Slovenija

Pukšič ji želi, da bo uspešna kot Tina Maze

Ljubljana, 19. 03. 2013 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kandidatka za ministrico za Slovence po svetu in zamejstvu Tina Komel je prepričala devet članov komisije, trije pa so bili proti. Pravi, da se bo zavzemala za medgeneracijsko sodelovanje, ukinitev ideoloških razlik ter enakopraven odnos vseh v zamejstvu in po svetu.

32-letna Tina Komel pravi, da je tudi mladost njena prednost.
32-letna Tina Komel pravi, da je tudi mladost njena prednost. FOTO: Miha Fras

Predstavitev je uspešno prestala tudi kandidatka za ministrico za Slovence po svetu in v zamejstvu Tina Komel. Komisija državnega zbora za Slovence v zamejstvu je z devetimi glasovi za in tremi proti sprejela mnenje, da je bila predstavitev Komelove ustrezna.

Komelova je med predstavitvijo pred člani komisije izpostavila, da se bo zavzemala za medgeneracijsko sodelovanje, ukinitev ideoloških razlik ter enakopraven odnos vseh v zamejstvu in po svetu.

Posebno pozornost namerava ministrica brez resorja nameniti sodelovanju z mladimi zunaj meja Slovenije ter temu, kako pritegniti slovenske strokovnjake iz tujine za vrnitev v Slovenijo. Poslanstvo urada je po njenih besedah sodelovanje tako s parlamentarno komisijo kot s Slovenci v zamejstvu in po svetu ter drugimi ministrstvi v Sloveniji.

Nadaljevati in nadgraditi namerava vse dobre projekte, ki že tečejo na uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu. Delo svojih ministrskih predhodnikov, Boštjana Žekša in Ljudmile Novak, je ocenila kot dobro.

Očitke, ki so se pojavili v zadnjih dneh na račun njene mladosti – stara je 32 let, politične (ne)izkušenosti ter dejstva, da je pripadnica italijanske manjšine, je zavrnila z oceno, da so to njene prednosti. "Drugačnost in multikulturnost sta prednost," je poudarila kandidatka za ministrico, ki jo je na zaslišanju spremljal nekdanji državni sekretar na uradu Boris Jesih.

Da sta njena mladost in dejstvo, da je pripadnica manjšine, prednost, je med zaslišanjem menila tudi večina članov komisije. Med več kot dve uri dolgim zaslišanjem so člani komisije izpostavili tudi dobro delo Komelove kot podpredsednice omenjene komisije.

Ob koncu je predsednik komisije Franc Pukšič dejal, da Tini Komel kot ministrici želi, da bo "uspešna kot Tina Maze".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaktus carlo
19. 03. 2013 18.58
+5
Tina Maze je do uspeha prisla z zelo, zelo tezkim garanjem, za razliko od drugih!
kordiljere
19. 03. 2013 17.46
-5
Komel- to kar govorite,povejte Vasim Carabinjerjem v Trstu. To so Vasi.
kordiljere
19. 03. 2013 17.35
-2
Flenca- nobeden tujec nas nima tako rad. Ce bi bla pa Argentinska Slovenka bi jo pa popljuvali.
kordiljere
19. 03. 2013 17.34
+0
Kako gre ze tista pesem? Besede,besede,besede.
Flenca
19. 03. 2013 17.06
+2
Ja ne obsojat vse počez ,mogoče bo Slovence zastopala bolje kot nekateri kateri znajo samo podcenjevat in zapostavlat ljudi.
kordiljere
19. 03. 2013 16.37
-2
Rajsi je hodila v italijansko osnovno solo,kot pa v Slovensko. Zakaj? In taksna naj bi Slovence zastopala? Resnicno upam,da ta Vlada ne bo dolgo.
princip19_79
19. 03. 2013 18.02
+4
Seveda sama se je odločila v katero OŠ bo hodila, mar ne?? LOL
anonimus23
19. 03. 2013 15.40
-1