Slovenija

Rode se (še) ne vrača v Slovenijo

Rim/Ljubljana, 05. 01. 2011 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Janez Usenik
Komentarji
44

Čeprav je papež sprejel Rodetov odstop, ta za zdaj ostaja v Rimu. Upokojen je le deloma in še nekaj let bo opravljal svoje dolžnosti v večnem mestu. Potem pa ga vendarle vleče domov, a ne v grad Goričane.

Čeprav je papež sprejel Rodetov odstop, ta za zdaj ostaja v Rimu. Upokojen je le deloma in še nekaj let bo opravljal svoje dolžnosti v večnem mestu. Potem pa ga vendarle vleče domov, a ne v grad Goričane.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
08. 01. 2011 22.01
quasi06.01.2011, 21:353 govorim o vašem bajuku.naš "bajuk" je v bruslu, to je kraj, od koder se vodi vsa monetarna politika EU. res je, v sloveniji ne boš našel nobenega "bogatega" desničarja, ker so desničarji pokradli banke, državljane in državo, in so nekje zunaj miljarderji.tudi provizije je bajuk usmerjal nekam daleč na neke otoke....itd. res je, levičarji, ki jih omenjaš, so pa postali bogati z delom.denar.
ruckus
07. 01. 2011 18.41
QUASI ......ne, roke u ogenj ne dam...ampak...k bi Rode sam to napisu....a se vm ne zdi ...čist njegov slog ...iste besede...?????????????
quasi
06. 01. 2011 21.35
joža, o katerem bajuku govoriš ti? O nekem anonimnem fiktivnem tipu iz vzporedne dimenzije ali tistem, ki je v Sloveniji dosegal rekordne številke tako kar se tiče nizke brezposelnosti, gospodarske rasti in nizke inflacije, ter ob tem dosegel še najvišje možno mednarodno priznanje za finančnega ministra? O katerih izredno bogatih ljudeh pa govoriš? V top 100 najbogatejših Slovencih namreč ne boš našel nobenega desničarja, ampak same rdeče tajkune, ki so si nekoč družbeno premoženje nakradli preko svojih funkcij v bodisi v LDS ali SD-ju. Ne govori stvari na pamet, če je nimaš.
Jožajoža
06. 01. 2011 15.51
quasi06.01.2011, 12:3. kako lahko vera tako znori prebivalstvo (seveda nižji sloj). omenjaš bajuka, ki je naredil slovence reveže, cerkev in sovražnike slovencev in slovenije pa izredno bogate.
quasi
06. 01. 2011 12.34
Je to res vse kar zmorete zafrustrirani boljševiki? Na 20 vaših žaljivih komentarjev se najde en, ki vam postavi kontro, pa še tega ne uspete prepričati z enim samim argumentom? Kako patetično je to? Bi rekel, da nič bolj ali manj, kot to, da so vaša usta (prsti) polni nahujskanega sovraštva še iz časov med-ter-povojnih pobojev, uporabljate prav enako "retoriko" kot krvniki slovenstva v letih 41-45...oziroma natančneje 41-89. Najbolj patetično pa je to, da se spravljate (kot sem že enkrat napisal) komentirati področja o katerih kot bodisi ateisti/titoisti/stalinisti/marksisti/antiglobalis... nimate in tudi ne morete imeti najmanjšega pojma, saj so vsi vaši -izmi dandanes znani kot največji nasprotniki vseh kulturnih znanosti - tako filozofije, teologije kakor tudi ekonomije. Če v Slovenskih novicah, Večeru, Delu, pop tv-ju slišite kakršnakoli namigovanja o nepravilnostih v RKC, ugriznete v vabo kot podivjana ščuka, nihče od vas (vsaj na podlagi prebranega na tem portalu) pa ne premore niti toliko samospoštovanja, da bi zadeve tudi sam raziskal od znotraj preden se udeležuje javne debate. Rode (če mu že ne priznate drugega, kar se niti ne čudim glede na medijski linč, kateremu je bil izpostavljen v svojem času škofovanja) je bil prvi slovenski duhovnik, ki si je s svojim življenjskim delom in intelektom prislužil naziv Kardinala v Vatikanu, medtem ko vaši politični idoli/hujskači, sinovi očetov s krvavimi rokami, ne dosežejo prav nikakršnega priznanja ali spoštovanja kjerkoli zunaj našega malega zabačenega Slovenistana (slabšalni izraz uporabljam zato, ker večino njenega volilnega telesa sestavljajo primitivci, ki jim ni bilo zadosti 45 let trde diktature in se jim še naprej kolca po njej). Da Bajukovega mednarodnega priznanja za naj financ ministra niti ne omenjam. Edino nekaj vas prosim: v svojih zafrustriranih vulgarnih odgovorih prosim več po nepotrebnem ne omenjajte ne Jezusa, svetega pisma ali krščanstva, saj o njih nimate prav nikakršne strokovne reference in ste tako žaljivi do najsvetejših čustev vernikov. Hvala.
saintjozef
06. 01. 2011 12.22
etui FRANCE VRNI se,gospod Bog usliši mojo prošnjo ja, zadnji čas, sinovi očete v kante za smeti mečejo, otroci pa v šolah nemški ovčarji postajajo.
Tonček Balonček
06. 01. 2011 11.16
Mora še dokončati lobistične posle za Grasetto in druge firme, ki poslujejo s Slovenijo.
etul
06. 01. 2011 09.15
FRANCE VRNI SE,gospod Bog usliši mojo prošnjo
Foen
06. 01. 2011 09.10
glavni italijanski lobist za področje slovenije
wsharky
06. 01. 2011 08.28
... naj kar ostane v tisti luknji, kjer je sedaj... tukaj ga razen nekaj njegovih 'toplih' prijateljev ne pogresa nihce...
cirenij
06. 01. 2011 07.52
Pa saj je že Jezus rekel, da bo duhovščina hujša kot v Jeruzalemskem templju (oprostite izjeme). Gre se jim le za bogastvo. Krasen primer je denacionalizacija slovenskega skupnega premoženja. In jezus še svojega kamna ni imel, kamor bi glavo položil. In apostolom je rekel: Ne imejte ničesar, za vse vam bo sproti poskrbljeno. Ne imejte dveh ampak samo enom suknjo. Malce karikirano za današnji čas ampak vemo, kam pes taco moli.
cirenij
06. 01. 2011 07.47
Gospod Rode se ne vozi v zarjaveli petki in ne poptrebuje RK in Karitasa. Živi v vsem blišču, ki je Jezusu tuj. In taki tako imenovani njegovi apostolo se sploh oglašajo.
daj-daj
06. 01. 2011 07.47
Kaar pa se tiče Rodeta je mene kot ateistko velikokrat užalil. In tistim, ki prav tako mislite kot on: v imenu ateizma še ni bilo vojne, v imenu vere, tudi krščanske pa je padlo mnogo žrtev vojn in nasilja.
cirenij
06. 01. 2011 07.45
ElSalbi seveda jebil Bajuk dober, v času debelih krav. Za sušna obdobja, kot celotna takratna vlada, pa ni nič prišparal. Briga ga, saj uživa v bogati penziji.
daj-daj
06. 01. 2011 07.27
Takrat, ko je bil Bajuk na financah so bile finance plusu: med drugim je tudi poceni prodal kar nekaj premoženja, njihovo finančno poročilo pa je bilo potvorjeno. Takrat bi bil lahko finančni minister Kekec ali pa kdorkoli, pa bi bili v plusu, pri Bajuku je bil pa minus. Če bi pa takrat bil kak sposoben minister, bi pa v krizo zajadrali s plusom ne pa z minusom. Bajuk je pokazal vse nesposobnosti, zato ga vsaj za zgled ne dajajte.
?rnogled
06. 01. 2011 07.00
podganji ksiht naj kar ostane tam,tu ga ne nuca nihče.tam mu je mesto in tam naj ostane
Frane Šajn
06. 01. 2011 06.42
QUASI: NE MEŠAT KRŠČANSTVA Z BELOGARDISTIČNO IDEOLOGIJO. KER STE KRISTJANI TEGA TIPA TUDI TU V TEM ATEISTIČNEM OTOKU V EVROPI(PO BESEDAH RODETA) V KREPKI MNJŠINI! NISI KRISTJAN V POMENU BESEDE, AMPAK SAMO OPRANO-GLAVI NASLEDNIK TISTIH ,KI SO KRŠČANSTVU IN SLOVENSKI CERKVI NADELI NAJVEČJI MADEŽ V II. SVETOVNI VOJNI. POLARIZACIJA PA JE ZA TA ISTO-TVOJO BRANŽO ŠE BOLJ POGUBNA. JA TAKO JE TO, MOJ DRAGI "QUASI-MODO"
victoriosus
06. 01. 2011 02.54
Zanimivo, Bajuk je najslabše možno zlo, finance so bile pa edino pod njim v plusu in v porastu..... Občudujem neokomuniste: propagando delajo ODLIČNO!
dwarf3
06. 01. 2011 01.36
o rkc nebom govoril saj nima smisla.... bom pa rekel to,da človekov obraz lahko ogromno pove....od rodeta obraz je dalec od tega da bi bil prijazen..pogled ima takšen kot najhujši kriminalec.....
BALIENCRIP
06. 01. 2011 01.05
Rode ta mladi te pogresajo !