Slovenija

Razstavljeni predmeti umrlih na Korziki

Ljubljana, 14. 08. 2008 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
5

Svojci žrtev letalske nesreče na Korziki so razburjeni, saj so osebni predmeti njihovih v nesreči umrlih sorodnikov razstavljeni v vojašnici Franca Rozmana Staneta, za kar jih veliko sploh ne ve.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1_Brusli
18. 08. 2008 08.11
Čez slabih 25 let bodo ti arhivi postali javni, takrat se bo ponovno začelo odpiranje ran in ponovno bodo lahko nekateri pametovali in se trepljali po prsih. Prav tako takrat ne bo nihče nič spraševal, tako kot me sedaj v 27 letih ni niti enkrat.
Ramzess
15. 08. 2008 11.01
"Svojci žrtev letalske nesreče na Korziki so razburjeni, saj so osebni predmeti njihovih v nesreči umrlih sorodnikov razstavljeni v vojašnici Franca Rozmana Staneta, za kar jih veliko sploh ne ve." Da niso vedeli, da so počistili mesto nesreče na Korziki, pripeljali ostanke domov (v Slovenijo) in osebne predmete (gotovo zdaleč ne vseh) umrlih svojcev razstavili na ogled, ta je pa res dobra. Kje so ti ljudje, ki se (bojda) imajo za svojce bili ves ta čas. Tu ne gre za to, da ne bi vedeli za razstavo, pač so očitno prizadeta osebna čustva, pa še kaj zraven. "To, kar so naredili, je nedostojno in nespoštljivo do svojcev žrtev. Po 27 letih si verjetno ne želijo več obujati mučnih spominov na izgubo svojih najdražjih." Že morda, obujanje spominov pa je tudi po svoje relativno, saj sploh ne poznajo cele resnice o nesreči, ki bojda to sploh ni, saj je še mnogo dokumentov pod ključem, kar pomeni, da (morebiti) resnica tudi. Osebno se tega prav nič ne spomnim, sem bil še premajhen. Človek se vpraša čemu služi kar 50 let blokade in skrivanja resnice, če računamo, da po tem času neposredno in posredno vpletenih ni več, in nihče več ne ogroža nikogaršnjih interesov. Kako so sploh ljudje prišli do take ideje, kot je časovna blokada nekih uradnih papirjev, ki v glavnem ščiti riti odgovornim, in ničemur drugem. Po tem času so podatki zanimivi le še za zgodovinarje.
brankasrbijanka
15. 08. 2008 00.03
Čakam komentar Tončka Balončka ;-)
nocomment24kur
14. 08. 2008 22.21
To, kar so naredili, je nedostojno in nespoštljivo do svojcev žrtev. Po 27 letih si verjetno ne želijo več obujati mučnih spominov na izgubo svojih najdražjih. Razstaviti osebne predmete žrtev nesreče je približno tako nespodobno kot odkritje spomenika Drnovšku v Zagorju kljub nasprotovanju svojcev, ali preimenovanje brniškega letališča v "Pučnika" (temu so njegovi svojci ravno tako nasprotovali).
Buena Vita
14. 08. 2008 21.27
to se mi ne zdi lepo