Slovenija

Ravnatelj OŠ Deskle presenečen nad sklepom za njegovo razrešitev, pripravil bo zagovor

Ljubljana, 23. 01. 2015 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
SVET/V.L.
Komentarji
0

Ravnatelj OŠ Deskle, ki se je v središču pozornosti znašla zaradi problematike medvrstniškega nasilja, pravi, da poročilo o inšpekcijskem nadzoru ne vsebuje takih nepravilnosti, zaradi katerih bi bilo treba izdati sklep za njegovo razrešitev. Dodaja, da bo pripravil zagovor.

Ravnatelj Vojko Simčič
Ravnatelj Vojko Simčič FOTO: POP TV

Na Osnovni šoli Deskle so danes razpravljali o razrešitvi ravnatelja Vojka Simčiča, ki jo je predlagal šolski inšpektorat. Ugotovili so namreč več kršitev šolske zakonodaje, tudi neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja. Ravnatelja na sejo šolskega sveta niso povabili. Ja pa za oddajo Svet v zvezi s primerom pretepenega dečka iz BiH dejal: "Zgodba se je peljala samo na osnovi tega, kar je izjavila mama, samo te strani. Druga stran se je zelo hitro odzvala s pismom predstavnice razreda. Ta stran pa pravi, da ni šlo za napad na učenca, ampak za prerivanje, kjer je potem prišlo do manjših poškodb."

Inšpekcijski nadzor je potekal 5 dni, pregledovali so dokumentacijo, vzgojni načrt, pravila, hišni red, zapisnike sej sveta zavoda, staršev, učiteljskega zbora, šolske skupnosti. Končno poročilo je obsegalo kar 80 strani.

"Poročilo o inšpekcijskem pregledu, ki sem ga pogledal, se mi zdi, da ne vsebuje takih nepravilnosti, zaradi katerih bi bilo potrebno izdati sklep za razrešitev in sem bil presenečen, ko je zadnji dan, ko sva se dobila, inšpektor rekel, da je izdal tudi ta sklep. Po pravilniku, po zakonodaji, mi mora svet omogočiti zagovor. Jaz bom to pripravil in potem bo svet odločil na osnovi predloga inšpektorja in mojega zagovora," je še dejal ravnatelj.

10-letnega dečka so pretepli vrstniki z osnovne šole v Desklah.
10-letnega dečka so pretepli vrstniki z osnovne šole v Desklah. FOTO: POP TV

Predlagajo razrešitev ravnatelja, deček se bo prešolal

Kot smo poročali, sta inšpektorja za šolstvo in šport ugotovila več kršitev šolske zakonodaje, tudi v zvezi z neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja, zato sta izrekla večje število ukrepov. Inšpektorja sta presodila, da je ravnatelj malomarno opravljal svoje dolžnosti in ni dosledno izvrševal nalog, ki so predvidene z zakoni in drugimi predpisi, učencem v prostorih šole tudi ni zagotovil varnega in spodbudnega okolja, zato so v zavodu nastale hujše posledice. Inšpektorja sta zato svetu OŠ Deskle predlagala razrešitev ravnatelja.

10-letni deček, ki so ga sošolci tako hudo pretepli, da ni upal v šolo, pa bo po skoraj dveh mesecih začel znova obiskovati pouk. Starši so se odločili za prešolanje v 16 kilometrov oddaljeno Novo Gorico.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1