Slovenija

Ryanair prihaja v Ljubljano?

Ljubljana, 31. 08. 2011 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bomo z največjim evropskim nizkocenovnikom kmalu lahko leteli tudi z Brnika? Pogovori potekajo, Ryanair pa naj bi priložnost videl v povezavi Ljubljane z Düsseldorfom, Madridom, Oslom in Londonom.

Letalo družbe Ryanair
Letalo družbe Ryanair FOTO: Jani Dolinšek

Na Aerodromu Ljubljana se pospešeno pogovarjajo s tujimi letalskimi družbami o vstopu v Slovenijo, ki bi zagotovili direktne povezave z Italijo, Španijo, severno Nemčijo in Skandinavijo, so poročali v oddaji 24UR. Med drugim naj bi se dogovarjali z Ryanairom, največjim evropskim nizkocenovnim prevoznikom. Ta vidi priložnost v direktnih letih med Ljubljano in Düsseldorfom, Madridom, Oslom in Londonom. Prve potnike naj bi vkrcali poleti naslednje leto. Že konec naslednjega meseca pa bo ruska letalska družba Rusline okrepila povezavo z Moskvo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zhabazhaba
03. 09. 2011 12.58
+1
Ravno nazaj z dopusta v Č. Gori. Letalska karta do PG je pri adrii najcenejša 200 pa tja do 350, odvisno kdaj kupuješ. Ker osebno lahko največ mesec dni vnaprej planiram dopust, je resnejši prihranek nemogoč. Pred 3 ali 4 leti je v Financah bil članek na temo cen adriinih vozovnic...glede na relacijo (trajanje oz dolžino poleta) recimo Lj - Pg, Lj-Skopje, Lj-Priština etc Balkan, ima Adria najdražje cene na svetu!!! Za fuckin' sendvič, rogljiček, češplovo vodo od kafeta in za nadute stevke, ki mislijo da so najlepejše. Letala na teh relacijah so vedno polna, ker druge izbire žal ni. Someone should call O'Leary... :D
Zentrum
02. 09. 2011 14.31
@ belt, sklepam po tem, da človeka jemlješ resno. Če bi oba mela kaj pojma o sodobnem trženju in o narodu ircev, bi vedela, koliko je ura. Tako pa pač nimata, kaj vama jaz naj. Tisto z letalom je pa bolj letelo na fox12. Dejstvo ostaja, da bolj ko vi govorite o Ryanairu, se bo podjetje širilo, pa najsibodo govorice pozitivne ali negativne. Če ste tega nesposobni dojet, vam pa res ni pomoči.
belt
02. 09. 2011 01.02
radenska 16 Kdo je tebi dal referenco, da jaz dlje od svoje lastne kulture e vidim? Se pravi zdej priznaš, da dejansko obstaja kitajsko letalo ampak s tem ni nič narobe? Se strinjam pa še enkratpokažii prosim kje sem jaz napisal, da je z letalom kaj narobe? Draga moja radenska naslednjič zajemi sapo preden pišeš komentar pa nauči se lepega vedenja pa bova lahko še kakšno debato o letalstvo rekla ni problema samo brez poniževanja pa metanja drugih v nič. Pa glede nato, da sem zaposlen v letalstvu ti lahko zagotavljam, da vem dosti od letalstva in drugih kulturah imam tak poklic to ti povem samo zato, da te ne bi skrbelo za moje osebne reference.
Zentrum
02. 09. 2011 00.00
+1
@fox12, glede na prej že napisano, ti sploh ne verjamem, da bi kdaj koga koli mel zaposlenega pri njih. V nobenem stavku nimaš referenc, nobena tvoja trditev ni močno podprta. Kar se pa tiče Hilde in O'Learya - a ima Ryanair še dva pilota v kabini? A je še WC v letalu, zastonj? A še poslujejo z dobičkom? Eno so besede, drugo so dejanja, tako da sploh ni primerjave. Tvoja prepričanja pa so podprta z... ničemer, v bistvu. Jaz sem vsaj opisal svojo osebno izkušnjo z Ryanairom, medtem ko ti "citiraš" novinarje, za katere se ipak že dolgo ve, da so pristranski. In v vsakem biznisu je tudi prostor za šale. Je mar s tistim sloganom povzročil nepopravljivo ekonomsko škodo komu? Ubil koga? Jao... Meni kot potniku dejansko veliko pomeni cena, tega ne zanikam. In glede na ceno in kvaliteto, ki mi jo na letalu ponuja Ryanair, sem več kot zadovoljen. Na kaj bi pa naj gledal? Na zadovoljstvo zaposlenih? Nisem JAZ zato tam, čeprav se do osebja vedno vedem zelo spoštljivo. Za to imajo kadrovske službe in inšpekcije, da zadevi pridejo do dna. Meni je prav malo mar, kaj se dogaja med ekipo in managementom, prav tako kot je tebi malo mar, kaj se dogaja med natakarjem in šefom, ko recimo prideš v restavracijo. Glavno, da je postrežba takšna kot se šika in da so cene normalne, vse ostalo ni tvoja skrb, se bodo že med sabo zmenili kako in kaj.
Turgensis
01. 09. 2011 22.48
@radenska16 to ni rekel v šali (čeprav bi vsak normalen človek tako mislil), ampak so bile čisto resne debate, debatiral z boeingom itd. potem lahko tudi rečeš, da ima hilda smisel za humor in je vozila material z celovških dvorov drugam in delala zastonj reklamo vegradu! očitno se ne zanimaš dosti za letalstvo in ti je pomembna samo cena vozovnice. Poznam nekoga, ki je delal kot stevard pri ryanairu in je pustil službo, tako da vem iz prve roke kaj se dogaja. tudi novinarka je že preverila zadeve, se je izdajala za novo stevardeso, naredila "tečaje" in delala kot stevardesa, seveda z skrito kamero. rezultate lahko poiščeš sam. prav tako ne prenesem karakterja od O'Learya, da piše na letalu v frankfurtu auf wiedersen lufthansa in podobno je nasprejemljivo! to se ne dela! letalska industrija ni kraj za šale in provokacije. kaj je narobe z c919?? nič, nekaj je narobe z ryanairom, da nihče noče skleniti posla z njimi! pa ne da se mi več slepemu razlagat nekaj, ker ne vidiš dlje od svojega prepričanja, meni osebno je zate tako ali tako vseeno, ker te ne poznam, vem pa da mojim prijateljem močno odsvetujem ryanair in tudi sam dam raje 10€ več za easyjet, ki se drži pravil. če imaš interes boš sam raziskal ryanair in videl kaj vse ne štima in ni brez razloga najbolj kritizirana letalska družba v evropi!
Zentrum
01. 09. 2011 19.52
+1
@ fox12 in belt, se vama vidi, da dlje od svoje lastne kulture ne vidita. Michael O'Leary je irec. Sta se kdaj pogovarjala s kakšnim ircem? Ti ljudje imajo tako močan sarkazem, da zafrustrirani narodi, med katere definitivno sodi tudi Slovenija, ne dojamejo šale in vzamejo vse zares. Rezultat je tako razmišljanje kot ga imata vidva, žal. Kot sem že rekel, tip je genij. Namesto, da bi plačeval za oglaševanje, imidž podjetja širi z nemogočimi in šokantnimi predlogi, ker itak ve, da se bodo tabloidi in časopisi na polno razpisali o tem. Kaj sledi? Zastonj oglaševanje, družba je pa dovolj poceni, da si ga lahko privošči še celo človek z minimalno slovensko plačo, tako da ga stvari kot so plačljivi WCji in podobno ne bi zmotili. Sledi rezultat pozitivnega presenečenja, ko vidi, da v praksi niti ni tolikšne razlike med nizkocenovnikom in recimo Adrio, začne širiti pozitivne izkušnje in ugled Ryanaira se širi naprej. Zastonj. Kaj pa je narobe s tem, če se Ryanair raje odloči za nakup C919 kot pa za B737 ali pa A320? Letalo je letalo, brez mednarodnega inšpekcijskega nadzora pa tako ali tako ne more v zrak, tako da res ne vem, v čem je zdaj problem. Očitno se jim zdi dobra naložba in prav je, da podjetje išče tudi druge partnerje, ne pa samo "A in B". In fox12, če bi že ti vedel, da se pri Ryanairu dokumenti ponaredijo, potem družbe več ne bi bilo, kajne? Razen če spet nabijaš v prazno.
Vanessa-Isabell Fuhrmann
01. 09. 2011 18.53
kaj te ma zdaj veze kakšen je avion...mislim vi pa si delate probleme...če gledate na to pa potujte z lufthanso..sam ni keša, a ...h ehe
Turgensis
01. 09. 2011 17.36
@radenska16 ryanair vlaga v razvoj kitajskega letala Comac C919! pogooglaj malo, boš našel ogromno člankov na to temo. linka ne moram nalepit, ker je prepovedano in se zato zbriše cel komentar. Letos so hoteli naročiti 300 letal A320 ali pa B737, pa so v airbusu odgovorili, da dokler bo Michael O'Leary direktor te družbe ne bojo skleali poslov z njimi, v boeingu pa tudi niso našli skupnega jezika in je nato ryanair namesto da bi izplačal dividende delničarjem vložil denar v razvoj kitajskega Comaca. Idejo o 1 pilotu je imel O'Leary lani, vendar to zakonodaja preprečuje, zato je tudi močno kritiziral varnostne ukrepe v letalstvu, češ da so pretirani, da naj računalniki pilotirajo letalo, da v 737 ne potrebuješ 2 pilota kot v starih letalih... Imel je tudi idejo o odstranitvi stranišč in namestititvi dodatnih sedežev, da naj grejo potniki na wc na letališču, pa tudi evropska zakonodaja tega ne dopušča. V vseh letalskih družbah plačajo usposabljanje stevardov, ki traja pol leta in jih usposobijo za vse potrebno. pri ryanairu se ti dokumenti ponaredijo in stevardi jih morajo sami plačati, usposabljenje je končano takoj ko rabijo nove stevarde. tudi jaz letim z njimi, vendar vem kaj počnejo in se ne slepim. vem da je najbolj zanič družba, kar jih je v evropi, vendar je najcenejša in še kako dobro velja rek za malo denarja dobiš malo mizike!
kaviar_komunist
01. 09. 2011 17.25
+2
Kakšne pišejo eni... Verjetno še na na letalu sedeli niso, ali pa so zaposleni pri Adriji. Nobenega drobnega tiska ni. Ročna prtljaga pač mora biti prave mere, da vse spravijo v predale nad sedeži. 6 € je še doplačilo, če nimaš prave kreditne kartice. To pa je vse. Drugače pa so letalo in WCji izjemno čisti in tudi prostora je dovolj, sploh če si manjši od 2 metra. Ker pa letijo najdlje 2 uri, pa se hrane in pijače niti ne potrebuje. Ni pa niti tako zelo draga. Sendvič ali kak hamburger 5 €, prav tako Heineken 5 €. Me zanima, če to zahtevate (hrano in pijačo), ko se peljete z vlakom iz MB v LJ. Tudi cena je ponavadi podobna - povprečna vozovnica za Ryanair stane 35 €.
kaviar_komunist
01. 09. 2011 17.14
Ne spet London, isto kot iz Trsta, Reke, Pule, Celovca... Ostalo je OK.
Raztezje
01. 09. 2011 16.58
Najbolj bi se splačalo kupiti rabljenega Paperja in odpreti privat letalsko družbo, SP.
Ana Galun
01. 09. 2011 16.50
+1
kaj pa Barcelona !!!
Sputnik
01. 09. 2011 16.23
ja seveda kaj pa misli draga slovenija? prišel bo nekdo ki zna z denarjem. nekdo ki ne prčka denarja za neumnosti ampak dela z glavo. adria bo itak obstala ryanair pa bo zagrabil priložnost. sploh se ni kaj za čudit glede na to da ima slovenska politika glavo v pesku kot noji. zdaj bo nekdo drug odnesel naš denar. fino ne?
belt
01. 09. 2011 16.11
radenska 16 fox12 je samo rekel da je o leary imel idejo o enem pilotu ne da se to dejansko dogaja. Glede kitajskega letala ima človek čisto prav dejansko se zanimajo za nakup kitajskih letal ker mu boeing niti airbus nebo prodal nobenega letala tako pod ceno kot mu je prodal do sedaj. Tu imaš enega izmed mnogih: Drugače pa za zanimivost polet Adrije v London 2.spetmebra(jutri) in 5. nazaj pride ceneje kot Ryanair ali easyjet.
Zentrum
01. 09. 2011 15.52
@fox12, isto nabijaš za brezveze kot ekobio. Od kje si spet slišal, da Ryanair nima poskrbljeno za varnost? Že kot so pred mano omenili, če na letalu ni varnosti, ne more vzleteti, ne glede na družbo. In kakšna kitajska letala neki? Link, prosim. In kje tebi ideja, da je pri njih v kabini le 1 pilot? Opet nabijanje v prazno. Link? Referenca? Dokaz? Letala Boeing 737-800, s katerimi posluje Ryanair, ne morejo leteti brez kopilota, ker po eni strani tako narekujejo pravila aviacije, po drugi strani pa bi pilot bil preveč obremenjen. Če bi se malo poučil o aviaciji in ne tako slepo verjel tujim in domačim tabloidom, bi to tudi vedel. O'Leary je pa itak mojster marketinga - eno tako blesavo izusti in BUM, je že na naslovnicah revij in časopisov. Zastonj oglaševanje - isto je bilo s tistimi plačljivimi WCji na letalu. In celih 80 evrov za karto namesto 40? Uffff..... ja, potem pa res rajši grem z Adrio za 300 evrov. (!?)
Ferdo Crni
01. 09. 2011 15.22
Mene najbolj moti pri Ryanu to, da so fiksni zici ki se ne dajo premaknit nazaj. Če letiš uro ali dve pol to ni panike. Sem p letel 3 ure in pol pa rata malo nadležno stalno pokonci sedet. drugače pa.... sem imel prtljago in sem moral doplačati za 15 ali 20 kg. Nič ne de... še vedno so bili najcenejši. Imam pa zelo rad emirate :-) . Vsakemu ki gleda karte z razne oddaljene destinacije naj raje flikne kakšni 50 € na karto za daljša potovanja. Se splača. Pa potem si za te fičnke pa kakšen viski ali pa blody marry privoščiš n samem letu. Ti vse spedenajo.
Petek121
01. 09. 2011 14.59
na tomosa pa gremo, kaj? letal preveč onesnažujejo okolje
iPristy
01. 09. 2011 14.39
Na Discovery je bilo da piloti premalo spijo in podobne bedarije pri cenovno ogodnih letalskih družbah.
Vayger
01. 09. 2011 14.37
Upam, da bodo cene potem tudi Evropske, ne Slovenske!
ad-hoc
01. 09. 2011 14.01
čas je, da se povezujemo še z ostalo evropo, ne pa samo z balkanom