Slovenija

Razlike v cenah zdravstvenih storitev

Murska Sobota, 02. 01. 2009 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marjan Maučec
Komentarji
10

Razlika v ceni zdravstvene storitve med bolnišnicami je lahko tudi 17 odstotkov. Zato so se nekatere bolnišnice uprle zavarovalnici in niso hotele podpisati letne pogodbe, pač pa so zahtevale arbitražo.

Razlika v ceni zdravstvene storitve med bolnišnicami je lahko tudi 17 odstotkov. Zato so se nekatere bolnišnice uprle zavarovalnici in niso hotele podpisati letne pogodbe, pač pa so zahtevale arbitražo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tone Anžlovar
06. 01. 2009 14.47
Globin, pa bi znal navesti vsaj 10 teh tujih strokovnjakov, ki so to trdili in kje so to objavili? V tistih časih se je trdilo marsikaj, pa tudi to, da so drugi nekaj trdili, se je neverjetno izdatno trdilo, a se navadno izkaže, da gre za klasično levičarsko propagando, ki nima realnih osnov. Diktatura potrebuje takšne \"trditve\", da prepričuje ljudi, kako fino se jim godi v zaostali državi.
Tone Anžlovar
06. 01. 2009 14.43
Gospod Moore je že naredil \"reportažo\" o slovenskem zdravstvenem sistemu v filmu Sicko (z \"dokumentarnimi\" posnetki nadaljevanke Naša mala klinika) in ga postavljal ob bok ameriškemu, kjer praktično ni čakalnih vrst, pacienti pa imajo bistveno višje možnosti za ozdravitev in preživetje kot pri nas. Zavarovanje je pri njih stvar svobodne odločitve in ne suženjske prisile, kot pri nas (levičarski mediji pa to prikazujejo kot grozovit podatek, češ da niso vsi zavarovani). Kot najboljši zdravstveni sistem je Moore proglasil kubanskega, kjer z ljudmi ravnajo slabše kot pri nas z živalmi, peščica politične elite pa ima, za rajo nedostopne, vrhunske storitve. Če imate dober želodec, v google odtipkajte the real cuba in si oglejte fotografije. Se pravi, se je na Moorovo mnenje res blazno modro zanašati, ker je velik in nepristranski strokovnjak. :) Dokler ne bo zdravstvo pri nas popolnoma sprivatizirano, ni upanja na izboljšanje razmer.
Buena Vita
05. 01. 2009 19.22
GLOBIN DEJ SE INFORMIRI ČIGAVI IMAJO PEST NAD DENARJEM,SI KJE VIDEL KATEREGA DESNEGA,POVSOD IMAJO LEVAKI PEST NAD KAPITALOM-DRŽAVNIM PREVERI IN JOKAJ
hinko.murovec@siol.net
03. 01. 2009 18.59
MojcaCoh, 11:01, vse drži le kitajske masti je škoda. Take so običajno polili s katranom in povaljali v perje, a kaj hočemo zlati stari časi so žal minili. Veš Mojca sedaj živimo v \" pravni in socialni državi\" deželi blaginje in pravičnosti.
strogoff
03. 01. 2009 12.57
\"Kvalitete\" pa še vedno ISTE ??...
MojcaCoh
03. 01. 2009 11.01
Za zdravstvo lahko zapišemo... Dokler ni bilo ministra, njegovega kabineta, strokovnih služb, zavarovalnic, komisij, podkomisij, nadkomisij, razpisov, Koncesij, pogodbenega dela, fuša v z udarniškim delom zgrajenih zdravstvenih ustanovah in se ni strokovno delalo.... Ni bilo čakalnih vrst, pacienti zadovoljni, zdravniki so celo delali in nihče ni ustvarjal dobička ter pisal belih receptov za tretjerazredni generik, ki si ga zavarovanci morajo plačati sami in si delal Norca z ljudmi ki plačujejo vsaj tri in več zavarovanj.. Ljudje ker pacienti ne morejo bi vas že davno morali namočiti v Kitajsko mast Mojca
Globin
02. 01. 2009 23.37
ZZZS - požgat, direktorje pa #%$#%! Zame ni zdravnik ki ne dela v ambulanti. Sploh pa tisti ki se proda zavarovalnici, sram vas bilo. Nej rečejo desni al karkoli ste, prej je bil zdravstveni sistem dosti boljši kot zdaj - v zadnji 15 letih smo šli 30 let nazaj. Vsi tuji strokovnjaki so se strinjali, da če je bilo kaj dobrega na balkanu, je bilo to javno zdravje. Zdaj pa silimo v ameriški sistem - Vzajemna, ja, nate kažem.
mc_burek@email.si
02. 01. 2009 21.47
očitno ma bolnišnica vsaj sposobne ljudi in direktorja
Buena Vita
02. 01. 2009 20.12
VEDNO PRAVIM,NAJ NAREDIJO SELEKCIJO,IN BO VSE V REDU,TUDI PLAČEVANJA SE BODO USKLADILA,