Slovenija

FOTO in VIDEO: Putin zamujal tudi pri odhodu

Ljubljana, 23. 03. 2011 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pahor je Putina po večerji povabil še na nočni sprehod po Ljubljani. Ruski premier je vabilo sprejel in tako z ogledom prestolnice sklenil uradni obisk v Ljubljani.

Ruski predsednik vlade Vladimir Putin je po svečani večerji in druženju s slovenskimi gospodarstveniki na Brdu pri Kranju sprejel povabilo gostitelja, slovenskega predsednika vlade Boruta Pahorja, za nočni sprehod po Ljubljani.

Z gostiteljem sta se sprehodila po središču Ljubljane, si ogledala Tromostovje in se napotila do mestne hiše, kjer je gosta pričakal ljubljanski župan Zoran Janković.

Putin je bil med sprehodom po Ljubljani ustrezno varovan, pa so za 24ur.com sporočili s policije. ''V skladu z izdelano oceno ogroženosti in načrtom varovanja je bilo v varovanje vključeno ustrezno število policistov. Metodike in taktike varovanja pa žal ne moremo razkrivati javnosti. Glede na to, da je varovanje visokih gostov zaključeno, lahko povemo, da je policija uspešno opravila naloge varovanja dogodka in varovanih oseb ter zagotavljala pretočnost prometa na trasah potovanja varovanih oseb,'' so še sporočili z generalne policijske uprave.

Putin in Pahor sta se sprehodila do mestne hiše.
Putin in Pahor sta se sprehodila do mestne hiše. FOTO: POP TV

Z večernim sprehodom po slovenski prestolnici se je zaključil uradni obisk ruskega premierja v Sloveniji, ki se je srečal tako s Pahorjem kot s predsednikom republike Danilom Türkom in predsednikom državnega zbora Pavlom Gantarjem.

Putin je zdaj že zapustil Slovenijo in odpotoval proti Srbiji. Njegov odhod je bil napovedan za 10. uro, a je tudi tokrat prišlo do skoraj enourne zamude, podobno kot že ob prihodu v Slovenijo, ko je Putin zamudil dobro uro.

Jelinčič: Putin navdušen nad idejo o slovanski združbi

Kot edini poslanec je bil na sinočnji večerji s Putinom prisoten tudi Zmago Jelinčič. Kot je za 24ur.com povedal Jelinčič, se je z ruskim premierjem pogovarjal v ruščini, in sicer o ''vsem mogočem''. ''Pogovarjala sva se o tem, kako je treba naši državi spraviti skupaj, da bomo močnejši, da gre tukaj za slovansko zadevo in da bi bilo mogoče smiselno narediti eno slovansko združbo držav, glede na to, da nas Amerika zaj***** na vsakem koraku,'' je pogovor povzel Jelinčič in dodal, da je Putin ob tem ''od veselja kar poskočil''.

Ponoči si je ruski premier ogledal Ljubljano.
Ponoči si je ruski premier ogledal Ljubljano. FOTO: POP TV

''Zelo fino sva se pogovarjala, tudi 'zafrkavala' sva se,'' je pogovor komentiral Jelinčič. Pogovarjala sta se tudi o letalstvu in tudi nekaj malega o ženskah, je še povedal prvak SNS in dodal, da je bil pogovor zelo prijeten. Po večerji se je Jelinčič Putinu in Pahorju pridružil tudi na nočnem sprehodu po Ljubljani. Jelinčič je ob tem Putinu podaril leseno škatlo, ki so jo leta 1917 izdelali ruski vojni ujetniki, in leseno žlico, ki so jo naredili ruski vojni ujetniki v Nemčiji leta 1945.

Tudi v Beogradu v ospredju Južni tok

Putin se je v Beogradu srečal s tamkajšnjim predsednikom Borisom Tadićem, premierjem Mirkom Cvetkovićem in predsednico parlamenta Slavico Đukić Dejanović. Tako kot na torkovih pogovorih v Sloveniji je bil med glavnimi temami srečanj v Beogradu plinovod Južni tok.

Putin bo sedaj obiskal še Srbijo.
Putin bo sedaj obiskal še Srbijo. FOTO: Miro Majcen

Ta naj bi po načrtih potekal od Rusije pod Črnim morjem do Bolgarije, nato pa en krak skozi Grčijo do južne Italije, drugi krak pa v Italijo ali čez Srbijo, Madžarsko, Avstrijo in Slovenijo ali pa čez Srbijo, Hrvaško, Slovenijo in Avstrijo. Končan naj bi bil leta 2015, po njem pa naj bi letno steklo 63 milijard kubičnih metrov zemeljskega plina.

Rusi so sicer zainteresirani še za projekte v srbski železnici in tudi v kmetijstvu, bančništvu ter energetiki, zato s Putinom v Beograd prihaja velika delegacija. Med političnimi temami bo predvidoma v ospredju Kosovo, še posebej v luči nedavno začetih pogovorov med Beogradom in Prištino.

Fotogalerija Putinovega obiska v Sloveniji:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (148)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jero_x
24. 03. 2011 12.51
to ti pove vse o človeku
Tonček Balonček
24. 03. 2011 10.10
Kje so časi, ko je Rupel skoraj vsak teden na naše stroške potoval v Gorski Karabah in Južno Osetijo! Lepo je bilo in sproščeno!
JanezNovakJohn
24. 03. 2011 08.51
-1
Zamujanje na srečanje, je jasno povedano, da ne spoštuješ tistega ki te čaka. !
JanezNovakJohn
24. 03. 2011 08.50
Zamujanje na srečanje je nespoštovanje tistega ki te čaka.
JanezNovakJohn
24. 03. 2011 08.49
Zamujanje na srečanje je nespoštovanje tistega ki te čaka.
JanezNovakJohn
24. 03. 2011 08.49
Zamujanje na srečanje je nespoštovanje tistega ki te čaka.
JanezNovakJohn
24. 03. 2011 08.45
Zamujanje na srečanje je nespoštovanje tistega ki te čaka.
Heidi Engel
24. 03. 2011 07.40
Zša lepimi patroni se postavlja naša oblast (kot KGB-jevec vemo kdo je, zato tudi odgovarja našim UDBA-šem). O združevanju "slovanskih dežel" pa imamo toliko skupnega, koliko imajo vsi ti s Katoliško cerkvijo. Če ti buksli hočejo neko združbo, si jo naj gredo delat v Rusijo in tam sodelujejo z vsemi obogatenimi kriminalci, ki so postali miljarderji (ne v rubljih ampak dolarjih) na račun stradajočega ruskega življa, ki tudi nima nobenih pravic, in kjer tudi pobijajo poštene novinarje, ki hočejo ljudem prikazati realnost - resnico (ne kot naši, ki še naprej lažejo in nam hočejo prikazati reallnost kot jim naročijo ta rdeči) Pa srečno pot na potovanju v Zakarpatje...
deerar
24. 03. 2011 05.23
Lobiranje za naslednje volitve in nič drugega
Tone 12345
23. 03. 2011 22.59
kaj pa ti zajčica kr en zoki pa bod še ti tolk sposobna
BlameThaGame
23. 03. 2011 21.47
ja Ponoči Fasade izgledajo precej lepše kot pa so v resnici :D
nightangel
23. 03. 2011 21.42
+1
Raje so šli na sprehod ponoči,da se ne bi videla vsa beda naše banana republike!
Sadjar
23. 03. 2011 21.39
Ta putin se sploh ni znal nasmejat, to je eno razvajeno dete, ki se mu vsi klanjajo.
zajcica10
23. 03. 2011 21.10
to kar se dogaja pri nas....ne da smo banana republika...ampak, kot da beremo stare izvode Pavliha...kdo pa je en Zoki, da povsod visi zraven??? Tudi njegovo bogastvo bi moralo pod drobnogled...in to čimprej...
Tonček Balonček
23. 03. 2011 20.24
A imajo še kje v Evropi tako primitivno in slaboumno opozicijo kot v Sloveniji?
LAC
23. 03. 2011 20.08
-1
Putin je zamujal zaradi Jankovičevih sinov saj jima je dal darilo pa je čakal da se zahvalita.
simevlado
23. 03. 2011 20.03
z takim narodom ki nezna za svoje ljudi poskrbet (SLO) v primeru Da sem Putin bi vsako besedo izreceno jemal z rezervo ker nikoli neveš kdaj ti lahko zabijejo nož v hrbet (slo-Gadafi) tko da pomoje Putin ve skom ma opravka ko pride v slo (ljudje ki se obračajo po vetru) brat brata bi prodal in slogan na sosedu krava crkne vse pove... zoki je pameten se je hotu z putinom srecat da kej dnarja potegne od njega on je ko pes navoha on dober kje je dnar in profit probu je ce se da kej zvlect iz njega... vsak gleda svojo korist jadan slo narod po pa to vse plačal in nobene koristi nebo imel plača bo še zmeraj minimalc...pogodbe bojo še zmeraj na določen čas...kreditov ji nobena banka nebo odobrila...siromaki bomo kot smo do sedaj bili... skratka obisk za navadneg cloveka nima apsolutno nobene koristi...
1943
23. 03. 2011 20.01
Ta sprejem ne bomo mogli primerjati z obiskom predsednika ZDA.Takrat bodo imeli vsi upognjene hrbtenice in izrabljene roke.
James007
23. 03. 2011 19.33
Haha...zoki care, je putino pokazal najlepse mesto na svetu...pahor pa igral manekena zraven...ker mu je zoki ukradel show;)
BananaPoslanec
23. 03. 2011 19.31