Slovenija

Razrešili direktorja celjske bolnišnice

Celje, 15. 11. 2017 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Razrešili so direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca, ki je bil na tem položaju od leta 2007. Očitajo mu nepripravo finančnega načrta za letos in nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja. Ferjanc očitke zanika, podpirajo ga tudi vseh 31 predstojnikov bolnišničnih oddelkov.

Bolezen
Bolezen FOTO: Kanal A

Svet zavoda celjske bolnišnice je na današnji seji s funkcije direktorja Splošne bolnišnice Celje razrešil Marjana Ferjanca, ki je bil na tem položaju od leta 2007. Člani sveta zavoda so mu očitali nepripravo finančnega načrta za letos in nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja.

Predsednik sveta zavoda Andraž Jakelj, ki je prejšnji teden zaradi konflikta interesov s te funkcije odstopil, je po seji v izjavi za medije povedal, da je za Ferjančevo razrešitev glasovalo šest svetnikov, podprli pa so ga trije člani. Razrešitev Ferjanca pa mora zdaj potrdili vlada. Svetniki danes niso imenovali vršilca dolžnosti, ker noben izmed dveh predlaganih kandidatov ni dobil zadostne podpore.

Ferjanc je sredi prejšnjega tedna zavrnil očitke sveta zavoda, ki je na zadnji seji sprožil njegovo razrešitev. Kot je takrat povedal Ferjanc, je finančni načrt svetu zavoda predložil aprila letos in ta ga je takrat tudi sprejel. Potem so načrt poslali ministrstvu za zdravje, ki ga ni sprejelo in je zahtevalo popravek načrta. "Ko je bil sprejet intervencijski zakon, smo pripravili nov finančni načrt, ki ga je svet zavoda obravnaval na oktobrski seji in ga ni potrdil," je dejal Ferjanc.

Glede nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja je Ferjanc pojasnil, da je leta 2008 delovna inšpekcija ugotovila nepravilnosti v 34 primerih, ki so jih potem odpravili. Nepravilnosti so se zgodile zaradi nejasnosti navodil za izplačilo plač, je dejal in poudaril, da delovna inšpekcija ni ugotovila, da bi celjska bolnišnica kršila zakon o plačah v javnem sektorju.

"Postopek moje razrešitve je nezakonit, svetu zavoda pa sploh ni mar za celjsko bolnišnico. Moja razrešitev je politično motivirana," je takrat ocenil Ferjanc.

Strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar, ki po Ferjančevi razrešitvi razmišlja o svojemu odstopu, je danes dejal, da je vseh 31 predstojnikov bolnišničnih oddelkov celjske bolnišnice podprlo Ferjanca, svojo podporo pa so izrazili tudi pisno. Napovedal je, da se bo v četrtek na izredni seji sešel strokovni svet bolnišnice. Neuradno naj bi zdravniki v celjski bolnišnici zaradi Ferjančeve razrešitve delali samo še 40 ur tedensko.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FC Chelsea2
16. 11. 2017 12.09
+1
Kadrovanje vlade se nadaljuje in verjetno se bo samo še povečajo. Medtem ko ministrica za zdravje ostaja ob veliko večjih očitkih in nesposobnostih
ChampionsLeague17
16. 11. 2017 00.10
+3
barabe pokvarjene.. kerga bojo še v grob spravli ? mojga dedija so že
cevor
15. 11. 2017 22.54
+9
Sramota od države! Politično nastavljen Jakelj v treh nadzornih svetih odstavlja direktorje po naročilu ministrice. Gnusijo se mi taki ljudje! Malinovec, ki je diplomiral leta 2008, ko naj bi se zgodile nepravilnosti v prevedbi plač - in to za kuharice!!!! Cela bolnica stoji za direktorjem, iti pa mora, ker je v SDS! Bruh!
srecnii
15. 11. 2017 21.20
-1
Tako bi moral bit v tej državi, kdor ni sposoben ga je treba odpustit.