Slovenija

Pobudniki referenduma sumijo, da so bili podpisi nekorektno izločeni

Ljubljana, 27. 07. 2012 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
B.G./S.S./Ni.J./STA
Komentarji
112

Predlagatelji so pod pobudo za razpis zakonodajnega referenduma o državnem poroštvu za Teš 6 zbrali 2151 podpisov, potrebovali pa bi jih 2500. Referenduma tako zagotovo ne bo, pobudniki pa zahtevajo, da se zadeva razjasni, saj so vložili skoraj 3000 podpisov.

Teš - 1
Teš - 1 FOTO: POP TV

Potem ko naj bi skupini okoljevarstvenih organizacij in posameznikov pod imenom Ustavimo Teš 6 vendarle uspelo zbrati zadostno število podpisov za nadaljnji korak k referendumu o zakonu o državnem poroštvu za Teš 6, je danes predsednik DZ Gregor Virant njihove upe razblinil.

Pričakovati je bilo, da bo slednji danes potrdil zadostno število zbranih podpisov ter določil datum začetka zbiranja 40.000 podpisov, a zgodilo se je ravno obratno. "Ministrstvo za notranje zadeve me je obvestilo, da število podpisov, ki so jih zbrali pobudniki, ni zadostno. Zbranih je 2151 podpisov, moralo pa bi jih biti 2.500, kar pomeni, da gre zakon v objavo. Slednjega sem tudi že podpisal, ga poslal v urad predsednika republike in zakon bo razglašen, objavljen v Uradnem listu ter bo normalno začel veljati. Tega referenduma ne bo," je bil jasen Virant.

Glede dejstva, da naj bi pobudniki oddali 3000 podpisov, MNZ pa jih je preštel le 2151, je Virant dejal, da MNZ vedno preveri seznam podpisnikov in ugotovi, ali se osebni podatki podpisnikov ujemajo s podatki imetnikov volilne pravice v centralnem registru prebivalstva. "Tam se vidi, koliko od teh, ki so navedeni s točnimi osebnimi podatki, se ujema s seznamom volilnih upravičencev," je pojasnil.

V oddaji 24UR ZVEČER je Kovačič dejal, da se jim zdi količina izločenih podpisov previsoka. Napovedal je, da bodo v ponedeljek s pravnim zastopnikom izvedli preverjanje izločenih podpisov. Kot je še dejal, dvomijo, da bi šlo za naključje ali človeško napako, ker so previsoki milijardni interesi. Pojasnil je še, da lahko, če ugotovijo, da je bila storjena napaka pri izločanju, sprožijo tožbo na upravnem sodišču.

Kovačič dvomi o korektnosti izločanja podpisov

Predstavnik pobudnikov referenduma Vili Kovačič je izrazil dvom o korektnosti izločitve podpisov in zahteval vpogled v gradivo. Predsednika države poziva, naj zakona ne podpiše, dokler se stvari ne razjasnijo.

Kovačič je po tem sporočil, da od predsednika DZ zahteva, da zagotovi verodostojnost izločanja podpisov. "Imeli smo blizu 3000 podpisov, kako je lahko nastal ta manko?" se sprašuje. Od Viranta je zahteval, da jim zagotovi dostop do izločenih podpisov in fotokopije izločenih podpisov, skupno število podpisov ter fotokopije oz. dostop do celotnega gradiva.

"Postopek ni končan, zakon o poroštvu še ne more v proceduro in v podpis predsedniku države. Pozivam predsednika države, da zakona ne podpiše, dokler se ne razjasni, ali so izpolnjeni vsi pogoji za to. Sumimo, da je prišlo do nekorektnega izločanja podpisov," je zapisal Kovačič.

Meni, da je v Sloveniji ključni problem verodostojnost, zato bodo zahtevali njeno ugotavljanje na podlagi dejstev. Prepričan je, da projekta Teš 6 sploh ne bi bilo, če bi v Sloveniji obstajal nadzor državnih institucij. Napoveduje, da bodo uporabili vse, predvsem pravne postopke.

Pobudniki so zahtevali pisno obvestilo o rezultatu preverjanja podpisov in o odločitvi, da niso izpolnjeni pogoji za referendum. Na podlagi pisnega obvestila in pregleda gradiva se bodo odločili o pritožbi.

Pobudniki še menijo, da med podpisanimi obrazci, ki so bili predani v DZ, ni nobenega podpisa "na zalogo". "To se da preveriti, saj je bil v predčasni podpis poslan drugačen obrazec od končno veljavnega. Če je kak tak primer, se ga da takoj izločiti. Sicer pa to nima zveze z rezultatom izločanja podpisov," še pravi Kovačič.

Podpise začeli zbirati prekmalu?

Glede na sum in dokumente, ki kažejo na to, da so se v danem primeru podpisi začeli zbirati že dva dni pred dovoljenim datumom, je Virant dejal, da bi bila smiselna nekoliko drugačna ureditev referendumske zakonodaje. Virant je še dejal, da ne bo nihče preverjal, ali so se podpisi zbirali predčasno ali naknadno, saj osnovni pogoj ni bil izpolnjen.

"Drugi problem podpisov je, da se zbira na zelo enostaven način in da pristnosti podpisa praktično ni mogoče preverjati," je pojasnil in dodal, da je zato zanimiva pobuda, da bi v zakonu o referendumu in ljudski iniciativi določili, da se že v tej prvi fazi podpisi zbirajo tako, da so overjeni na upravnih enotah. "Te podpise bi nato lahko že šteli v tisto kvoto 40.000," je dejal.

Gregor Virant
Gregor Virant FOTO: B.G.

Ta ideja je po njegovih besedah v obtoku, NSi pa z njo pogojuje svojo podporo spremembi ustave v zvezi z referendumom. "Če bodo tudi druge stranke pristale na to spremembo, imamo zagotovljeno ustavno večino za spremembo ustave na področju referenduma," je povedal.

Prejšnji teden sprejeti zakon o državnem poroštvu za 440 milijonov evrov posojila pri Evropski investicijski banki za gradnjo projekta Teš 6 omogoča državno poroštvo za najetje posojila za projekt, a vsebuje pogoje, ki jih mora Teš pred tem izpolniti. Med drugim se cena projekta ne sme zvišati s sedanjih 1,3 milijarde evrov, Teš pa bo tudi moral pripraviti recenziran noveliran investicijski program, ki ga bodo morali potrditi neodvisen recenzent ter nadzorniki Teša in Holdinga Slovenske elektrarne.

Sprememba ustave se sicer nanaša na zoženje predlagateljev – da bi lahko referendum zahtevalo le 40.000 volivcev, da bi morala biti vsaj 35-odstotna udeležba, da bi bil izid veljaven, in na omejitev določenih vsebin. "Ta trenutek imamo 58 glasov podpore za to spremembo. Če bi pristali še na predloge NSi, bi dobili še štiri dodatne glasove in ustavna sprememba bi šla skozi," je prepričan.

Odziv iz Teša: Dela se bodo lahko nadaljevala nemoteno

Neuspela referendumska pobuda o zakonu o državnem poroštvu za posojilo za gradnjo projekta Teš 6 je po navedbah šoštanjske termoelektrarne izrednega pomena. Kot pravijo, se bodo zdaj lahko nemoteno nadaljevala dela pri projektu izgradnje šestega bloka, prav tako bodo lahko nemoteno tekle aktivnosti za črpanje finančnih sredstev.

"S tem je zagotovljena nadaljnja visoka stopnja samooskrbe z električno energijo," so danes povedali v Termoelektrarni Šoštanj (Teš).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (112)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

comment123
28. 07. 2012 21.44
+0
Pobudniki ne dajte se, z vami na lahek način manipulirajo, smo z vami!!!!!!
Majda Božnar
28. 07. 2012 13.17
+2
Ne bom dolgovezila: JASNO, DA VERJAMEM POBUDNIKOM!
zeleniaha
28. 07. 2012 19.44
-1
vili kovacic ste zbirali podpise na zalogo , odgovor NE ..., dedc laze pa se podpise ponareja ZARES ! Ti pa verjem cloveku ki se zlaga za 266 smrti v saleski dolini namesto 133 !!
MERDE-AVE-MERDE
28. 07. 2012 13.08
+2
LAŽ je da podpisov ni bilo dovolj!!!!!!!! VEM, ker sem bil zraven! Prikrili so nam rezultat preverjanja podpisov ob 9. uri. Čez dve uri pa smo za rezultat izvedeli šele iz medijev! To je nedopustno ravnanje! Rezultata ne priznavamo! Zahtevamo preverjanje in ugotovitev resnice. I Z J A V A in ZAHTEVA Na podlagi objavljene vesti, da nismo zbrali dovolj veljavnih podpisov od predsednika DZ zahtevamo, da zagotovi verodostojnost izločanja podpisov. Imeli smo blizu 3000 podpisov, kako je lahko nastal ta manjko ? Zato od predsednika DZ zahtevamo, da nam zagotovi - dostop do izločenih podpisov in fotokopije izločenih podpisov - Skupno število podpisov - fotokopije oziroma dostop do celotnega gradiva Postopek ni končan, zakon o poroštvu še ne more v proceduro in v podpis predsedniku države. POZIVAM PREDSEDNIKA DRŽAVE DA ZAKONA NE PODPIŠE DOKLER SE NE RAZSJASNI ALI SO IZPOLNJENI VSI POGOJI ZA TO. Sumimo, da je prišlo do nekorektnega izločanja podpisov. V Slovenijji je verodostojnost ključni problem. Zato bomo zahtevali njeno ugatavljanje na podlagi dejstev. Pričenja se boj ne le za pravno državo, pač pa za VERODOSTOJNO - pošteno pravno državo. Apriorno zaupanje do državnih institucij ni dovolj, velja samo nadzor. Če bi ta v Sloveniji obstajal TEŠ-a 6 sploh ne bi bilo. Gremo do konca: uporabili bomo vse možne postopke, predvsem pravne. ZAHTEVAMO TAKOJŠEN VPOGLED v PODPISNE LISTE – ŠE DANES. Prav tako zahtevamo pisno obvestilo o rezultatu preverjanja podpisov in Vaši odločitvi, da niso izpolnjeni pogoji za referendum. Na osnovi Vašega pisnega obvestila in pregledu zahtevanega gradiva se bomo odločili o pritožbi. Ljubljana 27.07.2012 ob 13:10 Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič Pripis: Med podpisanimi obrazci, ki so bili predani v DZ ni po našem mnenju nobenega podpisa na zalogo. To se da preveriti, saj je bil poslan v predčasni podpis drugačen obrazec od končno veljavnega. Če je kak tak primer se ga, da takoj izločiti. Sicer pa to nima zveze z rezultatom izločanja podpisov.
zeleniaha
28. 07. 2012 19.46
-1
unmu bajsu naj se zahvali ,zgleda mu je speglar 500 ponarejenih podtaknu
MERDE-AVE-MERDE
28. 07. 2012 13.05
+1
TEŠ6 je KATASTROFA za Slovenijo !
ljevele
28. 07. 2012 13.57
-1
Alojz Železnik 1
28. 07. 2012 00.45
+0
Ah! Naj bo Vili Kovačič vesel, da mu ni treba narediti samomora!
tali?ni tom
28. 07. 2012 00.03
+6
eno drži kot pribito , za ta denar bi v tujini , nemčiji,avstriji nardil dva bloka ! pr ns so pa enga ukradli , rotnik je verjetno podpisal da ni prebral , ostali kaveljci pa tut ! neverjetno kako lahkotno država zapravlja denar državljanom bi pa penzije nižal , plače ,malice prepovedali pa dopuste , hiše bi obdavčili pa take fore ! da ni sram politikov in goljufivih poslancev ki so vsi obljubili da bojo delal za narod ne proti njemu !
ljevele
28. 07. 2012 13.59
-1
ko se pa zavlačuje pa zavira gradnjo pa to neprestano raste (cena)
minister
27. 07. 2012 20.19
+0
kovačiči še štet ne znajo
CRNALUKNJA
27. 07. 2012 22.53
-2
čist nepismen tip je,kaj on hoče?hoče da ga edn za krvatlc ....poboža. njega ni briga če bo po zaprtju teš v šaleški dolini bo nastala totalna kriza.
vzhod
27. 07. 2012 18.54
+1
masnoi delajo svoje
zeleniaha
27. 07. 2012 17.03
-2
Vili je ruknjen ko radiator, dedc neve kolk podpisov so zbrali ,pa nemors verjet kake ta klobasa!
gordo
27. 07. 2012 15.17
+5
zdej še podpise kradejio
zigoollo
27. 07. 2012 14.59
+10
dejstvo bom napisal delam v termoelektrarni šoštanj in vam povem tole imamo najmodernejši premogovnik v evropi novo mehanizacijo in še kar nekaj premoga za vsaj 40 let še... Tudi sam sem proti onesnaževanju okolja zelo vendar je že bil otako da smo to porebovali saj prej drugih idej ni bilo tudi zdaj daje termoelektrarna celotni sloveniji tretjino električne energije tako da si ne morem predstavla da bi danes to elektrarno izklopli kaj bi bilo z oskrbo z elektriko po Sloveniji.... NO NAJBOL POMEMBNO KAR SEM HOTU NAPISAT je to da tudi če se 6 blok ne bi gradiu bi se premog v vsakem primeru ves skuril vendar v krajšem času v bloku 5 saj je ta blok manj varčen in veliko bolj škodljiv za okolje... Blok šest je pa najmodernejša svar zelo varčna in izredno prijazna za okolje proti prejšnim blokam! Tretje tretjina bloka 6 je že zgrajena tako da če bi vse skup ipovzeli bi bila neke vrste katastrofa za celo sloenijo da bi se vse skupi prekinalo sredi tako drage in modene gradnje saj bi se naprej onesnaževalo še bolj... Upam da razumete kej kar sem napisu sploh tisti ko ste podpise zbirali..
FCL
27. 07. 2012 15.03
+6
Jaz ti verjamem, in naj se zgradi, če se je že toliko denarja zmetalo v ta projekt. Pa srečno!
zigoollo
27. 07. 2012 15.11
+5
ja to je pa žalostno da se je ob teh delih toliko pokradlo... Da ni nekega bolšega nadzora pri tako dragih in zahtevnih projektih
zigoollo
27. 07. 2012 15.14
+8
to pa tudi jaz upam da če se bo nadaljevalo da bo nadzor nad našim davkoplačevalskim denarjem večji nadzor! Tudi nam delavcam v elektrarni je hudo ko lahk samo gledamo kako se krade vemo vse zakaj se gre a nič ne moreš
Pygmalion
27. 07. 2012 15.55
-6
Če delaš v TEŠu, še ne pomeni, da si strokovnjak za energetiko - po kvaliteti slovenščine v zgornjem zapisu pa to definitivno nisi. Sprejemljivost projekta bi morala oceniti predvsem neodvisna stroka (pa to ni "stroka" v Šaleški dolini) in ta ga je po mojih informacijah v glavnem ocenila negativno.
Pygmalion
27. 07. 2012 16.18
-1
Tiste, ki jih zanima mišljenje pravega strokovnjaka naj v Google vtipkajo djonlagić blok 6.
minister
27. 07. 2012 21.50
+1
ma res ste nekateri brihtni ko marele elektrika ni v solati pa ne raste na drevju, ko sonca ni je tema, ko veter ne piha je tišina, ko ni vode je suša, ko je vode preveč so poplave in tudi takrat ni elektrike od tam......teš pa dela in dela..naj bo to jutro ali noč ali vročina ali dež....teš dela elektriko tretjini, vas neumnežev, ki mislite da vam škatle delajo na luft
sikorsky
28. 07. 2012 08.35
+0
Pygmalion,...ne žali ljudi preko tipkovnice,...
pika poka ježek
27. 07. 2012 14.56
+8
Tole me pa spominja na število neveljavnih glasovnic pri vsakokratnih volitvah.
zeleniaha
27. 07. 2012 14.54
-1
VILI nc bat se par mescev take klobasaj pa bos predsednik vlade rato ..
justinijan
27. 07. 2012 14.44
+3
wikix, lepo si povedal a pozabljaš, da je že v to zgradbo bilo vloženih 500 milj. eurov, drugih naravnih pa ne vemo ali pa nočemo izkoriščat, glej zunaj sije sonce.pač naj bo tako kot je, sami smo si krivi.kot rečeno, lahko se greješ doma na svečo......
justinijan
27. 07. 2012 15.08
-1
justinijan
27. 07. 2012 15.09
-1
jozenovi
27. 07. 2012 14.42
+3
,..imeli smo referendume o vseh možnih "sranjih",..ta ki je vreden naše prihodosti,..pa NE!!!
jozenovi
27. 07. 2012 14.21
+9
,..bratje in sestre na ulice s krampi vilami in lopatami da zagrebemo ta "gnoj" tja kamor spada ,..potem pa sadit hruške pa jabčka da bo saj kaj od njih!
WikiX
27. 07. 2012 14.09
+6
Gremo še enkrat, Slovenija proizvede več elektrike kot jo porabi, vzdrževanje državnih elektrarn je poceni, ker pa elktrike ni mogoče skladiščiti in tudi napetost pada z razdaljo od transformatorjev, jo prodajajo sosedom in sicer tako, da večkrat kar kompenzirajo za kakšne dolgove, storitve ali robo. Elektrika je tudi kapital, zato in ker jo rabimo ob večjih obremenitvah, jo tudi uvažamo, s čimer pokrivamo deficit s sosedi. Državna podjetja so jo večkrat dobila tudi zastonj oziroma so nekaterim odpisali dolgove, medtem ko jo družbena samozaščita neprilagojenim občanom nezakonito izklaplja, izmišljujejo si pavšale, ne izplačujejo jim socialnih subvencij in in občinskih pomoči, nabijajo abnormalne kazni, pa take fore, ker brez elektrike posameznik težko preživi več kot par dni, sploh v večstanovanjskih naseljih. Da ne bi bilo preveč očitno, je država začela odpirati podjetja za trženje električne energije, ki sami ne proizvedejo niti volta in niso za firmo zapravili niti centa svojega denarja, običajno gre za javne uslužbence, ki jim država prodaja elektriko po subvencionirani, bistveno nižji ceni kot pa jo sama uvaža. Vse to in še veliko več je naš elektro sistem, kolikor je sploh še našega, ostanek totalitarne diktature in del fašističnega represivnega aparata, tudi delavci elektra so namreč nedotakljivi in ostanejo na položajih do smrti, ko jih zamenja družina. TEŠ je navaden kriminal, korupcija je več kot očitna, cena za več kot enkrat previsoka, ne najdejo nobenih papirjev, čeprav se projekt ni niti začel, veljavne kazni za javne uslužbence so dvojne, vendar ni nihče niti v postopku. Vse pod izgovorom nacionalnega interesa razvoja saleške doline, ki jo hočejo spremeniti v rudarsko pokrajino, čeoprav povsod po Evropi zapirajo rudnike. Od TEŠ državljani ne bomo imeli nič, na koncu bomo zapravili milijarde, plačevali elektriko po najvišji ceni, zaradi skrajne nerentabilnosti pa znajo termoelektrarno še prodati tujcem, ki jim je skoraj zastonj energija v strateškem interesu in po najnižji možni ceni, pri čemer bomo milijardne razlike in uničena življenja rudarjev seveda plačevali državljani. Alternativ je ogromno, vse so boljše od termoelektrarne, niti za novo ni realne potrebe, vendar so zagonili skoraj toliko denarja, kot bi že nekaj let obratovala, poleg tega je obtožb že toliko, propaganda plačanih dezinformatorjev takšna, da jih lahko reši le še totalitarna diktatura, kar se bo kot vse kaže tudi zgodilo. Mi nismo neki hlapci, mi smo narod sužnjev, katerih življenja so v celoti last duševno bolne in razčlovečene države, sami sebi bomo morali financirati gotovo pogubo.
izdajalecivan
27. 07. 2012 14.13
+9
nimaš pravice omenjat rudarjev ker nimaš pojma o njih in o njihovem delu lapaj kje drugje
WikiX
27. 07. 2012 14.22
+7
Ob tem sem se spomnil dialoga iz odlične drame The Debt, med starim nacističnim zčočincem in agentko Mosada , ki ga je v nekdanji Vzhodni Nemčiji pomagala ugrabiti, da bi ga odpeljali v Izrael in mu sodili za zločine proti človeštvu. Medtem ko ga je hranila, ji nacistična zver razloži, kako so lahko v taboriščih pobili na tisoče njenih rojakov, le štirje SS vojaki so jih stražili, pred odhodom v krematorij so jim iz rok iztrgali celo otroke, pa se izmed tisočih ni niti eden žrtvoval, poskušal pobegniti ali jim preprečiti morijo. Pomislite, štirje vojaki in nekaj tisoč ljudi, ki so mirno in poslušno odkorakali v gotovo smrt, potem ni tako čudno, da so si v očeh nacistov zaslužili le prezir in zanje niso bili niti ljudje. Toliko o morebitnem uporu.
WikiX
27. 07. 2012 14.23
-1
RDECAVEST, pa imam pravico nacional boljševik, enako kot ti, bodi vesel, da lahko sploh debatiramo.
Pygmalion
27. 07. 2012 16.03
-1
@zigoollo Ti boš govoril o najmodernejšem rudniku, prvo se nauči književnega jezija! Preišči malo Internet pa boš našel odprto pismo enega profesorja energetike, ki razlaga, da gre za zastarelo tehnologijo kurjenja lignita, medtem ko se ravno v tem času - in to bistevno ceneje - v Nemčiji gradijo termoelektrarne na lignit naslednje generacije, kjer je izkoristek lignita bistveno večji od TEŠ6.
musl
01. 08. 2012 22.48
Slovenija proizvede več energije kot jo porabi. Zakaj jo pa potem kupujemo ?
jozenovi
27. 07. 2012 14.08
+6
,..napisal bi samo še to,..kako politiki delajo "biznis",..dobijo provizijo potem pa hočejo ta denar oplemenitit pa jih potem itak vedno vsak scat pelje pa vse izgubijo,..potem pa pač spet ponovijo ,..buhahahha
jozenovi
27. 07. 2012 14.11
+2
,..ponavadi z tujci ker jih slo. je mala pa jih poznajo,..
wsharky
27. 07. 2012 14.05
+17
... he he he .. podpisi so zmanjkali ... se ne cudim, ce vemo kdo je predsednik parlamenta ... in na kak nacin je to postal ...
FCL
27. 07. 2012 14.09
-6
Dej nehi srat že enakrat...včeraj smo dobili podpisne liste ob 10.30, do 14.30 je cca. 30 ljudi preverjalo verodostojnost podpisev kot zakon to določa. Veljavnih je bilo točno 2151, ostali so bili izmišljeni, nečitljivi, napačni ali nepopolni, ti je jasno sedaj?
eiffel
27. 07. 2012 14.15
+8
wsharky
27. 07. 2012 14.17
+8
... ajfel ... to pomeni, da tistih 30 ljudi ne zna brat ...
Geronemo
27. 07. 2012 14.19
+12
FCL: Potem pa dajte objavit te izmišljene, nečitljive, napačne ali nepopolne podpise... Pravzaprav glede na to da imate tako dodelan informacijski sistem mislim da ne bi bil problem objavit skenov te liste ... NAJ LJUDJE VIDIJO. In se bo takoj videlo kako nekdo poskuša manipulirati z nami... Ker eni ali drugi so kazensko odgovorni ali ne???
FCL
27. 07. 2012 14.20
-4
eiffel...veš kaj pomeni nečitljiva beseda? To, da jo ne moreš razločno prebrati, je tako?
FCL
27. 07. 2012 14.20
-2
Geronemo...poznaš Zakon o varstvo osebnih podatkov? No, potem veš, da to ni mogoče...
Geronemo
27. 07. 2012 14.21
+9
Če so nečitljivi, napačni ali karkoli že, potem ni straha da bi nekdo bil ogrožen ali? In če se ENO štetje izkaže za neverodostojno potem pomeni da so lahko VSI referendumi bili zmanipulirani... In to dejstvo nam onemogoče neko varovanje osebnih podatkov, ko gre samo za priimek ime, letnico rojstva in podpis????
FCL
27. 07. 2012 14.24
+0
Imaš tako pooblaščenko na vratih...samo omeni osebne podatke.
Geronemo
27. 07. 2012 14.27
-2
Za dokazovanje potrebuješ samo ime in priimek, ostalo se lahko zatušira... In kolikor vem ime in priimek nista objava osebnih podatkov...
FCL
27. 07. 2012 14.32
+2
Poleg imena in priimka je potreben še roj.datum, naslov stalnega bivališča, državljanstvo Slovenije, lastnoročni podpis in datum podpisa. Če karkoli od tega manjka ali je navedeno napačno, nečitljivo, nepopolno ali izmišljeno se podpisa ne šteje...ljudje se bojijo dajati očitno prave podatke a ne...ne vem, a se ti zdi 16.16.1981 verodostojen rojstni datum? To je to, več pa ne bi pisal...
Geronemo
27. 07. 2012 14.42
+7
hmm... če pišeš hitro načeloma lahko 10-ko takoj zamenjaš za 16-ko... In če se priimek in ime ujemata z naslovom... je potem nekdo zavestno napisal napačni datum???? Vglavnem vsak od vas je moral v 4 urah preveriti identiteto 100 prebivalcev... Preverja kdo izločene vpise????? Mah boli mene, Slovenija bo gorela tako ali drugače, pa s to elektrarno ali pa brez nje...
FCL
27. 07. 2012 14.49
-1
Mediji so krivi za vse tole prerekanje po forumih. Namesto, da bi napisali naslov : Zbranih je bilo le 2151 legitimnih oz. pravilnih podpisov, zato referendima ne bo...se objavi: Kam so zginili podpisi za referendum o Teš 6 !
laznivec
27. 07. 2012 13.55
+8
In potem je jasno zakaj "kriza"... Ker denar izgine v rokah "gospodarstvenikov" in "politikov", katerih maloumna psiha je kot jama brez dna, denarja jim nikoli ni dovolj, četudi le za skrivanje v davčnih oazah... Le da ga nimamo mi, navadni ljudje, ki ta isti denar ustvarjamo. Ta družba s svojimi"stebri družbe" je gnila, da bolj biti ne more.