Slovenija

Raščan: Ščitil sem premoženje

Ljubljana, 28. 08. 2011 14.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Arhiv je last družbe Delo Revije, kot lastnik in zakoniti zastopnik pa sem dolžan premoženje družbe zaščititi, praznjenje prostorov Dela Revij pojasnjuje Raščan.

Direktor in lastnik Dela Revij Matej Raščan je v javnem odzivu pojasnil, zakaj je iz družbe v petek odnesel arhiv revij, ki jih izdaja njegova družba. Kot je zapisal, je arhiv last družbe Delo Revije, kot "lastnik in zakoniti zastopnik", pa da je dolžan premoženje družbe zaščititi.

Raščan je izpraznil predale Dela Revij.
Raščan je izpraznil predale Dela Revij. FOTO: POP TV

Kot pojasnjuje, je arhiv prenesel v prostore, "kjer bo primerno zavarovan in ga iz premoženja družbe ne bo mogel nihče nezakonito odtujiti".

Navaja tudi, da nekateri novinarji, ki so zaposleni v družbi Delo Revije, "očitno ne razumejo ali pa ne želijo razumeti, kaj pomeni blagovna znamka in kaj ostalo premoženje družbe".

"S tem, ko so bile blagovne znamke revij, ki jih je izdajala družba Delo Revije, zasežene ter prodane na dražbi, so bile na novega lastnika prenesene zgolj blagovne znamke, torej imena posameznih revij. Novi lastnik pa ni pridobil prav nikakršne pravice do ostalega premoženja družbe, med katerega denimo sodijo poslovni prostori in arhivi posameznih edicij," piše. Ob tem še dodaja, da so tudi novinarji "nenazadnje še vedno zaposleni v družbi Delo Revije". 

Donedavni lastnik Dela Revij Raščan naj bi namreč v petek odtujeval premoženje svojega podjetja. Kot je dejala predsednica sveta delavcev Dela Revij Jelka Sežun, so zaenkrat ugotovili, da je med drugim odnašal fotografski arhiv in vezane letnike revij.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blue-art
29. 08. 2011 16.00
Pardon Bruselj ne ECB je prav. Verjetno tudi Križanič ne bo smel več podpirati tega z NLB. :)
blue-art
29. 08. 2011 15.56
Ampak po zakonu in Raščan je imel VSE V ROKAH, vi imate sedaj nekaj odpuščenih delavcev pa banko, ki je slabo gospdoarila kot kaže. Ostalo ima v rokah še vedno Raščan. Joj ste čudni ljudje.
blue-art
29. 08. 2011 15.54
Pa ker že nimate aktualnih novic iz gospodarstva, še namig. Prva dama IMF je nekje sledila moja opažanja in jasno začrtala politiko, ki jo je začel uvajati že Štravs. Na apodlagi tega je ECB jasno dala vedeti, da dokapitalizacije bank več ne bo. Likvidnost lahko rešujejo z rezervami ki so jim na voljo iz 400 mlrdnega vira, torej a boste poslali iz filijale kakšnega revizorja v NKBM, da pogleda kaj so z evrom delai v tej zadevi, ali bo potrebno revidirati delo BS oziroma filiale v Ljubljani od ECB. Krediti ra se gospdoarstvo in delovna mesta je bila želja prve dame ZA VZGON.
blue-art
29. 08. 2011 15.14
Sem razumel sporočilo ja, vem nimam bratov, imam pa močnega prijatelja. Tvegajte torej pa me ubijte kot trdite ja, ko mi že nič ne morete posamezniki, ki usmerjate to državo 20 let, ampak svet je velik in verjemite tudi opazil nihče ne bo, da vas več ni, če ste res taki, kot je videti. :)
blue-art
29. 08. 2011 14.18
Ker sem že skrajnost kako to pride omenil, bom še en argument zakaj BO TAKO omenil. Po zakonu jeneplačevanje prispevkov(kršitev socialnih pravic) in kršitve pravic delavev kaznivo dejanje. ZGOLJ NA PAPIRJU. Če ga boste v tem primeru kriminalizirali boste morali do smrti zapreti po podatkih s katerimi razpolagam najmanj 5 sodnic in enega sodnika, najmanj 3 tožilke in najmanj dva direktorja policijskih uprav in nekaj kriminalistov, torej g. Raščan delajte z njimi kar hočete, če nič nimajo po tem kar delajo. Taka je PRAKSA VAŠA REPUBLIKA SLOVENIJA. :) Kaj, a me boste tožili? ;)
blue-art
29. 08. 2011 14.06
Eno zelo tehtno zadevo bom omenil. Podarjeno življenje, izobrazba in vse ostalo potomcem omenjenih, je darilo ljudstva Republike Slovenije in prej SRS, v želji, da spoznajo zoto svojh staršev. Zato jim je bilo življenje ohranjeno. Ker niso spoznali, temveč le bolj oškodovali po poteh prednikov odgovornih za največjo morijo 20. stoletja, ga ne rabijo, torej ga lahko vzamemo povsem z mirno vestjo DANES. :) ja drži vodo, če poznate zgodovino in za vse je odgovorn MAŠČEVALNOST in čustvena nestabilnost.
blue-art
29. 08. 2011 14.01
Še en dolg ne omenjam, tistega, ki ga je s kršitvijo praic večine ljudstva RS storla že prva vlada in vse naslednje z denacionalizacijo. Vračati premoženje potomcem domobrancev, torej sodelujočih v genocidu 50 mio ljudi ni bilo modro. To je bila odškodnina ljudstvu, tako so nam dolžni 50 mio življenj, ja zdi se mi prav jih vzeti s potomci vred, če je tako, da poravnamo STARE KRIVICE na novo storjene. Tam ste začeli, sedaj končati ne morete do nove klavnice. Kdaj bokonec kaj? Nikoli več :)
blue-art
29. 08. 2011 13.15
Ja marsikaj lahko rečem, če koga boli me namreč lahko toži, a naj se zaveda, da tudi ubijam take ki ogrožajo življenja posameznikov v skrajni sili lahko. Sam nimam s kaznivim dejanjem nič pridobljeno, moji predniki so nekaj bili že pred 200 leti, tistih ki so iz nič zrasli zadnjih 20 let ne morem tožiti, saj ni nič pridobljeno na legalen način, torej nimajo nič, kar bi jim skozi pravdo legitimno vzel kot odškodnini, lahko edino zahtevam od organov pregona pregon, če ti nočejo pač lahko sam po svoji vesti v dobri veri da je tako prav z njimi storim kot me je volja, če jih več ni pa s potomci, če so, vse se namreč deduje tudi dolgovi :)
blue-art
29. 08. 2011 13.08
Da ne bo kdo mislil, da pa ščitim te, ki sedaj vladajo, kje pa poglejte ZDA, nekaj bank so pustili, da se uničijo, pa se nihče ni sekiral, naši jih pa z mojim denarjem med drugim pa rešujejo, poglejte kje imate še vedno epremičnine v oblakih. Toliko časa ga bodo biksali, da bodo še te vse tujci pobrali. Ja 8 let kdor je vladal, ga obtožujem gencida lahko, ker je do sem pripeljal. Nobeden ni nedolžen Nobeden, vsi s vedeli kaj delajo. Tudi te morajo imajo ŠOLE.
blue-art
29. 08. 2011 12.50
Da ne omenjamblatenje v javnosti zaradi sklica medijev. To je tam ene 20.000 evrov. Pa toliko mesecev brez plač? Jah na hladno, se v demokracijah take pelje, tam rabite tudi odvetnika.
blue-art
29. 08. 2011 12.49
Če vam je pa odvetnik zaposlene v Delu Revij usmeril, da obveste policijo in preprečite legitimno pravdno dejanje, se pač obrnite za službo sedaj nanj. Preveč sem videl ob izdaji zadnji in izsiljevanjih, da bi ostal povsem ravnodušen pri tem.
blue-art
29. 08. 2011 12.46
Dal sem vam 5 za objektivno poročanje, v tem smislu sem vam v povezanem članku že povedal. Veste take čustvno nestabilne ženske z znaki maščevalnsti, škodoželjnosti so zelo nevarne. Ja prav je povedal in ker je šlo za hujšo kršitev delovnih obveznosti in za znake dela pri konkurenčni družbi z opremo Dela Revij, je doolj za prekinnitev delovnega razmerja. To je nevarno kar se gredo že leta za vso populacijo. Kdaj bo revizor BS ali ECB v NKBM, da vidim kaj delajo z državnim kapitalom oz. kam mečejo naš denar in kaj kupujejo kot naložba, ter kako investirajo. Ves problem se je začel tam, če Raščan ne bi mogel, ne bi prevzel družbe, ko jo je mora zanjo skrbeti. JASNO Tako deluje pravna država,, udejanite jo ali odidite, bom sam, če vi ne znate.
blanla
28. 08. 2011 20.43
TISTO PREMOŽENJE KI GA JE S POMOČJO SDS POKRADEL V CASINU MARIBOR . SDSOVCI POGLEJTE SE VČASIH V OBLEDALO .SRAM VAS JE LAHKO KO TAKO PLUVATE PO DRUGIH SAMI PA NISTE NIČ BOLJŠI . VSI STE ENAKI . SAMO TOLIKO DA VESTE OSL GRE ENKRAT NA LED . JAZ SEM ŠLA PAČ DVAKRAT ENKRAT NA LEVO ENKRAT NA DESNO . KAJ PA ZDAJ KOGA NAJ VOLIM NA NASLEDNJIH VOLITVAH . POKVARJENCE Z LEVICE NIKOLI VEČ PA ČETUDI SO V ŽLAHTI . FUJ TE BODI
bonyyy
28. 08. 2011 19.14
@ateistek, on je podjetje prevzel... oni pa blagovne znamke :) to ni isto... @Nečemer, njegovo podjetje je, poslovne odločitve izbira on sam... lahko tudi zapre podjetje in vse, da na cesto, če se mu tako zahoče :) jebiga kapitalizem...
tao3
28. 08. 2011 18.43
Pa kaj imajo ti SDSovci skos prste v nekih arhivih? A bodo sedaj povezali arhive Udbe, Sove in Naše žene, če so bo kaj kontradiktornega našlo. Če je mogoče Naša žena kaj napisala pa v Jani tega niso potrdili. Ej ej ej Janez, res imaš dovolj časa na novi kmetiji v Veljenju, ki si jo z davkoplačevalskim denarjem privatiziral za 360.000 EUR. Priden si priden. Prava mravljica, ko zbiraš arhive. Tiste v SKB banki si pa dobro sčistil ... ;)
Raztezje
28. 08. 2011 18.40
Odkar so Delo prevzeli laščani, gre vse narobe, pa je bil prej ugledni komunistički papir. Pravzaprav propada vse, česar so se dotaknili, ni čudno, da so izginile milijarde.
Danger_Mouse
28. 08. 2011 18.27
A spet je "princ teme" vsega kriv? Res ste kvazi levičarji že pravi paranoiki; v vsaki senci se vam že prikazuje. Poglejte si raje svoje biskerčke - Šrota, Pavčka, Kordeža, Bohoriča, Golobiča, Thalerja, Dimičko, Kresalko, Seničko... - sami svetniki. Od družbe, ki za Slovenko leta razglasi sponzorušo, pač ne gre pričakovati drugega kot skorajšnji kolaps. Je že tako na svetu, da so cekini tisti, ki vladajo, pa se lahko Repovžev Gregec & Co. otepajo z vsemi štirimi pa ne bo prav dosti pomagalo...
buderus
28. 08. 2011 18.05
Za te revije, če so ali niso, mi je čisto vseno.
mirko53
28. 08. 2011 17.42
A ni to tisti Rascan, ki je imel nekaj z izdajanjem brezplacnikov?Bi clovek pricakoval, da mu bodo z SDS pomagali, saj so itak strokovnjaki za arhive!
usi-glih
28. 08. 2011 17.34
Še ena tajkunska nasedla zgodba SDS - a in njihove pospešene prihvatizacije v prejšnjem mandatu.