Slovenija

Roman Jakič novi šef Zavoda Tivoli

Ljubljana, 11. 12. 2007 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi direktor Zavoda Tivoli, ki je v stoodstotni lasti mesta Ljubljane, bo Roman Jakič, ki bo na tem položaju zamenjal Borisa Makoterja.

Ljubljanski župan Zoran Janković in njegovi štirje podžupani se zadnje čase veliko ukvarjajo tudi s športno infrastrukturo in pripadajočimi objekti v glavnem slovenskem mestu. Tako bodo vsi ljubljanski športni objekti in njihove vsebine s 1. januarjem leta 2008 pravno-formalno prešli pod javno podjetje Zavod Tivoli, ki trenutno večinoma upravlja z najbolj znano slovensko športno dvorano, parkom in drugimi pripadajočimi objekti.

Ljubljanski župan Zoran Janković bo športno infrastukturo v prestolnici spravil pod eno upravljalsko streho.
Ljubljanski župan Zoran Janković bo športno infrastukturo v prestolnici spravil pod eno upravljalsko streho. FOTO: POP TV

Zavod Tivoli, ki je v stoodstotni lasti Mestne občine Ljubljana, je zadnja leta vodil direktor Boris Makoter, z novim letom pa ga bo zamenjal Roman Jakič, ki bo na tem položaju najprej le vršilec dolžnosti.

Pomočnik direktorja Zavoda Tivoli Drago Banović (desno) ostaja prvi operativec najbolj slavnega slovenskega športnega objekta.
Pomočnik direktorja Zavoda Tivoli Drago Banović (desno) ostaja prvi operativec najbolj slavnega slovenskega športnega objekta. FOTO: POP TV

Njegov pomočnik bo ostal Drago Banović, dolga leta prvi operativec Zavoda Tivoli, formalno pa pomočnik direktorja, ki bo predvidoma še naprej upravljal z obema dvoranama, kopališčem, nočnim klubom in drugimi tivolskimi dejavnostmi. Edini samostojni objekt v večinski zasebni lasti, ki ne bo sodil pod Zavod Tivoli, pa bo nogometni stadion za Bežigradom, ki ga bo preko druge pravne osebe obnovil, upravljal in tržil igralniški podjetnik Joc Pečečnik, ki je pri tem projektu kar 72 odstotni lastnik.

Tiskovna predstavnica Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko (levo) in novi šef Zavoda Tivoli Roman Jakič.
Tiskovna predstavnica Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko (levo) in novi šef Zavoda Tivoli Roman Jakič. FOTO: Damjan Žibert

Mestni Zavod Tivoli bo pod vodstvom Jakiča tako z novim letom na novo zaposlil več kot 40 ljudi, ki jih bodo prerazporedili tudi iz drugih ljubljanskih podjetij in društev, ki trenutno še upravljajo s številnimi športnimi objekti. Ljubljanski župan Janković bo tako upravljanje in trženje športnih objektov in vsebin v prestolnici „pospravil“ pod eno streho. Javno podjetje Zavod Tivoli pa bo tudi v prihodnje „odmaknjeno“ od dveh največjih mestnih projektov, stadiona za Bežigradom in športno-trgovskega objekta v Stožicah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
13. 12. 2007 23.40
Morda bi morala biti Školč ali Golobič, s svojimi referencami enako primerna kandidata...Kaj bo že ta človek počel in koliko ur na dan? Ha, ha ,ha ,ha......
Prvo Bore
11. 12. 2007 15.55
Če se dva na desni ne moreta zmeniti med seboj, ker se ne razumeta, potem pa kako bo tekla politika v Sloveniji.
Materi
11. 12. 2007 15.36
No ja, tomi.passion nisi me razumel. Bom še enkrat napisal: Zopet je zlezel iz političnih vod v "zavod". Saj je "kvalificiran" in tudi v zgodovini je pokazal, da je "zanesljiv". Dobro, da to mesto ne bi pripadlo kakšnemu novopečenemu diplomantu, ki ravno recimo išče službo. "Čestitam". Verjetno nisi videl, vendar sem bil sarkastičen v prvem postu. Želel bi, da bi službo dobil kdo drug, ki jo potrebuje in je zato kvalificiran in ne Jakić. Samo toliko. Zivjo
tomi.passion@gmail.com
11. 12. 2007 14.56
Jogan...ehehe Janković si bi pa lahko umislil boljši PR kot nekega priležnika ali aktivista, ki kvasi neumnosti po forumih. Da, s tem mislim tebe. Jakić zanesljiv? Hahahahahahahah, ta je vsako leto v drugi stranki oz. društvu......hahahahahaha. SIcer pa, kaj ima veze zavod Tivoli z diplomati? Hahahahah. A zdaj pa Janković že bebčke pobira, da mu delajo reklamo po forumih. To samo kaže, kako nesposoben je, Ljubljana pa samo tone in tone v propad. S tovrstnimi nesposobnimi kadri pa se zadeva samo še slabša.
Materi
11. 12. 2007 12.06
Zopet je zlezel iz političnih vod v "zavod". Saj je kvalificiran in tudi v zgodovini je pokazal, da je zanesljiv. Dobro, da to mesto ne bi pripadlo kakšnemu novopečenemu diplomantu, ki ravno recimo išče službo. Čestitam.