Slovenija

Zaradi Teš 6 tožita revizijsko hišo

Šoštanj, 17. 11. 2011 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji direktor Teš Uroš Rotnik in nekdanji vodja projekta Teš 6 Bojan Brešar tožita revizijsko hišo PWC zaradi domnevno povzročene škode, ki sta jo utrpela zaradi njihovih dejanj. "Ne strinjamo se s trditvami in bomo odločno branili svoje stališče," sporočajo iz PWC.

Uroš Rotnik
Uroš Rotnik FOTO: POP TV
Ne strinjamo se s trditvami in bomo odločno branili svoje stališče. Zaradi omejitev glede zaupnosti naših strank ne bi bilo primerno, da bi javno razpravljali o podrobnostih našega dela, zato ne dajemo nadaljnjih komentarjev. PWC

Tožbo zaradi domnevno povzročene nematerialne škode, ki naj bi jo utrpela zaradi dejanja revizijske hišo PricewaterhouseCoopers (PWC), sta Uroš Rotnik in Bojan Brešar vložila pred mesecem dni. Po Rotnikovih pojasnilih se je v javnosti s sklicevanjem na PWC kot visoko strokovno usposobljene, nepristranske in ugledne mednarodne revizijske družbe ustvaril vtis in mnenje, da je bilo v času, ko sta z Brešarjem delala projekt šestega bloka, pri njem storjena vrsta nepravilnosti in da obstaja celo sum storitve kaznivih dejanj. O tožbi zoper Rotnika in Brešarja danes sicer poročata časnika Delo in Finance.

Kot je dejal Rotnik, je bila z izdelanim revizijskim poročilom prizadeta njegova in Brešarjeva osebnostna pravica do dobrega imena ter časti. Po njegovih ocenah je poročilo PWC sestavljeno nestrokovno, malomarno, pristransko in neobjektivno. Navaja tudi, da je poročilo sestavljeno v nasprotju s kodeksom poklicne etike tožene stranke in da revizijska hiša pri izdelavi poročila ni ravnala s poklicno skrbnostjo.

TEŠ
TEŠ FOTO: Damjan Žibert

Po Rotnikovih besedah je revizijo naročilo ministrstvo za gospodarstvo, saj je kot takratni direktor Teša odklonil, da bi sodeloval z dobavitelji, ki jih je predlagalo ministrstvo oz. Holding slovenskih elektrarn (HSE).

"Vse informacije PWC so podajali HSE in zdajšnji direktor Teša Simon Tot, mene pa nihče ni nič vprašal. Tudi revizijskega poročila nisem prejel oz. sem ga po določenem času dobil v poštni nabiralnik," je dejal Rotnik.

Po njegovi oceni izdelano revizijsko poročilo vsebuje cel kup neresnic in izmišljotin, še posebej pa izpostavlja gradnjo nove upravne stavbe, za katero naj bi po mnenju revizije izvajalca del imenoval tudi za nadzornika del. Kot je še pojasnil Rotnik, skupaj z Brešarjem zahtevata 300.000 evrov odškodnine.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BlaBlaGluposti
18. 11. 2011 10.57
+1
Edino pravilno! Ce se strinjate al pa ne je Rotovnik zelo sposoben clovek, ki se ni dovoli maipulirat nasi politiki in se mu je zgodili podobno kot Jankovicu pred leti.
zalijanc
18. 11. 2011 08.14
+1
te dva naj kar sama plačata pufe ki sta jih samovoljno podpisala...
CRNALUKNJA
17. 11. 2011 16.40
udari potres s katastrofalnimi posledicami,NEK dvigne v zrak,potem ti keramičar,ti saintjozef in drugi pametnjakoviči boste bežali nekam na varno,zraven s menoj in vsem ostalim v sloveniji.bežali bomo in pogrešali stare nenevarne termoelektrarne.
keramicar2
17. 11. 2011 15.29
+1
broz josip- gre se za okolje ki ga bomo zapustili otrokom. okolje ki je že sedaj na nitki ,ne pa da bi še ga namensko naprej uničevali...itd- ti najprej v svoji glavi poštimaj.
saintjozef
17. 11. 2011 14.26
-1
Broz.Josip Keramičar2,pre bo da ti nisi normalen,ker ne veš kakšne neumnosti govoriš a ti veš kaj elektrarna pomeni za slovenijo,koliko zaposlenih je v elektrarni in premogovniku? --A ti z veseljem dvakrat preplačaš stvar, ki jo kupiš?
saintjozef
17. 11. 2011 14.24
+1
Se ne moreta sprijaznit, ker ne bosta kasirala?
CRNALUKNJA
17. 11. 2011 14.18
-1
Keramičar2,pre bo da ti nisi normalen,ker ne veš kakšne neumnosti govoriš a ti veš kaj elektrarna pomeni za slovenijo,koliko zaposlenih je v elektrarni in premogovniku?Ti in takšni kot si ti mislite samo slabo ljudjem kateri so zaposleni v tem podjetju.
keramicar2
17. 11. 2011 13.07
+1
v današnjem času ne bi smel normalen človek niti pomisliti na izgranjo termoelektrarne.
PissingOnTalmud
17. 11. 2011 13.07
+1
300.000 eur, imata papetit ni kaj. 300000 / 500 = 600 / 12 = 50 Za taksno vsoto jaz morem delat tocno 50 let, in to brez da jem in pijem teh 50 let, s tem da hodim nagi in spim vuni. Zdaj pa reci da to ni apetit, jaz revez morem delat celo zivljenje kot konj, on pa to dobi sproti, poleg 5 - 6k place z dodatki, ter letni regres cca 10k. Kdor je pripravljen delati za 500 eur, nima kancek pameti v glavi in je kot taksen nevaren za okolico.
minister
17. 11. 2011 12.58
+1
po moje bi moral rotnik tožiti še državo, pa HSE, pa še koga....brešar je pa tko tko..mački stopiš na rep pa zatuli