilne kampanje Hillary Clinton. SDS se je obrnila na irskega strokovnjaka.

Mark Penn je zaslovel kot politični svetovalec in analitik javnomnenjskih raziskav bivšega predsednika ZDA Billa Clintona.

Boruta Pahorja bodo o tem, kako do zmage na jesenskih parlamentarnih volitvah, prek mednarodne agencije Grey svetovali sloviti ameriški strokovnjaki, med njimi Mark Penn, ki v tekmi z Obamo svetuje tudi Hillary Clinton, je svetoval njenemu možu in na vrh spravil Tonya Blaira, uspehe doživel na Češkem in Slovaškem, promoviral Billa Gatesa.

Bo Penn popeljal Pahorja in Clintonovo do zmage?
Bo Penn popeljal Pahorja in Clintonovo do zmage? FOTO: POP TV

Ekipa strokovnjakov naj bi že začela pregledovati slovenske javnomnenjske raziskave, nato pa bo za SD pripravila strateški okvir kampanje. Okvirna cena za svetovanje med volilno kampanjo je 100.000 evrov.

Za sodelovanje s Pennom naj bi se SD odločila šele po zmagi Clintonove za demokratskega predsedniškega kandidata v Teksasu, kjer je premagala Baracka Obamo.

V SD naj bi z najemom Penna odgovorili stranki SDS premierja Janeza Janše, ki naj bi v ozadju imela moč in znanje irskega mojstra javnega mnjena P. J. Maro, ki s svojo skupino Q4 slovi kot senca konzervativnih in kapitalskih lobijev. V SDS-ju povezav s P. J. Maro ne komentirajo. Trdijo, da se s predvolilno kampanijo še ne ukvarjajo in se vse do konca predsedovanja EU tudi ne bodo.

Janševa SDS naj bi se obrnila na irskega strokovnjaka, ki je na oblast pomagal že Sanaderju.
Janševa SDS naj bi se obrnila na irskega strokovnjaka, ki je na oblast pomagal že Sanaderju. FOTO: POP TV

Irski strokovnjak naj bi na oblast pomagal tudi Ivu Sanderju, njegove metode pa temljijo na negativni kampaniji, destabilizacii razmer in deskriditaciji nasportnika.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Cadez
17. 03. 2008 00.24
to je le eden izmed vsakodnevnih prispevkov ki prikazuje POP TV pristranskost in popolno pomankanje novinarske etike ,osnovne kulture in nespostovanja do ljudi ki so nekaj dosegli. Samo kot primer iz vasega prispevka..."sedanji pravosodni minister svojo kampanijo bazira na 18 let starih izkusnjah"...pa kaj ste hoteli s tem povedat.da je bil 18 let na dopustu, al kaj? pa sploh nisem za NSi, ampak tako primitivno porocanje bi pricakoval le od Jerrya Springerja. Prav iz vsakega politicnega prispevka se vidi kdo vas placuje in kdo ne.
maraton62
13. 03. 2008 19.45
In kdo bo plačal te vaše svetovalce? Kaj sedaj nihče ne zna več kandidirati s svojimi sposobnostmi?Katastrofa!
predaI
13. 03. 2008 16.45
ugrica: Ce ze govoris o alternativah, potem so to tisti, ki jih danes ni na sceni... pa ne mi zdej o Zares, kot o novi stranki!? Ime je novo, clani so pa STARI!!
malasutra@gmail.com
13. 03. 2008 16.38
janša že vseskozi uporablja metode, ki temeljijo na destabilizaciji razmer in diskreditaciji nasprotnika. hm, verjetno bi on lahko še česa naučil tega famoznega irskega strokovnjaka (hehe). GO RDEČI, GO! kdorkoli, samo ne janša. nikoli, nikoli več. vaš komunajzar kamasutra, kumrovška smer (hehe)
ugrica
13. 03. 2008 14.49
Takole bom povedel.To je še večja svinarija kod tiste,ki jo kmetje delajo na poljih.Tu uničujejo kisik,ga zamenjujejo z žveplo dušiku ,amonijako in še drugimi škodlivimi elementi,katerim pa naša zastruplena družba in nadzorni organi ne storijo nič,da bi jim to škodlivo svinjarijo na poljih preprečili.Uničili so že cel eko sistem narave,vodo,podtalnice zastrupleno hrano vse to delajo kmetavzi pred našimi očmi.Pa nobeden pristojni organ ne okrene ničesar.Razen po svoje plače hodi vsaki mesec,nato pa ne pozabi.To pa se dela zato,ker so naši volivci do sebe neodgovorni.Volijo ljudi,šminkerje,novinarji povdarjajo njihove zunanjo fizično lepoto,kod da se pripravljajo za kupleraj.Vsebina pa pritem ni važna.Volivci pa nasedajo in volijo tistega,kateri je močneiši pri svojih reklamnih spotih in popularnejši.Tako so delali volivci do sedaj.Govorim so delali,kajti jaz take neumnosti nisem delal,zato se ne štejem zraven.Si pomislite ignoranco do volivcev,da danes berejo v časopisju na internetu kako bo neki tujc Pahorjo vodil volilno strategijo,da bo zaneslivo zmagal na volitvah.To je isto kod bi Pahor rekel,Vas volivce bom zmonopoliral z tujim strokovnjakom iz volilnega štaba Klintonove,pa to je za kozlati.Na drugi strani strankin referen za javnost pove,da bo ta udeležba stala 100.000 €.Saj v končni fazi bo to plačal proračun in posredno volivci.In da bo SDS vodil Irski strokovnjak.Če smo taki bebci ja ni čuda ,da nam prednosu hrvatje kradejo zemljo.Jelenčič ima popolnoma prav,ki zahteva revizijo odnosov,do hrvatske politike.Našim volivcem pa pri vsem tem svetujem ,da pri volitvah odprete oči inzmasirate možgane.Kajti mi državljani le skozi volitve lahko vplivamo na bodočo politiko.Zato bi že sedaj svetoval vsakemo državljano Slovenije,da premišleno volite in nobenega od sedanji favoritev,ki se imajo za tako pomembne.Tema dvema favoritoma imamo alternative,imamo stranko zares,ali novo nastalo stranko Lipa.Tudi Jelenčičeva SNS bi bila bolša alternativa.Dajmo njim možnost,da se iskažejo.Teh pahorjevih hval,ki pa v nobenem stavko ni dosedaj iskazal odločbnega stališča,do aktualnih problemov z hrvaško,ki jih imamo.Vse odgovarja nekako tako,da bo to evropa rešila.Na dejstvo,da ta evropa lahko jutri raspade kot je Titova Jugoslavija.Takrat pa bodo problemi meja ostali takši kod jih bomo nakazali in nobenega botra nebomo imeli,ki bi nam pomagal.Nato Pahorček danes ne razmišlja.Hrvati pa še kako razmišljajo.Ta zaključek ,ki ga je včeraj sprejel hrvaški parlament je temo namenjejn.Začasno,začasno omika svojo ERC -cono.Dvomim,da naši politiki ta stavek znajo dešifrirati?ZA ČASNO-KAJ TO POMENI ???
pahor?ek
13. 03. 2008 10.07
Avtorja članka sta zapisala: "njegove metode pa temljijo na negativni kampaniji, destabilizacii razmer in deskriditaciji nasportnika." To je največja kozlarija, ki so jih spravili ven novinarji POP TV-ja. Da so novinarji POP-a dvolični in manipulatorski dokazuje naslednji članek, ki ga je povzela in objavila ta medijska hiša. Rubrika svet: Naslov: "V štabu Clintonove zakuhali nov škandal, Washington | 12.3.2008 | STA / D.L." Podnaslov: "Obama je zabeležil novo zmago nad Clintonovo. Tako uspešen je zato, ker je temnopolt, je rekla članica njenega štaba." Pred očmi imamo nazoren primer negativne kampanije iz štaba Clintonove. Torej, vprašanje, kaj lahko čakamo iz Pahorjevega štaba, je odveč. Upam, da ne bodo izjavili, da je Janez Janša dobil volitve, ker je temnopolt!?
zavedno.slovenc@email.si
13. 03. 2008 09.08
Avtorjema se zahvaljujem za zanimiv članek. Priporočam pa jima, da si ogledata koncept kampanje HDZ. Nikakor ne morem potrditi njune zadnje ugotovitve o negativni kampanji, destabilizaciji razmer in diskreditaciji nasprotinika. Čaka nas zanimivo poletje. Držim pesti za Slovenijo. Za Slovence in Slovenke, da bi dobili vlado, ki bo dobro poskrbela za blagostanje in red v naši prelepi deželici.
graben@email.si
13. 03. 2008 08.31
Ti korošc dej se ne trudi preveč, ko nč ne pomaga! Folk trejba svoje pa jh krkej ne spraji h pameti... pov jh je štk udbovcov, pov jh pa palček iz Murgl nadzira....desetina jih pa misli s svojo glavo...
graben@email.si
13. 03. 2008 08.19
Doki ti si izdajalec Slovenskega naroda in največji pederčina brez jajc. Nimaš nobenega spoštovanja!!!
Zvone Kokalj
13. 03. 2008 01.00
Slovenski zdomci bodo na naslednjih parlamentarnih volitvah podprli samo tiste, ki bodo zastopali njihove interese "NOVICE ZA ZDOMCE", neodvisen "online list brez botrov in sponzorjev", namenjen slovenskim zdomcem, verjetno ne bodo podprl niti SD niti SDS. Piding, 12.03.2008 Do danes se na javno vprašanje, ki je bilo postavljeno na spletni strani http://www.zdomci.2hp.eu/ , še ni odzvala nobena od številnih slovenskih političnih strank. Do konca meseca bomo vprašanje ponovili v nekaterih medijih, poslali pa ga bomo tudi na elektronske naslove strank. Od maja dalje bomo začeli objavljati odgovore in rezultate, ko se bo začela kampanja, pa tudi priporočila. Četrtine slovenskega naroda danes v vladi, parlamentu in v javnem življenju ne zastopa nihče. "Novice za zdomce" želijo doseči, da se to za vselej konča! http://www.zdomci.2hp.eu
HiddenThief2
12. 03. 2008 21.55
no ce jansi ne rata zmagat, se lahko poroci z P. J. Maro, imata vsaj dost isto mnenje o vodenju kampanije/politike
jansa-arms
12. 03. 2008 19.44
manjakranjc: kaj če bi se lotila rajši kuharskih receptov?
Tonček Balonček
12. 03. 2008 19.24
Tu celo berem, da dr. Pučnik ni bil levak, čeprav bi si ga želeli! A on se je oa odločil za desnico?
pkorosec
12. 03. 2008 18.56
Hehe, medtem ko se drzim za glavo zaradi Pahorja, ki se ponuja kot alternativa Janši, čeprav sta oba ena in isto sranje, le v priimku je razlika, pa se prav mascevalno smejim slovenckom, ki obozujejo enega izmed teh dodlov. Pa kaj sploh pricakujete od Pahorja? Saj druga kot pametnega se delat, ja ne zna in ni še nikoli znal. Samo na sredini zna vedno bit. Drugace je pa enako neumen, enako nenačelen, enako narcisoiden in enako hinavski, kot njegov kolega Jansa.Če zmaga Pahor, kaj bo drugace? Al mislite, da bo konec klientalizma? Al mislite da bo konec gospodarskega kriminala? Glejte, v sloveniji je vseeno, katera stranka ima oblast. Vsaj kar se navadnega drzavljana tice, ki nima clanske izkaznice ene izmed teh burzujskih strank. Ker VSAKA izmed teh burzujskih strank se ukvarja v bistvu le sama s sabo in kako postavit svoje člane, na dobro placana mesta, ki jih placujemo davkoplacevalci in s tem kako zagotoviti izvajanje drzavnih projektov tistim firmam, ki so financirale njihove volilne kampanje. Ali pa jim izdajati subvencije, na osnovi nekih svojih kriterijev. Edini vpliv, ki ga stranka na oblasti, ima na ljudstvo je ta, da ga dela samo še bolj APATIČNEGA, bolj odtujenega in bolj zadrtega. So pa seveda izjeme, kot so razni kosirji, passioni, doki, manje in podobni, ki med temi prevarantskimi strankami najdejo neko zadoscenje, pripadnost, kot stare omike v cerkvi, da jim perejo mozgane. Drugace pa vedno manj folka hodi na volitve in vedno manj folka ima zaupanje v narod in njegovo prihodnost. Sistem, ki ga imamo, je pa posledica stanja v druzbi. Če je druzba bolana, kako potem pricakovati, da bo kaj zdravega nastopilo v politiki? Če je druzba bolana, je bolan posameznik. Če je bolan posameznik, kaksen bo pol politik? Če volijo bolniki, kdo bo pol volil drugacnega od sebe? Na volitve tako gredo ljudje, ki janšo zmerjajo za fašista in ljudje ki Pahorja enacijo za komunista. Vsak normalen clovek pa ve, da oba nista ne eno, ne drugo, ker oba tipa ne zene nobena ideologija, ampak samo narcisoidna zelja in zelja po lagodnem zivljenju, ki ga nudi zabita drzava s svojimi privilegiji za prve moze in dame. In kdo bo te privilegije nosil, za to se gre pri volitvah in nic drugega. Pa še to .... a ni škandalozno tole s strategijami volilnih kampanj v takozvani demokraciji? S tem se je jasno pokazala vsa bolana perverzija burzujskega pluralizma. Njegovi zagovorniki trdijo da vecstrankarstvo prinasa konkurenco in s tem tudi kakovost storitev. Če je to res, zakaj potem toliko denarja gre za te aranžerje volilnih kampanj? Aja, seveda.... če politiki kova Pahor, Jelincic, Jansa in ostali, le širokoustijo in prodajajo meglo, potem je odločilnega pomena to, kako s roko mahaš, kaksno kravato imas, ali imas prekrizane noge ali ne, ali imas prste na rokah v piramidni obliki in kako se smeješ. Da, to je pravi obraz burzujske demokracjie - cirkus, kjer nic ni to, kar bi naj bilo.
doki007@email.si
12. 03. 2008 18.38
ha ha ha ha ,..manja kranjc ,...očitno je tut teb dal vetra ta izdajalec pučnik ,.....!!! ----ne vem kako da maš na jeziku stalno tega golobiča in mešaš z njim ,.....dej enkrat na jezik jelinčiča pa mešaj z njim ,...!
manjakranjc@hotmail.com
12. 03. 2008 18.34
doki007, Verjamem, da bi si na levici želeli moža kot je bil to Pučnik. V zgodovini boste ultra levičarji za vedno zapisani, kot izdajalci lastnega naroda in nasprotniki njenega napredka. Žal so to težke besede, a resnične. Tudi to se mora slišati v javnosti! Prosim, da tudi vi gospodič doki pogledate širše in se ne slepite več. Malo preveč je naključij z analitičnimi intervjuji reptilov s spektra Golobič, Zdolšek ..Laško, ki hitijo razlagati barabije, katerih izvorni greh so prav sami. Ga ni normalnega, ki bi verjel da so bili mediji pred letom 2004 neodvisni in po letu 2004 Janševi. ČE je temu tako mi želim dokaze. Lp M.K
tomazbodner
12. 03. 2008 18.03
Pajtler Blanka: A imas alzheimerja, da ne znas malih crk tipkati ali ne ves, kje na tastaturi se izklopi CAPS LOCK?
doki007@email.si
12. 03. 2008 17.50
ha ha ,...manja kranjc ,......si pa res neka dobra govornica ,....pozabila si oment da je janša =pučnik ,......pučnik se pa ve da je bil slabši od slabših izdajalcev slovenskega naroda ,....!!! ----------tolk sm te opmnil ,.....!
manjakranjc@hotmail.com
12. 03. 2008 17.45
Dan, Po dolgem času tukaj:) Vseeno bi prislonila svoj piskrček in tokrat v bran Pahorju. Malo časa nazaj sem jasno napisala, da bodo zgodbe o Pahorju "rasle" kot gobe po dežju in res je temu tako. Naj samo še enkrat spomnim na osebo, ki sliši na ime Golobbič in ima zadnje čase veliko sestankov z šefi medijskih hiš; to je dejstvo in ne bodite presenečeni, če bodo poleg velikih puhlic o JJ pisali tudi o Pahorju. Da, smo v volilnem času in moč posameznih osebkov bo tu poglavitna še posebej, če imajo v zaledju medijsko podporo! Ne nasedajte! Golobič = Stalin pri tej analizi se Žižek ni zmotil, saj enkrat. Lep dan M.K
doki007@email.si
12. 03. 2008 17.25
jst bom pa zlo kratek ,....vsak ma pravico naredit kampanijo kot jo hoče v finančni zmožnosti al pa tut ne ,....!!! ------janša misli kar neke ustaše da mu rihtajo reiting pri volilni kampaniji SDS a ,...?????? ---kaj pa to porečete ,..??