Slovenija

Rdeči noski obiskali begunce

Šentilj, 23. 10. 2015 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Otroke v šentiljskem nastanitvenem centru so obiskali Rdeči noski, ki so prišli zato, da bi pozdravili žalost. Kot so povedali, žalost pozdravijo s petjem, plesom in čaranjem, pa tudi z veliko objemi in topline. Begunci so Rdeče noske lepo sprejeli, otroci pa so se nasmejali.

Rdeči noski obiskali migrante
Rdeči noski obiskali migrante FOTO: Generalna policijska uprava

Na tisoče kilometrov prehojenih poti, spanje na mrazu in dežju, iskanje boljše prihodnosti, vse to so stvari, ki jih poznajo prav vsi begunci, tudi otroci, ki s svojo družino bežijo iz domovine. Da bi vsaj za trenutek pozabili na težke razmere, ki jih spremljajo, so begunce v šentiljskem nastanitvenem centru obiskali profesionalni umetniki v klovnovski preobleki, Rdeči noski.

Rdeči noski, ki so usposobljeni za delo v posebno občutljivih pogojih, so tako bolnišnične hodnike zamenjali za nastanitveni center Šentilj, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Rdeči noski obiskali migrante
Rdeči noski obiskali migrante FOTO: Generalna policijska uprava

Včeraj so v centru obiskali otroke in jim z dobro voljo in igro polepšali dan. S svojim smehom, humorjem in glasbo pa niso razveselili le otrok, ampak so bivanje popestrili tudi marsikateremu odraslemu, saj nasmejanih obrazov ni manjkalo.

Kot so povedali umetniki z rdečimi noski, so v nastanitveni center prišli predvsem zato, da bi vse, ki so žalostni, pozdravili. Žalost sicer zdravijo s petjem, plesom in čaranjem, pa tudi z veliko objemi in topline. Varja Golouh Prodan iz društva Rdeči noski pa je povedala, da so Šentilj obiskali zato, da med ljudi prinesejo malo veselja. Begunci so jih lepo sprejeli, otroci pa so se nasmejali.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3