Slovenija

Sindikati: SDS zdaj predlaga, kar smo že zavrnili na referendumu. Vizjak: Ni res!

Ljubljana, 04. 09. 2012 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
D.L./M.K./STA
Komentarji
730

"Opozarjamo politike, naj ne podcenjujejo naših opozoril. Lahko se zgodi, da bo vse padlo zaradi dveh, treh neumnosti, ki jih ponujajo v teh reformah," je jasen Semolič. Ukinitvi plačanega odmora za malico tudi v koaliciji niso naklonjeni.

Koalicija je po poročanju Dela ministru Vizjaku predlagala, naj umakne predlog, da se odmor za malico ne bi štel v delovni čas.
Koalicija je po poročanju Dela ministru Vizjaku predlagala, naj umakne predlog, da se odmor za malico ne bi štel v delovni čas. FOTO: Thinkstock

Nižje odpravnine in krajši odpovedni roki. To nas čaka, če bo obveljal vladni predlog reforme trga dela, katere osnutek so pridobili pri časniku Delo. Pogajanja s socialnimi partnerji se sicer začnejo v petek.

Reforma uvaja koncept enotne pogodbe za nedoločen čas, o kateri je že bil govor. Zaposlitev bo, kot smo že poročali, razdeljena v tri obdobja. Prvo bo poskusno in bo trajalo pet mesecev. V tem času bo delodajalec lahko brez razloga in brez odpravnine odpovedal pogodbo. Sledilo bo prilagoditveno obdobje, ki bo trajalo od 5 do 24 mesecev. V tem času mora delodajalec že navesti, kaj je dejanski razlog za to, da delavca odpušča, odpravnina je, a nizka – približno ena plača.

Tudi sicer so pri odpravninah predvidene spremembe. Te bi se po predlogu znižale na petino osnovne plače za vsako leto pri delodajalcu, poroča Delo. Odpovedni rok pa bi se postopno zviševal glede na trajanje zaposlitve, a naj ne bi bil daljši od 90 dni.

Semoličevi sindikati vztrajajo, da plačana malica ostane, saj bi se v nasprotnem primeru plače delavcem še znižale, kar bi vodilo v revščino.
Semoličevi sindikati vztrajajo, da plačana malica ostane, saj bi se v nasprotnem primeru plače delavcem še znižale, kar bi vodilo v revščino. FOTO: Aljoša Kravanja

Denarno nadomestilo za brezposelne predlog znižuje, in sicer – v prvih treh mesecih prejemanja – z 80 na 70 odstotkov osnovne povprečne plače iz zadnjih osmih mesecev zaposlitve. Prejemali bi ga lahko največ 18 mesecev.

Za sindikate najbolj sporna postavka, da se malica ne šteje v delovni čas, je zmotila tudi koalicijo, ki ministru za delo Andreju Vizjaku predlaga, naj jo umakne. Po trenutnem predlogu se odmor ne bi všteval v delovni čas, plačilo pa bi se prepustilo ureditvi v kolektivnih pogodbah.

Poleg tega je v reformi predlog neke vrste malega dela, ki bi ga lahko opravljali brezposelni in upokojenci. Omejitve pa niso le časovne – največ 60 ur na mesec – ampak tudi denarne. Najnižja urna postavka bi tako bila 3,36 evra, s čimer bi preprečili izkoriščanje najbolj nemočnih na trgu dela.

Semolič: Vse lahko pade zaradi dveh, treh neumnosti

Dušan Semolič iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je v oddaji 24UR OB ENIH ponovil, da so proti ukinitvi plačanega odmora za malico. To bi pomenilo še večjo revščino med zaposlenimi, saj bi se plače na ta način znižale, je poudaril. "Z vsemi sredstvi, ki jih imamo, se bomo temu uprli. Opozarjamo politike, naj ne podcenjujejo naših opozoril. Lahko se zgodi, da bo vse padlo zaradi dveh, treh neumnosti, ki jih ponujajo v teh reformah," je zagrozil.

Brezposelni potrebujejo redno, stabilno zaposlitev. Potrebujejo možnost najema posojila, pogoje za življenje. Andrej Zorko

In druge neumnosti, kot jih je imenoval? Semolič kot nesprejemljiv omenja predlog, da bi se posegalo v dodatke na delovno dobo, saj to, kot je poudaril, pomeni od 15 do 20 odstotkov delavske plače. Naštel je še potne stroške, regrese, odpravnine. "Kdo ima večjo odpravnino, delavci, ki delajo 20, 30 let, ali menedžerji, ki za eno ali tri leta dobijo 300 tisoč ali celo milijon evrov? V nepravo smer gredo ti ukrepi in temu nasprotujemo," je dejal.

ZSSS: Uvedba malega dela bo dokončno uničila socialno državo

Prav tako so proti uvedbi malega dela, kajti brezposelni, kot je dejal, ga ne potrebujejo. Potrebujejo varno zaposlitev za nedoločen čas. "Vemo, kaj se dogaja v Avstriji in Nemčiji glede malega dela. Tisti, ki vstopa v malo delo, ostane mali delavec do konca," je poudaril in predstavil statistične podatke, po katerih so v začaranem krogu malega dela večinoma ženske.

Izvršni sekretar za pravno področje in področje delovnih razmerij pri ZSSS Andrej Zorko pa je ocenil, da izhodišča reforme, predstavljena v javnosti, niso drugačna od zakona o malem delu, ki so ga državljani pred časom zavrnili na referendumu. Ob tem je spomnil tudi na nasprotovanje zakonu s strani tedaj največje opozicijske, danes pa največje koalicijske stranke.

Na vprašanje, ali pripravljajo tudi spremembe v smeri učinkovitejšega preprečevanja dela na črno in sive ekonomije, je Andrej Vizjak odgovoril, da želijo povečati pristojnosti inšpekcije dela.

Skozi zakon o delovnih razmerjih povečujejo pristojnosti inšpekcije in jih širijo tudi na carinsko službo. Ta bi tako dobila pooblastila tudi za odkrivanje dela in zaposlovanja na črno.

Minister za delo Andrej Vizjak je očitke ZSSS, da del predlagane reforme trga dela, ki se nanaša na začasna in občasna dela tudi za upokojence in brezposelne, obuja idejo malega dela, ki je pred časom padla na referendumu, že zavrnil. Kot je dejal, namreč kot ključnega posrednika pri takšnem delu uvajajo zavod za zaposlovanje. "To je izjemno pomembna varovalka, kajti zavod ima pregled nad delodajalci, ve, koliko delodajalci zaposlujejo, kateri delodajalci so tisti, pri katerih res obstaja takšno začasno in občasno delo, kjer to ni substitut za resno zaposlitev," je povedal Vizjak. Kot drugo razliko v primerjavi s 'Svetlikovo' reformo je izpostavil "bistveno" krčenje dovoljenih ur opravljenega malega dela, kar naj bi pomenilo, da bi bilo to delo res izjema.

"Malo delo vodi v revščino, socialno izključenost, uničevanje dostojanstva delavcev in dokončno uničenje socialne države. Malo delo ubija in pomeni pogreb pogodb o zaposlitvi," pa so prepričani sindikati.

Razgovor
Razgovor FOTO: Thinkstock

Da rešitve, ki predvidevajo dohodek, omejen na 200 evrov mesečno, spominjajo na zavrnjeni zakon o malem delu, se je strinjala tudi sekretarka sindikata Mladi plus pri ZSSS Dalia Cerovšek. To ni rešitev za mlade, je prepričana in izpostavlja slab položaj mladih na trgu dela. Reforma mora po njenem mnenju mladim zagotoviti več in bolj varne zaposlitve. Ob tem se je zavzela za plačana pripravništva, začetek postopka pripravljanja strategije o zaposlovanju mladih in vključitev njihovih predstavnikov vanj ter premislek o francoski medgeneracijski pogodbi, po kateri delodajalec zaposli mladega, starega do 30 let, starejšega delavca pa ne odpusti, temveč izkoristi kot učitelja mlademu. Država delodajalcu v zameno za to za pet let oprosti plačevanje prispevkov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (730)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boris61
05. 09. 2012 10.05
-2
Za Slovenijo ni rešitve v takšni sestavi. Vlado je potrebno sesuti, ker ni sposobna, oz noma moči. Sindikatom odvzeti referendume in postaviti tehnično vlado. Imamo razsodne strokovnjake in ne potrebujemo "trojice". Fiskalno pravilo uvesti v zakon in pokopati okostnjake, ki nas obremenjujejo že 21 let. Tudi slepemu sije sonce.
SimonaHamer
05. 09. 2012 09.42
+1
Za vse boš plačal. Največ boš plačal za svoje rojstvo. Jata posmehljivih ptic te bo zasledovala skoz življenje. Ob uri miru in ob uri nemira se bo spuščala na tvoje prsi. Terjala bo plačilo. In ti boš dajal in dajal. Ampak odrešitve ne bo nikoli. Ker ni nikjer odpuščanja. Nikjer ni odrešitve za človeka. V sebi nimaš vrednosti, s katero bi plačal. In sam si plačilo za vse. Odlomek iz Dane Zajc: Otroka reke
El Koronito
05. 09. 2012 09.32
+3
Dragi tovariši, gospodje. Dejstvo je, da je v JU preveč birokratske zalege, ki se skriva po temnih hodnikih, samo zato da jim ne bi bilo potrebno nič delati. Službe so dobili kar tako, ponavadi je stal zadaj kakšen stric ali pa so zmagovalci volitev radodarno delili službe kolaborantom. Oblast se zamenja oni pa ostajajo, ker jih ne morejo odpustiti. Vsekakor ločim, med tistimi, ki v JU dejansko nekaj delajo in med \"zalego\" ki se kopiči in jo potrebno odstraniti. Mnogo iz gospodarstva, nas je nevoščljivo opazovalo, kako tisti v JU malo delajo in redno prejemajo solidne plače, plus vse pripadajoče bonuse. Žal pa se je gospodarsvo zlomilo in naenkrat ni bilo več denarja za finaciranje požrešne JU. Začeli so si na veliko sposojati denar, da so pokrivali tekoče poslovanje, gospodarstvo pa je še bolj propadalo. Kupna moč prebivalstva je padla, bonitete so zaradi neukrepanja vlade padale. Ker so uvideli, da se lahko hitro zgodi, da ostanejo brez denarja za lastne potrebe (kar jih najbolj skrbi) so se odločili, da vzamejo tam, kjer sploh še kaj je, deloma tudi sami sebi, samo da se rešijo. PRI VSEH TEH UKREPIH PA NI ENEGA SAMEGA, KJER BI SE LAHKO ODPRLO KAKŠNO NOVO DELOVNO MESTO. Zato vas prosim, da ne izgubljate fokusa: - vsi ti naši voditelji so popolnoma nesposobni voditi državo. 20 let jih že gledamo, kako ropajo vse kar so ustvarili naši predniki in mi - vedno eni in isti obrazi - levi, desni, rdeči, zeleni, rumeni - vseeno je. vsi hočejo v politiko samo zato da pridejo na oblast in se okoristijo - vsi delajo samo po direktivah mednarodnega denarnega sklada, ki nas vodi v gotovo propast in vojno Zadnja stvar, ki jo potrebujemo, je da prihaja do trenj med ljudmi. Vsi smo v istem dr€ku. Potrebno je vedeti samo to, da je naš skupni sovražnik KAPITAL ZDRUŽEN S POLITIKO in ostalimi pritlehniki, ki se borijo za svoj obstoj pri koritu. KRIZO SO ZAKRIVILI POŽREŠNI KAPITALISTI S POMOČJO POLITIKE IN BANK IN ZATO BODO TUDI PREJ KOT SLEJ PLAČALI, ko se bodo kot prestrašeni in lačni skrivali po kanalizaciji kamor tudi spadajo.
Boris61
05. 09. 2012 09.51
+0
Nite Che, tako pameten a kratkoviden. Islandija in Francija nimata tako neumnih in protislovnih referendumov. Mi še vedno živimo v času "kolektivne neodgovornosti". Če nekdo ni sposoben sešteti 1+1, mu je potrebno referendumsko odločanje odvzeti. Se opravičujem vsem, ki jih to dejstvo prizadene.
El Koronito
05. 09. 2012 10.07
+5
Boris - ljudje imajo vedno prav. To zagotovo vem. Se pa delno strinjam in popravljam izjavo - Islandija in Francija nimata toliko neumnih in protislovnih ljudi, ki so pripravljeni trpeti in se tudi pobiti medseboj, ne da bi sploh vedeli vedeli, kdo je njihov pravi sovražnik. Če pa misliš, da je ljudjem potrebno odvzeti pravico do refendumskega odločanja pa demokracija ni ravno sistem ureditve zate.
Boris61
05. 09. 2012 10.14
-5
Če bi imeli ljudje vedno prav, ne bi bilo vojn kot skrajne demagogije. Ravno to, demagogija se dogaja pri nas že od osamosvojitve naprej. Ljudje smo ovce in volkovi hkrati. Demokracija je za pametne, norost pa je potrebno omejiti. Na srečo imamo ustavo.
El Koronito
05. 09. 2012 10.27
+4
Demagogija se dogaja že od Adama naprej. Večina ljudi si želi mirnega, poštenega življenja v miru, delu in spokoju. Žal pa se ne zavedajo, da so okoli njih vampirji, ki bi se radi napili njihove krvi. Zaradi lastne omejenosti, dokaj hitro padejo v nacionalističe ali kakšne drugačne okvirje in potem vampirskim režiserjem ni težko izvesti še tako krvavih vojn. Demokracija, brez narodnih izdajalcev, pa je mišljena za vse. P.S. Ni videti, da bi ustava ustavljala vampirje slovenstva pri delu.
El Koronito
05. 09. 2012 10.41
+3
Pomaga nam lahko samo to, da se znebimo parazitov, zavihamo rokave in rešimo našo lepo Slovenijo. Dokler bo to sploh še mogoče. Pa lep pozdrav.
Marko Logar 1
17. 10. 2012 15.25
+1
Najprej, JU ni več, je Slovenija, ti pa si očitno
El Koronito
05. 09. 2012 09.26
+5
Spremembe so potrebne ampak ne takšne. Fiskalno pravilo ne reši ničesar ! Pokojninska reforma ne reši ničesar. Še vedno bodo mladi brez služb. Reforma o trgu dela ne reši ničesar. Samo odpuščali bodo lažje. Moji predlogi varčevanja: - omejitev sive ekonomije - cca 2 miljardi € letno - transparentna poraba javnih sredstev (nadzor finančne policije) min. 1 milijarda letno - dodatna obdavčitev skupnega premoženja nad 500.000€ (nepremičnine, ki se ne uporabljajo morajo postati breme) - obdavčenje cerkvenih nepremičnin, ukinitev plačevanja prispevkov (ti kradejo že 2000 let) - takojšen odvzem premoženja in izterjava vseh, ki so od l 92. naprej oškodovali javne finance - takojšnje reprogramiranje cen najema nepremičnin, katerih najemnino plačuje država (ljudje sanja se nam ne, kakšne številke so to) - takojšnja revizija vseh zasebnih pogodb, ki vključujejo sredstva iz javnih financ - optimizacija JU (odpuščanje nepotrebnega kadra - npr. kapitalca Rupla in podobne) - bankam in cerkvi je potrebno takoj odvzeti vse nepremičnine in jih dati v upravljanje občinam, ki jih morajo po sprejemljivih cenah oddajati vsem, ki jih potrebujejo (mlade družine ipd.) Samo teh nekaj ukrepov bi bilo dovolj, da ne bi nikomur kratili socialnih pravic in da bi dobili zagonski kapital za financiranje gospodarstva (vseh, ki imajo dobre programe). Ker pa Lažnivi kljukec boji, da se bodo bančne pipice zaprle (in potem ne bodo mogli več krasti), bo raje pohitel s svojimi ukrepi, ki so slabi in v ŠKODO naši državi ter jo pobrisal v Avstralijo ali Argentino.
Shisui
05. 09. 2012 09.42
+3
Se strinjam ampak do tega v nasi mafijsko vodeni drzavi ne bo nikoli prslo.
El Koronito
05. 09. 2012 10.13
+1
Bomo morali sami poskrbeti, da bo. Če ne... bo hudir. Pomanjkanje že trka na vrata in vsi vemo, kaj mu lahko sledi.
Marko Logar 1
19. 10. 2012 15.01
Danijel Fric
05. 09. 2012 09.13
+9
Z vlado tako nizke podpore sigurno ni prihodnosti, predvsem pa JJ seje negativnost med ljudi. Največ za Slovenijo bo naredil da se umakne iz politike, tako kot se izmika sodišč, kar pa ponuja je pa paket v preobleki, tako da glasoval bom proti......................
El Koronito
05. 09. 2012 09.13
+8
Vpis fiskalnega pravila ni rešitev za našo podalpsko. S tem bomo samo izgubili temeljno pravico do referenduma o fiskalni problematiki. O čem pa naj potem še odločamo? Državljani naj ne bi bili kompetentni za odločanje o tako zahtevni problematiki, pravijo. Da bodo oni. Nesposobni kljukci, ki so pokradli, uničili in tudi izdali lastno državo, samo za pest drobiža in ščepec oblasti. Lepo vas prosim... Pa še nekaj... VSI SO ISTI. Vse je treba odstranit od korita.
El Koronito
05. 09. 2012 10.43
+1
Sploh ne vejo kaj fiskalno pravilo je, pa ga hočejo vpisat v ustavo. Mislim...
Marko Logar 1
17. 10. 2012 15.26
A da misliš, ja potem si pa teoretik, sicer Ju, ampak le.
zaenotnost
05. 09. 2012 08.19
+8
Moti me sprenevedanje SDSa z JJ na čelu. Vse obrnejo zapakirajo na svoj način, nič ne priznajo namesto, da bi vsaj nekatere svoje napake priznali, se pokesali in nekako vsaj za silo zlepili "lonec" resnice na ta način bi vsaj malo povrnili zaupanje. Janša je zaradi svojega pohlepa po oblasti uničil pozitivnost, nihče mu več ne verjame njegov duh se je naseli v vse institucije...mora oditi
batom@pinkponk.com
05. 09. 2012 09.12
+4
Ja, tako je. Ne popust nikoli niti za milimeter. S takim človekom je res težko sodelovati in povsem razumem opozicijo, da je na okopih, ker JJ zmeraj vse spelje po svoje, ne glede na dogovore. Še ostali v koaliciji ne morejo več z njim in se postopoma ograjujejo od njegovih dejanj (Virant, Erjavec, Šušteršič). Z njim so edino še NSi-jevci. Sodelovanje namreč pomeni, da vsak malo popusti. Ampak JJ hoče le, da popustijo drugi.
El Koronito
05. 09. 2012 09.14
-1
Jaz pa ne razumem opoziceje, ker popolnoma ničesar ne storijo.
batom@pinkponk.com
05. 09. 2012 09.23
ampak kaj konkretno pa lahko naredijo? Saj sodelujejo tam, kjer so povabljeni in držijo svoj konec štrika, da ga koalicija ne potegne čist k sebi. Lahk bi edino začeli direktno rušit vlado. Vprašanje pa je, kdo si v taki situaciji sploh želi vladat...
El Koronito
05. 09. 2012 09.33
+1
Imamo lep vzor v Islandiji in Franciji - torej kaj čakamo ?
Marko Logar 1
19. 10. 2012 15.02
veliki svizec
05. 09. 2012 06.53
+5
Brez emocij glatko trikrat NE.
Samo.Jst
05. 09. 2012 07.34
-6
...da ne bo pomote... ni optimalen zakon, kot ni bil optimalen predlog v prejšnji koaliciji, vendar so spremembe nujno potrebne!!
MERDE-AVE-MERDE
05. 09. 2012 07.47
+9
spremembe so nujne - Zakaj je bil janšot proti ko je bil v opoziciji - njegov slavni 3x ne ? Sicer pa vlada s tako nizko podporo naroda nima mandata da se spušča v neke take spremembe.
nice
05. 09. 2012 05.11
+2
Ponovno bo mimilo se kako leto, da se zmenijo !!!!!!!
I G N O R A N T
04. 09. 2012 23.02
+3
Svica je se aktualna?
Samo.Jst
05. 09. 2012 07.36
Je, če imaš potrebna znanja in znaš Nemško oz. Francosko (odvisno od dela države kateri te zanima)
Faust
05. 09. 2012 09.09
če boš hotu postat državljan švice boš mogu najprej tam preživet 12 let
El Koronito
05. 09. 2012 09.34
pa kjub temu nikoli ne boš Švicar. So namreč zelo občutljivi (kot vsi nacionalisti)
Marko Logar 1
06. 11. 2012 23.01
V Švici dobro vedo, kdo je teoretik za grušte postavljat
MERDE-AVE-MERDE
04. 09. 2012 22.44
+3
RKC v 8ih letih od države preko 200 mio evrov!?
dot.dot
04. 09. 2012 23.27
+0
Za našo "kulturo" v samo dveh letih 200mio. €. Za birokracijo, ne za dejansko kulturo... se pravi financiranje žlahte od "tavelikih".
MERDE-AVE-MERDE
05. 09. 2012 07.25
+1
res potratno, desni tega tako ali tako ne špotrebujete sem opazil na začetku mandata te vlade ; )
dot.dot
05. 09. 2012 12.40
Vol, govorim o birokraciji za kulturo. 100mio je šlo za papirje, 100mio pa za dejansko rast oz. vzdrževanje kulture. V katerem "biznisu" še gre polovica denarja za birokracijo? Enega mi najdi pa bom volil Türka (drugače ne mislim nobenega). Če mene označuješ za desnega (čeprav se nimam ne za levega in ne za desnega, ker ni nobena opcija dobra) si ti kot vsi ostali levaki dober samo v tem, da nekaj potegneš iz konteksta in tisto komentiraš, čeprav sam dobro veš in razumeš kaj nekdo napiše.
m3L
04. 09. 2012 22.43
+5
najprej naj se našim politikom znižajo plače na 1000 eur, potem se bomo pa naprej pogovarjali.....To bi moralo biti izhodišče vseh pogajanj.Glede na to, da ne poznajo niti osnov in blebetajo kot ovce in jih pri tem ni nič sram, jim še 1000 eur nebi dala ( "Fiskalno? kaj je že to? hmmm...Ne bi vedel".)Ni kogar nisem volila, ker so vsi isti, kar jih je na razpolago, niti poročil ne gledam že par let, to je čista izguba časa.Treba je spremenit celoten sistem in postaviti na oblast izključno tiste, ki nam pomagajo, ne pa, da nam kradejo, lastnemu ljudstvu.Politika bi morala bit kot humanitarna organizacija-zastonj pomoč lastnemu ljudstvu, odpoved politikov plači, za dosego višlih moralnih ciljev.Šele v tem primeru bi se kaj spremenilo na boljše...
WikiX
05. 09. 2012 00.55
+3
Takšnim osamosvojitvenim samooklicanim politikom kot so naši, se ne zmanjšuje plač temveč se jih obsodi ali nažene, razen če kdo verjame, da imajo po 20letih še premalo prakse in bo čez 50 let kaj bolje,ker dokler bo ta oligarhija na oblasti, drugih ne bo, razen na barikadah.
botjabotja
04. 09. 2012 22.05
-4
Eden sporazum z sindikati je podpisan, ne razumem zakaj jih ne bi bilo še več...
MERDE-AVE-MERDE
04. 09. 2012 22.09
+8
Samo.Jst
05. 09. 2012 07.45
-1
katera pa je bila dobra?... mislim da od Marije Terezije, je bilo vse bolj porazno...
MERDE-AVE-MERDE
04. 09. 2012 21.57
+8
JANEZ JANŠA IN STRANKA SDS LAGALI IN ZAVAJALI VOLILCE! Cene goriv letijo v nebo, trošarin pa kar ne znižajo, čeprav so to v predvolilnem programu (10+100) OBLJUBILI! Preberite 7.točko iz volilnega programa in DELI TO SVINJARIJO NAPREJ! »7. Znižanje trošarin Trošarinska politika sedanje vlade na področju naftnih derivatov državo je ekonomski absurd. Zaradi visokih in nekonkurenčnih cen naftnih derivatov se zmanjšuje povpraševanje in s tem potrošnja ter posledično prihodki državnega proračuna. Predlagamo tako trošarinsko politiko, da bodo cene naftnih derivatov od 5 do 10 odstotkov nižje od cen v sosednji cenovno najugodnejši državi.«
rekapaka
04. 09. 2012 21.28
+8
Sindikati: SDS zdaj predlaga, kar smo že zavrnili na referendumu. Vizjak: Ni res! Laž, velika laž, Vizjak
butro
04. 09. 2012 21.48
-3
MERDE-AVE-MERDE
04. 09. 2012 22.11
+5
rekapaka
04. 09. 2012 21.27
+4
Sindikati: SDS zdaj predlaga, kar smo že zavrnili na referendumu. Vizjak: Ni res! Laž, velika laž, Vizjak
Masai_Mara
04. 09. 2012 21.19
+12
vlagajo zakone , ki so jih v casu Pahorjeve vlade rusili z vsemi sredstvi in to samo zato, da se bo zdaj Majer lahko tolkel po prsih..aja, samo toliko da jih spomnim..javna podpora vam je padla že pod 18% in ne samo pod 25, kot je nekakšna Majerjeva meja za odstop vsake vlade
MERDE-AVE-MERDE
04. 09. 2012 21.58
+6
SLOVENISTAN
04. 09. 2012 21.18
+10
Vizjak pravi,da so vejice drugače postavili !
M_teorija
04. 09. 2012 21.12
+7
~Sindikati: SDS zdaj predlaga, kar smo že zavrnili na referendumu. Vizjak: Ni res!~ ...Niste je samo vi zavrnili, mi smo bili še bolj proti!
Wee123
04. 09. 2012 21.12
-11
Komunisteki, ne razumeme vas. Saj stalno govorite, da vam materialne stvari niso pomembne, da sovražite imperialistične izdelke, da vam visok standard ni pomemben in blablablblablabla, evo dobili boste nižji standard, kje je problem? Zakaj jokate?