Slovenija

Ravnatelj iz Deskel se zaradi vrstniškega nasilja nad učencem ne čuti krivega

Deskle, 27. 01. 2015 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet zavoda je začel postopek za razrešitev ravnatelja Osnovne šole Deskle Vojka Simčiča. Ravnatelj upa, da bo imel možnost tudi za odgovor svetu zavoda. Sam se ne počiti krivega za dogajanje, zato ni razmišljal o odstopu.

Na predlog inšpektorata za šolstvo in šport je svet zavoda Osnovne šole Deskle začel postopek za razrešitev ravnatelja Vojka Simčiča, so danes sporočili iz šole. Tako so sklenili na petkovi seji sveta zavoda, o ostalih sklepih pa bodo po besedah predsednice sveta zavoda Mirjam Košuta javnost obvestili po končanem postopku.

Ravnatelj Vojko Simčič ne razmišlja o odstopu, saj se ne čuti krivega.
Ravnatelj Vojko Simčič ne razmišlja o odstopu, saj se ne čuti krivega. FOTO: POP TV

Ravnatelj Osnovne šole Deskle je povedal, da sklepa sveta zavoda še ni dobil in ga zato ne more komentirati. Upa pa, da bo imel možnost tudi za odgovor svetu zavoda. Po nalogu inšpektorja pa ima ravnatelj do konca meseca čas, da odgovori na postavljene zahteve. "Tega je veliko, trije obsežni sklopi so, zato bi rad imel dovolj časa, da nanje primerno odgovorim," je povedal Simčič. Povedal je tudi, da se bo o vsem skupaj posvetoval tudi z odvetnikom.

Sam se ne počiti krivega za dogajanje, zato ni razmišljal o odstopu. "Odstopil bi le zato, da bi delo na šoli ponovno potekalo nemoteno, saj je dogajanje za šolo in delo na njej zelo moteče," je še dejal Simčič.

Sklepa o začetku postopka za razrešitev ravnatelja prav tako še niso prejeli na Občini Kanal ob Soči, ustanoviteljici javnega zavoda. Župan Andrej Maffi pa je povedal, da sklepa sveta zavoda zato ne more komentirati. Če bo do realizacije sklepa prišlo, pa postopek razrešitve in iskanja novega ravnatelja zagotovo ne bo kratek.

Za predlog razrešitve ravnatelja so se na inšpektoratu odločili po opravljenem inšpekcijskem nadzoru na podlagi velikega števila v nadzoru ugotovljenih nepravilnosti in kršitev ter na podlagi ocene, da mora v navedeni zadevi ravnatelj šole kot pedagoški vodja in poslovodni organ šole, ki je hkrati tudi odgovorna oseba, prevzeti odgovornost za to, da v daljšem časovnem obdobju ni bil sposoben poskrbeti za varnost učencev in za zakonito delo zavoda.

Dečka, ki naj bi ga sošolci na OŠ Deskle pretepli, so starši prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol.
Dečka, ki naj bi ga sošolci na OŠ Deskle pretepli, so starši prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol. FOTO: POP TV

Na Osnovni šoli Deskle se je zgodilo medvrstniško nasilje, ki je nedavno odmevalo tudi v medijih. Ob tem so nekateri opozorili, da ravnatelj ob primeru nasilja ni ukrepal, kot bi moral.

Dečka, ki naj bi ga sošolci pretepli, so že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa bo plačala kanalska občina.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1