Slovenija

Raščan izpraznil prostore Dela Revij

Ljubljana, 26. 08. 2011 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Matej Raščan je iz prostorov Dela Revij odnesel številne fotografije in arhivske izvode raznih revij. S tem naj bi želel zaščititi pravice Dela Revij v pogajanjih s Skupino Krater. Posredovala je policija.

V prostore revialno-založniškega podjetja Delo Revije je danes prišel donedavni lastnik in direktor Matej Raščan in začel prazniti prostore.

Predsednica sveta delavcev Jelka Sežun je povedala, da je Raščan – rekoč, da je to njegovo in lahko počne kar hoče – odnašal stvari, nujne za delo uredništev, kot so "leta in leta arhivov fotografij", pa tudi nekatere "edine arhivske, zgodovinske izvode revij". "Ne vemo točno, kaj vse je odnesel. Zaenkrat smo ugotovili, da odnaša cd-je s fotografijami, fotografski arhiv in vezane letnike revij. To bi lahko prodal recimo najemniku, ki bo vzel znamke in ljudje bodo to rabili pri svojem delu, to verjetno lahko odlično unovči. Jaz gledam na to kot na krajo, kajti mi to rabimo pri svojem delu in on ne more – čeprav je lastnik – kar priti in pobasati, kar mu paše. Tudi televizor v njegovi pisarni, ki je izginil, je bil kupljen z denarjem Dela Revij, ne z njegovim osebnim,“ je povedala.

Izpraznjeni predali
Izpraznjeni predali FOTO: POP TV

Kot je povedal Matija Stepišnik, predsednik Društva novinarjev Slovenije, so bili nekaj pred 18.30 obveščeni, da na Delo Revijah Raščan fizično odnaša premoženje. "Seveda smo nemudoma prihiteli v prostore in zgroženi ugotovili, da ta zgodba dejansko prehaja v brutalno tragično fazo, v kateri prihaja že do fizičnega odnašanja premoženja, da ne rečem ropanja lastnine. Čeprav smo v tej zgodbi že ogromnokrat opozarjali, da bi morali pristojni organi, tudi policija, odločneje reagirati, se to ni zgodilo. Sprašujemo se, ali je res potrebno, da pride do takšnih dogodkov, da se kdo zgane," je dejal.

Po poročanju spletnega Večera naj bi Raščan zaposlenim pojasnil, da bo s tem zaščitil pravice Dela Revij v pogajanjih s Skupino Krater, ki je prejšnji teden po izbiri KBM Leasinga postala njihov najemnik, in da stvari ostajajo v hiši.

Zaposleni so poklicali policijo, Raščan pa se je do njihovega prihoda zaklenil v svojo pisarno. Na PU Ljubljana so za 24ur.com potrdili, da je njihova patrulja posredovala na kraju dogodka. "PU Ljubljana je bila okoli 19.40 obveščena o dogodku, ki se je zgodil v poslovni stavbi na Dunajski cesti v Ljubljani. O zbranih obvestilih so že obvestili tožilstvo. V nadaljevanju bodo policisti preverili okoliščine v zvezi z morebitnim obstojem uradno pregonljivih kaznivih dejanj in tudi o teh ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo," so sporočili, več informacij pa nam niso mogli posredovati.

Policija pred prostori Dela Revij
Policija pred prostori Dela Revij FOTO: POP TV

Spomnimo ...

Znamke Dela Revij je 11. avgusta na dražbi po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov (brez davka na dodano vrednost) kupila družba KBM Leasing – članica skupine NKBM.

Druga največja slovenska banka je javno dražbo sklicala, ker terjatve do družbe Delo Revije, zavarovane z blagovnimi znamkami, niso bile poravnane. Naprodaj je bilo 44 blagovnih znamk. V paketu so bile med drugim revije Lady, Jana, Stop, Anja, Smrklja, Naša žena, Obrazi, Zvezda, Eva, Cukr, Lord, Moj hobi, Dobra kuhinja, Modna Jana, Rože&vrt, Lepa&zdrava, Lady križanke, Moj mikro, Radar, Kih in druge. Med zastavljenimi znamkami sta bili naprodaj tudi prireditvi Viktor in Slovenka leta.

Teden dni kasneje je najemnik blagovnih znamk Dela Revij postala Skupina Krater.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blue-art
28. 08. 2011 00.34
Človek ne more verjeti, da so izdali v Sloveniji s kršitvijo avtorskih pravic kaj takega. No ja saj sem slišal ja, organe pregona sem plačal, da udejanijo pravno državo, torej da postavijo na hladno poslanca, ki hujska h kršitvi le teh, ali pač druge kršilce ne glede na položaj ko le poskušajo kaj takega. Kakšno luč ste si s tem naredili v svetu, boste pa šele videli in to Z MOJIM premoženjem
blue-art
28. 08. 2011 00.30
Najemnik(menda upnik) je torej v izhodišču postal tako dolžnik, Raščan b s sodno odločbo dosegel umik vseh revij iz prodaj, saj so izdane s kršitvijo pravic podjetja Dela Revij. Smola! ;)
blue-art
28. 08. 2011 00.21
Vidite pa so spet na suhem, ja slučajno sem opazil prvo stran rumenega tiska za ženske po prodaji znamk, polnega desničarske propagande, tako da so vse moje lepe znanke rekle, da tega eč ne bodo brale, ker se vidi znak ženske maščevalnosti lahko. Ena pravica pa mora biti. Seveda lahko saj ima vsa pooblastila. Predmet rubeža so bile blagovne znamke ne materialne pravice iz avtorskih pravic. Nič nezakonitega ni storil, svoje interese ima pa pravico zaščititi in jih kot lastnik in odgovorna oseba JE. Dokler ni torej sodne odločbe, da bo npr. NKBM Leasing ali kdo drug te materialne pravice lahko uporabljal, ni možnosti se tega legalno posluževati, do sedaj se je pa pprotipravno uporabljalo, če je revije kdo s tem tiskal, torej so vsi distributerji te prej omenjene desničarske propagade KRŠILI AVTORSKE PRAVICE Dela Revij oz. Raščana posredno, kar je pa pred nekaj dnevi tudi eden prvakov SDS zagovarjal in vsako drugo družino praktično obdolžil, da KRADE. V takem ZOSU ste sedaj upniki in tisti, ki ste preprečevali uporabljati mu lastnino njegovo, da VAS BO DO SMRTI ZARADI MAŠČEVALNOSTI GLAVA BOLELA. Ja normalno Raščan je danes že prodal nosilki vse avtorske pravice in izdajal bo revije z drugim imenom lahko npr Lady Ga-Ma-Ve-Pa-Ne. bogi bogi Poln kufr imam že eih kar počno z MOJIM REMOŽENJEM in kdo je vladal pod prejšnjim mandatm, no ta je to zakuhal z odhodom države iz gospodarstva, vi mu pa še na dušopihate nekatere. Sram naj vas bo.
bnam 2707
27. 08. 2011 20.34
korintos1
27. 08. 2011 14.44
mac4_m Mene pa sploh ne moti kdo je lastnik, če delavcem dobro gre. Kaj ti pomaga domači lastnik, pa gre vse k vragu. (Bavčar, Šrot, Kordež). Ta je tudi kredite najemal za časa bivše vlade?
saintjozef
27. 08. 2011 13.01
mac4_m ....Ko bomo z goelaznijo, ki je dogovorjeno kradla na tak način opravili in jih strpali v zapore z večdesetletnimi kaznimi, šele takrat bo slovenija začela živeti in šele takrat bo slovenija postala država. Do tedaj živimo v banana republiki.. --Pol pa adijo "moji" in "tvoji".
proofreader
27. 08. 2011 11.07
Dobrodošli v kapitalizmu, novinarji. Ostali smo vanj vstopili že leta 1991.
tinca35
27. 08. 2011 09.21
Ne razumem, kjaj imajo vsi skup toliko problema s takimi plenilci! Imeli so ga tam pred seboj pred lastnimi ocmi, mar nimajo rok in nog za uporabit v preprecitev takega dejanja? In ta psihopatski nasmejani tajkun bo nazadnje vse skuril, tile popolnoma pasivni jamrajoci ljudje oa lahko to samo sebi pripisejo, cisto porav jim je, kaj pa stojijo kot ene butalci zraven! Zgrabit ga in fizicno zadrzat do prihoda policije in to je to. Nic cudnega, da se take stvari dogajajo : saj vsi samo stojite pa gledate, Stepisnik, raje naj te bo sram stanja pri mru ! Kdaj se bo narod zbudil za kaj vec kot je golo pritozevanje? Saj vidite, da vas ne smirgla nihce in da tozilcvi in sodniki svojega dela ne opravljajo, kaj pa stojite kot eni stori zraven, imate roke in noge ali nimate.
Iluzionist
27. 08. 2011 09.21
isto je odnesel, kot je odnašala Tovšakova iz Vegrada..
Schallabweiser
27. 08. 2011 08.35
republika burkina faso!
CyberWorm777
27. 08. 2011 08.19
Fenomenalno te je kdo kej wprašu? ajd šetaj patke : ))))
Fenomenalno
27. 08. 2011 08.18
CyberWorm777 27.08.2011, 08:17 0 brawo loden komej smo čakali eno punco k neda fu.kat brawo res : ))))) sarkazm na ON ------------- Niso vse Nefre...ejga ,-))
CyberWorm777
27. 08. 2011 08.17
brawo loden komej smo čakali eno punco k neda fu.kat brawo res : ))))) sarkazm na ON
CyberWorm777
27. 08. 2011 08.10
to ni z zdrawo krščansko etiko k so wzdržni tja do poroke : ))) mosso si ga kdfaj drku pred poroko? pazi kaj boš reku k loden je občutljiwa na te zadewe : ))))
CyberWorm777
27. 08. 2011 08.07
fenomenalno p ti si obseden : )))
Fenomenalno
27. 08. 2011 07.57
Sam tle se piše o nekih brezveznih revijah,tevejih... A se kdo vpraša,da so določeni strici z vezami lastniki pol Slovenije,pred 20leti so pa še pri mami in očetu živeli...ejga Leva sfera ima TALENT...pa to
BitterMan
27. 08. 2011 07.48
KomentarDOO - premičnine in nepremičnine pripadajo podjetju, lastnik podjetja je pa omenjeni gospod. Bistvena razlika. :) Sploh sedaj, ko gre za precej zapufano firmo in se mogoče obeta kakšen stečaj ali poravnava.
Fenomenalno
27. 08. 2011 07.43
Ni mi jasn kao je tale POFL,kupu Odlazek...ejga
JanezNovakJohn
27. 08. 2011 06.05
KAOS JE V CELOTNI SLOVENSKI DRUŽBI. ZAMETKI TEGA KAOSA SO NASTALI PRI OROŽARSKIH POSLIH IN ZA ČASA VLADANJA JANŠE. NAPRIMER KAZENSKI ZAKONIK IN USTOLIČENJE B. B. PRODAJA MERKATORJA IN PIVOVARNE. ŽE DOLGO NI VEČ SPROŠČENOSTI PA NE ZARADI GOSPODARSKE KRIZE, TEMVEČ ZATO KER JE BILO PREVEČ VOJNEGA DOBIČKARSTVA, MREŽENJA, TURBO GRABEŽLIVOSTI, POLITIZACIJA IN ŠE POVRH NEUREJENEGA TOŽILSTVA IN SODSTVA NA VSEH NIVOJIH. SAMA KORITA ZA IZBRANCE.
JanezNovakJohn
27. 08. 2011 05.59
ggzz26.08.2011, 23:53-1 -Peterle je dovolil preprodajanje certifikatov čeprav je obstajal moratorij in s tem spodbudil nastajanje tajkunstva. _ Janša je mešetaril z orožjem in nato z prodajo Merkatorja sproži plaž tajkunskih lastninjenj kjer je bilo pomembno le kdo se bo v večji meri okoristil.