Slovenija

Rotnik ovadil Besednjaka, ta odgovarja, da gre za laž

Ljubljana, 06. 01. 2011 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji prvi mož Teša Uroš Rotnik je zaradi ponarejanja listin kazensko ovadil vodjo odbora za aktivni nadzor investicije Deana Besednjaka. Ta je navedbe označil kot neresnične in zavajajoče.

Simon Tot, Matjaž Janežič in Dean Besednjak
Simon Tot, Matjaž Janežič in Dean Besednjak FOTO: Blaž Garbajs
Namen te kazenske ovadbe je diskreditacija mene osebno. Upam, da bodo organi pregona zadevo čim prej raziskali ter ovrgli te trditve. Dean Besednjak

Potem ko je Uroš Rotnik zadnji dan minulega leta kazensko ovadil neznanega storilca in vodjo odbora za aktivni nadzor investicije v Teš 6 Deana Besednjaka, je ta danes vse navedbe iz ovadbe označil kot neresnične in zavajajoče.

'Te trditve so smešne!'

Kot je danes na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil Dean Besednjak, Rotnik neznanemu storilcu očita ponarejanje listin, Besednjaku pa nepooblaščen vdor v poslovno-informacijski sistem Teša. Kot je dejal, so trditve o nepooblaščenem vdoru v poslovno-informacijski sistem Teša neresnične, saj dostop do podatkov, povezanih z investicijo v IT, omogoča pogodba o izvajanju aktivnega nadzora za investicije iz novembra 2009, ki jo je podpisal tudi Rotnik.

Uroš Rotnik
Uroš Rotnik FOTO: POP TV

"Trditev, da gre za nepooblaščen vdor v poslovno-informacijski sistem Teša, je smešna. Menim, da je namen kazenske ovadbe diskreditacija mene kot predsednika odbora za aktivni nadzor investicije v Teš 6," je zatrdil Besednjak, ki si želi čimprejšnje preiskave zadeve s strani organov pregona, ki bodo, tako pravi Besednjak, Rotnikove trditve iz ovadbe zavrgle. Besednjak se bo glede Rotnikove kazenske ovadbe posvetoval tudi s pravnimi strokovnjaki in se odločil o morebitnih nadaljnjih korakih.

Zakaj se Rotnik odpravnini ne odpove tudi uradno?

Rotnik je že pred časom razburil tudi z odpravnino, ki jo je ob primopredaji želel, pozneje pa se ji je odpovedal. Kot poudarja direktor Termoelektrarne Šoštanj Simon Tot, pa se Rotnik odpravnini uradno ni nikoli odpovedal. Uradna odpoved odpravnini namreč pomeni pravno podlago Tešu za neizplačilo odpravnine.

Ne moremo mimo dejstva, da si dr. Rotnik v resnici želi izsiliti člen, ki bi ga odvezoval vseh posledic, ki lahko nastanejo na podlagi revizije Teša. Takšne odveze mu nihče ne more in tudi ne sme dati! Potrebujemo le en stavek, da se odpoveduje odpravnini, a te izjave že dva meseca nismo slišali. Simon Tot, direktor TEŠ

"Ne moremo mimo dejstva, da si dr. Rotnik v resnici želi izsiliti člen, ki bi ga odvezoval vseh posledic, ki lahko nastanejo na podlagi revizije Teša. Takšne odveze mu nihče ne more in tudi ne sme dati!" je dejal novi direktor TEŠ. "Potrebujemo le en stavek, da se odpoveduje odpravnini, a te izjave že dva meseca nismo slišali. Denar je sedaj sicer pri Tešu, a izplačilo je uradno pri Rotniku. Ta pinkponk se mora končati!" je še dodal.

V Holdingu Slovenske elektrarne obžalujejo, da se projektu izgradnje šestega bloka Teša na pot še vedno postavljajo številne prepreke v obliki posameznikov in njihovih dejanj. Projekt je po besedah generalnega direktorja HSE Matjaža Janežiča uspešno prestal postopek čezmejnih vplivov na okolje, kar je osnova za pridobitev gradbenega in okoljevarstvenega dovoljenja ter za črpanje kredita pri Evropski investicijski banki. Poleg tega je že pripravljena tudi pogodba za črpanje drugega dela kredita pri Evropski banki za obnovo in razvoj v višini 200 milijonov evrov, ki bo podpisana predvidoma 12. januarja.

Kmalu nov, 50 milijonov vreden razpis za dela pri gradnji Teš 6

Teš je do zdaj objavil že štiri gradbene razpise, vredne slabih 30 milijonov, na treh se je za posel potegoval tudi SCT. Neuspešno. Ko so skupaj z družbo Hamon izgubili še tretjič so celo ovadili dve podjetji in več posameznikov. Zdaj bodo, kot kaže, dobili novo priložnost, saj je bil sestanek z EBRD, ki bo posodila denar, uspešen. Ker gre za kar 50-milijonski razpis, ki bo objavljen v evropskem uradnem listu, Tot pričakuje velik odziv.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vsesmozagonili
06. 01. 2011 18.26
kozlovske sodbe v Šoštanju! plačal pa vsi davkoplačevalci v sloveniji
Pillar60
06. 01. 2011 16.38
Zares Untouchables! Njihove revizije so pa zares neodvisne in zares strkovne.