Slovenija

'Raje je šel na čevapčiče'

Ljubljana, 27. 07. 2010 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vera Ladžič
Komentarji
24

"Premier Pahor se dela norca iz Zasavcev in znova dokazuje, kako povezana sta politika in kapital.“ Tako burno so se zasavski okoljevarstveniki odzvali na Pahorjevo odpoved sestanka o ekološki katastrofi.

"Premier Pahor se dela norca iz Zasavcev in znova dokazuje, kako povezana sta politika in kapital.“ Tako burno so se zasavski okoljevarstveniki odzvali na Pahorjevo odpoved sestanka o ekološki katastrofi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nejtej
11. 11. 2010 14.35
Žal nas vse skupaj vodi moderni populizem. Ko si želijo oblasti, nam oblubijo nebesa, ko pridejo na oblast pa zavohajo denar in pozabijo na rajo in serjejo po njej. Žal so vsi taki in trenutno v Sloveniji ni politika, ki bi si zaslužil, da bi ga volili. Leporečni, narcisoidni pahor je le marionetni Pinokio, katerega nitke vlečeta gospa Sinica (Kresal) in Golobič in tu se začne zgodba s kapitalom. Več ga je v igri, bolj so kratkovidni. In na koncu ne vidijo dlje od svojega nosa in denarnice. Opozicija na drugi strani je JJ, ki se je vživel v film Ko jagenjčki obmolknejo.... pa ne skrbet, feniks bo spet vstal iz pepela in trosil svoje zlo po naši deželi - zato ga le izberite. Katerakoli nomenklatura bo prišla na oblast, vsaka bo srala po Zasavju. Če bo nesposobna odločiti (in se zameriti ljudstvu) bo pa referendum.... Kar spomnite se... ko so hoteli graditi TET3, so na referendumu vrli Primorci, Gorenjci, Prekmurci....... izglasovali, da zaradi prekomernega onesnaževalnega vpliva na okolje izgradnja ni dopustna..... pa je šel rudnik v maloro (sej roko na srce vragsigavedi, koliko časa bi lahko preskrboval elektrarno) in slej kot prej, bi kurili indonezijskega kot sedaj - ostala pa bi vsaj delovna mesta v elektrarni.....evo, pa jo je vesoljna Slovenija zminirala. Sedaj pa Zasavci sami hočemo omiliti onesnaževanje, ki je dosti hujše od tistega iz elektrarne, pa se je taista politika (v drugačni obliki) obrnila proti nam in nam "v imenu kapitala" (stara komunistična fraza) ne dovoli, da bi poskrbeli zase. Tu bi si marsikdo spet zaželel referenduma, ki bi se po moje končal spet pogubno za Zasavje, ker bi širša dolina šentflorjanska (Slovenija) spet živela v strahu, kam se bodo stvari preselile, če zaprejo La farse. Pa smo ga spet naje.... Pa še o brezposelnosti in odpuščanju. Če bi jim res bilo toliko za delovna mesta v eni od delavnic nebi dali na čevelj 11 od 12 ljudi.... Pa še o včerajšnjem protestu........ sicer se podobnih stvari ne udeležujem, ampak ja, bil sem tam. Vse kar sem pa odnesel je bilo spoznanje, da so študentske kocke pustile pustile več sledi na parlamentu kot pa "plehmuzka, Loški glas, Orleki in "3000? razjarjenih? Zasavcev"( kot so nas poimenovali na enem od komercialnih radijev ) na stavbi vlade, ki je bila zatemnjena od znotraj kot ob bombnem napadu. Pahor pa rep med noge in skozi zadnja vrata ven (toliko lažje, ker je tako vsem dokazal, da res nima jajc).......
mig67
11. 11. 2010 08.17
če smo se 1988 drli Mamula go Home se bomo kmalu drli Borut Go Home.
lotmershki21
10. 11. 2010 16.16
borat izseli se in odreši slovenijo.
Besco
10. 11. 2010 15.08
davkoplacevalka
28. 07. 2010 17.26
Mladim v Trbovljah ni druge,kot da poberejo šila in kopita in grejo iz Trbovelj, če si hočejo ustvarit zdravo družino! Za nas stare je itak že zdavnaj prepozno. Ob zadnjem obisku varuhinje človekovih pravic v Zasavju, pa je gospa ombucmanka ugotovila ,da je Trbovlje res onesnaženo ,ker se je to videlo na njihovih avtomobilih! Kako pa se to vidi na naših pljučih,koži ,krvi, hormonih itd? Koliko je spontanih splavov,koliko bolnih novorojencev,koliko je rakavih obolenj ,levkemije,ta statistika pa je v registru raka na Onkološkem inštitutu v Ljubljani,daleč od oči vseh zainteresiranih! Spomnimo se študij lokalnih zdravnikov,pediatrov,magistrov biokemije,ki so bili utišani s strani velikih vodij,včasih kar na najbolj krut način! Vsi ,ki imate možnost sprememb,pa v razmislek : Imamo otroke,naše največje bogastvo ,ne uničujmo jih samo zato,ker je kapital nad vsem! Ko se enkrat znajdeš na Onkološkem inš. takrat nimaš nobene želje po denarju,prestižu, oblasti, ampak hlepiš po zdravju,mirno prespani noči brez bolečin, vsakdanjih radostih ! To vam lahko zagotovim iz lastnih izkušenj !
lucija_sotlar
28. 07. 2010 12.51
Zasavci ovo, Zasavci ono... Tisti, ki se oglašate tukaj očitno nimaste pojma... Sovražim, ko nekdo moje mnenje, ki ga izrazim (free country, right?), posplošuje. Nisem volila Pahorja, v bistvu nisem nobenega, ker me takrat ni bilo v RS, zato mi nobeden ne bo govoril, da smo si sami krivi in da moramo sedaj trpeti. Probajte živet v Zasavju. Rojevat otroke, ki so že v štartu bolani na dihalih... In to se dogaja že doooooooolga leta. Pa se boste potem oglašali, zakaj jokamo. In ne, nismo "rdeči" revirji. Smo črni revirji. Najbolj propadajoča regija v Sloveniji. In ker vi, ki ste glasni, nimaste pojma kaj je humanost ipd., samo ne jokati, ko se znajdete v težavah in boste rabili pomoč drugega... Ker nesramen zna biti vsak. Empatije pa ne pozna nobeden. A poznate 3. člen splošne deklaracije človekovih pravic? "Vsakdo ima pravico do življenja, do prostosti in do osebne varnosti. " Ker če se poglobimo v problem, le-ta ni ravno v skladu z zgoraj omenjenim členom, kajne?
Erin Straus
28. 07. 2010 12.31
jutri bo pa že jedel kamalare in škampe v umagu! in se bo kekcu žvižgalo dalje!
davkoplacevalka
28. 07. 2010 11.15
Živimo v onesnaženem kraju,cena nepremičnin je zaradi degradiranega okolja pri nas pod ceno, davki in cene hrane, življenskih stroškov pa so iste kot v Trenti, Bledu,Kranjski gori ! Zakaj ? Ker vlada klečeplazi pred francoskim kapitalom!
Musti
28. 07. 2010 11.13
rajko203..... ti si tipičen omejen slovencelj :) a Janša je naš odrešitelj? navadn lopov in nič drugega...... in ti si se ujel v kolesje propagande ki je že 20 let lažniva...elvo al pa desno...vsi so isti. Boj za oblast, da bodo potem kradli iz naših žepov, tudi iz tvojega.
Northwest
28. 07. 2010 10.27
Res je jokice zasavske.Taki ste kot SNS kamor zapiha veter.
upornik18
28. 07. 2010 09.43
folk ni več volit SD , od 2012 naj dominira samo SDS na čelu Janša je car
luciluk
28. 07. 2010 08.55
dule100....lepo povedano Zasavci ne jokajte ker ste sami najbolj zvesti volilci SD in LDS-a. Sedaj jejte juho, ki ste si jo skuhali. Prosim, da prenehate jokati po medijih. Imate dovolj svojih lokalnih politikov, ki imajo dobre veze v Slo.politiki. Jokice.
dule100
28. 07. 2010 08.39
Ne vem kaj cvilite Zasavci. In kje je dobil Pahor na volitvah največjo podporo ? Lepo molčite in se zamislite kdo ima največ zaslug, da imamo to vlado !
1XXX1
28. 07. 2010 08.34
On je en velik čevap!
istra1
28. 07. 2010 08.27
davkoplačevalka, popolnoma se strinjam s teboj rad bi samo dodal, da niste samo vi pozabljeni to smo vsi, navadni smrtniki. Ta naš predsednik vlade se mi zdi en velik nastopač ter lažnjivec kot vsi pred njim. Zdi se mi, da se je hoditi učil od Busha prej dokler ni bil predsednik vlade je hodil še normalno. Ko pa govori me spominja na Musolinija. Nisem pristaš desnih strank vendar si ga ne želim za predsednika vlade več.
Tonček Balonček
28. 07. 2010 08.13
Zakaj so pa pod prejšnjo vlado imeli čist zrak in dobro sodelovali!? Podobnik je bil car za okolje in prostor!
volek
28. 07. 2010 08.06
2012 pa volite Golobiča, postavil ga je vaš Drni, pa še firmo ima tam.
loden
28. 07. 2010 04.04
A niste "rdeči" revirji? Kaj vaši ne skrbijo za svoje volivce?
lucija_sotlar
27. 07. 2010 22.36
Dela se on norca iz vseh... ne samo iz Zasavcev... ko gledam posnetek bi najrajše tank spustila dol z Žabjeka direkt velecenjenemu na glavo........ želodec se mi obrača od teh glumskih... Me prav zanima če bi se bil pripravljen pogovarjat o ekoloških katastrofah, če bi se njegovi otroci rojevali z astmo, bronhitisom in še marsičem........
prehlad
27. 07. 2010 21.33
KOSORJEVO SE OPRAVIČUJEM LAHKO SE JE PA TUDI Z NJO.