Slovenija

S 15 tonami plastenk do sredstev za nakup ogrevalne posteljice za novorojenčke v izolski porodnišnici

Izola, 06. 06. 2017 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V humanitarno-ozaveščevalnem projektu Jaz, ti, mi, za Slovenijo - stara plastenka za novo življenje, so letos s pomočjo več kot 190 slovenskih šol in vrtcev zbral okoli 15 ton odpadnih plastenk. S sredstvi od njihove prodaje bodo v Splošni bolnišnici Izola kupili ogrevalno posteljico za novorojenčke.

Projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo je pod sloganom Stara plastenka za novo življenje letos potekal že tretjič.
Projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo je pod sloganom Stara plastenka za novo življenje letos potekal že tretjič. FOTO: Nika Bradač, Rdeči križ Slovenije

V celomesečnem ozaveščevalno-humanitarnem projektu z naslovom Jaz, ti, mi, za Slovenijo - stara plastenka za novo življenje, s pomočjo več kot 190 slovenskih šol in vrtcev zbral okoli 15 ton odpadnih plastenk PET.

Zbrali so kar 14.792 kilogramov plastenk PET.
Zbrali so kar 14.792 kilogramov plastenk PET. FOTO: Nika Bradač, Rdeči križ Slovenije

Z odprodajo slednjih, ter z dobrodelno dražbo podpisanega rokometnega reprezentančnega dresa in z SMS sporočili so tako zbrali 3.500 evrov, donacija pa je namenjena sofinanciranju nakupa ogrevalne posteljice za novorojenčke v izolski porodnišnici, so sporočili z Rdečega križa.

Rdeči križ - Akcija zbiranja plastenk - 2
Rdeči križ - Akcija zbiranja plastenk - 2 FOTO: Nika Bradač, Rdeči križ Slovenije

 V projektu je sodelovalo preko 190 slovenskih šol in vrtcev, vabljene pa so bile tudi druge ustanove, podjetja, obrtniki, posamezniki in gospodinjstva. Skupno so zbrali kar 14.792 kilogramov plastenk PET.

Največjo količino plastenk - kar 24 kilogramov na otroka, so letos zbrali v Vrtcu Mavrica Vojnik, enota Nova Cerkev.

V projektu je sodelovalo preko 190 slovenskih šol in vrtcev.
V projektu je sodelovalo preko 190 slovenskih šol in vrtcev. FOTO: Nika Bradač, Rdeči križ Slovenije


Vseslovenski projekt, s katerim skušajo organizatorji med drugim mlade spodbujati k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk, je letos potekal tretjič, organizirali pa so ga podjetje Tandem Zagorje, embalažna shema Dinos DROE Unirec, program Ekošola, Rdeči križ Slovenije ter revija Bogastvo zdravja ob podpori slovenskih komunalnih podjetij in programa Modra zastava.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gangsterist
06. 06. 2017 17.57
+2
politike je potrebno plačevat z zbiranjem zamaškov. od mene ne dobijo niti enega
flojdi
06. 06. 2017 17.30
+3
. lepo. / ampak samo čakam , kdaj bodo prepovedana še takala zbiranja . /kajti jest ločujem. zbiram štoflce, zbiram piksne iz fe in al , papir mi pomagajo zbirat tudi zlati prijazni sosedi. vse zbrano dajem ljudem , ki si s(še ) omogočeno prodajo , +že dan davek , itak ! , lahko vsaj malo pomagajo. papir dajem pa vrtcem ali šolam. in samo čakam , kdaj bo to Prepovedano.
flojdi
06. 06. 2017 17.35
+2
. prepoved takih zbiranj omenjam 2x le zato , ker vem, da če bi večina ljudi začela delat" tako , bi razni odvažalci" ( itak 3x že plačanih ) smeti kaj hitro postali nadvse scufani" od skrbi