Slovenija

Razkritja o domnevnih nepravilnostih v vrtcu na Ptuju: Odvetnik grozi s tožbo

Ptuj, 31. 03. 2016 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kljub številnim pričevanjem naj ne policija ne ministrstvo za izobraževanje ne bi odkrila ničesar spornega pri poslovanju vrtca na Ptuju, katerega ravnateljica je Božena Bratuž. Je morda razlog v tem, da je na račun vrtca podjetnik, ki prijateljuje s hčero sekretarke z ministrstva, dobro služil?

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strokovnadelavka
01. 04. 2016 20.22
+18
Danes smo javno /tajno/ glasovale, če nam je gospa Božena grozila ali ne. Predavanje o njeni poštenosti je imela njena pomočnica. Novinarji pa so krivi, če se ugled vrtca podira...
Jožajoža
01. 04. 2016 18.08
+19
. božena je BOG , ona in njen partner z rdečimi hlačami hodita po PTUJU kot pava. kamor koli prideta, imata vse zastonj. "LASTITA" si mesnice,restavracije,tržnico, v glavnem vse DEJAVNOSTI , ki vrtcu dobavljajo. NAJEMNIK MESNICE, ki že leta in leta dobavlja meso vrtcu, je najemnik slabo leto, in že se vozi z avtomobilom vrednim nad 50 000 evrov.
NI?KRIV
01. 04. 2016 10.43
+24
Iz prispevka TV je ugotoviti, da za grdobije niso imuni niti na ministrstvu za šolstvo. Nasprotno, dajejo celo podporo tistim, za katere je več kot očitno in dokazano, da so jim korupcija, klientelizem itd . zelo blizu. Podporo osebi s pomembnim imenom in zaslugami nekje? Prav. Ampak če ta oseba ni tisto za kar se ji podpora daje je zrela za pregon za sankcije kot mi vsi "navadni " državljani. Zaradi oseb kot je Božena Bratuž nas mora biti strah živeti v Sloveniji in nas mora biti strah za prihodnost naših otrok. Institucije pravne države so moralno, etično in bojim se tudi strokovno, na najnižjem nivoju doslej. Zaradi posebnih razlogov posameznikov in služb , zaradi njihove neaktivnosti, neprofesionalnega odnosa ali celo nesposobnosti pristojnih državnih organov, vsi tonemo. V zdravi demokraciji bi ob ugotovitvah iz prispevkov TV, če ne zaradi osebne odgovornosti pa že zaradi objektivne odgovornosti, samoiniciativno odstopili vsi odgovorni. V Sloveniji pa poslušamo Boženo Bratuž z izjavami: "nič ne vem za to, nisem ničesar dobila, vse je bilo raziskano, inšpekcije niso ugotovile ničesar, policija ni ugotovila ničesar, tožilec je kazensko ovadbo zavrgel itd....". To je realnost te družbe. Nič nisem kriv!!! Sem le žrtev manipulacije, nekdo me želi izpodriniti, tu sem zato da vladam, po mojem odhodu bo zavod propadel,... . Žal so zavedeni celo bližnji sodelavci Božene Bratuž, ko bodo "spregledali " , če sploh bodo , ko bo zanje prepozno. Ali se ne zdi, da bi morala Božena Bratuž po 46 letih službe, pri starosti 66 let pri ravnateljevanju v Vrtcu Ptuj že iz rajnke Jugoslavije (kot je sama povedala), odstopiti že sama?Ali bi vztrajala na delu tudi takrat, če bi bila v tem istem vrtcu ves ta čas zgolj snažilka (z vsem dolžnim spoštovanjem do tega dela, ki je še kako potrebno povsod)? Končno ima Ptuj župana, ki je odločen, da grdobijam, ki se jim reče korupcija, klientelizem in druge rak rane te družbe, na ptujskem, naredi konec. Verjamem, da je zgodba Vrtca na Ptuju le vrh ledene gore. Stopimo zato skupaj vsi , ki dobro in pošteno delamo in podprimo vse poštene ljudi, ki so se odločili upreti grdobijam , klientelizmu, korupciji itd. ne samo na Ptuju ampak v Sloveniji Šele z odpravo akutne zastrupitve slovenske družbe s korupcijo , klientelizmom in drugimi kriminalnimi dejanji, bo tudi prihodnost naših otrok lahko svetla. Zato stopimo skupaj. Ne jutri temveč že včeraj.
Brane Svetovanje
01. 04. 2016 09.29
+27
.... Večkrat slišim, da dotična gospa pozna Veliko Pomembnih Ljudi. Tako da - bojte se je - je njeno sporočilo !!!! Ha ha ha ha, lokalni pomembneži pa se medtem od nje distancirajo, kar je pametno in modro. Jaz poznam, da naštejem: diplomate mednarodnega prava, ustavne sodnike, pravnike kazenskega in kazensko procesnega prava, sodnike, porotnike... Popolnoma nepomembno. Kar za tak primitivizem sem pa res dovolj čisto SAM. Ti ljudje na mojo pobudo spremljajo dogajanje, a jih resnično ne potrebujem. Se pa zgražajo in dobil sem, reci in piši, 143 sporočil kritik sistema in "ugledne gospe", ki omogoča tako nedopustno ravnanje. In niti ene same, NITI ENE, pozitivne stvari O osebnostnih lastnostih Železne Lady pa ne bi tukaj, ker bi lahko presegel okvirje objektivnega in družbeno dopustnega javnega govora. Brane.
Brane Svetovanje
01. 04. 2016 09.13
+23
Moram reči, da me je včerajšnje pisanje gospe Brill., - odgovori na moje mnenje, tako razkurilo, da bom premoženjsko stanje gospe BB kar odnesel na DURS (osebno). Sprejmem vse argumente, ne pa tega, da v zadnjem stavku napiše odgovor tako, kot bi jaz kadarkoli očrnil vzgojiteljice. Vzgojiteljice, pomočnice in večina osebja dela odlično, nadpovprečno in izključno njihova zasluga je, da je Vrtec Ptuj v pozitivnem stanju in ugledu. Izključno njihova in verjemite, zaposleni so delali čudeže!!!! In ko si v živi zid postaviš te ljudi, pač nimam več tolerance. Spoštovana podravnateljica Brill...., hvala za pobudo, katere del tega je tudi, da imate čas pisati komentarje v službenem času. Prav zanima me, od kod je plačana "lupinica", ki je le 6m dolg gliser z dvema 140 konjskima Johnson motorjema. In stanovanje, hiša, parcele.... A samo po pravni poti. Lepo vas pozdravljam, Brane. P.S. Hvala za pobudo!!! nisem imel namena doslej...
NI?KRIV
31. 03. 2016 21.53
+35
Vse zgodbe Božene Bratuž s TV so kot kriminalka, ki ti niti spati ne da. Pri grdobijah pa še ministrstvo tistim, ki želijo resnico, položi na srce, da zaradi ugleda... gospe Božene Bratuž ne bi obravnavali. Pa ljudje , kje živimo? Zbudite se. Taki zlikovci kot je ravnateljica vrtca Ptuj so nam ukradli državo. Vsak po malem. Žalosti me in sram me je, da smo se ptujčani do sedaj le pogovarjali o njenih grdobijah. Bila je javna skrivnost, ki so jo očitno ščitili lokalni organi pregona. Vprašam se kaj so pa oni imeli od tega ali vsaj vplivni posamezniki teh organov, zakaj so bili pasivni in so si zatiskali oči ? Ali je res novinarka boljši in sposobnejši kriminalist kot uslužbenci pristojnih organov? Posledica koruptivnih ravnanj Bratuževe pa je prikrajšanje naših otrok in maksimalna obremenitev naših žepov s plačilom vrtca.
razocarani
31. 03. 2016 21.29
+31
se v vrtce so se zatekli zlocinci ,,niti ortoci jim nic ne pomenijo ,,pohlep elite je zamegliv se zadnji kancek razuma ,,bolnim ,otrokom ,starckom krdete banda prokleta ,,se zevedate kako podli ste ,,ze sam izgled te direktorice je grozljiv ,,kako potuhnjeno gleda ,iz nje prev zari zloba ,,se za grozljivko je predivja ,,bi gledalci zbezali z predstave kjer bi nastopila ,,in se upa si trditi da ni kriva ,,prokleta lazniva tatica ,,da ti psi razmetali kosti iz groba ,,upam da bos to precitala ,,in sram vas je lahko vse ki vas je oskodovala in sikanirala da ni med vami junaka ki bi ji vsj bananin olupek vrgel pod tace ,,take batine si zasluzi ta grdobina da bo pomnila za vse zlocine ki jih je storila
Jožajoža
31. 03. 2016 21.22
+28
ne samo ta podjetnik,serviser, dobro so služili na račun vrtca dobavitelj mesa, prejšnji in sedanji in dobavitelj zelenjave. vsi v verigi so nenormalno bogati.
Brane Svetovanje
31. 03. 2016 20.05
+37
In tako spoštovani slovenci, spoštovane slovenke, dobimo novo ustavno kategorijo ljudi, ki jim pravimo "ugledni sloj". Torej če plačujete drag vrtec, ste delavec v podjetju, vaš otrok pa v vrtcu nima niti tobogana, boste žal morali sprejeti, da niste ugledni sloj. Nekdo, ki izjavi kaj takega in je predstavnik javnega sektorja, v tujini seveda, je v suspenzu z naslednjim dnem. Če tale izjava župana drži, v kar osebno ne dvomim, lahko z današnjim dnem Ustavo RS mirno skurite. Res je, sem ptujčan. In to, kar meni večina ljudi o tej "ugledni" gospe, si ne bi upal zapisati niti v lastni skrivni dnevnik - bilo bi me sram zapisovati take besede. Prepričan sem, da gre za popolno fikcijo in zlorabo besede "ugled". Saj vemo, Ugled si moramo priboriti in ga negovati. A če je "ugled" posledica institucionalne in sistemske korupcije, potem mi pri teh letih ni niti malo jasno, kje živim. In če bi sam imel tak "ugled", ne bi stopil na pločnik med bloki v Ptuju niti enkrat samkrat več. LP, Brane, 67 let.
Bororo
31. 03. 2016 19.25
+21
vezi - povezave - če jih maš si zmagal / če te ne dobijo si veliki zmagovalec !!!! tko je to v Sloveniji
skorumpiranpolitik
31. 03. 2016 19.01
+21
Tej se že na faci vidi, da ni na čistem!