Slovenija

S ponedeljkom tudi na parkomatih in parkiriščih

Ljubljana, 20. 11. 2009 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Od ponedeljka bo na parkomatih in javnih parkiriščih, ki so urejeni z avtomatskim vhodno-izhodnim sistemom, parkiranje možno plačevati z Urbano, sporočajo z MOL.

Plačilo parkirnine bo na terminalih v kratkem mogoče tudi s kartico Urbana.
Plačilo parkirnine bo na terminalih v kratkem mogoče tudi s kartico Urbana. FOTO: Blaž Garbajs
V ponedeljek, 23. 11. 2009, bo po besedah vodje sektorja parkirišč v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice Darje Pungerčar na parkomatih in javnih parkiriščih, ki jih dano podjetje tudi upravlja ter so urejeni z avtomatskim vhodno-izhodnim sistemom, parkiranje že možno plačevati z Urbano.

Kartica Urbana bo po novem še bolj uporabna.
Kartica Urbana bo po novem še bolj uporabna. FOTO: Blaž Garbajs
Postopek plačila na parkomatih

Postopek plačevanja je po besedah upravljavcev enostaven. Uporabnik s pritiskom na kateri koli gumb aktivira parkomat, svojo kartico prisloni na EMK terminal in izbere način plačila Urbana.

"Če želi na parkirnem mestu ostati pol ure, mora kartico prisloniti enkrat, za 60 minut dvakrat, za 90 minut trikrat in za 120 minut štirikrat," pojasnjujejo. Po izbranem času parkiranja mora uporabnik pritisniti zeleni gumb in parkirni listek se izpiše.

Plačilo prek sistema Monete ostaja nespremenjeno, je še dodala Pungerčarjeva.

Urbana
Urbana FOTO: Blaž Garbajs

Postopek plačila na parkiriščih

Imetnik Urbane bo na vhodnem stebričku na parkirišču Urbano prislonil k EMK terminalu. Ob tem se bo zabeležila lokacija in čas vhoda ter odprla zapornica. Ob izhodu bo kartico Urbana ponovno prislonil k terminalu. Glede na čas parkiranja in tarifo bo zmanjšano stanje na dobroimetju, uporabniku pa se bo odprla izhodna zapornica.

Kot je znano, je kartice Urbana z gotovino in kreditnimi karticami mogoče polniti na avtomatskih blagajnah, na katerih pa je mogoče plačevati tudi z običajnim parkirnim listkom. "V takem primeru uporabnik vstavi parkirni listek v režo in na zaslonu se pokaže znesek za plačilo. Nato prisloni Urbano na terminal in pritisne 'račun'. Ko se plačilo izvede, lahko parkirni listek vzame in ga vstavi v izhodni terminal," še pojasnjuje Pungerčarjeva.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

82dulek
21. 11. 2009 13.50
će želite parkirati cel dan morete 48 približati kartico če vam postopek ne uspe prosim ponovite;)
LiamNeeson
20. 11. 2009 16.29
To ni res no... za parkomate se taaako trudijo in vsemogoče tehnologije uporabljajo, samo da se kasira...
Krasinius
20. 11. 2009 16.02
Joj, kako fino, pa saj smo zato izvolili Zorana, djte še takih ukrepov, bomo fajn prospiriral
Krasinius
20. 11. 2009 16.01
hmm, a to je Golubovićeva Ultra, za katero omenjeni tip trdi, da ni njen lastnik in da nima poštnega nabiralnika v Amsterdamu in Singapurju? Zorej davki in zaslužek gre v tujino? Dokler se tam, na poštnem naslovu ne pojavi slovenski Stalin osebno in opere denar?