Slovenija

'Reševalnega vozila ni in ni bilo'

Grosuplje, 19. 06. 2015 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Reorganizacija nujne medicinske pomoči je sprožila vrsto ostrih odmevov. A življenja so zaradi slabe odzivnosti ogrožena že zdaj. Vsaj tako kaže tragični primer iz Grosupljega, kjer je umrl 65-letnik. Kljub temu, da je dežurno reševalno vozilo v le nekaj kilometrov oddaljeni Ivančni Gorici, je na pomoč odhitelo vozilo ljubljanskih reševalcev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (168)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Timy15
22. 06. 2015 08.16
+1
To se dogaja le v državah,kjer usodo državljanom krojijo nezposobneži,katere je nujno potrebno odstraniti!
asgml
21. 06. 2015 00.03
+3
ljudje, za vsako najmanjšo napako vložite tožbo!!!! tudi, če bo dohtar oproščen! če bo vsak mesec kakšen obsojen, se bodo razmere začele spreminjati! dolga leta sem delala v bolnici, grozljve napake so se dogajale! ljudi sem pozivala k pritožbam, a kaj, ko so se bali, da jih bodo potem slabše obravnavali?!?!
g-star
20. 06. 2015 20.27
+1
Veste kaj nam to pove, Da logično da dojčarji niso neumni, da pustijo okoliške vasice in mesta brez ustrezne pomoči dežurnega zdravnika, oz možnost uporabe rešilnega vozila... toliko v poduk vrsla Slovenija "Napad se je zgodil okoli pol enih, v mestu pa je povzročil pravo paniko. "Ljudje so kričali in brezglavo bežali," je za krone.at dejala priča. Na kraj dogajanja je nato odhitelo 60 reševalnih vozil." VIRI: 24UR-Članek - 'Zapeljal je v človeka, ta je na mestu umrl. Mislil sem, da bo ustavil, a je odpeljal naprej in namerno ubijal'
Outlaws
20. 06. 2015 14.24
+15
jebale vas reklame
Las Vegas
20. 06. 2015 13.50
+19
Ena ekipa lahko le na enem koncu hkrati intervenira! ČE bi imeli 2 ekipi, bi lahko bili na dveh konceh hkrati! Ljudje se morajo usposabljati za TPO in Defibrilatorji bi morali biti "20 eur ne pa 2000. samo ker zavarovalnice sedijo na denarcih... in ker se dohtarjji grejejo na 3x povprečne plače... slednji bi lahko vsake 2 meseca sponzorirali enega AEDja... pa ne mi rečt da politiki in dohtarji ne morejo preživeti z 1kEUR plače. kako pa lahko mati samohranilka preživi s 500 euri 3 otroke skupaj s položnicami??
Hugh_Mungus
20. 06. 2015 14.04
+5
Torej so vsa dela, odgovornosti, vsa leta izobraževanja in vse ostalo povsem enakovredna med sabo? Zakaj sploh imamo razlike v plačah? Imejmo vsi 1k eur in bo vse lepo in prav! :)
KD_FT
20. 06. 2015 15.48
-1
Sorči, da bi imela moja tašča, ki ima 6 razredov OŠ enako plačo kot moja sestra z medicinskim faksom, kirurško specializacijo in doktoratom?!? S tem, da je moja sestra predstojnik oddelka z ogromno odgovornostjo, moja tašča pa ima pri 65 letih 15 let delovne dobe v fabriki, kjer je zlagala kondenzatorje?!?
rambek
20. 06. 2015 11.13
-6
če je srčna kap se nemore nevem kaj rešit....v torek je bilo tudi v našem kraju nekaj podbnega.
Las Vegas
20. 06. 2015 13.56
+5
srčna kap ali zastoj srca sta dve različni stvari. Imaš zastoj srca zaradi mehanske okvare srca oz. zamašenih koronarnih žil... takrat je res bolj tko tko... če pa se srce "ustavi" zaradi motnje ritma... to je pa druga zgodba...
kapljač1
20. 06. 2015 10.56
+16
Vložit kazensko ovadbo in odškodninski zahtevek zaradi opustitve nujne zdravstvene pomoči, kar je imelo za posledico smrt, direkt na ministrstvo za zdravje.
geny42
20. 06. 2015 18.26
+5
najebala bosta itak reševalca, tko kot je sestra v Celju, dohtar je pa zaščiten ko kočevsk medved in komar iz Škofljice
kam_to_pelje
20. 06. 2015 10.11
+12
Ko gre za življenje, se zdi vsaka sekunda kot večnost. Moja izkušnja je bila tudi deloma negativna saj ko se je pri igri z vrvjo poškodoval brat in smo ga negibnega našli visečega. smo gan ajprej sneli in položili na tla ter pričeli z umetnim dihanjem. ob Tem sem takoj poklical interventno št. kjer sem pdobil hladen tuš ko se je po uradnem procesu dajanja podatkov in prošnji za navodila za čimboljše nudenje pomoči ponesrečencu., prekinila zveza. Nisem več klical nazaj. saj vsak trenutek šteje. Zato sem klical priateljico ki je medicinka in je preko mobilca dajala navodila. čas prihoda reševalnega vozila je bil zelo soliden. Brat pa se je tik pred njihovim prihodeom celo zbudil in nezavesti. Tako da je predvsem tudi pomembna kvalitetna komunikacijska oprema centrov kakor tudi prisptnost reševalcev v krajih kot je bilo do sedaj. Saj iz lastnih izkušenj vem kako hitro čas teče ko hitiš z modro lučjo na kraj. Še posebno ko je ta čisto na drugem koncu teritorija v katerem imaš pristojosti. Da ne govorim ko je potrebno v posameznem gorskem zaselku še poiskati dejansko lokacijo dogodka. Tegga ministrica s svojimi strokovnjaki ni študiral ob predlogu ukinitve posameznih reševalnih postaj. Saj bi bilo fino jo peljat na kakšno intervencijsko vožnjo ko se resnično mudi iz enega konca delovnega teritorija v kakšen resnično odročen zaselek. pa da vidimo kako bo potem še vedno zagovarjala svoje teze on kvaliteti .
DAEMONIUM
20. 06. 2015 09.59
+0
No pa se ena slovenska zdravniska, popolnoma resnicna. Povedo cloveku da ima pred sabo 3 mesece zivljenja saj so se mu metastaze povsod razsirile. Nato pa zacnejo tega cloveka zdraviti s z obsevanji in kemo terapijami. No ce bi meni kaj taksnega povedali vem, da bi sabo na oni svet se koga vzel, saj ti je potem vseeno saj nimas kaj izgubiti. Kot drugo pa me cudi, zakaj ga potem sploh zdravijo ce mu je ostalo le tri mesece?? Naj mu lajsajo bolecine un to je to. In kako taksna izjava vpliva na bolnika in na potek njegovega zdravljenja? Zakaj cloveku ze v startu vzeti voljo do zivljenja? Ti "zdravniku" pa te hladno zapecatijo ze v startu.
kam_to_pelje
20. 06. 2015 10.26
+8
podobna zgodba je bila pri moji materi. Obsevanja so bila zgol za to da so sesuvali nove metastaze. bolečine pa so lajšali z obliži. V glavnem šlo je hitro navzdol in bilo je mučno. Ampak na obsevanja so jo pa hoteli voziti z privatnim osebnim avtomobilom. Kljub temu da ni mogla sedeti zaradi neznosnih bolečin. Ob tem pa mi je seveda padel mrak na oči in se zdrl na vsakega,ki mi je hotel dopovedati, da ji pripada samo tak prevoz, ker reševlno vozilo potrebujejo drugje. Glede zdravljenja in učinkovitosti le tega pri nas ali v tujini je pa dejansko noč in dan . Pri nas je tema. Spet gledano na dejanskem primeru. ko se je človek zdraviti začel v tujini potem pa prišel k nam. Kmalu je spokal nazaj v tujino. Saj je pri nas naletel na dejnsko vzvišenost naših strokovnjakov. ki so mu napovedali še par mesecev življenja. V tujini so ga pa v roku dveh let popolnoma porihtali in o metastazah po telesu ni sledu. Tipson še danes živi normalno svoje življenje. po scenariju naših zdravnikov pa bi bil pepel v pločevinki nakje na britofu.
catman
20. 06. 2015 09.51
+2
Kaj pokličemo pa še lahko na 112, to še je zaenkrat ostalo? Da vem, če komu raje kaj lepega nakladam, da se bo vsaj v zadnjih trenutkih imel lepo.
janijankov
20. 06. 2015 09.48
+0
Sir 38 1 Izkazuj zdravniku zaradi njegovih uslug spoštovanje, ki mu gre, tudi njega je namreč ustvaril Gospod. 2 Zdravilstvo je namreč od Najvišjega, zdravnik od kralja prejema darila. 3 Znanje zdravniku daje, da lahko nosi glavo pokonci, pred velikaši je deležen občudovanja. 4 Gospod je naredil, da zemlja daje zdravila, razumen mož jih ne bo zavračal. 5 Mar ni Gospod po lesu osladil vode, da je dal spoznati svojo moč? 6 On je podaril ljudem znanje, da bi ga mogli proslavljati v njegovih čudovitih delih. 7 Z njimi zdravi in lajša bolečino, iz njih lahko lekarnar napravi mazilo. 8 Tako se Božja dejavnost ne bo nehala; mir prihaja na obličje zemlje od njega. 9 Otrok, ne bodi zanikrn, kadar zboliš, ampak prosi Gospoda in on te bo ozdravil. 10 Odreci se zablodam, skrbi za svetost rok, očisti srce vsega greha. 11 Daruj kadilo in spominsko daritev pšenične moke in tolsto daritev, kakor da ti ne bi obstajal. 12 Daj prostor zdravniku, ker je tudi njega ustvaril Gospod; naj te ne zapušča, saj je tudi on potreben. 13 Zakaj je trenutek, ko je okrevanje v njegovih rokah; 14 tudi on bo namreč prosil Gospoda, da bi mu naklonil počitek in uspešno zdravljenje, da ti reši življenje. 15 Kdor greši zoper svojega Stvarnika, naj pade zdravniku v roke.
geny42
20. 06. 2015 18.27
+2
asgml
21. 06. 2015 00.05
medo90
20. 06. 2015 09.38
+14
Gospod ni strokovnjak glede odzivnosti in 17min dolge vožnje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takoj naj zapusti službo in naj gre pometat ceste ne pa, da se pase na državnem denarju in soli pamet narodu, ki ga plačuje. Dovolj imamo teh kravatarjev in njihovega pametovanja. Taki paraziti nebi pod nobenim pogojem smeli biti zaposleni v takem sektorju.
janijankov
20. 06. 2015 09.29
+10
Koruptivno in pokvarjeno sodstvo, bančništvo, tajkunstvo - RAK RANA NAŠE DRUŽBE......... o teh goljufijah mediji ne pišete, ampak ste se spravili na Zdravstvo, ki MORA POKRIVATI in ZDRAVITI VSE, ki so zaradi naše SPLOŠNE LUMPARIJE OBOLELI.................. Svoje pokvarjene rabote ste preusmerili na zdravstvo, da bi zamazali oči preprostim ljudem,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ciymbalta
20. 06. 2015 09.26
+6
Me zanima če bi Pahor bil v Ivančni Gorici pa če bi ga zadela kap iz kje bi prišlo reševalno vozilo.Verjetno ne iz Ljubljane to je naša država banda
Viejo cabron
20. 06. 2015 09.08
+5
Tu gre samo za denar in plačevanje dežurnih ekip, katere gredo v povprečju 2 x tedensko na teren. Pred leti so Avstrijci ukinili lokalne policijske postaje in je bila tudi velika "revolucija" predvsem ob meji z Madžarsko in Češko. Danes pa več nihče o tem ne govori. Dežurne ekipe morajo priti v 15 - 20 minutah na kraj nesreče in temu primerno morajo biti locirane in to je ves problem!
Redtka
20. 06. 2015 09.05
+30
Za zdravstvo lahko zapišemo... Dokler ni bilo ministra, njegovega kabineta, nad kabineta, po kabineta, sekretarjev, strokovnih služb, zavarovalnic, vladnih služb, agencij, komisij, podkomisij, nad komisij, stokovnih sodelavcev, STROKOVNIH SVETOV, raziskovalnih nalog, svetovalcev, razpisov, koncesij, pogodbenega dela, fuša v z udarniškim delom zgrajenih zdravstvenih ustanovah, VARUHOV ČLOVEKOVIH, BOLNIKOVIH, OTROŠKIH, POTROŠNIŠKIH ASFALTA IN TRAVE PRAVIC in se ni strokovno delalo.... Ni bilo čakalnih vrst, pacienti zadovoljni, zdravniki so celo delali in nihče si ni podajal bolnikov in jih na suho če plačaš takoj če ne pa leto dni v istem prostoru katerega so zgradili z udarniškim delo isti dohtar isto uro nihče ni ustvarjal dobička ter pisal belih receptov za tretjerazredni generik, ki si ga zavarovanci morajo plačati sami in si delal Norca z ljudmi ki plačujejo vsaj tri in več zavarovanj..
Moj?ica123
20. 06. 2015 09.02
+13
Zdravniku place najvec 2000,z vsemi dodatki vred,zaposliti jih vec,itd,kmecka pamet in logika.10000???Pa ste nori,ampak res zmesan.Mi amo v Sloveniji,ne v Ameriki!!!Popoln reset,samo na podlagi stroke,ker drugace bo spet netransparentno.Na cisto vseh podrocjih zdravstva,pomeni tudi podrocje solstva,kajti zdravje se zacne gojiti ze pri otrocih,tako,da se jih nauci vsak dan meditirati in telovaditi 15 min.Nadalje,spremeniti razmisljanje,kajti vidimo,kam nas je pripeljalo brezglavo plenjenje!Se spomnite Jezusa in njegovih 10 zapovedi?No,ravnajte se po njih,ne hodite zaradi tega v cerk...,ki je koruptivna,vendar vedite,da ste enegija vsi in vsi smo vecni.Slej,kot prej bo ta zavest zacela prevladovati in samo od vas samih bo odvisno,kdaj se boate prikljucili novemu ciklu,ciklu vodnarja in napredovanju clovestva v 4 gostoto,gostoto miru,srece,spostovanja,resnice,pravice,predvsem pa ljubezni in visoke razsvetljenosti....Bolje se boste pocutili..
janijankov
20. 06. 2015 09.20
+2
Mojčica123, ...... izgleda da se tebi že svita. preveč meditiraš pa pozabiš na svoje zdravje..... čuvaj zdravje. to je najbolj pomembno pa ne boš umrla.
Moj?ica123
20. 06. 2015 09.28
+2
Hvala za nasvet,ampak hvala.Je to pipa miru,ali naj bi poosebljalo kaj drugega,indijanskega,turskega,mogoce arabskega?
Daphne
20. 06. 2015 11.11
+1
Draga Mojčica, če bi vedela, koliko truda, odrekanj in vsega moraš vložit, ko se uriš za poklic zdravnika, verjetno tudi sama ne bi bila zadovoljna z 2000 evri plače. Poleg tega, da je naporno že samo šolanje pa so tu potem še vikendi, prazniki, dežurstva in predvsem zelo stresno delo. Dejte se že nehat ubadat s plačami. Če veste, da dobi 1 zdravnik 10000 evrov, še ne pomeni, da dobijo tolko vsi! Plače še zdaleč niso tako visoke, kakor si vas večina predstavlja. Da pa za čakalne vrste tudi vedno krivite zdravnike pa tudi pove dovolj o vašem znanju glede sistema zdravstva. Obrnite se na zavarovalnice, zakaj hočejo umetno ustvarjati vrste in s tem za par dni prišparati kakšen evro.
Moj?ica123
20. 06. 2015 11.24
+4
Daphne.Kako naj ti razlozim?Se bom potrudil,kratko in jedrnato!Ali ves,kaksen primankljaj ima Slovenija?Ali ves,kako dela delavec v proizvodnji 12 ur ali vec tezko in kako pride zgaran za 600 eur.Ima srednjo solo.Danes.Kaj razen poloznic si ta clovek lahko privosci,poleg crnega kruha.Razumes poanto?Jaz bi ti,vam,dal 10000,ce bi drugi imeli 5000.A denar smo zapravili,ne le to vzeli smo vec,kot smo zmozni.To je problem in zdravniki tega ne razumete,ker delate zelo,a z denarjem nimate tezav.Drugi pa delajo tudi zelo,pa ne morejo preziveti!!!
Daphne
20. 06. 2015 11.33
+0
Ne pravim, da si drugi ne zaslužijo dostojne plače. Seveda si jo. To da nekdo dobi nakazanih 500 evrov in še za 100 evrov bonov v neki trgovini se mi zdi izkoriščevalsko (to pomeni, da gre manj v pokojninsko blagajno). Tisti trenutek sicer ni razlike, obračun penzije zanj pa ne bo takšen kot bi lahko bil. Jaz sem samo hotela opozorit, da ima plače 10000 evrov majhen procent zdravnikov. Problem je samo v tem, ker so plače javnega sektorja vsem znane in ko ni drugega v politiki, se vsi obrnejo na njih. Ste se kdaj vprašali koliko dobijo raznorazni direktorji in kakšna je razlika med direktorji in najslabše plačanim delavcem v tistem podjetju? Razlike so veliko bolj ogromne kot v zdravstvu.
Moj?ica123
20. 06. 2015 11.36
marko03
20. 06. 2015 09.00
+1
Pa ljudje božji , saj menda niste preslišali kaj pravi in milo joka Kolar , kako naj bi v bodoče zastavila stvar skupaj s svojim oprodo enosmerno komunicirajočim Gregorjem."Uvedli bomo naš sistem ,ki ne bo zabetoniran.Določeno obdobje bomo natančno spremljali in merili odzivne čase.Kjer se bo pokazalo , da so potrebne spremembe , jih bomo pa po zaključku analiz tudi uvajali". Ceno tega lakoničnega eksperimenta s slovenskim narodom bodo seveda plačevali tisti ,pri katerih se bo naknadno pokazalo( z natančnimi analizami-kakršnih trenutno nimamo , saj narod nima pojma kaj se mu dogaja-in ga torej nimaš kaj spraševati,če si enkrat minister) ,da je bil odzivni čas pač nekoliko predolg. Takšno razlago bodo najbrž svojci predolgo čakajočih pokojnikov in novo nastali trajni invalidi nekoliko težko sprejeli.Ampak takrat bo mandat aktualne ministrice že mimo..... "Zbogom!" je rekel cesar , minister Gregor pa nič...
palcaimadvakonca
20. 06. 2015 09.00
-2
En center da vsi slisijo poziv pa naj dirka 5 resevalnih na enkrat pol pa bo boj za pacijenta kot v ameriki .Kje je bil resevalec motorist da ni on prvi potegnu na kraj Sožalje svojcem
Hugh_Mungus
20. 06. 2015 09.37
+4
mhm potem bo pa v enem kraju spet nekdo jokal kje je bilo reševalno vozilo?!?!... "bilo je v drugem kraju, skupaj s še 4imi ostalimi reševalnimi vozili." Neverjetno kakšne ideje modreci stresate po spletu.
Covidus
20. 06. 2015 09.00
+0
totalni kaos v zdravstvu